Gość: FERRARI IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 14:14 AIBO ERS 220 to nowa zabawka produkowana przez japońską firmę SONY. Pod tą nazwą kryje się nowoczesny robot- maskotka. Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alterego Re: Robot AIBO 19.12.01, 14:21 Mam nadzieje, ze pod choinka znajde cos lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja 17 Re: Robot AIBO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 14:31 Chciałbym dowiedziećsięo nim trochę więcej. Wtedy z chęcią o nim pogadam. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar Re: Robot AIBO 19.12.01, 14:43 Czy on sprząta, pracuje i gotuje za właściciela? Jeżeli tak, to ja chcę go mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja 17 Re: Robot AIBO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 15:58 Czekam na szczegóły, o które prosiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego Ja chcialem ogolnie o tego rodzaju zabawkach... 19.12.01, 18:52 Niedawno widzialem w TV reklame telewizora Sony, ktora mnie porazila swoja niezamierzona szczeroscia. Porzucony karton po telewizorze prowadzil rozwazania o tym, ze mogl by byc wozem strazackim, statkiem kosmicznym, robotem, potworem i Bog wie czym jeszcze w nieograniczonej wyobrazni i fantazji dzieciecej, gdyby nie to, ze w jego srodku byl super-telewizor, ktory odciagnal dzieci od zabawy. I tak chyba jest, ze wspolczesne dzieci przyjmuja bierna postawe wobec nowoczesnych, elektronicznych zabawek, ktore swoja zimna perfekcja i doskonaloscia probuja zastapic im cale otoczenie. Dzieci naszych czasow, coraz czesciej nie potrafia kreatywnie myslec w czasie zabawy, coraz rzadziej bawia sie w grupie, wszystko czego mogly by szukac w realnym i nieprzewidywalnym otoczeniu probuja im zastapic "bezpieczne" i "higieniczne" elektroniczno- kompozytowe substytuty kolegi, zwierzaka, rodziny, itp. Wiem, ze nie mozna zmuszac naszych dzieci, aby jak my bawily sie szmacianymi lalkami i patykami w blocie, ale powinnismy uwazac na zabawki, ktore pozytek przynosza jedynie ich producentom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś