krysmat 02.12.07, 19:43 Zapraszamy na korzystanie z nowego polaczenia czarterowego w sezonie letnim z Bydgoszczy na Krete.Czartery z Bydgoszczy to Grecja ,Tunezja,Turcja i Egipt w sezonie letnim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 03.12.07, 20:14 krysmat napisał: > Co tak bez echa ? Chwilowo to mamy prawie zimę :] Jeśli wybudują ten płot i nie zamkną lotniska na wiosnę, to może pomyślimy i o Krecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 04.12.07, 09:23 2_k napisał: > krysmat napisał: > > > Co tak bez echa ? > > Chwilowo to mamy prawie zimę :] Jeśli wybudują ten płot i nie zamkną lotniska n > a > wiosnę, to może pomyślimy i o Krecie ;) Spoko plotu do wiosny nie wybuduja i lotniska tez nie zamkna.Takze nie stresuj sie tak rezerwuj wczasy na Krete wyluzujesz sie .Teraz przynajmiej zalapiesz sie na promocje tylko musisz jakos przelknac ze wylot z Bydgoszczy.Ojj boli prawda Odpowiedz Link Zgłoś
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 05.12.07, 00:22 > Spoko plotu do wiosny nie wybuduja i lotniska tez nie zamkna.Takze > nie stresuj sie tak rezerwuj wczasy na Krete wyluzujesz sie. Właściwie to aż tak się nie stresuję - przecież od kiedy za nasze piękne lotnisko zabrał się marszałek C., to koniec końców musi czekać je świetlana przyszłość ;) Z drugiej strony - wolę "środkowoeuropejskie" klimaty - Kreta to chyba jednak dla mnie za gorąco, więc mnie nie ciągnie; nie dość, że człowiek się spoci, to jeszcze można raka skóry od nadmiaru słońca dostać ;) > tylko musisz jakos przelknac > ze wylot z Bydgoszczy.Ojj boli prawda Łiiiii tam. Jakby co to wciągnę kawałek pyralginki. Na ból głowy zawsze pomaga, więc pewnie i tutaj styknie. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: Na Krete z Bydgoszczy 03.12.07, 21:05 krysmat napisał: > Co tak bez echa ? a do Erecu będą czartery? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Na Krete z Bydgoszczy 04.12.07, 17:52 krysmat trzepie kasiore z promowania nowych polaczen Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 04.12.07, 19:07 szlachcic napisał: > krysmat trzepie kasiore z promowania nowych polaczen Co Ty spolecznie to robie bo te mameje w porcie jeszcze nawet tego nie napisaly na stronie portu.Pozatym troszcze sie o Torunian aby nie walesali sie po portach po kraju jak maja w swoim regionalnym podobne polaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nikifor_krynicki Re: Na Krete z Bydgoszczy 05.12.07, 08:21 Jeżeli ta informacja jest prawdziwą to bardzo cieszę się. Kretę jako cel swoich wakacyjnych podróży odkładałem z roku na rok. Moi wszyscy znajomi już tam byli, a większość odlatywała z Warszawy i wspomina to niezbyt mile. Teraz tylko 50 km i to znacznie pomniejsza koszty. Wreszcie, chyba w tym roku jednak Kreta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Na Krete z Bydgoszczy 05.12.07, 17:34 krysmat napisał: > Co Ty spolecznie to robie bo te mameje w porcie jeszcze nawet tego > nie napisaly na stronie portu.Pozatym troszcze sie o Torunian aby > nie walesali sie po portach po kraju jak maja w swoim regionalnym > podobne polaczenia. przyjedz i na Szerokiej zagadywuj do przechodniow zrozum krysmat ze jak sam port nie bedzie sie promowal, poki piana bedzie Wam z ust leciala na zaproponowana zmiane nazwy na B-T airport to bedzie zawsze kicha Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 05.12.07, 19:42 szlachcic napisał: > krysmat napisał: > > > Co Ty spolecznie to robie bo te mameje w porcie jeszcze nawet tego > > nie napisaly na stronie portu.Pozatym troszcze sie o Torunian aby > > nie walesali sie po portach po kraju jak maja w swoim regionalnym > > podobne polaczenia. > > przyjedz i na Szerokiej zagadywuj do przechodniow > zrozum krysmat ze jak sam port nie bedzie sie promowal, poki piana > bedzie Wam z ust leciala na zaproponowana zmiane nazwy na B-T > airport to bedzie zawsze kicha Stary normalnie nie wiem co do mnie piszesz .Ja tylko informuje ze jest nowy czarter na Krete. PS.Nie ma czegos takiego jak B-T airport prawidlowa nazwa to PLB.Bez odbioru no chyba ze interesuja cie jakies info odnosnie polaczen z PLB Odpowiedz Link Zgłoś
tahitanczyk Re: Na Krete z Bydgoszczy 05.12.07, 21:36 Owa wersja z ewentualną zmianą portu PLB na B-T airport jest niewykonalna i miejmy nadzieję, że strona toruńska wreszcie to zrozumie. Port Lotniczy Bydgoszcz figuruje w odpowiednich dokumentach (także i na świecie!) pod kodem BZG i tego zmienić już się nie da. Przerejestrowanie byłoby wprost karkołomnym przedsięwzięciem, a poza tym...absolutnie bezcelowym. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 18:24 > Stary normalnie nie wiem co do mnie piszesz .Ja tylko informuje ze > jest nowy czarter na Krete. czemu nie informujesz nas ile egzeplarzy Pomorskiej zostalo dzis w kiosku na Jagiellonskiej? > PS.Nie ma czegos takiego jak B-T airport prawidlowa nazwa to PLB.Bez > odbioru no chyba ze interesuja cie jakies info odnosnie polaczen z > PLB czy rozumiesz ze temu lotnisku potrzebna jest promocja w kazdym kierunku a chodzi mi o pozyskiwanie innych polaczen, budowanie pewnosci tych polaczen i wciskani tej formy komunikacji mieszkancom i to nie Ty to zalatwisz a dyrektor portu ktory zagwarantuje nam pewnosc punktualnosc i mnogosc polaczen chcialem ci delkiatnie tylko powiedziec ze sie osmieszasz Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 19:03 szlachcic napisał: > czemu nie informujesz nas ile egzeplarzy Pomorskiej zostalo dzis w > kiosku na Jagiellonskiej? > z > > PLB > > czy rozumiesz ze temu lotnisku potrzebna jest promocja w kazdym > kierunku a chodzi mi o pozyskiwanie innych polaczen, budowanie > pewnosci tych polaczen i wciskani tej formy komunikacji mieszkancom > i to nie Ty to zalatwisz a dyrektor portu ktory zagwarantuje nam > pewnosc punktualnosc i mnogosc polaczen > chcialem ci delkiatnie tylko powiedziec ze sie osmieszasz > Ja powiem ci delikatnie zes tepy mlotek jest .Bardziej osmieszyc sie niz ty juz nie mozna .pajacu PS .Dla twojego pustego lba informacja ponowna .Jest PLB nie ma tam w nazwie Torun.Oj boli Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 21:03 > Ja powiem ci delikatnie zes tepy mlotek jest .Bardziej osmieszyc sie > niz ty juz nie mozna .pajacu powaznie? > PS .Dla twojego pustego lba informacja ponowna .Jest PLB nie ma >tam w nazwie Torun.Oj boli zacytowales mnie i odpowiedziales tymi slowami w kontekscie czego? Odpowiedz Link Zgłoś
nikifor_krynicki Re: Na Krete z Bydgoszczy 05.12.07, 22:13 Czytam Pana wypowiedzi, zupełnie nie licują ze "szlachcicem". Dla mnie osobiście zmiana nazwy portu na Toruń-Bydgoszcz to jakiś poroniony pomysł naszych zakompleksionych obywateli. Bydgoski port faktycznie potrzebuje promocji, a o to muszą zadbać władze portu. Panie szlachcicu niech Pan wyleje na głowę tak jak Andrzej Kmicic wiadro zimnej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 00:24 > Czytam Pana wypowiedzi, zupełnie nie licują ze "szlachcicem". Dla > mnie osobiście zmiana nazwy portu na Toruń-Bydgoszcz to jakiś > poroniony pomysł naszych zakompleksionych obywateli. Zakładam więc, że np.: - Cologne-Bonn (Konrad Adenauer) International Airport - Dallas-Fort Worth International Airport - Minneapolis-Saint Paul International Airport - Baltimore-Washington International Airport ...to również wytwory "zakompleksionych obywateli" tamtych miast. Otóż tak się składa, że dla ludzi normalnych nie ma w tym nic "zakompleksionego". Ale tak się również składa, że temu regionowi jeszcze daleko do normalności. I dopóki klimat będzie taki, że ktoś będzie chciał korzystać z przywilejów "regionalności" lotniska (kasa i monopol!), a jednocześnie bronić jak niepodległości jego "bydgoskości", to na pewno się do tej normalności nie zbliżymy. PS. Jak już to Bydgoszcz-Toruń, a nie Toruń-Bydgoszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 00:47 2_k napisał: > > Czytam Pana wypowiedzi, zupełnie nie licują ze "szlachcicem". Dla > > mnie osobiście zmiana nazwy portu na Toruń-Bydgoszcz to jakiś > > poroniony pomysł naszych zakompleksionych obywateli. > > Zakładam więc, że np.: > - Cologne-Bonn (Konrad Adenauer) International Airport > - Dallas-Fort Worth International Airport > - Minneapolis-Saint Paul International Airport > - Baltimore-Washington International Airport > ...to również wytwory "zakompleksionych obywateli" tamtych miast. Otóż tak się > składa, że dla ludzi normalnych nie ma w tym nic "zakompleksionego". Ale tak si > ę > również składa, że temu regionowi jeszcze daleko do normalności. I dopóki klima > t > będzie taki, że ktoś będzie chciał korzystać z przywilejów "regionalności" > lotniska (kasa i monopol!), a jednocześnie bronić jak niepodległości jego > "bydgoskości", to na pewno się do tej normalności nie zbliżymy. > > PS. Jak już to Bydgoszcz-Toruń, a nie Toruń-Bydgoszcz... Ja widze ze jednak pyralgina nie pomaga na wszystko a szczegolnie co zwiazane z Bydoszcza.Czy jak port bedzie mial w nazwie Torun czy nie wprowadzac bedziemy aby turyste w blad .Przeciez on dalej bedzie ladowal w Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 01:15 > Czy jak port bedzie mial w nazwie Torun czy nie > wprowadzac bedziemy aby turyste w blad .Przeciez on dalej bedzie > ladowal w Bydgoszczy Akurat turysty to w błąd na pewno nie wprowadzimy. Bo gdziekolwiek by fizycznie nie wylądowali, 3/4 z nich i tak będzie chciało dotrzeć do Torunia. Natomiast jeśli mamy ambicję wyłącznie na przejęcie ludków latających do pracy do Anglii, to faktycznie nazwa nie ma żadnego znaczenia; to może być wtedy nawet Pcim Mały Wiejski Airport; bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: moj pomysl na Bydgoszcz cz1 06.12.07, 01:38 Na poczatek moze inwestycje ktore sa realizowane potem te ktore sa zapowiedziane i na koniec moje propozycje do zrealizowania ktore powinny przyczynic sie do sciagniecia ludzi do centrum. Realizowane 1.Rewitalizacja wyspy mlyskiej 2.Otoczenie opery w tym powstajacy amfiteatr na schodach 3.Przebudowa stadionu Zawiszy Zapowiedziane (obiecane przez prezydenta) 1.Aquapark w Myslecinku 2.Zakup stateczkow majacych sluzyc jako tramwaj wodny Moje propozycje wymienie po wirtualnym spacerze Jest rok 2012 -2013 lipiec weekend przyjezdzaja znajomi z miasta x chca zatrzymac sie na sobote w bydgoszczy i w niedziele udac sie do Torunia.Godz 9 jestesmy przy Aquaparku w Myslecinku .Aquapark mamy naprawde z prawdziwego zdarzenia (wg obietnic prezydenta).Dzieciaki sa zachwycone po 2 godzinach nie chca nam wyjsc z wody dopiero argument ze obok znajduje sie super lunapark przekonuje ich do wyjscia.5 minut spacerkiem od aquaparku znajduje sie super lunapark (ten ktory obiecal prezydent w 2007 roku ).Dzieciaki sa zachwycone ponownie tu mamy problem z wydostania ich z tego parku ale po 6 godz udaje sie.Dzieciaki obrazone na caly swiat ale dopiero argument ze poplywamy kajakiem po Rzece troche ich uspokaja.Jest godz 18 jestesmy glodni wiec proponuje zjesc w jednej z restauracji po drodze na ul.Gdanskiej.Spod lunaparku mamy do wyboru nastepujacy transport albo zabytkowy tramwaj lub ryksze .Decydujemy sie na ryksze .Przejezdzamy nowy most w okolcach stadionu Zawiszy.Znajomy z telebimu umieszczonego z przodu stadionu wycztal ze odbedzie sie nocny seans .Tlumaxcze mu ze latem co sobote o 12 w nocy mozna wlasnie przed stadionem ogladnac stare kino pod chmurka .Prosza mnie czy jak polozymy dzieciakow spac czy przywoze ich w nocy na taki seans pod chmurka.Nie ma sprawy .Jedziemy dalej po wyremontowanej rownutkiej powierzchni ulicy Gdanskiej wsrod dziesiatek kafejek ipubow.Po wyjsciu z restauracji udajemy sie pieszo w kierunku Starego Rynku.Jestesmy na Placu Wolnosci tu sie orientuja ze musi byc cos ciekawego bo tlumy ludzi z aparatami sie przewija i kazda ryksza sie ztrzymuje.No wiec piokazuje im fontanne potop .Sa zachwyceni i zaczyna sie focenie .Poganiam ich bo do jutra nie dojdziemy na SR.Znajomy nie moze sie nadziwic jak zadbane i pieknie odrestaurowane sa kamienice na tej ulicy.Dochodzimy pieknie wyremontowany most Sulimy(prezydent zdecydowal sie w koncu na jego remont nie czekajac az cos powstanie na PT.Na moscie znow focenie bo akurat zawitali do Bydgoszczy Niemcy na swoich jachtach ..Przechodzimy mostowa i wchodzimy na Rynek .Wow piekny widok dziesiatek kafejek do tego wyremontowana plyta Rynku (w koncu prezydent sie na to zdecydowal) i dzieciki chlodzace sie w specjalnych mini fontannach do tego przeznaczonych.Tu musimy poswiecic wiecej czasu na robienie fot i siadamy w jednej z kafejek. Koniec cz1 cdn Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: upss 06.12.07, 01:43 Upss to nie tu mial byc ten post powyzej .Przepraszam.Dobrze gdyby opiekun forum go wykasowal Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 01:50 2_k napisał: > > Czy jak port bedzie mial w nazwie Torun czy nie > > wprowadzac bedziemy aby turyste w blad .Przeciez on dalej bedzie > > ladowal w Bydgoszczy > > Akurat turysty to w błąd na pewno nie wprowadzimy. Bo gdziekolwiek by fizycznie > nie wylądowali, 3/4 z nich i tak będzie chciało dotrzeć do Torunia. Natomiast > jeśli mamy ambicję wyłącznie na przejęcie ludków latających do pracy do Anglii, > to faktycznie nazwa nie ma żadnego znaczenia; to może być wtedy nawet Pcim Mały > Wiejski Airport; bez znaczenia. Powinienes pracowac w firmie doradczej aby doradzac gdzie jaki ruch bedzie sie odbywal.Pytanie .Co za roznica dla portu czy odprawia pasazerow z Angli czy z innych krajow .Odpowiedz .Zadna bo jedni i drudzy placa oplaty lotniskowe na ktorych zarabia port.Teraz proponuje wziac podwojna porcje pyralginy Odpowiedz Link Zgłoś
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 20:43 > Powinienes pracowac w firmie doradczej aby doradzac gdzie jaki ruch > bedzie sie odbywal.Pytanie .Co za roznica dla portu czy odprawia > pasazerow z Angli czy z innych krajow .Odpowiedz .Zadna bo jedni i > drudzy placa oplaty lotniskowe na ktorych zarabia port.Teraz > proponuje wziac podwojna porcje pyralginy Taaaak... A ilu ty myślisz takie lotnisko może obsłużyć ludków latających do pracy, i to jeszcze w czasie gdy emigracja zarobkowa zaczyna wyraźnie spadać? Chyba tylu co teraz, czyli szkoda wstydu. To jest przyszłość? Jeden z problemów tego lotniska jest taki, że nie ma zbyt wielkiego potencjału do "wywożenia" ludzi. Ten region ma stosunkowo niewielu mieszkańców i nigdy nie wygeneruje wielkiego ruchu "wychodzącego". Jeśli to lotnisko nie zacznie "przywozić" ludzi, to nigdy się nie rozwinie. I to z punktu widzenia przyjezdnych, a nie nas tubylców, nazwa może być informacyjnie istotna. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 21:47 2_k napisał: > > Taaaak... A ilu ty myślisz takie lotnisko może obsłużyć ludków latających do > pracy, i to jeszcze w czasie gdy emigracja zarobkowa zaczyna wyraźnie spadać? > Chyba tylu co teraz, czyli szkoda wstydu. To jest przyszłość? > > Jeden z problemów tego lotniska jest taki, że nie ma zbyt wielkiego potencjału > do "wywożenia" ludzi. Ten region ma stosunkowo niewielu mieszkańców i nigdy nie > wygeneruje wielkiego ruchu "wychodzącego". Jeśli to lotnisko nie zacznie > "przywozić" ludzi, to nigdy się nie rozwinie. I to z punktu widzenia > przyjezdnych, a nie nas tubylców, nazwa może być informacyjnie istotna. Kolego powiem Ci wprost.Dla mnie nazwa nie ma najmiejszego znaczenia .Na moje to moze byc i nazwa z Toruniem Inowroclawiem Grudziadzem niewazne .Poprostu smieszy mnie jak na sile chce sie przeforsowac nazwe portu na ktorego przedtem sie plulo .A tylko dlatego ta milosc do portu teraz sie zrobila bo co do niektorych doszlo ze nie ma szans na budowe w Toruniu (UNIA KASY NIE DA a bajki waszego prezydenta o prywatnej firmie ktora chce wybudowac port obok istniejacego to tylko nienormalni mogli uwierzyc)Poki co nastepna dobra wiadomoscwww.plb.pl/index.php? option=com_content&task=view&id=8 PS Na ile Ty oceniasz max ilosc pasazerow portu w przyszlosci? Odpowiedz Link Zgłoś
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 22:32 > Poprostu smieszy mnie jak na sile chce sie > przeforsowac nazwe portu na ktorego przedtem sie plulo .A tylko > dlatego ta milosc do portu teraz sie zrobila bo co do niektorych > doszlo ze nie ma szans na budowe w Toruniu Bla, bla, bla, bla, bla... czyli jak w każdej dyskusji o lotnisku musieliśmy stoczyć się do tego punktu. > PS Na ile Ty oceniasz max ilosc pasazerow portu w przyszlosci? Jeżeli: - kontrolę nad portem przejmie samorząd województwa zamiast nieudolnych bydgoskich urzędników i uczyni z niego lotnisko regionalne w miejsce obecnego bydgoskiego, - zarówno do Bydgoszczy jak i do Torunia będzie po co latać, - promocja obu miast i regionu będzie taka, że w ogóle ktoś będzie wiedział o ich istnieniu i że jest tu po co latać, - samo lotnisko też będzie się sensownie promowało (co może choć nie musi objąć także zmianę nazwy, która na razie jest kompletnie nierozszyfrowalna dla nie-Polaków), ... to kiedyś parę milionów pasażerów rocznie może wykręcić. W przeciwnym razie ciężko będzie nawet z milionem. Dopóki to będzie lotnisko dla ruchu "wychodzącego", a nie "przychodzącego", dopóty będzie ta sama mogiła co teraz. Bo niby jaki u licha ruch mają wygenerować te 18-miejscowe Jet Streamy dwa razy w tygodniu, co je teraz takim sukcesem ogłoszono, chociaż nawet nie wiadomo czy uda się zapełnić wszystkie miejsca?! Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 06.12.07, 23:53 2_k napisał: Bla, bla, bla, bla, bla... czyli jak w każdej dyskusji o lotnisku musieliśmy > stoczyć się do tego punktu. > Fakty kolego fakty .Prawda w oczy kole > > PS Na ile Ty oceniasz max ilosc pasazerow portu w przyszlosci? > Jeżeli: > - kontrolę nad portem przejmie samorząd województwa zamiast nieudolnych > bydgoskich urzędników i uczyni z niego lotnisko regionalne w miejsce obecnego > bydgoskiego, > - zarówno do Bydgoszczy jak i do Torunia będzie po co latać, > - promocja obu miast i regionu będzie taka, że w ogóle ktoś będzie wiedział o > ich istnieniu i że jest tu po co latać, > - samo lotnisko też będzie się sensownie promowało (co może choć nie musi objąć > także zmianę nazwy, która na razie jest kompletnie nierozszyfrowalna dla > nie-Polaków), > ... to kiedyś parę milionów pasażerów rocznie może wykręcić. > W przeciwnym razie ciężko będzie nawet z milionem. Dopóki to będzie lotnisko dl > a > ruchu "wychodzącego", a nie "przychodzącego", dopóty będzie ta sama mogiła co > teraz. Bo niby jaki u licha ruch mają wygenerować te 18-miejscowe Jet Streamy > dwa razy w tygodniu, co je teraz takim sukcesem ogłoszono, chociaż nawet nie > wiadomo czy uda się zapełnić wszystkie miejsca?! No to teraz ja Tobie napisze bla bla bla.Oczywiscie nie bede bronil zarzadu portu bo napisalem ze to mameje.Jaka masz gwarancje ze jak zarzad woj przejmie port to bedzie dobrze zarzadzany?Zadna bo poprostu zmienia sie urzednicy i tyle.Prywatny inwestor bylby najlepszy ale najwiekszym jego przeciwnikiem jest kto?Ano marszalek woj wiec przestan bajdurzyc ze jak on przejmie kontrole to bedzie cacy.kIEDY DO WAS dojdzie ze oprocz Wawy i Krakowa to zadne polskie miasto nie jest znane w swiecie na szersza skale.(no moze Wroclaw dolacza ale mozolnie).A teraz podstawowe pytanie skad wzioles te miliony pasazerow kolego>?Na jakiej podstawie.Co do tych samolocikow co sie nasmiewasz to wytlumacz mi jak chcieliscie utrzymac port i wygenerowac na nim ruch aby byl oplacalny interes?Bo przeciez dla takich samolotow chcialy wasze wladze stawiac port i jakos mala pojemnosc samolocikow nie przeszkadzala.No i na koniec nie bylo polaczen innych oprocz wyspiarskich bylo zle teraz maja byc to tez zle bo samoloty ble . Odpowiedz Link Zgłoś
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 07.12.07, 02:14 To jest znowu jakaś masakra. Zastanawiam się po co tak naprawdę otworzyłeś ten wątek. Na początku myślałem, że po prostu chciałeś napisać, że są nowe połączenia. Ok, fajnie, Kreta mnie nie interesuje, ale powiedzmy że coś tam się niby na tym lotnisku dzieje. Ale jak już zobaczyłem posta "a co tak bez echa?", coś mnie tknęło. Gdy potem wyskoczyłeś ni z gruszki ni z pietruszki z tekstem o "bydgoskim boleniu" (WTF?!), było widać jak na dłoni że coś jest z tym wątkiem nie tak; ale zbyłem żartem. I pewnie na tym by się skończyło, gdyby ktoś inny nie wyskoczył z genialnym tekstem, że jak lotnisko ma nazwę od więcej niż jednego miasta, to jest to "zakompleksienie". Przyznaję, takiej bzdury nie zdzierżyłem i od razu poszukałem sobie w pamięci przykładów dwuczłonowych nazw ze świata. Efekt? Był do przewidzenia. Znowu mi uświadomiono jak niepopularna wśród forumowiczów bydgoskich jest wizja myślenia o B i T jako jednej aglomeracji. Cóż, zaściankowość. Ale jak już wtopiłem, to kontynuujmy. > Jaka masz gwarancje ze jak > zarzad woj przejmie port to bedzie dobrze zarzadzany?Zadna bo > poprostu zmienia sie urzednicy i tyle. Taką, że jest ogromna różnica jakościowa między ekipą Całbeckiego a ekipą Dombrowicza. > Prywatny inwestor bylby > najlepszy ale najwiekszym jego przeciwnikiem jest kto?Ano marszalek > woj wiec przestan bajdurzyc ze jak on przejmie kontrole to bedzie > cacy. O rany, daj już spokój z tym gadaniem jaki to ten Całbecki zły, bo nawiązujesz do najgorszych tradycji bydgoskiego forum. Dziwisz się zarządowi województwa (w którym są również bydgoszczanie!), że nie chce dawać w ciemno kasy na bajzel, który nie ma nawet aktualnego sprawozdania finansowego i gdzie ukrywa się długi? A inwestorzy? Byli, również tacy zainteresowani łącznie lotniskami w Bydgoszczy i Toruniu (bo ewentualne lotnisko w Toruniu zawsze widziane jest w kontekście bydgoskiego i gadanie o "konkurencji" to jakaś totalna bzdura). I co? Ano to, że jak zobaczyli bałagan, to szybko podziękowali. > kIEDY DO WAS dojdzie ze oprocz Wawy i Krakowa to zadne polskie > miasto nie jest znane w swiecie na szersza skale.(no moze Wroclaw > dolacza ale mozolnie) Jeszcze Gdańsk i Poznań. I lepiej, żebyśmy my też mozolnie do tego grona dołączyli, bo inaczej cały ten wspaniały interes pt. PLB na zawsze pozostanie zapyziałą dziurą. Tylko niektórzy powinni się w końcu pogodzić z faktem, że to Toruń, a nie Bydgoszcz, ma znacznie większe szanse na zaistnienie w Europie. I że gdyby tak do Torunia zaczęli latać zagraniczni turyści, to Bydgoszcz miałaby z tego choć jedną korzyść - ktoś dowiedziałby się o jej istnieniu. > A teraz podstawowe pytanie skad wzioles te > miliony pasazerow kolego>?Na jakiej podstawie Z tego co dzieje się na innych lotniskach w kraju. I z tego, że jak chcemy zacząć naprawdę coś znaczyć w Europie, to po prostu musimy te parę baniek wykręcić. > wytlumacz mi jak chcieliscie utrzymac port i > wygenerowac na nim ruch aby byl oplacalny interes? > Bo przeciez dla > takich samolotow chcialy wasze wladze stawiac port i jakos mala > pojemnosc samolocikow nie przeszkadzala Przecież wiesz doskonale jaka miałaby być funkcja ewentualnego lotniska w Toruniu i wiesz, że koszty jego utrzymania byłyby wielokrotnie mniejsze niż bydgoskiego. Jak chcesz porównywać nieporównywalne? Ja mimo wszystko mam nadzieję, że zmiany jakie obecnie zachodzą wyprowadzą sprawę kujawsko-pomorskiego lotniska na prostą. Przede wszystkim jest duża szansa, że w końcu zarząd nad nim zostanie przejęty przez ludzi kompetentnych; zwłaszcza że władze Bydgoszczy nie chcą mieć już z tym portem za wiele wspólnego - i dobrze, po pokazali już co potrafią. Po drugie, wiele wskazuje na to w najbliższych latach znacząco poprawi się komunikacja (przynajmniej kolejowa) między lotniskiem i przede wszystkim Toruniem, co jest sprawą absolutnie kluczową. Brakuje jeszcze widoków na S10, co akurat źle wróży. To wszystko powinno jednak przekształcić port z bydgoskiego (ta formuła okazała się zupełnym niewypałem) w regionalny, zwiększając znacznie potencjalną liczbę pasażerów w obie strony. Oczywiście uderzymy w końcu o ścianę typu kiepski poziom gospodarczy regionu czy mała znajomość B i T w Europie. To drugie być może uda się w najbliższych latach podciągnąć Toruniowi (ESK?), ale nic pewnego. No, ale to co napawa optymizmem to na pewno fakt, że nie forumowicze (zwłaszcza nie ci bydgoscy) będą decydowali o przyszłości lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 07.12.07, 11:16 2_k napisał: > To jest znowu jakaś masakra. Zastanawiam się po co tak naprawdę otworzyłeś ten > wątek. Na początku myślałem, że po prostu chciałeś napisać, że są nowe > połączenia. Ok, fajnie, Kreta mnie nie interesuje, ale powiedzmy że coś tam się > niby na tym lotnisku dzieje. Ale jak już zobaczyłem posta "a co tak bez echa?", > coś mnie tknęło. Gdy potem wyskoczyłeś ni z gruszki ni z pietruszki z tekstem o > "bydgoskim boleniu" (WTF?!), było widać jak na dłoni że coś jest z tym wątkiem > nie tak; ale zbyłem żartem. I pewnie na tym by się skończyło, gdyby ktoś inny > nie wyskoczył z genialnym tekstem, że jak lotnisko ma nazwę od więcej niż > jednego miasta, to jest to "zakompleksienie". Przyznaję, takiej bzdury nie > zdzierżyłem i od razu poszukałem sobie w pamięci przykładów dwuczłonowych nazw > ze świata. > > Efekt? Był do przewidzenia. Znowu mi uświadomiono jak niepopularna wśród > forumowiczów bydgoskich jest wizja myślenia o B i T jako jednej aglomeracji. > Cóż, zaściankowość. > > Ale jak już wtopiłem, to kontynuujmy. Jestes rozbrajajacy naprawde .Na czym ma polegac wg ciebie dwumiasto<?Oczywiscie na ustepstwach B do T bo w druga strone to bron Pnie Boze. > O rany, daj już spokój z tym gadaniem jaki to ten Całbecki zły, bo nawiązujesz > do najgorszych tradycji bydgoskiego forum. Dziwisz się zarządowi województwa (w > którym są również bydgoszczanie!), że nie chce dawać w ciemno kasy na bajzel, > który nie ma nawet aktualnego sprawozdania finansowego i gdzie ukrywa się długi > ? > A inwestorzy? Byli, również tacy zainteresowani łącznie lotniskami w Bydgoszczy > i Toruniu (bo ewentualne lotnisko w Toruniu zawsze widziane jest w kontekście > bydgoskiego i gadanie o "konkurencji" to jakaś totalna bzdura). I co? Ano to, ż > e > jak zobaczyli bałagan, to szybko podziękowali. > Tak pokazali jak swietnie dysponuja srodkami jak podzielili kase zRPO na miasta gdzie oczywiscie Torun dostal na mieszkanca dwukrotnie wiecej niz inne miasta.Piszesz o inwestorach ktorzy byli zainteresowani dwoma lotniskami .No to powiem Ci tylko tyle chyba jestes entuzjasta Bajarki opowiada.Jakos dziwnie wasi niby inwestorzy wycofali sie z interesu budowy portu w T gdy okazalo sie ze unia kasy nie da na widzimisie kogos.No to wtedy szybko wasze wladze wpadly na genialny pomysl laczenia lotnisk i pod szyldem PLB wyciagmniecia kasy z uni budowania praktycznie za te pieniadze lotniska w Toruniu.Ale aby sie nie licytowac na takie argumenty to jasne jest wyjscie .Torun dokapitalizuwuje port wykupuje akcje portu tak na rowni z Bydgoszcza i jest wspolwlascicielem i wtedy bedzie mial cos do powiedzeniai nazwe bedzie mogl zmienic ba nawet bedzie mogl zarzadzac .Poki co kolego ile wasze udzialy w porcie wynoszxa za kwote 100 tys?ijeszcze chcecie decydowac o nim pod kontem wlasnych interesow pozostanie > zapyziałą dziurą. Tylko niektórzy powinni się w końcu pogodzić z faktem, że to > Toruń, a nie Bydgoszcz, ma znacznie większe szanse na zaistnienie w Europie. I > że gdyby tak do Torunia zaczęli latać zagraniczni turyści, to Bydgoszcz miałaby > z tego choć jedną korzyść - ktoś dowiedziałby się o jej istnieniu. > Nie bede tego komentowal poprostu nie mam juz sil .Ale odpowiem Ci tak wybudujcie najpierw baze hotelowa i potem oczekujcie turystow z zagranicy przywozonych do PLB > Z tego co dzieje się na innych lotniskach w kraju. I z tego, że jak chcemy > zacząć naprawdę coś znaczyć w Europie, to po prostu musimy te parę baniek wykrę > cić. > To ma byc odpowiedz ?Bo winnych tak jest i nas tez ma tak byc i musi byc?Zauwazasz roznice miedzy potencjalem turystycznym Malopolski a Kuj Pom?Widzisz roznice miedzy Wybrzezem a naszym regionem?Widzisz potencjal ludzki midzy Slaskiem a naszym?No ateraz z drugiej beczki to ze w Szczecinie jest podobnie do bydgoskiego portu chodzi tu o pox to wina bydgoskich wladz?W rzeszowie tez wina bydgoskich wladz?Zaraz mnie posadzisz o minimalizm ale w takim razie ja Ciebie posadze o gigantomanie .Ten port ma zazadanie sie stopniowo rozwijac i pomalu to czyni .Ja tez jestem niezadowolony z tempa ale coz taki zarzad jest jaki jest .DLATEGO PRYWATYZACJA TO WYJSCIE A NAJWIEKSZYM PRZECIWNIKIEM JEJ JEST MARSZALEK KTOREGO TAK CHWALISZ. > > Przecież wiesz doskonale jaka miałaby być funkcja ewentualnego lotniska w > Toruniu i wiesz, że koszty jego utrzymania byłyby wielokrotnie mniejsze niż > bydgoskiego. Jak chcesz porównywać nieporównywalne? > > Ja mimo wszystko mam nadzieję, że zmiany jakie obecnie zachodzą wyprowadzą > sprawę kujawsko-pomorskiego lotniska na prostą. Przede wszystkim jest duża > szansa, że w końcu zarząd nad nim zostanie przejęty przez ludzi kompetentnych; > zwłaszcza że władze Bydgoszczy nie chcą mieć już z tym portem za wiele wspólneg > o > - i dobrze, po pokazali już co potrafią. Po drugie, wiele wskazuje na to w > najbliższych latach znacząco poprawi się komunikacja (przynajmniej kolejowa) > między lotniskiem i przede wszystkim Toruniem, co jest sprawą absolutnie > kluczową. Brakuje jeszcze widoków na S10, co akurat źle wróży. To wszystko > powinno jednak przekształcić port z bydgoskiego (ta formuła okazała się zupełny > m > niewypałem) w regionalny, zwiększając znacznie potencjalną liczbę pasażerów w > obie strony. Oczywiście uderzymy w końcu o ścianę typu kiepski poziom > gospodarczy regionu czy mała znajomość B i T w Europie. To drugie być może uda > się w najbliższych latach podciągnąć Toruniowi (ESK?), ale nic pewnego. > > No, ale to co napawa optymizmem to na pewno fakt, że nie forumowicze (zwłaszcza > nie ci bydgoscy) będą decydowali o przyszłości lotniska. cO DO KOMUNIKACJI 100 PROC RACJI .A teraz tak ile na ile mnuiejsze koszty ?Wyliczyles to ?A poza tym nikt przy zdrowych zmyslach nie postawi portu od podstaw obok istniejacego i dzialajacego.Nadzieje ze ludzie kompetentni zasiada za sterami portu oczywiscie ze sa ponoc plany prywatyzacji portu sa wciaz aktualne .Ciagle jest dwoch chetnychale mam nadzieje ze nie bedzie to w cos w stylu zamienil stryjek siekierke na kijek i zasiada tak urzedasy od marszalka.Na tym proponuje zakonczyc dyskusje .Ciesz sie polaczeniami do Dublina ,Londynu ,Liverpoolu ,Wawy,Katowic a latem Egipt,Tunezja,Turcja,Kreta PS Jak mozesz porownaj mi koszty lotniska bydgoskiego i turystycznego torunskiego?Jki ruch przewidywalbys w Toruniu no i oczywiscie koszt powstania portu?Tylko to Odpowiedz Link Zgłoś
nikifor_krynicki Re: Na Krete z Bydgoszczy 08.12.07, 00:51 Czytam tak te posty moich ziomków i dalej utwierdzam się w tym, że małomiasteczkowi jesteśmy! Odpowiedz Link Zgłoś
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 08.12.07, 01:26 nikifor_krynicki napisał: > Czytam tak te posty moich ziomków i dalej utwierdzam się w tym, że > małomiasteczkowi jesteśmy! Może masz rację. Ale jeśli my jesteśmy małomiasteczkowi, to na bydgoszczan po prostu nie ma w języku polskim słów... Odpowiedz Link Zgłoś
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 08.12.07, 01:24 > Na czym ma polegac wg ciebie > dwumiasto<?Oczywiscie na ustepstwach B do T bo w druga strone to > bron Pnie Boze. > > Tak pokazali jak swietnie dysponuja srodkami jak podzielili kase > zRPO na miasta gdzie oczywiscie Torun dostal na mieszkanca > dwukrotnie wiecej niz inne miasta. Mam dosyć. O czymkolwiek by się tu nie dyskutowało z bydgoszczanami, zawsze muszą zostać jak mantra powtórzone te największe debilizmy waszego forum. Czy nie mógłbyś odrobinę ruszyć głową? Zamiast automatycznie powielać te beznadziejne hasła zastanów się np. na czym miałyby polegać te "ustępstwa". Jak po całym dniu intensywnego myślenia stwierdzisz, że lista jest pusta, to może dotrze do ciebie, że coś w tej antytoruńskiej gadce nie gra? I chyba musisz być bardzo zamożnym człowiekiem, jeżeli potrafisz przewidywać parę lat naprzód takie rzeczy jak np. ile dane miasto dostanie z RPO; bo skąd ty to wiesz jeśli podzielono dopiero część środków?! I może łaskawie zauważysz, że największa dotychczasowa inwestycja z RPO to twoje ukochane lotnisko w Bydgoszczy, albo to że w praktyce wielkość środków przypadających miastom zależy nie tyle od liczby mieszkańców co od funkcji i zamożności tych miast? I może nawet to, że takie Lipno, Rypin, Świecie i wiele podobnych już teraz nie wie skąd wziąć kasę na wkład własny do projektów na który dostały środki bezkonkursowe, a co tu dopiero mówić o kolejnych projektach? Zacznij myśleć, a nie bezmyślnie powielać głupoty. > > Nie bede tego komentowal poprostu nie mam juz sil .Ale odpowiem Ci > tak wybudujcie najpierw baze hotelowa i potem oczekujcie turystow z > zagranicy przywozonych do PLB To ty się chłopie módl, żeby ta "baza hotelowa się wybudowała", bo inaczej nie widzę ratunku dla twojego kochanego PLB. Są tylko dwa miasta w tym regionie, do których teoretycznie mogą masowo przylatywać ludzie. Ponieważ nie widzę chwilowo powodu dla którego mieliby masowo przylatywać do Bydgoszczy, więc lepiej czym prędzej inwestujmy tę kasę w toruńską starówkę. > PS Jak mozesz porownaj mi koszty lotniska bydgoskiego i > turystycznego torunskiego?Jki ruch przewidywalbys w Toruniu no i > oczywiscie koszt powstania portu?Tylko to A jakie miałyby być koszty lotniska znacznie mniejszego, z mniej zaawansowaną infrastrukturą, bez dużego terminalu, niewielkim personelem, bez konieczności ciągłej rozbudowy i powiązanego z aeroklubem, który dodatkowo może przynosić dochód? Ty ciągle nie rozumiesz, że jeśli lotnisko w Toruniu zostanie rozbudowane to jako niewielkie "turystyczne" lotnisko miejskie? Że to będzie tak naprawdę tylko udoskonalenie tego co już jest? Koszt budowy tego wycenia się na maksymalnie kilkadziesiąt milionów euro i prędzej czy później powstanie za takie lub inne pieniądze; bo nawet przy prężnym Szwederowie (sorki, ja wiem, że "prężny" i "Szwederowo" to chwilowo oksymoron) będzie na to zapotrzebowanie. Takich lotnisk jest na świecie mnóstwo, więc czemu tylko niektórzy bydgoszczanie muszą tak alergicznie na to reagować? PS. Kiedyś na bydgoskim forum pisałem co to w moim przekonaniu jest Dwumiasto. To codzienność. Studenci, pracownicy, ludzie szukający rozrywki. To np. bilet aglomeracyjny. I normalność, a nie np. wieszanie psów na marszałku że nie "przydzielił" kasy z "komunistycznego" rozdania - bo jak się ekipie Dombrowicza d*** nie chce ruszyć i starać o środki, w tym także krajowe, to ktoś to musi zrobić za nich... Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 08.12.07, 20:05 2_k napisał: > Mam dosyć. O czymkolwiek by się tu nie dyskutowało z bydgoszczanami, zawsze > muszą zostać jak mantra powtórzone te największe debilizmy waszego forum. Czy > nie mógłbyś odrobinę ruszyć głową? Zamiast automatycznie powielać te > beznadziejne hasła zastanów się np. na czym miałyby polegać te "ustępstwa". Jak > po całym dniu intensywnego myślenia stwierdzisz, że lista jest pusta, to może > dotrze do ciebie, że coś w tej antytoruńskiej gadce nie gra? > I chyba musisz być bardzo zamożnym człowiekiem, jeżeli potrafisz przewidywać > parę lat naprzód takie rzeczy jak np. ile dane miasto dostanie z RPO; bo skąd t > y > to wiesz jeśli podzielono dopiero część środków?! I może łaskawie zauważysz, że > największa dotychczasowa inwestycja z RPO to twoje ukochane lotnisko w > Bydgoszczy, albo to że w praktyce wielkość środków przypadających miastom zależ > y > nie tyle od liczby mieszkańców co od funkcji i zamożności tych miast? I może > nawet to, że takie Lipno, Rypin, Świecie i wiele podobnych już teraz nie wie > skąd wziąć kasę na wkład własny do projektów na który dostały środki > bezkonkursowe, a co tu dopiero mówić o kolejnych projektach? Zacznij myśleć, a > nie bezmyślnie powielać głupoty. > Chlopie debilizmy to ty wypisujesz do kwadratu .Piszesz ze srodki byly przyznawane wg zamoznosci miast.To jakos nie wiedzialem ze Torun jest az prawie dwukrotnie bogatszy od Bydgoszczy.Zastanow sie na drugi raz zanim swoje debilne stwierdzenia zaczniesz wypisywac na publicznym forum..Piszesz ze bydgoskie lotnisko czyli miasto B dostalo najwiecej .Jeszcze kilka postow wczesniej pisales ze port jest REGIONALNY wiec mozna napisac ze nie jest to czysto bydgoski projekt.Do twojej wiadomosci ze czesc srodkow zostala tak podzielone ze w niektorych dziedzinach do po podzialu a raczej do konkursow nie ma juz praktycznie srodkow ale skad mas to wiedziec dla ciebie RPO to RPO ale w szczegoly juz nie wnikasz > widzę ratunku dla twojego kochanego PLB. Są tylko dwa miasta w tym regionie, do > których teoretycznie mogą masowo przylatywać ludzie. Ponieważ nie widzę chwilow > o > powodu dla którego mieliby masowo przylatywać do Bydgoszczy, więc lepiej czym > prędzej inwestujmy tę kasę w toruńską starówkę. > Wow caly region wyciagac kase na torunska starowke bo tak ma byc bo taka jest jedyna slusznosc.Nie osmieszaj sie ze inne miasta swoim kosztem maja wspierac jedno jedyne slusznei > infrastrukturą, bez dużego terminalu, niewielkim personelem, bez konieczności > ciągłej rozbudowy i powiązanego z aeroklubem, który dodatkowo może przynosić > dochód? Ty ciągle nie rozumiesz, że jeśli lotnisko w Toruniu zostanie > rozbudowane to jako niewielkie "turystyczne" lotnisko miejskie? Że to będzie ta > k > naprawdę tylko udoskonalenie tego co już jest? Koszt budowy tego wycenia się na > maksymalnie kilkadziesiąt milionów euro i prędzej czy później powstanie za taki > e > lub inne pieniądze; bo nawet przy prężnym Szwederowie (sorki, ja wiem, że > "prężny" i "Szwederowo" to chwilowo oksymoron) będzie na to zapotrzebowanie. > Takich lotnisk jest na świecie mnóstwo, więc czemu tylko niektórzy bydgoszczani > e > muszą tak alergicznie na to reagować? > To jest twoja odpowiedz?Pytam konkretnie ile paxow ile koszty obslugi infrastruktury itd itp.Jezeli to taki swietny interes to dlaczego nie budujecie tego portu dla tych milionow turystow trzesacych sie aby zawitac to najbardziej znanego miasta w Europie? Dlaczego zaden prywatny inwestor nie zwietrzyl tak wspanialego interesu?Nie chca zarobic?a moze w ich zarzadach sa bydgoszczanie ktorzy alergicznie reaguja na port w Toruniu przez co blokuja jego budowe.Odpowiedz wprost dlaczego dlaczego nikt nie chce wam wybudowac portu wg ciebie swietnego interesu??????? > PS. Kiedyś na bydgoskim forum pisałem co to w moim przekonaniu jest Dwumiasto. > To codzienność. Studenci, pracownicy, ludzie szukający rozrywki. To np. bilet > aglomeracyjny. I normalność, a nie np. wieszanie psów na marszałku że nie > "przydzielił" kasy z "komunistycznego" rozdania - bo jak się ekipie Dombrowicza > d*** nie chce ruszyć i starać o środki, w tym także krajowe, to ktoś to musi > zrobić za nich... ZIEW .Pewnie prezydentowi Wloclawka ,Grudziadza,Inowroclawia tez sie nie chce dupy ruszyc i dlatego dostali mniej na mieszkanca niz przebogaty i kreatywny wspanialy itd itp Torun. Proste pytanie dlaczego nikt nie buduje portu w Toruniu???????? Powtarzam sie no ale moze tym razem odpowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
milosztor Bzdury wypisujesz kolego... 08.12.07, 20:44 Nikt nie chce wybudować portu lotniczego w Toruniu? Haha,a to dobre :-) Mylisz się...A właściwie to wykazujesz się kompletną niewiedzą! Nie wiesz pewnie nawet,że inwestorzy,którzy chcą rzekomo zainwestowaćw w lotnisko w Bydgoszczy tak naprawdę chcą budować port lotniczy w Toruniu? Pisała nawet o tym GW...Jak nie masz innego żródła wiedzy to czytaj chociaż prasę! Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Bzdury wypisujesz kolego... 08.12.07, 21:40 Masz bardzo stare informacje, ci którzy chcą kupić akcje PLB nie chcą inwestować w Toruniu! Przeciez to nie ma najmniejszego sensu. Skoro KE wyeliminowała Kilece to co dopiero Toruń. Z UE kasy nie będzie,a prywatny inwestor bez takiego wsparcia nie da własnej kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
2_k Re: Na Krete z Bydgoszczy 09.12.07, 19:11 Ale ty jednak jesteś nieszczęśliwym człowiekiem. Kompleksy, frustracje i fobie odebrały ci już resztki rozumu. Umiejętność czytania ze zrozumieniem najwyraźniej też. Idź, wyżyj się w wątku o kodach pocztowych, może ci się zrobi lepiej... Bo na rozsądną dyskusję z tobą nie ma już szans. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Na Krete z Bydgoszczy 09.12.07, 19:49 Ależ doktorku nie irytuj się. Nauczasz tutaj biednych bezrozumnych bydgoszczan a oni nic nie rozumieją. To znaczy rozumieją po swojemu, po bydgosku, a nie tak jak ty inteligentnie po toruńsku czyli regionalnie i światowo. No bo nie mogą oni zrozumieć jaki to da splendor dodatek toruń w nazwie (oprócz waszej darmowej reklamy) no i nie rozumieją zwłaszcza z jakiej to okazji wy będziecie lepiej zarządzac tym lotniskiem ? Czy to że jesteśmy w ogonie regionów w Polsce świadczy o tym że tak świetnie zarządzacie ? No bo jakby nie patrzeć marszałkowie byli zawsze z torunia i jakiś czas już rządzcie tak więc kto tu jest winny ? Czy to zła bydgoszcz was ciągnie z całym regionem na dno ? I czy to już jest jakoś policzone że każdy co przyleci do bydgoszczy to już chce koniecznie zobaczyć waszą perłę regionu ? I czy to logiczne aby budować drugie lotnisko skoro tak mądrze i po gospodarsku zarządzacie w imię rozwoju dwumiasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Na Krete z Bydgoszczy 09.12.07, 20:21 2_k napisał: > Ale ty jednak jesteś nieszczęśliwym człowiekiem. Kompleksy, frustracje i fobie > odebrały ci już resztki rozumu. Umiejętność czytania ze zrozumieniem > najwyraźniej też. Idź, wyżyj się w wątku o kodach pocztowych, może ci się zrobi > lepiej... Bo na rozsądną dyskusję z tobą nie ma już szans. Stary strzel sobie aspirynke i lec na Krete z Bydgoszczy albo proponuje poczekac na otwarcie portu w Toruniu tylko zarezerwuj juz bilet bo mozesz miec problemy gdy miliony turystow zablokuja port.Koniec tematu zyj w matrixie Odpowiedz Link Zgłoś