rozczarowana-torunianka 21.09.07, 10:08 Pięknie. Tylko jak długo ta panorama będzie istnieć w takim kształcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
featherman Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 21.09.07, 10:50 co masz na mysli? a tak w ogole to chyba przydaloby sie powiedziec "Hurrra" - drugie miesjce? Rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
m.stanislawski Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 21.09.07, 11:34 Typowe polskie myślenie.. Zawsze źle, zawsze nie dobrze.. Ciesz się kobieto że mamy drugie miejsce! Że wyprzedziliśmy Kraków z przyległościami :). To jest tak jak z tą babką, która słyszałem ostatnio na przystanku MZK.. Latem za ciepło, zimą za zimno, jesień jest ponura to jej nie lubi.. a Wiosna, za dużo przymrozków.. no K...wa :) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 21.09.07, 15:05 Zastanów się kolego. Torunianka zastanawia się jak będzie wyglądała ta cudna panorama po zbudowaniu tych dziwacznych budowli i bez likwidacji super restauracji. Cieszy się na 100% i nie biadoli. Martwi się że ta panorama zostanie zepsuta bezpowrotnie przez nowoczesna betonową architekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 22.09.07, 20:58 dzięki muvon, za tłumaczenie:) Dokładnie tak właśnie myślę. Zresztą gdzieś tam napisałam, że głosowałam dwa razy. A co do wyprzedzania Krakowa.... to jestem realistką i nie uważam, że jesteśmy atrakcyjniejsi od nich, nawet gdybyśmy w 100 sondażach wygrali. A swoje miasto lubię i jak mi się coś nie podoba to słusznie i tyle;) Odpowiedz Link Zgłoś
gogo63 Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 21.09.07, 11:39 Szkoda ,że tylko drugie albo aż drugie miejsce.Kocham Toruń i uważam,że jest najpiękniejszym miastem w Polsce.Warto zorganizować konkurs na cuda Polski porównując je z Europejskimi cudami. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 21.09.07, 12:22 > porównując je z Europejskimi cudami. Jaki jest europejski odpowiednik Lichenia? Bo pałaców kultury parę znajdziemy ("mają rozmach s....syny") Odpowiedz Link Zgłoś
estees Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 21.09.07, 13:03 Toruń jest piękny za dnia. Niedawno bylem, widziałem. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
trilux5 Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 21.09.07, 13:31 Suuper! Oddając głos nie wierzyłem w tak wysokie miejsce. Myślałem, że np. Kraków jest poza zasięgiem. Takim wynikiem należy się chwalić i warto by to wykorzystać w materiałach promujących miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 21.09.07, 15:06 Owszem, ja też głosowałem, i to jak widzę na ścisłą czołówkę ;) - co nie przeszkadza mi osobiście uważać tego typu konkursów za nieomal całkowity nonsens. Jak zmierzyć wartość danego miejsca, czy jest ciekawsze, piękniejsze niż inne ? Czy Kraków jest większym "cudem" niż Toruń, czy odwrotnie ? Znalezienie się na liście, o, to już coś, bo to oznacza, że ludzie dostrzegają wartość estetyczną miejsca. Licheń psuje jednak ten argument... Twierdzę, że panorama miasteczka Recz w Zachodniopomorskim nie ustępuje wiele toruńskiej. Ale, skoro już się stało, to miasto powinno docenić i wykorzystać ten fakt, i np. poprawić dostępność punktu widokowego na Kępie Bazarowej, dołożyć tam parę latarń, ławek, naprawić ulicę Majdany i położyć tam przyzwoity chodnik dla pieszych, bo dziś trzeba jednak pewnego hartu ducha, aby napawać się widokiem. Nie byłoby również źle, gdyby Mała Wisła przestała cuchnąć, podobno to kwestia ukończenia kanalizacji na Stawkach. W sumie, konkurs stanowi dobry punkt wyjścia dla konkretnych działań, i o tyle właśnie ma on sens... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 22.09.07, 21:03 vauban, co Ty opowiadasz? Nie po to wygrywaliśmy ten konkurs, aby brać się do roboty;) No jedyna robota teraz to wydrukowanie plakatów, ulotek, że jesteśmy cudem. I nie wiem jaki tytuł teraz będzie ważniejszy, kulturalnej stolicy Europy, czy cud krajowy. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 23.09.07, 00:21 Ano, właśnie. Ja sam powinienem na taki pomysł wpaść... Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Toruń cudem Polski w "Moich Podróżach" 23.09.07, 16:30 Jeszcze raz gratki. To tak samo miłe jak to że Bydzia jest na planszy polskiego wydania Monopoly Odpowiedz Link Zgłoś