sza.raczek 01.07.08, 18:52 tego forum sięga zenitu. Szmakszmakszmakszmak... Czy w tym pięknym mieście nie ma ciekawszych tematów? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
platformiarz Re: Monotematyczność ? no nie wiem 01.07.08, 20:37 Szmak to temat niewyczerpany. Dużo nagrabił. Odpowiedz Link Zgłoś
sza.raczek Re: Monotematyczność ? no nie wiem 01.07.08, 20:38 Ale jak widać pisanie o nim na forum go nie wzrusza... Jak grochem o ścianę. Czy nie szkoda grochu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
platformiarz Re: Monotematyczność ? no nie wiem 01.07.08, 20:43 Szmak? Czyta, czyta o sobie. To najciekawsze posty. I czeka. Czeka... może ktoś się zlituje i napisze ze dwa zdania o nim dobrze. Niestety, żadnej satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Monotematyczność ? no nie wiem 02.07.08, 01:09 Jest zakompleksionym dupkiem, dziennikarzyną chcącym bezskutecznie dorównac Urbanowi. Ot, toruński Neron. Ale czemu jest idolem Łysego? Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Monotematyczność ? no nie wiem 02.07.08, 01:14 Lubie te PRL-owskie pustosłowia Szmaka: "Byłem zwolennikiem realnego spojrzenia na problem Rynku Nowomiejskiego" hahha, albo "Pod koniec roku przeanalizuję to, co latem działo się na rynku". Dalej, dalej mistrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Monotematyczność ? no nie wiem 02.07.08, 01:15 Sza.raczku, gdy taki clown jak Szmak dostaje inną posade niż miejskiego stańczyka, to wszyscy brechtaja, no... Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Monotematyczność ? no nie wiem 02.07.08, 01:17 Proszę podświadomie nie przyklejac literki "c" do "d" co wtedy clown wyglada jak down. Odpowiedz Link Zgłoś
artysta.trzy Re: Monotematyczność ? no nie wiem 02.07.08, 10:58 No tak, Szmakowi brakuje - Czerwonej ramki, Marksa na ścianie, kota, który ociera się o Nowości stare, a pod sufitem świergoce nieustannie kanarek... Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Wy jednak nie umiecie o niczym innym... 02.07.08, 17:09 Jest o czym... Jest o kim... Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Wy jednak nie umiecie o niczym innym... 03.07.08, 10:05 A na bloogu Szmak kpi sobie z Mikielewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re:Grają z nami w cymbergaja 03.07.08, 10:11 w wielu sprawach jak architektura,inwestycje,kultura,no i nie stety strzelają nam bramki. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re:Grają z nami w cymbergaja 03.07.08, 10:23 Mnie rozjuszyło utwardzanie dróg Polchemowskim skażonym gruzem na Wrzosach,typowy przykład kawału zwanego szczytem beszczelności z PRLu-przypomnę... Nasr.. komuś pod drzwi,zadzwonić i poprosić papier do pod tarcia. Wodociągi rzadają opłat za utwardzenie tym Gównem!!!!!!!! osiedlowych dróg na Wrzosach,opłata wkalkulowana została w podpisane umowy dot. przyłączy. Zakład,który przez dziesięciolecia truł mieszkańców Wrzosów, na koniec legł na ich osiedlowych ulicach wznosząc tumany kurzu przy kazdym zawirowaniu powietrza,paranoja,niesamowite. Wszystko uchodzi płazem,do czasuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
sza.raczek Re:Grają z nami w cymbergaja 03.07.08, 10:25 Ale nie unoś się... :) Niektóre słowa w Twoim wpisie są zbędne, chociaż temat i owszem, bolesny. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re:Grają z nami w cymbergaja 03.07.08, 10:29 W chwili uniesienia ich waga je równoważy i ujdą mi na sucho. Czara się chyba przelała,nie sądzę,aby mieszkańcy Wrzosów odpuścili,nie mieszkają tu ćwoki,za jakich władza uważa torunian,co widać na w wielu sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
sza.raczek Re:Grają z nami w cymbergaja 03.07.08, 10:37 I słusznie, niech nie odpuszczają i walczą. Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 Re: Monotematyczność 03.07.08, 10:19 > Czy w tym pięknym mieście nie ma ciekawszych tematów? :) piękno rzecz gustu Odpowiedz Link Zgłoś
sza.raczek Re: Monotematyczność 03.07.08, 10:35 marjan17 napisał: > > Czy w tym pięknym mieście nie ma ciekawszych tematów? :) > > piękno rzecz gustu Ja uważam Toruń za piękne miejsce, ale oczywiście nie wszyscy muszą się ze mną zgadzać. Tylko zamiast wciąż narzekać, może warto by było rozejrzeć się trochę poza Toruń, a potem spojrzeć jeszcze raz na to miasto i docenić to co się ma. No i jeszcze dodam tylko - nie pochodzę z Torunia, ale tu znalazłam swoje miejsce. Nie podobało mi się miejsce, w którym żyłam, więc zamiast wciąż się frustrować jego brzydotą i zaściankowością, po prostu je opuściłam. Odpowiedz Link Zgłoś
alf79 Re: Monotematyczność 03.07.08, 15:29 > No i jeszcze dodam tylko - nie pochodzę z Torunia, ale tu znalazłam swoje > miejsce. Nie podobało mi się miejsce, w którym żyłam, więc zamiast wciąż się > frustrować jego brzydotą i zaściankowością, po prostu je opuściłam. są tez tacy którzy z tego samego powodu opuszczają Toruń Odpowiedz Link Zgłoś
sza.raczek Re: Monotematyczność 03.07.08, 15:36 Nie wątpię. Uważam, że trzeba szukać swojego miejsca na ziemi zamiast tkwić w takim, w którym jest człowiekowi źle i wszystko go drażni. Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Monotematyczność 03.07.08, 17:25 Kocham to miasto i chcę je zmieniać, zwracać uwagę, co trzeba - ośmieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
sza.raczek Re: Monotematyczność 03.07.08, 20:10 tryg.sk napisał: > Kocham to miasto i chcę je zmieniać, zwracać uwagę, co trzeba - ośmieszać. Widzisz trygu... Kochasz miasto i to Ci się chwali. Chcesz je zmieniać według swojej wizji, wizji ludzi Ci bliskich, podzielających Twoje poglądy. Trzeba jednak wziąć pod uwagę to, że ile jest ludzi tyle poglądów, gustów. Ktoś kto decyduje o zmianach, inwestycjach podejmuje bardzo trudne decyzje, bo jest oczywistym, że nie zadowoli wszystkich. Jeśli zaczniesz zmieniać miasto na swoje upodobanie musisz się liczyć z tym, że wiele osób nie zgodzi się z Twoją wizją. A jeśli zaczniesz narzucać swoją wizję staniesz się kolejnym Szmakiem. I tak będzie zawsze. Czy to będzie Szmak, czy to będziesz Ty, czy ileś kolejnych osób. Takie życie - jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-jacenty Re: Monotematyczność 03.07.08, 20:23 tryg.sk napisał: > Kocham to miasto i chcę je zmieniać, zwracać uwagę, co trzeba - ośmieszać. Kochasz? To czemu zrzędzisz jak budują coś nowego i marudzisz jak ktoś burzy coś SWOJEGO? Zastanów się chłopie kogo atakujesz tu! (Najpierw pomyśl!, a potem pisz). Chcesz zmieniać? Zostań prezydentem miasta. Wtedy będziesz mógł zmieniać! (Ale musisz mieć na uwadze, że wyzwie cię jeden z drugim od matołów, brodaczy, grubasów, Szreków, łysych, przydupasów kogośtam etc:) Ośmieszać? Zajefajny sposób!!! Ośmieszać, nie proponując nic konstruktywnego w zamian. Tylko jak burzą to źle, jak budują, to nie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
artysta.trzy Re: Monotematyczność 03.07.08, 21:02 Po pierwsze za te szreki, łyse pały, nieudacznicy, dyletanci - dostają potężną kasę. No, a jako osoby publiczne podlegają osądowi mieszkaców. Ale to dziwne, jakoś mało słychać aby o włodarzach miasta ktoś mówił mądrzy, znakomici, świetni... No, może najbliższe otoczenie. Ale robią to za pieniądze, trochę z musu, trochę z przyzwyczajenia. Wątpie czy szczerze. To taka zawodowa konforma. Odpowiedz Link Zgłoś