Gość: Grzesko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 23:14 Ale i tak zawsze bedzie z nami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rudolph Re: Zginął motocyklista IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 23:28 takich jak ten ze skody to bym wykastrował są miejsca do zawracania a nie na środku jezdni też jeżdzę motocyklem i na co dzień niestety spotykam takie sytuacje bez kierunku albo w ostatniej chwili i gdzie sie komu podoba zawracają ,skręcają robią co chcą debile a samochód jest kilka razy wiekszy od motocykla. Jeżeli przeczyta to kierowca skody to niech ma świadomość że jest winny śmierci Adama w conajmniej 50% i niech to będzie przestrogą dla innych. Do wszystkich kierowców samochodów PATRZCIE W LUSTERKA I UŻYWAJCIE KIERUNKOWSKAZÓW A PRZEDEWSZYSTKIM MYŚLCIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: Zginął motocyklista IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 23:41 Trafił swój na swego. A przy okazji może mi któryś z panów motocyklistów wytłumaczy, skąd się bierze ich przekonanie, że jadac na motocyklu wolno wyprzedzać na trzeciego, jechać pomiędzy dwoma smochodami na dwupasmowej jezdni, wyprzedzać z prawej strony itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolph Re: Zginął motocyklista do JOnek IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 00:10 bo motocykl jest kilka razy węższy, zwrotniejszy, dynamiczniejszy i ma o wiele lepsze hamulce niż samochód a jeżdząc po naszych drogach czasami trzeba na trzeciego a tylko motocyklem nie sprawia to zagrożeni adla innych Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: Zginął motocyklista do JOnek 12.08.03, 00:34 Gość portalu: Rudolph napisał(a): > bo motocykl jest kilka razy węższy, zwrotniejszy, > dynamiczniejszy i ma o wiele lepsze hamulce niż samochód a > jeżdząc po naszych drogach czasami trzeba na trzeciego a tylko > motocyklem nie sprawia to zagrożeni adla innych a prawdopodobieństwo śmierci w wypadku z udziałem motocyklisty, też jest kilkakrotnie częstsze. Odpowiedz Link Zgłoś
on Re: Zginął motocyklista do JOnek 12.08.03, 07:56 Zginął człowiek... Kto zawraca na podwójnej ciągłej?? Kto wyprzedza na podwójnej ciągłej?? Niestety w starciu z samochodem motocyklista ma marne szanse przy dzwonie... Spotkałem się z takim zdaniem że motocyklista powinien mieć większe IQ niż moc jego maszyny. Kierowców powinna obowiązywać ta sama zasada... Pzdr on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Zginął motocyklista do JOnek IP: 195.94.193.* 12.08.03, 22:01 Nie wyprzedzal tylko probowal uciekac, wine ponosi kierowca skody. Ale w sumie to juz nie jest wazne, wazne ze zginal mlody chlopak, moj bardzo dobry kolega, mial cale zycie przed soba. Jego pasja przyczynila sie do jego smierci. Bedzie nam Ciebie brakowalo Adas. Szczere wyrazy wspolczucia dla rodziny. I apel a wlasciwie prosba do wszystkich ZWOLNIJCIE NIE DAJCIE SIE ZABIC, ZYCIE JEST ZBYT CENNE REST IN PEACE ADAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrożny Re: Zginął motocyklista IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 13.08.03, 21:27 Ja na twoim miejscu nie wysuwałbym takich sądów, że kierowca skody jest winny itd., bo ja uwazam wrecz przeciwnie, jak mozna wyprzedzac na ciagłej lini, poza tym o ile sie nie myle motocyklista musiał jechać z ogromną prędkością ponieważ zabił się z skoda wylądowała w rowie - ogromna siła to spowodowała (motocykl odrzucił skode na taką odległość) naprawdę ten motocyklista musiał jechać z ogromnie dużą prędkością :( przykra sytuacja, człowiek zginoł, troszkę wyobraźni na przyszłość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutny Re: Zginął motocyklista IP: *.tele2.pl 13.08.03, 23:17 Gość portalu: Ostrożny napisał(a): > Ja na twoim miejscu nie wysuwałbym takich sądów, że kierowca skody jest winny > itd., bo ja uwazam wrecz przeciwnie, jak mozna wyprzedzac na ciagłej lini, poza > > tym o ile sie nie myle motocyklista musiał jechać z ogromną prędkością ponieważ > > zabił się z skoda wylądowała w rowie - ogromna siła to spowodowała (motocykl > odrzucił skode na taką odległość) naprawdę ten motocyklista musiał jechać z > ogromnie dużą prędkością :( przykra sytuacja, człowiek zginoł, troszkę > wyobraźni na przyszłość!!! Sory ale jestes w błedzie. Nie wierz we wszystko co piszą w gazetach itp. Adam przekroczył podwójna ciagła próbując wyminąć tego palanta ze skody który zawracał sobie w miejscu do tego nie przeznaczonym. To nie była więc wina Adama tylko kierowcy skody!!! A co do predkości to niestety ale motor już przy stosunkowo niewielkiej prędkości staje się niebezpieczny, gdyż w przeciwieństwie do samochodu nie chroni go stalowa "puszka".... Rest in peace Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Zginął motocyklista IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 13.08.03, 21:31 Motocykliści jeżdżą jak wariaci na tych ścigaczch, bez opamiętania, bez wyobraźni, jadą na przepadło - chyba każdy z nas kierowców może to potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Zginął motocyklista IP: *.szpital-bielany.torun.pl 12.08.03, 02:47 Masz rację - wielu ludzi oczekuje na organy do przeszczepu (np nerki)...oby takich jak najwięcej - dzięki kochani motocykliści..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesko Re: Zginął motocyklista IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 11:04 Gość portalu: Borys napisał(a): > Masz rację - wielu ludzi oczekuje na organy do przeszczepu (np nerki)...oby > takich jak najwięcej - dzięki kochani motocykliści..... Na prawde jestes nienormalny.. traktujesz ludzi jak przedmioty.... ALe zyjesz w bledzie czlowieku!!! Powiem Ci ze przy wypadku na motocyklu nie wiele organow nadaje sie do przeszczepow... A Haslo ze motocyklisci sa dawcami wymyslil jakis idiota, ktory nigdy w zyciu wiatru we wlosach nie mial!!! W calej tej historii najwazniejsze jest ze tragicznie zginal molody czlowiek... Tyle, ze ten watek jakos umyka forumowiczom...;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Zginął motocyklista IP: 195.94.193.* 12.08.03, 12:13 Myślę, że ty to juz tylko do eksterminacji - kompletne dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABUK Re: Zginął motocyklista IP: 195.94.193.* 12.08.03, 10:00 Zawsze znami i na zawsze z nami. Tak się składa że go znałem wspaniały człowiek. Strata ogroma a życie toczy się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuzmin Zginął Adaś IP: 80.50.98.* 12.08.03, 10:23 Nam wszystkim będzie Ciebie brakować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Zginął Adaś IP: 130.236.117.* 12.08.03, 10:40 Bardzo bedzie mi go brakowac!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Zginął Adaś IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.08.03, 13:18 Na zawsze zostaniesz w naszej pamięci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marky Re: Zginął Adaś IP: 195.94.193.* 12.08.03, 14:43 Będziemy o nim wszyscy pamiętać. Pogrzeb Adasia w Białej Podlaskiej o godz. 14 Zginął a miał tyle planów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marky Re: Zginął Adaś IP: 195.94.193.* 12.08.03, 14:45 Pogrzeb jutro, to jest środa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "małolata" Re: Zginął Adaś IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.08.03, 23:49 Tak właśnie mówił do mnie Adaś:))ten sam który pojawił się w moim życiu niespodziewanie, z wiatrem we włosach i pasją we krwi,która biła od niego!!! Będzie mi go brakować,jednak Jego uśmiech,świetne poczucie humoru i nieopuszczający optymizm w życiu pozostaną na zawsze w moim sercu, umyśle i wspomnieniach!!!to właśnie on zmienił moje życie!!!dziś pożegnali go wszyscy, którzy kochali Go i Jego ZAWSZE uśmiechniętą twarz,wiatr wiał specjalnie dla niego- On jeżdzi już po innych autostradach,gdzie-wierze w to głęboko-jest wolny i szczęśliwy!!!żyje w nas!!!pamiętajcie o tym i myślcie o Nim tak często jak ja:) Drogi Borysie,nie wiem z jakiej planety się urwałeś, ale każdy zdrowy człowiek jest dawcą i jestem ciekawa,skoro jesteś takim znawcą, czy ty oddałeś kiedykolwiek chociaż krew?????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutny Re: Zginął Adam IP: *.tele2.pl 12.08.03, 22:09 Cieszę się że miałem okazję Cie poznać. Szkoda tylko że tak krótko trwała nasza znajomość. Byłeś dobrym człowiekiem i spoczywaj w spokoju Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Zginął motocyklista IP: 195.94.193.* 12.08.03, 22:47 Nie wyprzedzal tylko probowal uciekac, wine ponosi kierowca skody. Ale w sumie to juz nie jest wazne, wazne ze zginal mlody chlopak, moj bardzo dobry kolega, mial cale zycie przed soba. Jego pasja przyczynila sie do jego smierci. Bedzie nam Ciebie brakowalo Adas. Szczere wyrazy wspolczucia dla rodziny. I apel a wlasciwie prosba do wszystkich ZWOLNIJCIE NIE DAJCIE SIE ZABIC, ZYCIE JEST ZBYT CENNE REST IN PEACE ADAS NA ZAWSZE POZOSTANIESZ W NASZYCH SERCACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Zginął motocyklista IP: *.szpital-bielany.torun.pl 13.08.03, 06:45 Kurde....Nie użalajcie się tylko żyjcie dalej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Zginął motocyklista IP: 195.94.193.* 13.08.03, 09:30 nie bede tego komentowal, nie zycze ci zebys stracil kogos bliskiego bo wtedy bedziesz wiedzial jak to jest i prosze nie pisz wiecej..... Gość portalu: Borys napisał(a): > Kurde....Nie użalajcie się tylko żyjcie dalej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutny Re: Zginął motocyklista IP: *.tele2.pl 13.08.03, 12:30 Gość portalu: Borys napisał(a): > Kurde....Nie użalajcie się tylko żyjcie dalej !!!! Człowieku! Nie znałeś go! To był młody spokojny chłopak, który zginął próbując się ratować. Wine ponosi kierowca skody!!! Jeżeli obojętna jest Ci jego śmierć to proszę nie wpisuj tu już nic więcej. Rest in peace Adam. Szczere wyrazy współczucia dla rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Zginął motocyklista IP: *.helix.ida.liu.se 13.08.03, 15:24 Mysle ze wszyscy ktorzy znali Adasia, odczuwaja BOL i wielka PUSTKE po jego odejsciu, a nie uzalaja sie!! Kazdemu bedzie barkowac jego niesamowitego usmiechu, poczucia humoru a zarazem spokoju!! Szkoda ze to na co tak dlugo czekal i o czym zawsze marzyl doprowadzilo go do smierci. Zawsze bedziesz zyl w moim sercu i myslach Adas!!! Glebokie wyrazy wspolczucia dla rodzicow i rodzenstwa (z ktorym byl tak blisko...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: Zginął motocyklista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 18:39 Powinno zadziałać jak przestroga na innych. W piątek na trzeciego wyprzedzał mnie motocyklista na toruńskiej "autostradzie" - ja miałem 160 - ile miał ten samobójca? Pokory trochę ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Re: Zginął motocyklista 14.08.03, 08:28 Gość portalu: Krzysio napisał(a): > Powinno zadziałać jak przestroga na innych. W piątek na > trzeciego wyprzedzał mnie motocyklista na toruńskiej > "autostradzie" - ja miałem 160 - ile miał ten samobójca? Odrobinę przegiąłeś: ~45 m/s to ciutkę dużo (chociaż sprawdzając ile dała fabryka w moim nowym czołgu jechałem 50m/s). Na zabudowanym raczej nie przekraczam przepisowej o więcej niż 10-15%. Wracając do sprawy: wypadek spowodował motocyklista, kierowca skody przyczynił się do wypadku. Zajrzyjcie do Kodeksu Drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Zginął motocyklista IP: 195.94.193.* 14.08.03, 09:24 > > Odrobinę przegiąłeś: ~45 m/s to ciutkę dużo (chociaż sprawdzając ile dała > fabryka w moim nowym czołgu jechałem 50m/s). Na zabudowanym raczej nie > przekraczam przepisowej o więcej niż 10-15%. > Wracając do sprawy: wypadek spowodował motocyklista, kierowca skody przyczynił > się do wypadku. Zajrzyjcie do Kodeksu Drogowego. Gazeta nie napisala prawdy, tak samo jak nieprawde podali w radiu. Nie wiem jak dziennikarze (jezeli mozna wogole tak ich nazwac) mogli napisac informacje niesprawdzone, bo tak mysleli ze bylo. A prawda jest zupelnie inna. Adam byl moim dobrym kolega, znalem go, wiem jak jezdzil. Policja ustalila ze wine ponosi kierowca skody, Adas jechal przepisowo !!! Ciagla linie przekroczyl tylko dlatego ze prowowal uciekacm ratowac sie, a nie jak napisali ze wyprzedzal. Niestety nie udalo mu sie...udezyl w bok skody i zginal na miejscu. Wczoraj go pochowalismy... Zginal przez glupote kierowcy Skody. Odpowiedz Link Zgłoś