zonc 17.11.07, 18:32 Skoro to niby inteligenci to chyba ściemniają bo im redaktorzyna kazał... Znacie miasto Londyn?? To takie koło lotniska Stansed. <lol> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosiu.pl Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 17.11.07, 18:47 Niestety, ale to oni maja racje... Odpowiedz Link Zgłoś
tor-tor Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 17.11.07, 20:31 Słyszeli o Biskupinie a nie słyszeli o Toruniu? Pan redaktar sam zadawał pytania i sam odpowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 17.11.07, 20:33 Słyszeli to co mieli usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
sim2000 Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 18.11.07, 11:18 Czy nie widzicie, ze ten artykuł jest celowo napisany, żeby ktoś z magistratu dostrzegł problem rozwoju naszego miasta? Tylko aferą czy skandalem można jakiś problem wyciągnąć z cienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jmm6 Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 20.11.07, 05:04 Oni mieszkaja w Polsce. A on im zadal pytanie czy PRZED przyjazdem slyszeli o Toruniu. Zapewne przed przyjazdem rowniez i o Biskupinie nie slyszeli ale to juz problem Biskupina nie Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 18.11.07, 14:16 NIc dziwnego skoro naszym miastem od 5 lat rzadzi "fachowiec" rodem ze spoldzielni mieszkaniowej (moj maz jest z zawodu dyrktorem) ktory sam osobiscie podpisuje pisma dotyczace zuzycia papieru toalotowego i grubosci czcionki uzuwanej przez urzednikow. Upor naszego prezydenta doprowadzil dotego ze mostu nie ma nawet w planach finansowych a za wszystko odpowiada niejaki A.Mezydlo. Odpowiedz Link Zgłoś
aksum78 Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 18.11.07, 14:32 wykorzystac bardziej ojca T. juz w francji slyszeli, wiec widac promuje o miasto. niech to bedzie taki wspolczesny krzyzak. Odpowiedz Link Zgłoś
belotto Hasło promocyjne 18.11.07, 15:58 >"Smak życia", sięgając po tradycję pierników, reklamowałby Toruń jako >przestrzeń nasyconą historycznym i współczesnym pięknem. To mi się podoba, właśnie w ten sposób widzę Toruń, kojarzy mi się właśnie ze smakiem życia. Mam nadzieję, że wykorzystacie to hasło do promocji miasta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 18.11.07, 17:13 Oczywiście, że hałas medialny wokół Rydzyka można wykorzystać in plus, by ludzie dowiedzieli się przy okazji o mieście. Czy rezydencja Rydzyka nie jest atrakcją turystyczną? Pewnie, że jest. Strategia promocyjna powinna być robiona wokół tego, co unikalne, a więc jednak starówki i jej niepowtarzalnej atmosfery. Nb. "gotyk na dotyk" to świetne hasło, ale trzeba zrobić angielską wersję ("get gothic"?). Na początek trzeba zrobić i wypromować bardzo, bardzo dobrą stronę internetową w języku angielskim (no, może równolegle w 2-3 innych wersjach jęz.). To jest absolutny fundament. "Konflikty w środowisku artystycznym" to duperele, tym się nikt nie przejmuje. Samodzielne lotnisko nie ma sensu, jak tuż obok jest Bydgoszcz. Szybko kolej do Bydgoszczy rozwiązałaby ten problem, a poza tym jest ogólnie potrzebna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 18.11.07, 20:28 agatka jest z bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 19.11.07, 08:56 ciekawe co im pani Agatka opowiedziała na temat genezy konfliktu :). Może przawdę? A może dodała że gdy w Bydzi mówi się o tym to ludzie się uśmiechają a w Toruniu napinają? :) coraz częściej tego doświadczam. Odpowiedz Link Zgłoś
lovetorun Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 19.11.07, 09:03 Czy ta redaktor ma czytelnikow za kompletnych durni? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 19.11.07, 09:09 najwyraźniej. Albo to zwykłe wypracowanie miernego licealisty. Najbardziej jednak zastanawia postawa redaktora wydania który dopuścił taki tekścior do druku. Może uczciwiej byloby zaznaczyć że to praktykamntka albo coś :). Kurcze już widze jak grupa obcokrajowców z rózych firm przyjeżdża do miasta i prosi pania redaktor na rozmowę na temat koncepcji Eskadry hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 20.11.07, 19:48 >że gdy w Bydzi mówi się o tym to ludzie się uśmiechają widac to po postach bydgoszczan na forum i wszechobecnej propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 19.11.07, 09:05 :) to się dostało Szmakowi, hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
laseczek29 Zatrudnić Managera z prawdziwego znaczenia! 19.11.07, 12:02 Najlepiej obcokrajowca, którego nie można by posądzić o rozgrywki polityczno-lokalne. A najlepszym przykładem jest trener reprezentacji, to co polacy nie potrafili on zrobił! Powołać np. 3-5 osobowy zespół ekspertów plus prezydenta Torunia z 3- 5 osobowym składem, dać im absolutorium na wszystko, dogadać się z marszałkiem województwa, pozyskiwać fundusze i zacząć coś robić. Zgadzam się w 100% z obcokrajowcami - NIKT za granicą o Toruniu nie słyszał. Zajefajne miasto ale: brak dróg - nie rozumiem czemu wyjeżdzam z Torunia, jadę na Szczecin, Poznań równiutkami ulicami a u nas po mieście zrywam zawieszenie w aucie!To skandal! Następna rzecz - wiecie gdzie muszę jeździć z dzieckiem żeby się nie zanudzało?? Do Ciechocinka, do Bydgoszczy, do Inowrocławia, tak tak - w naszym mieście NIE MA NIC do roboty. Mój 5 letni syn nie interesuje się historią, chce pojechać na czysty (bez chorób) basen nie wpominając o aquparku, chce pobawić się na czystym placu zabaw, chce odwiedzić interaktywny plac zabaw gdzie mógłby zobaczyć jak działa chemia, fizyka, itp, a tu qrna NIC ZERO PUSTKA! Na "ch" mu jakieś muzeum sztuki współczesnej?? Nawet nie ma na to czasu (i ochoty). Tak więc kasę wydaję gdzieś indziej a nie w Toruniu.... Poza tym zobaczcie na dzielnice miasta - nie można tych wszystkich chlorów, złodziei, pijanych szczeniaków wykopać gdzieś indziej? Mieszkam na bydgoskim i po 7 latach mam dość! Wyprowadzam się przy najbliższej okazji... Panie Zalewski - głosowałem na Pana 2x, niech Pan mnie nie zawiedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
tahitanczyk Ot, smutna prawda. 19.11.07, 17:18 laseczek29 napisał: > Najlepiej obcokrajowca, którego nie można by posądzić o rozgrywki > polityczno-lokalne. A najlepszym przykładem jest trener > reprezentacji, to co polacy nie potrafili on zrobił! > Powołać np. 3-5 osobowy zespół ekspertów plus prezydenta Torunia z 3- > 5 osobowym składem, dać im absolutorium na wszystko, dogadać się z > marszałkiem województwa, pozyskiwać fundusze i zacząć coś robić. > Zgadzam się w 100% z obcokrajowcami - NIKT za granicą o Toruniu nie > słyszał. Zajefajne miasto ale: brak dróg - nie rozumiem czemu > wyjeżdzam z Torunia, jadę na Szczecin, Poznań równiutkami ulicami a > u nas po mieście zrywam zawieszenie w aucie!To skandal! Następna > rzecz - wiecie gdzie muszę jeździć z dzieckiem żeby się nie > zanudzało?? Do Ciechocinka, do Bydgoszczy, do Inowrocławia, tak tak - > w naszym mieście NIE MA NIC do roboty. Mój 5 letni syn nie > interesuje się historią, chce pojechać na czysty (bez chorób) basen > nie wpominając o aquparku, chce pobawić się na czystym placu zabaw, > chce odwiedzić interaktywny plac zabaw gdzie mógłby zobaczyć jak > działa chemia, fizyka, itp, a tu qrna NIC ZERO PUSTKA! Na "ch" mu > jakieś muzeum sztuki współczesnej?? Nawet nie ma na to czasu (i > ochoty). Tak więc kasę wydaję gdzieś indziej a nie w Toruniu.... > Poza tym zobaczcie na dzielnice miasta - nie można tych wszystkich > chlorów, złodziei, pijanych szczeniaków wykopać gdzieś indziej? > Mieszkam na bydgoskim i po 7 latach mam dość! Wyprowadzam się przy > najbliższej okazji... > Panie Zalewski - głosowałem na Pana 2x, niech Pan mnie nie zawiedzie! Cóż, niestety, ale muszę się z Panem zgodzić. Toruń ma wprost przeogromne możliwości na zaistnienie w świadomości większej ilości osób niż dotychczas (nie tylko chodzi tu o turystów), ale w sposób karygodny swe szanse marnuje. A to co będzie w przyszłości budowane za unijne pieniądze to zwykłe "niezrozumienie tematu" przez toruńskie władze. Bo na co komu te Centrum Młodzieży? Porządny Aquapark zbudujcie! Żeby dzieciarnia, i nie tylko, miała w końcu co z sobą zrobić, a nie tylko wieczne oglądanie starych murów. Hali sportowej z prawdziwego zdarzenia wciąż nie ma, żadnego porządnego klubu zabaw dla dzieci, choćby na wzór bydgoskiego Family Park (polecam, jest świetny i ogromny) też nie, sala koncertowa też dopiero w sferze marzeń... A przecież codzienne życie przeciętnych mieszkańców miasta nie może się sprowadzać jedynie do nieustannego podziwiania zabytków, bo to się z czasem przejada! Mieszkańcy, jak i również turyści chcą czegoś więcej, gdy tymczasem plany władz miasta znowu planują budowę placówek, które będą wkrótce "wisieć" na miejskim budżecie zamiast przynosić zyski. Ja osobiście jestem pasjonatem Historii więc do Torunia bardzo często zaglądam, żeby pooddychać atmosferą Starówki, ale ileż można jeśli poza nią niczego więcej mi to miasto nie oferuje? Ostatnio zaglądnąłem do jakiejś knajpy na Szerokiej, ale natychmiast przegonił mnie stamtąd niemiły zapach i widok podchmielonej żulii zachowującej się jak w podrzędnym GS-ie. I to w sezonie! Odpowiedz Link Zgłoś
jmm6 Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 20.11.07, 05:02 Zamiast krytykowac to czytac i wyciagac wnioski. To jest zdanie tych wlasnie turystow kturych chcemy sciagac. Oczywiscie nie znaczy ze wszystko z tego co mowili da sie zrobic ale przynajmniej wskazuja czym oni sa zainteresowani. A swoja droga czemu do dzisiaj niema w Toruniu pomnika krzyzackiego zalozyciela miasta na przyklad? A i solidnego muzeum bo zamek krzyzacki malo co oprucz ruin ma do obejzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tahitanczyk Re: Cudzoziemcy: Toruń - źle zarządzany produkt 20.11.07, 12:12 jmm6 napisał: > Zamiast krytykowac to czytac i wyciagac wnioski. To jest zdanie tych > wlasnie turystow kturych chcemy sciagac. Bardzo przepraszam, ale nie ze wszystkim można się zgodzić. Bo niby jak rozumieć frazę, że jakiś młodzieniec z zagranicy proponuje nazwę dla bydgoskiego portu lotniczego; "Bydgoszcz/Toruń"? Że niby aż tak świetnie zna naszą lokalną rzeczywistość..? Bzdura! To po prostu "przemycony" do artykułu przez jej autorkę drobny problemik, który ma w swoim założeniu spowodować ewentualną późniejszą dyskusję na ten temat, i tyle. A poza tym, sam artykuł napisany w sposób dyletancki i aż na odległość pachnący "zamówieniem". Odpowiedz Link Zgłoś