Dodaj do ulubionych

Chrzanowski jeszcze nie w Gdańsku

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 21:24
Aby Apator utrzymał ubiegłoroczny skład ( tym bardziej wzmocnić),prezes
Karwan będzie musiał wykazać niebywały spryt lub położyć na stół duże
pieniądze. Zawistne środowisko żużlowe zrobi wszystko , żeby u......
Przewodniczącego GKSŻ.
Obserwuj wątek
    • Gość: Roman Re: Chrzanowski jeszcze nie w Gdańsku IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 06:24
      Karwan i masz reforme wyjma ci jeszcze Jagusia ibedziesz prosil Jacka
      Krzyzaniaka iMirka Kowalika zajmij sie lepiej wersalkami od zuzla s ...
      • Gość: Marek Re: Chrzanowski jeszcze nie w Gdańsku IP: 195.239.180.* 04.12.03, 11:17
        I to nie jest taki głupi pomysł, żeby Kowalik wrócił do domu.
    • Gość: Marek Ciekawe gdzie leży prawda. IP: 195.239.180.* 04.12.03, 11:10
      Dzisiejsze Nowości podają, że Chrzanowski i Kościecha podpisali umowy z
      Wybrzeżem, wczoraj wieczorem. Gazeta podaje że po południu Chrzanek jeszcze
      rozmawiał w Toruniu. Ktoś tu sobie robi z nas jaja.
      • Gość: butch Re: Ciekawe gdzie leży prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 12:49
        Podpisali na 100%. W radiu GRA była odtworzona telefoniczna rozmowa z
        Chrzankiem...
    • Gość: Rudy Re: Chrzanowski jeszcze nie w Gdańsku IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 04.12.03, 11:15
      Na walkę o II ligę to wystarczy skład, który skompletuje Pan Prezes. To wcale
      nie jest takie trudne.
      • Gość: Marek Re: Chrzanowski jeszcze nie w Gdańsku IP: 195.239.180.* 04.12.03, 11:25
        Rudy i Roman dajcie se siana. Karwan może sie wycofać z tego co robi, ale to
        będzie pierwszy dzień końca żużla w Toruniu. Bo znaleść kogoś z taką kasą kto
        będzie ładował ją w żużel w Toruniu nie jest tak prosto. Z drugiej strony
        macie klub ze spokojną glową i bez problemów finansowych jak np w Lesznie czy
        Z. Górze. Poza tym ze sprzedaży Kościechy i Chrzanowskiego jest tyle kasy, że
        można zacząć myśleć o kupnie np:... Holty. Czy kogokolwiek innego. Myślę że
        jak będzie trzeba to taki wariant jest też możliwy
        • Gość: Roman Re: Chrzanowski jeszcze nie w Gdańsku IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 12:00
          Marku zgadzam sie z toba wToruniu Karwan moze robi i dobra robote ale to on
          wymyslil jednego obcokrajowca i teraz na bank komus braknie towaru Na rynku
          robi sie ciasno zostal tylko Holta Jagus Gollobowie i to wszystko a teraz
          klijenci Wroclaw Torun Czestochowa Tarnow Rybnik oraz Bydgoszcz Chcialbym aby
          to Karwanowi mimo posiadanej kasy braklo towaru mialo byc taniej ale niebedzie
          bo zawsze jak popyt przewyzsza podaz to musi byc drozej ale Karwan tego
          nierozumie i to jemu mimo posiadanej kasy powinno braknac towaru pozdrawiam
          • Gość: Marek Re: Chrzanowski jeszcze nie w Gdańsku IP: 195.239.180.* 04.12.03, 13:30
            Ja rownież się z Tobą zgadzam w całej rozciągłości. Zwracam jednak uwagę na
            fakt, że kto jak kto ale Apator, czy raczej Pan Karwan problemu z dwoma
            obcokrajowcami w klubie nie miał. Wydaje mi się że przeważyła w tym wszytkim
            sytuacja finansowa innych klubów jak Leszno,Bromberg, czy Z. Góra. Oczywiście
            wśród nich znajdą się tacy którzy krzyczą że chcą dwóch zagranicznych
            zawodników, ale oni mają głęboko w ... to że na konieć sezonu klub będzie
            bankrutem. Zawsze możn przecież założyć BTŻ i wszystko jest ok. Myślę
            raczej,że idzie o to, żeby nie było takiej sytuacji, że do rozgrywek 2005
            przystępują tylko wypłacalne zespoły, tj na chwilę obecną Wrocław, Częstochowa
            i my, bo całą reszta ma łącznie kilka milionów długów i prokuratora na
            plecach. I w tym systemie jest to rozwiązanie trafne. Zakłądając jednak, że
            nikt nie da się polskim zawodnikom których stawki skoczyły w górę. Cały sens
            tych zmian widzę włąśnie w tym, że na rok 2005 będziemy mieli w lidze 8
            silnych finansowo zespołów. Odpadnie wszystko to co ma długi. I zrobi się
            normalnie. Wtedy to zawodnik będzie się starał trafić do pierwszej ligi (tzn
            extraklasy) bo tam będzie miał pewną kasę. Reasumując ci co ściemniają polecą,
            a zostaną normalni. Tzn Ci którzy płacą. Takich numerów jak teraz w
            Bydgoszczey już nie będzie. Trzeba tylko ten okres przeciekać. Zawsze jest
            jakiś okres przejściowy. I powtarzam raz jeszcze: jak znam Pana Marka to jak
            będzie problem ze składem znajdzie się kasa nawet na Golloba jeśli będzie
            trzeba. Chociaż osobiście wolałbym, żeby on został w Bydgoszczy. Bo dery to
            jednak derby. Pozdrawiam.
    • Gość: czaja Tomasz Chrzanowski i Robert Kościecha podpisali IP: 62.233.169.* 04.12.03, 15:23
      Tomasz Chrzanowski i Robert Kościecha podpisali kontrakty z Wybrzeżem Gdańsk.
      W tym zespole obaj wychowankowie Apatora startowali już w minionym sezonie,
      będą jeździć także w przyszłym roku. Chrzanowski, któremu ofertę składały
      kluby z Torunia i Bydgoszczy, zdecydował się podpisać kontrakt wczoraj po
      południu.
      - Postanowiłem podpisać kontrakt w Gdańsku, bo byłem już zmęczony stanem
      niepewności i wieloma propozycjami składanymi z różnych stron - powiedział
      Tomasz Chrzanowski. - Uważam, że należało się to gdańszczanom po tym, gdy w
      ubiegłym roku to właśnie oni wyciągnęli do mnie pomocną dłoń i pozwolili
      złapać psychiczną równowagę. To dzięki nim wróciłem do wysokiej formy
      sportowej, jaką prezentowałem jeszcze kilka lat temu. Nie zawsze najważniejsze
      są pieniądze, bardzo liczy się też atmosfera, która właśnie tam jest bardzo
      dobra. W Gdańsku tak naprawdę zainteresowano się mną i moimi problemami.
      Działacze Wybrzeża zrobili dla mnie sporo, a ja, myślę, już zrewanżowałem się
      im dobrą jazdą, chociaż spadliśmy do I ligi. Mam jednak nadzieję, że gdańscy
      działacze stworzą w zbliżającym się sezonie taki skład, który pozwoli nam na
      powrót do ekstraklasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka