Dodaj do ulubionych

Robot AIBO

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 14:14
AIBO ERS 220 to nowa zabawka produkowana przez japońską firmę SONY.
Pod tą nazwą kryje się nowoczesny robot- maskotka.
Co o nim sądzicie?
Obserwuj wątek
    • alterego Re: Robot AIBO 19.12.01, 14:21
      Mam nadzieje, ze pod choinka znajde cos lepszego.
      • Gość: Ja 17 Re: Robot AIBO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 14:31
        Chciałbym dowiedziećsięo nim trochę więcej. Wtedy z chęcią o nim pogadam.
        • pulsar Re: Robot AIBO 19.12.01, 14:43
          Czy on sprząta, pracuje i gotuje za właściciela? Jeżeli tak, to ja chcę go mieć.
    • Gość: Ja 17 Re: Robot AIBO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 15:58
      Czekam na szczegóły, o które prosiłem.
      • alterego Ja chcialem ogolnie o tego rodzaju zabawkach... 19.12.01, 18:52
        Niedawno widzialem w TV reklame telewizora Sony, ktora mnie porazila swoja
        niezamierzona szczeroscia. Porzucony karton po telewizorze prowadzil rozwazania
        o tym, ze mogl by byc wozem strazackim, statkiem kosmicznym, robotem, potworem
        i Bog wie czym jeszcze w nieograniczonej wyobrazni i fantazji dzieciecej, gdyby
        nie to, ze w jego srodku byl super-telewizor, ktory odciagnal dzieci od zabawy.
        I tak chyba jest, ze wspolczesne dzieci przyjmuja bierna postawe wobec
        nowoczesnych, elektronicznych zabawek, ktore swoja zimna perfekcja i
        doskonaloscia probuja zastapic im cale otoczenie. Dzieci naszych czasow, coraz
        czesciej nie potrafia kreatywnie myslec w czasie zabawy, coraz rzadziej bawia
        sie w grupie, wszystko czego mogly by szukac w realnym i nieprzewidywalnym
        otoczeniu probuja im zastapic "bezpieczne" i "higieniczne" elektroniczno-
        kompozytowe substytuty kolegi, zwierzaka, rodziny, itp.
        Wiem, ze nie mozna zmuszac naszych dzieci, aby jak my bawily sie szmacianymi
        lalkami i patykami w blocie, ale powinnismy uwazac na zabawki, ktore pozytek
        przynosza jedynie ich producentom.
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka