lew131313 27.11.07, 00:59 Ależ sobie Girzyński w papiery nagrabił! Oglądał ktoś dziś wieczorem TVN24? Przez niego zaczynają mieszkańców Torunia nazywać mimouchami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
temida3 Re: Mimouch Girzyński 27.11.07, 06:28 Ten człowiek był i pozostanie "pierwszym podtapiającym"(*) PIS-to taki "Talleyrandzik" mojej ( od 1990 r) partii. O takim końcu, po raz I-szy ostrzegałem Prezesa Kaczyńskiego w styczniu 2006 r- czyli 6 miesięcy przed przyjęciem przez Sejm " złej Ustawy"-barbarzyńskiego prawa"(!). które na podstawie " wieczorkowań"- czytaj wolnych i niejednokrotnie bez pokrycia zapisów b. S=beków skazywało ludzi odważnych, ludzi zasłużonych i niejednokrotnie " krzyzowanych" w l. stanu wojennego na " pisiakowo- girzyńskowo-mularczykową" INFAMIĘ! PS Co jest zastanawiające w Jego dociekaniu-to bezwzględny-metodyczny scenariusz prokurowania zapisów " złego prawa" -tak by wszelkiego rodzaju fałszywe oskarżenia( na podstawie " wieczorkowań" b. funkcjonariuszy!) znalazły się w " INTERNECIE-by cała Polska - nie ważne , że na podstawie nieprawdziwych posądzeń-pomówień i... ( przykłąd naszego duchownego, wielce zasłuzonego Władysława Wołoszyna jest tu sprawdzalny i egzemlifikujący- " fasz dowodu Girzyńskiego", jakimi dążono do eliminacji ludzi z klasą i ludzi niejednokrotnie " krzyżowanych"...)! Zaprawdę -powiadam Wam-, ze kilka razy na zebraniach PIS-u toruńskiego ostrzegałem przed katastrofa takiej " mściwojowo- małostkowości"! (*) mój Nauczyciel J.P. Jasienica o takich abberacjach- maluczkich ( pisał b. explicytnie... " du.... powinny kury macać..." str 445 III cz. " Dzieje agonii" pisał, że "wstapił na równię pochyła": On wepchnął PIS( wespół z Kurskim, Suskim, Mularczykiem i np Sztyblem i Markowskim z Bydzi...) na te równię, z której( jak pisał nauczyciel..) -nie ma nawrotu(!) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Mimouch Girzyński 27.11.07, 10:43 o przepraszam, tylko nie mieszkańców. To jest nazwa własna, zastrzeżona tylko i wyłącznie dla tegoż posła, który jeszcze inny wkład w rozwoju języka polskiego także ma;) Odpowiedz Link Zgłoś
tahitanczyk Re: Mimouch Girzyński 27.11.07, 11:22 A czy nie powinniście pisać do TVN, żeby przestali Toruń nieustannie "podgryzać"? Bo w ich programach od zaczepek wobec Was oraz prześmiewczych wątków aż się roi. Odpowiedz Link Zgłoś
emem78 Re: Mimouch Girzyński 27.11.07, 15:54 Mi TVN nie przeszkadza. Spokojnie tahitanczyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Mimouch Girzyński 27.11.07, 18:01 a ci TVN winne, że Girzyński puszcza teksty mimouchem;) Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Mimouch Girzyński 27.11.07, 20:08 Szanowna Pani..., nawet osoby nie tak dawno( w czasie kampanii wyborczej)Mu sprzyjające i adorujące" p. Zbyszka, poszły do głowy po ... i dzis piszą o Nim( re Jego opiniom na blogu) takie obiektywne teksty: >>>>girzynski.blog.onet.pl/5207777,269428262,1,200,200,63667277,269445622,6585156,100,forum.html PS Jest to osoba( pewnie kobieta!), która miesiąc temu, gotowa była mnie " rozwalcować" i...(????). Dziś pisze o Nim, jak w re! Dziękuję Quasimodia(...)-może czyta na naszym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Mimouch Girzyński 27.11.07, 18:57 Na studiach Girzyński miał ksywke "Kałmuk" - od czasu, gdy na jakiejś imprezie ktoś stwierdził, że ma on mordę, jakby jego babkę zgwałcił radziecki żołnierz z Dalekiego Wschodu... Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Mimouch Girzyński 27.11.07, 21:07 Powiem tak, nie lubię tego Pana, dla mnie ma zbyt sztywny intelekt, mało elastyczny. Zawsze zastanawiam się czy poziom doktoratów u nas już tak spadł, że sa na poziomie licencjatu. Ten tekst o tej babce, sorry, trochę za ostry! Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Mimouch Girzyński 27.11.07, 22:54 james _bond007 -" Człowiek to brzmi dumnie"- ty jesteś cham i łajdak w JEDNYM! Mam wyjatkowe prawo- by polemizować z posłem Girzyńskim i korzytam z niego, od ok. dwóch lat na forach! Przedtem -kilka razy stawałem Mu " w poprzek"( szczególnie Jego zaciagowi") w debatach w ówczesnym-jeszcze PIS-ie. Kiedy -PIS przeobraził sie w " pislandię" - wyszedłem(łajdaku!) z niej-jak Szeryf Cane'a w " Samo południe" Bo " kałmucy" -łajdaku -nam Polakom kojarzą się jednoznacznie - i zdecydowanie b. pejoratywnie jak np. kozacy-w Niemczech(...)! PS Jeżeli nawet bierzesz odwet za PR niejakiego Kurskiego -to jakkolwiek wyczyn Jacka K. był pozbawiony kultury i finezji, to twój wyczyn jest przestępstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
gaelic04 powinieneś sie zwać kgb_mo_ormo a nie bond 28.11.07, 11:41 w kraju bonda i okolicach nikt nikomu nie wypomina wyglądu: tuszy, rysów twarzy, brzmienia nazwiska.tylko w Polsce można spotkać sie z takimi dookreśleniami człowieka. to taki szczególny przypadek POLACTWA w najgorszym wydaniu.to taka postbolszewicka mentalność odziedziczona po prl.twoje miejsce w korei północnej pożal sie bond i na dodatek james!żenada leszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
estik Bond won! 28.11.07, 11:57 Nie lubię Zbyszka G., ale i tak uważam, że wyjątkowo przegiąłeś pałę "cytując" coś takiego. Nie wiem co się działo w twojej rodzinie, że wypisujesz takie rzeczy, ale zastanów się następnym razem, choćby jako Torunianin. Odpowiedz Link Zgłoś