Dodaj do ulubionych

WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY!

IP: *.czerniewice.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 22:32
macie jakies pomysly? spostrzezenia? wnioski z lat ubieglych?
porozmawiajmy!
Obserwuj wątek
    • sdb Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! 20.11.03, 10:38
      koncerty rodzimych malo znanych zespolow sa OK ale brakuje na koniec jakiejs
      niekwestionowanej gwiazdy- kiedys byla Republika w Centralu i to chyba byl
      ostatni mocny torunski koncert WOSP. no i rozstawienie wolontariuszy- kiedys
      pracowalem w sztabie i pamietam jak to byo. kazdy kwestujacy juz ze 2 albo 3
      tyg przed impreza dostal przydzielony rejon ale wielu i tak wolalo leciec na
      Szeroka i robil sie burdel bo na Szerokiej wiecej bylo wolontariuszy niz
      przechodniow.
      • Gość: Torontoman Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: 193.158.51.* 20.11.03, 11:06
        Zastrzezenia ? chyba lepiej by bylo powiedziec do czego nie mam zastrzezen...
        Oto kilka z nich :
        -tak jak napisal poprzednik... rozmieszczenie wolontariuszy... to po pierwsze,
        -Promocja miasta - delikatnie mowiac - Do DU-PY! no chyba kazdy sie z tym
        zgodzi...
        -maloatrakcyjny program WOSP w toruniu... przeciez tak na prawde od kilku lat
        jest to samo... Ten Batman podjezdza swoimi motorami, jacystam Harleyowce,
        tradycyjnie straz ktora tylko stoi i gasza swoje niedopalki rzucone na chodnik.
        - to "swieto" nawzijmy umownie jest bez szalu... nie ma jakiegos szoku , po
        ktorym ludzie dochodziliby do wniosku " Tak ! To jest impreza na poziomie. "
        albo " Takiej WOSP jeszcze w toruniu nie bylo, tak trzymac"
        Wybaczcie luudzie... ale co ma bydgoszcz do zaoferowania oprczocz Multikina i
        Auchana ? Dlaczego bydgoszcz , ktora tak na prawde pod wzgledem kulturalnym nie
        dorownuje z najmniejszym stopniu toruniowi jest lepiej promowana niz nasze
        miasto? oczywiscie nie wiadomo o co chodzi... a jak kazdy wie,ze " kiedy nie
        wiadomo o co chodzi , to chodzi o ... pieniadze"
        Pozdro dla Bydgoszczy...
        • sdb Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! 20.11.03, 11:29
          > Wybaczcie luudzie... ale co ma bydgoszcz do zaoferowania oprczocz Multikina i
          > Auchana ? Dlaczego bydgoszcz , ktora tak na prawde pod wzgledem kulturalnym
          > nie
          > dorownuje z najmniejszym stopniu toruniowi jest lepiej promowana niz nasze
          > miasto?

Musze niestety stanowczo i brutalnie wkroczyc bo sie bardzo bardzo bardzo nie
          zgadzam. Bydgoszczy daleko do nas pod wzgledem kultury? Maja ASP, wyzsza szkole
          muzyczna, opere, filharmonie nie wiem jak z teatrem ale pewnie tez lepiej niz u
          nas. Co Torun moze wystawic wobec tych instytucji? Horzyca, hmmmm chorki,
          orkiestre kameralna, mlodziezowa orkiestre WOAK- jakos nic nie przychodzi mi do
          glowy. Poza tym- jak napisales jest tam Multikino, sa kluby Zentrum, Mozg, jest
          kreglarnia. Tylko blagam- nie zejdzmy na temat kto ile ma hipermarketow i
          stacji benzynowych. Promocja miasta nie bierze sie znikad, tylko przeprowadzana
          jest przez mieszkancow, wladze danego miasta. Promocje musimy wziac w swoje
          rece a nie narzekac ze ktos ma lepiej.

> oczywiscie nie wiadomo o co chodzi... a jak kazdy wie,ze " kiedy nie
          > wiadomo o co chodzi , to chodzi o ... pieniadze"

jak to rozumiesz? plizzz rozwin to
          • Gość: Torontoman Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: 193.158.51.* 20.11.03, 13:33
            ... mialem na mysli akurat promocje miasta podczas WOSP a nie na codzien..
            chyba WOSP jest glownym tematem tego watku, nie ?

a to,ze jest lepiej rozwinieta od bydgoszczy to normalne.

Wolisz ogladac bydgoszcz w telewizji i ich "starowke" ?
            SDB - pozatym nie wmowisz mi ,ze ktos wybiera bydgoszcz do promowania podczas
            WOSP , bo jest ladniejsza, bo przeciez tylko o to chodzi w tych 10 minutach,
            nie?
            no tak.. zawsze mogliby pokazac Zebrzydowice Zdroj ...
            • sdb Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! 20.11.03, 14:43
              wychodze z zalozenia ze WOSP nie jest az taka okazja do promocji miasta zeby
              sie o nia zabijac. choc jezeli pokazuja juz Torun w TV to lepiej zeby imprezy
              ktore sie tam dzieja byly pod wzgledem pompy blizsze tym w Bszczy, Gdansku,
              Lodzi, Krakowie niz w owych Zebrzydowicach czy Żninie(bez obrazy- znamy swoje
              mozliwosci). A udzial TV? Jasne ze skoro osrodek miesci sie w Bydzi to nie ma
              co liczyc na to ze Torun bedzie mial wiecej czasu na antenie. Chyba ze znowu
              zamowi sobie niezalezna ekipe. Duza czesc relacji pochodzi ze studia- wtedy o
              uroki miasta ciezko.

PS. Otworzyli ostatnio torunski oddzial TV3 moze to cos zmieni ale watpie zeby
              mialy byc wejscia na zywo na ogolnopolskiej.
          • Gość: osioł Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.torun.mm.pl 22.11.03, 21:18
            i jeszcze jedno: ma prezydenta Dąbrowicza a my zalocha... to istona różnica!

Konstanty Dąbrowicz, co by o nim nie mówić pcha to miasto do przodu, a zaleski
            jest takim gospodarzem, jak widać...

To nie jest bez znaczenia, bo prezydent właśnie wybiera m.in. szefa wydziału
            Kultury, Promoci, etc. Kogo mianował zaleski - widzimy!
            Grabowskiego do W.Kultury za to, że wiuerzcholski poprarł go w kampanii
            i PożalSieBożeSzmaka do promocji...
        • Gość: Gdańszczanin Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: serwer:* / 192.168.2.* 21.11.03, 11:40
          "Bydgoszcz , ktora tak na prawde pod wzgledem kulturalnym nie dorownuje z
          najmniejszym stopniu toruniowi"

Ty zakompleksiony dupku - to Twoje slowa? Czy Cie pokarało? Co to za słowa? Co
          ty o Bydgoszczy wiesz? Wymienię najważniejsze wiadomości o bydgoszczy:

1. Filharmonia Pomorska im. I.J. Paderewskiego
          2. Teatr Polski im. Hieronima Konieczki
          3. Opera Nova
          4. Muzeum Okręgowe im. Leona Wyczółkowskiego
          5. BWA
          6. Mózg

Te miejsca i ranga wydarzeń w nich to już przynajmniej wystarczające by mysleć
          raczej o znaku równości miedzy Toruniem a Bydgoszczą.
    • Gość: przem Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: 158.75.48.* 20.11.03, 11:57
      z tego co mi wiadomo to ASP nie ma w Bydgoszczy ( jedynie PLSP ), a co do "
      instytucji" kulturalnej, której można Bydgoszczy pozazdrość to Mózg, zgadzam
      sie, jest napewno takim miejscem
      • Gość: Gdańszczanin Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: serwer:* / 192.168.2.* 21.11.03, 11:44
        Tak, ASP w Bydgoszczy nie ma, ale za to nasz Wydział Sztuk Pięknych pełen jest
        absolwentów bydgoskiego "Plastyka".
        • Gość: iva Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.torun.mm.pl 21.11.03, 12:09
          LUDZIE PRZESTAŃCIE
          przerzucacie się i znowu wychodzą animozje i kompleksy, a tu nie o to chodzi,
          kto lepszy, tylko żeby coś zrobić. I to może nawet razem z tą bydgoszczą.
          Dajcie sobie na luz.
    • Gość: EL Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: 158.75.35.* 21.11.03, 14:45
      Proponuję, abyście porzucili wątek animozji między Bydgoszcza a Toruniem i lepiej wypowiedzieli sie na temat Wielkiej Orkiestry Światecznej Pomocy. Czy macie jakieś konkretne pomysły, które będą atrakcyjne i niepowtarzalne i pozwolą Toruniowi zaistnieć na antenie TV? Krytykowac prosze Panstwa wszyscy Polacy umieją i uwlebiają ale teraz czas zacząc myśleć i działać konstruktywnie.
      • Gość: Wiech Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: 217.97.134.* 21.11.03, 14:51

jakby sie dalo namowic 'Kopernika' na udzial skromny w tym przedsięwzięciu, to
        spokojnie można by dystrybuowac serca WOSPowe, tyle, ze zrobione z piernika.
        W czerwonym złotku, naklejeczka do tego z opisem i siu!..

Wkład oryginalny, toruński tak, że bardziej sie nie da i w ogóle.
        Mozna by zrobić jakiś fajny koncert (z gwiazdą, nie popłuczynami) i w trakcie
        niego licytację 'naszych' serduszek. Podobna z resztą mogłaby być na necie..
        • Gość: Wiech ..i jeszcze IP: 217.97.134.* 21.11.03, 14:54

..przekazac do Warszawki do Owsiakowej centrali sporą pulę piernikowych
          serduszek - niech nam robia marketing, a i słuszna sprawa na tym nie ucierpi..
          • Gość: McButelka Re: ..i jeszcze IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 21.11.03, 15:45
            Pierniki - zgoda - to bardzo dobry pomysł - jeśli fabryka się zgodzi.
            Co do gwiazdy - gwiazdy kosztują i w Toruniu mamy tradycję, że nie płacimy
            tego dnia za występy, tylko całą forsę oddajemy na chore dzieci. Taka była
            idea tego koncertu i strasznie się Owsiak wkurzał rok temu że artyści biorą
            szmal za występ na WOSP... I wręcz namawiał żeby takie "gwiazdy" piętnować. Ze
            swojej strony wiem że więcej ludzi, niż co roku jest na rynku, się w tym
            miejscu nie zmieści - to po co płacić gwieździe? I tak tego nie puszczą w tv
            bo Owsiakowi zależy na niestandardowych pomysłach - a nie na koncercie Bajmu
            albo Budki Suflera. Malkontenci zawsze się znajdą - mam dla nich radę -
            dotrzyjcie do sztabu i pomóżcie, zamiast wybrzydzać. I jeszcze jedno - jeśli
            znalazłby się sponsor występu gwiazdy, to moim zdaniem lepiej by było kasę dla
            gwiazdy wrzucić do puszki i posłuchać toruńskich kapel... Gwiazdy i tak na
            bulwarze za friko w lato będą grały (bo kto kupi bilet na Perfect?).
            Pozdrawiam tych, którzy pomogą sztabowi.
    • Gość: Lolek Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: 212.160.122.* 21.11.03, 19:14

Ja mam dobry i niekonwencjonalny pomysł. W czasie trwania WOŚP w całej Polsce
      prześcigają się w zrobieniu czegokolwiek szokującego , a ja myślę ,że
      najwiekszym szokiem było by zrobienie .... NICZEGO , czyli nie ma:
      -organizacji
      -zbieraczy
      -transmisji
      -kasy
      -itd
      Same plusy - zerowe koszty przygotowania i największy szok dla całej Polski ,
      gadali by bez końca o tym skandalu. Program UWAGA w TVN , Gazeta Wyborcza
      obrażona , oskarżenia o niczułość i wspieranie Rydzyka itp itp. Lepsza gorsza
      sława niż jej brak. Lolek
      • Gość: McButelka Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 22.11.03, 12:17
        Coś w tym jest, co lolek napisał... W końcu się takie miejsca znajdą, bo nic
        nie trwa wiecznie (a na pewno nie do końca świata [oprócz świata]...). Ja
        myślałem, że rok temu tak się stanie w Toruniu, ale okazało się, że znaleźli
        się odważni młodzieńcy, którzy wykonali ogrom nikomu niepotrzebnej roboty - o
        czym pewnie sami się przekonawszy - w tym roku się nawet nie odezwali przed
        orkiestrą... Ja bardzo chętnie bym posłuchał, co mówią o swojej akcji i
        dlaczego w tym roku "odpuścili". Hej - redaktorzy - popytajcie ich - może coś
        ciekawego usłyszymy.
    • Gość: PUK Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.torun.mm.pl 25.11.03, 21:47
      Zanim nastanie czas niekonwencjonalnych pomysłów warto się zastanowić co można
      w Toruniu wykorzystać - zebrać do do przysłowiowej kupy i ewnentualnie
      odejmować od tego co posiadamy.
      1 - miasto - czy pomoze?????
      2 - tatr Horzycy - hmmm... tutaj jest kabaret poniedziałek - - gdyby namówić
      aktorów na występ nie tam gdzie zawsze ale bardziej publicznie - może
      wykorzystać ich stary program o toruńsko-bydgoskich animozjach i zrobić
      sztafetę pojednania z bydgoszczą hm... WOSP to dobra okazja, żeby wyjechać z
      miast i po drodze zbierać pieniądze by spotkać się gdzieś po środku co?
      3 - otwarte darmowe muzeum - oczywiście wstęp za opłatą do puszki WOSP
      4 - Baj pomorski - lalki - może zdążyliby zrobić np... lalkę Owsiaka i innych
      udzielających się w warszawskim studio i dawaj na licytację.... - o występach
      lalkarzy nie piszę bo to sie rozumie samo przez się...
      5 - młodziezowe domy kultury - zdaje się że mamy aż 3 całkiem niezłe zespoły
      teatralne - Studio P. Młodyżywiec i teatr Wiczy - - 3 spektakle to już prawie
      mini festiwal - opłata .... jak w muzeum -
      6 - planetarium -
      7 - toruńskie zespoły -hmmmm....... prawdę mówiąc tu nie jestem w temacie...
      ale z pewnością - raz dwa trzy, nocna zmiana bluesa, czy kobranocka...plus
      kilka innych
      8 - jest jeszcze wydział sztuk pięknych -
      9 - dwór artusa......hm..... - może sprowadzić tam na jedno spotkanie jakichś
      toruńskich pisarzy i poetów???? - w jednym miejscu - tak różne pokolenia jak,
      Tański, Kryszak, Świątek, Jasiński, Sadecki, Michalski czy młodzi jak Komuda i
      załoga Undergruntu -
      Generalnie chodzi mi o zaktywizowanie możliwie największej ilości środowisk -
      im więcej pomysłów tym pewność, że przynajmniej niektóre z nich się udadzą -
      szkoda, że nie mieszkam na stałe w toruniu...
      To tyle - nic więcej na razie mi nie przychodzi do głowy
      jest jeszcze coś - nic tak dobrze nie robi miastu i imprezom, jak bicie
      wszelkich rekordów - najlepiej takich które mogą być w księdze Ginnesa - może
      najwiekszy na świecie piernik??? piernikowe serce??? piernikowa statua
      kopernika? piernikowa makieta miasta?????? - ale jeśli miałby być rekord - to z
      piernikami -
      Pozdrawiam
      PUK
      żałuję więcej pomysłów nie mam (na razie)
      • Gość: _marian_ Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.ARMnet.Torun.org.PL 26.11.03, 10:00
        SUPER POMYSLY!!!!!

Naprawde bardzo mi sie podoba! co do koncertow to mysle ze trzeba postawic DUZA
        scene a nie jakas tam przyczepe od TIRa jak to bylo chyba 2lata temu...
        Zespoły: KOBRANOCKA!!! i naprawde jakis zespol z gornej polki!!! zeby po
        swiatelku do nieba jescze cos sie dzialo a nie wszyscy rozeszli sie do
        domow!!!!!

...tylko zeby te wszystkie posty przeczytali organizatorzy...:)

pozdrawiam
      • Gość: Owsik Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: 212.160.122.* 26.11.03, 14:41

Pewnie !!! Niech za darmo zapieprzaja znowu ,a jak nie to "po oczach" w prasie
        ich opisac. W koncu te wszystkie poniedzialki i kobranocki to sie pod górą
        szmalu uginają. I jak co roku pospolite ruszenie ma sie skladac z tych samych
        starych pomyslow i tak dalej jeszcze dziesiec lat. Stary dobry Maklakiewicz
        powiadał ,że najbardziej lubi te piosenki co juz zna , a mi najbardziej
        podobaja sie te pomysly co juz je znam. No i publika niech sie porzyga od tych
        samych wystepow co roku , moze troche schudna z tego powodu co im na zdrowie
        wyjdzie. Owsik
        • Gość: mateo Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.torun.mm.pl 26.11.03, 19:48
          owsik - jak nie ma nowych pomysłów... muszą chyba zostać stare - co?
          może ty masz jakieś?
          pozdro
          mateo
          • sdb Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! 26.11.03, 21:49
            PUK- zapierdoliste pomysly. respect.
            • Gość: McButelka Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.pec.torun.pl 27.11.03, 09:30
              Owsik - zgadzam się w 100% - też mi się trochę znudziło wałkowanie co roku
              tego samego zestawu zespołów... jednakże - to jest dobra okazja, żeby zagrać
              na rynku przy dobrym nagłośnieniu i oświetleniu - większość zespołów w innym
              terminie nie ma na to szans. To czemu tej szansy nie wykorzystać?
              Powtarzam - można sprowadzić dowolną konfigurację gwiazd - jeśli Owsik za to
              zapłacisz i drugie tyle wsypiesz do puszek, to możesz nawet AC/DC albo
              Metallice sprowadzić - sam będę w pierwszym rzędzie skakał.
              • Gość: Owsik Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: 212.160.122.* 27.11.03, 15:20

Ty makbutelka nie badz taki dowcipas.
                Twój fan Owsik - kiedyś Duo Wlak :-D
      • Gość: _marian_ Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.ARMnet.Torun.org.PL 27.11.03, 12:02
        wlasnie wpadl mi kolejny pomysl (zaluje ze go nie wymyslilem ale widzialem ze w
        poprzednich latach w innych miastach polski tak bylo)
        no wiec... autobus(moze kilka) MZK w ktorym nie trzeba kasowac biletu tylko cos
        wrzucic do puszki WOSP! ludzie beda sie cieszyc ze nie musza kasowac biletu
        (wtedy juz) za 1.80 tylko sobie wrzyca do puszki na chore dziecie!

pozdrawiam!
    • Gość: mateo Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.torun.mm.pl 27.11.03, 09:40
      mam pytanie - czy to giełda pomysłów czy krzykaczy? co? - Może nie zewszystkim
      się zgadzam i niektóre rzeczy wygladają jak odgrzewane kotlety to zgadzam się z
      jednym co napisał PUK, lepiej mieć więcej pomysłów, może któryś wypali.
      jak bedę miał pomysł to napiszę
      pozdro
      • Gość: Owsik Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: 212.160.122.* 27.11.03, 15:24

Dory pomysł to pojedynek bokserski prezydentów Bydgoszczy i Torunia jako zimowy
        ekwiwalent zuzlowych derbow. Pomysl tym lepszy ze Zales pewnie obije morde
        Dabrowiczowi bo z innej wagi pochodzi.
        Owsik
    • Gość: sztabowiec Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 15:34
      >...tylko zeby te wszystkie posty przeczytali organizatorzy...:)

no wlasnie czytamy :)
      pamietajcie ze my ani zlotowki nie mozemy wydac z pieniedzy puszkowych, dalej,
      gwiazdy tez nie moga wziac pieniedzy od sztabu, ale moga wziac od sponsorow,
      tak sie ostatnio dzieje, tylko problem w tym kto da pieniadze na wystpe kogos
      tam.

pamietajcie ze wszystko podczas WOSPu opiera sie na przychylnosci ludzi a z ta
      jest co raz gorzej. jak tylko cos macie do zaoferowania, nawet pomysl to
      dzowncie do sztabu 66343335

w jednosci sila!!
    • Gość: sierzant sztabowy Re: WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 16:25
      AneX
      ;]
      tam troche przesadzilem z numerem telefonu;]

SZTAB WOSP Torun --> 66 34 335, dzwoncie, od poniedialku di piatku od 14 do 19
      kazda konstruktywna uwaga jest cenna
    • Gość: ja ??? IP: *.ARMnet.Torun.org.PL 16.12.03, 22:18
      i co juz koniec pomyslow? mam nadzieje ze nie:)
      papap
      • Gość: M3man A gdzie sztab? IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 16.12.03, 23:14
        A ja mam pytanie, czy tzw. sztab może sie wreszcie wypowiedzieć w ramach tej
        dyskusji? Jeżeli wy jesteście sztab, to może wykażcie się waszymi propozycjami,
        a my je chętnie uzupełnimy.
        Podobno w sztabie ktoś pracuje, jest kilka miłych chętnych do harówki osób,
        gdzie są więc ich propozycje?
        No sztab, prosze dac głos i ujawnić, kto tam siedzi? Wstydzicie sie swojej
        pracy?

PS: Uprzedzając ataki - biorę udział w orkiestrach od 1993 roku [słynny koncert
        na balkonie Radka S. i kika ostrych akcji Łowców Absurdu]. W 1994 zdołaliśmy
        zebrać forsę na resporator dla naszego szpitala. Potem też bylismy na miejscu i
        na podorędziu. Do dziś akcja "wielka ściskawa" należąca prawnie do M3 jest
        organizowana na prośbe Jurka, w wielu polskich miastach. Dobra koniec
        pieprzenia o zasługach, bo to gorsze od faszyzmu, a ja na zbawcę dzieci sie
        kreuję. Oj ja zły, zły jestem zły :)))
        • Gość: McButelka Re: A gdzie sztab? IP: *.pec.torun.pl 17.12.03, 09:09
          Odpowiadam - w sumie trochę za siebie, trochę za sztab. Program jest tworzony
          i w tych dniach zostanie opublikowany. Jedno jest pewne - odbędzie się koncert
          na rynku - będą grały głównie toruńskie zespoły. Był ogromny zgryz, czy
          zapraszać zespół Leszcze jako gwiazdę Orkiestry. Problem rozwiązaliśmy
          wczoraj - negatywnie. Od wielu lat nikomu nie płaciliśmy za występ w Toruniu w
          tym dniu i chcemy ten zwyczaj utrzymać w tym roku. Jesteśmy świadomi
          konsekwencji. Jednocześnie postaramy się w miarę możliwości i środków
          przygotować program, który pozwoli nam zainteresować torunian na tyle, że
          przyjdą na koncert i wrzucą do skarbonek pieniądze.
          Powtarzam, był duży problem, czy zachować czystość intencji, czy odrzucić
          ideały i "wysmarować" imprezę, która przyciągnie więcej ludzi na rynek, niż
          letni koncert Ich Troje na bulwarze...
          Skończyłem - zapraszam też do poczytania regulaminu sztabu WOŚP, który jest
          opublikowany na stronie www.wosp.org.pl - to jest pouczająca lektura.
          • Gość: M3man Re: A gdzie sztab? IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 17.12.03, 10:21
            McButelko, wybacz agresywność niezamierzoną listu. Nie wiedziałem, żeś
            sztabowcem. Po prostu jakimś niezrozumiałyum równiez dla, mnie trafem :)) wciąz
            zalezy mi na sukcesie akcji Jurka, dlatego pytałem co tak icho o sztabie. Bo
            np. zeszłoroczni krzyceli o sobie z dwa miesiące wczesniej.
            Sukcesu życzę i spadam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka