Dodaj do ulubionych

Ulica Mickiewicza

IP: *.ipt.aol.com 15.07.03, 03:01
Calkowicie popieram mieszkancow Mickiewicza, ze trzeba zmienic organizacje ruchu. Przejazd pomiedzy Matejki az do Reja jest dosc stresujacym przezyciem. Doslownie wszedzie przechodza lub przebiegaja ludzie, koty, lub przetacza sie pilka po ulicy. Ta ulica to nie trasa przelotowa. Taka jest zaraz obok - Kraszewskiego. Ona zyje swoim zyciem. Swoja droga to jedna z ciekawszych ulic w miescie. Moznaby ja bylo z glowa zaprojektowac. Jakies restauracyjki, gazony z kwiatami, nieopodal dwa parki, szkoda ze juz kina Baltyk nie ma. Ma w sobie potencjal to miejsce i szkoda zeby sie zmarnowalo. Kurcze, jak bylo by fajnie! Na piwo lub obiad nie na Stare Miasto, ale wieczorna wycieczka po Mickiewicza. Pozdr. 21
Obserwuj wątek
    • sdb Re: Ulica Mickiewicza 15.07.03, 09:20
      Stare Miasto, Mickiewicza, Bydgoska i uliczki do nich prostopadle- bylyby
      perłami gdyby wysiedlic z nich biedote i menelstwo(nie uwazam ze 100% ich
      mieszkancow to element oczywiscie- bez urazy dla porzadnych) i wprowadzic ludzi
      ktorych stac na utrzymanie tych kamienic w dobrym stanie. I tak juz wiele z
      nich wyglada niezle. Faktycznie przekraczanie Mickiewicza pieszo ale i
      samochodem jest niebezpieczne- slaba widocznosc ze wzgledu na zaparkowane
      wzdluz ulicy samochody i kierowcy, do ktorych nie dociera ze tam nawet 60 km/h
      to za duzo.
      • Gość: Sarenka Re: Ulica Mickiewicza IP: 213.76.129.* 15.07.03, 13:00
        sdb napisał:

> Stare Miasto, Mickiewicza, Bydgoska i uliczki do nich prostopadle- bylyby
        > perłami gdyby wysiedlic z nich biedote i menelstwo(nie uwazam ze 100% ich
        > mieszkancow to element oczywiscie- bez urazy dla porzadnych) i wprowadzic
        ludzi
        >
        sdb, ty i faszyzm? Nigdy bym nie pomyslala..:)
        Moja babcia mieszka na Bydgoskiej w kamienicy, nie jest menelowa ani biedota.
        A MOZE CZEGOS NIE WIEM...
        Pozdrawiam
        Sarenka
        • Gość: Wiech Re: Ulica Mickiewicza IP: 217.97.134.* 15.07.03, 13:06
          Gość portalu: Sarenka napisał(a):

> sdb napisał:
          >
          > > Stare Miasto, Mickiewicza, Bydgoska i uliczki do nich prostopadle- bylyby
          > > perłami gdyby wysiedlic z nich biedote i menelstwo(nie uwazam ze 100% ich
          > > mieszkancow to element oczywiscie- bez urazy dla porzadnych) i wprowadzic
          > ludzi
          > >
          > sdb, ty i faszyzm? Nigdy bym nie pomyslala..:)
          > Moja babcia mieszka na Bydgoskiej w kamienicy, nie jest menelowa ani biedota.
          > A MOZE CZEGOS NIE WIEM...

sugerujesz, że w ogóle nie ma tam menelstwa?!

SDB wcale nie mówił, że jest tam WYŁĄCZNIE takowe. Stwierdził tylko, że JEST
          (pozwolę sobie zwrócic uwage na zapis w nawiasie...), a to róznica.

a ze jest to wiadomo :)

taki Beut chociażby... ;-PPPP
          [sorki]
          ;)))

• sarenka_forum Re: Ulica Mickiewicza 15.07.03, 13:09

>
            > sugerujesz, że w ogóle nie ma tam menelstwa?!
            >
            > SDB wcale nie mówił, że jest tam WYŁĄCZNIE takowe. Stwierdził tylko, że JEST
            > (pozwolę sobie zwrócic uwage na zapis w nawiasie...), a to róznica.
            >

Przeczytaj uwaznie 3 razy Wiesiu tamten post, sdb uzyl nawet procent.
            • Gość: Wiech Re: Ulica Mickiewicza IP: 217.97.134.* 15.07.03, 13:26
              sarenka_forum napisała:

>
              > >
              > > sugerujesz, że w ogóle nie ma tam menelstwa?!
              > > SDB wcale nie mówił, że jest tam WYŁĄCZNIE takowe. Stwierdził tylko, że
              JEST
              > > (pozwolę sobie zwrócic uwage na zapis w nawiasie...), a to róznica.
              > >
              >
              > Przeczytaj uwaznie 3 razy Wiesiu tamten post, sdb uzyl nawet procent.

napisano:
              "Stare Miasto, Mickiewicza, Bydgoska i uliczki do nich prostopadle- bylyby
              perłami gdyby wysiedlic z nich biedote i menelstwo(nie uwazam ze 100% ich
              mieszkancow to element oczywiscie- bez urazy dla porzadnych) i wprowadzic ludzi
              ktorych stac na utrzymanie tych kamienic w dobrym stanie. "

jak dla mnie bez zmian, nawet po 5-ciu czytaniach...
              ;)

autorze, przybywaj! moof szybko, co miałeś na myśli!
              • doka1 Re: Ulica Mickiewicza 15.07.03, 13:55
                To przecież jasne, że SDB NIE UWAŻA aby 100 % mieszkańców ...
                chiba że to w innym języku o:)
                • sdb Re: Ulica Mickiewicza 15.07.03, 14:44
                  jeszcze raz: "NIE UWAZAM ze 100% ich mieszkancow to element oczywiscie". ale
                  rozne np. b3uty sie zdarzaja owszem ;P i takie tam ;P jednak do zostania
                  reprezentacyjna ulica Torunia jeszcze daleko a wartoby cos z tym zrobic.
                  prawdziwa cnota krytyk sie nie boi ;P
    • Gość: JOnek Re: Ulica Mickiewicza IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 15:15
      Była już wiele lat temu koncepcja, w sumie bardzo prosta: zamknąć wjazd na
      Mickiewicza od strony Placu Rapackiego. Nie zrobiłoby to z ulicy deptaka, ale
      powstrzymało ruch "przelotowy". Inna sprawa to menele pijący coś po bramach i
      dresiarze pędzący w swych błyszczących maszynach.
      Wbrew pozorom w tej dzielnicy mieszka bardzo wielu - myślę, że wiekszość -
      porządnych ludzi, ale element jest bardziej widoczny, bo to on przesiaduje na
      ulicach i dewastuje co popadnie.
      Ale jak można się go pozbyć przy dzisiejszym stanie prawnym?
    • Gość: przem Re: Ulica Mickiewicza IP: 158.75.48.* 15.07.03, 15:26
      W jakiej dzielnicy nie ma menelstwa?, a na Stary Mieście, może być więcej niż
      na Mickiewicza (wystarczy pochodzić po bocznych uliczkach).
    • aalt Re: Ulica Mickiewicza 15.07.03, 16:18
      Gość portalu: 21 napisał(a):

>Moznaby ja bylo z glowa zaprojektowac. Jakies restauracyjki, gazony z
      kwiatami, n
      > ieopodal dwa parki, szkoda ze juz kina Baltyk nie ma. Ma w sobie potencjal to
      m
      > iejsce i szkoda zeby sie zmarnowalo. Kurcze, jak bylo by fajnie! Na piwo lub
      ob
      > iad nie na Stare Miasto, ale wieczorna wycieczka po Mickiewicza.

no wlasnie! jest to i moje marzenie gdyz bede tam mieszkac. Gdy jednak pomysle
      o tym menelstwie to radosc cala zanika:(

• Gość: 21 Re: Ulica Mickiewicza IP: *.ipt.aol.com 15.07.03, 17:08
        Menelstwo menelstwem, jest w Polsce wszędzie, usunąć się tego nie da, można jedynie stłamsić go, tak, żeby było mniej zauważalne gdy w danym miejscu zaczną dominować ? normalni ? ludzie, tak jak ma to miejsce na Starym Mieście w sezonie turystycznym. Pomysł na Mickiewicza m?głby być taki, żeby po prostu zamykać tą ulicę od czasu do czasu, np. w weekendy wieczorami, tak jak Bulwar F. W sezonie można by było powymyślać od groma atrakcji. Jakieś filmy na świeżym powietrzu (jest spad jak na sali kinowej), koncerty, rysowanie kredą ulicy przez dzieci, przedstawienia teatralne i parateatralne, jakieś spotkania znanych ludzi z mieszkańcami miasta, parady, defilady, festyny, konkursy dla rolkarzy, targi nie wiem czego ? książek, może jakiś pchli targ, lub tzw. garage sale ? nie mamy tego, widziałem takie rzeczy w Brukseli czy Genewie ? tłum ludzi przychodzi w niedziele, albo jakiś chociaż od czasu do czasu wyścig rowerowy dla mieszkańc?w miasta (jest coś takiego?) Założę się, że wkr?tce pojawiłyby się jakieś restauracyjki, lody, kawa itd., albo ciekawsze niż teraz sklepy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka