Dodaj do ulubionych

Radio gra,zet,rmf,eska

IP: *.torun.mm.pl 08.12.03, 21:17
Obserwuj wątek
    • Gość: 3 best Re: Radio gra,zet,rmf,eska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:19
      nie wiem o co ci chodzi. Powiem jednak że wszystkie te stacje łączy jedno - są
      potwornie skomercjalizowane i puszczają fatalną muzykę.
      tylko trójka się liczy.
      • Gość: Wiśnia Re: Radio gra,zet,rmf,eska IP: 158.75.222.* 09.12.03, 21:53
        Trójka?? To komunistyczne radio? Ty chyba albo jesteś starej daty, albo
        zupełnie nie znasz się na muzyce i jesteś pozbawiony gustu. Słuchasz
        Rynkowskiego, Krawczyka i Bajmu czy co?
        • Gość: 3 best Do Wiśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 23:32
          Czy kiedykolwiek słuchałeś tej stacji? NIe wiem skąd w niej poglądy
          komunistyczne. A co do muzyki :przykro mi lecz Krawczyka i Rynkowskiego nie
          słyszałem nigdy w "3" a Bajm może dwa razy.W sobotę o 16 radzę posłuchać Top
          Wszerzczasów - zobaczysz dokładnie jaką muzykę promuje to radio w większości
          dwych audycji. Pozdrawiam.
          • Gość: b3ut Re: Do Wiśni IP: *.torun.mm.pl 10.12.03, 01:23
            Wątpię czy Wiśnia jako fan muzyki granej w owych radiostacjach (czyli
            francuskojęzyczne hiciory ostatnich dni,czy "czarna" muzyka w niemieckim
            wykonaniu) doceniłby TOP wszechczasów...
            • Gość: dodo Re: Do Wiśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 09:15
              Bajm dwa razy??? w sierpniu słyszałem to gówno kilkaset razy dziennie. TrUjka
              (to nowe okreslenie PR3 - od trucia) zeszła na psy. To już nie ta stacja co
              kiedyś. Laskowski zrobił dobrą robotę konkurencji. Jeszcze ta Pieńkowska z
              Durczokiem... fuj. Proponuję Jazzmusic albo Boombasticradio z netu.
            • Gość: Wisnia Re: Do Wiśni IP: *.radiomaryja.pl 10.12.03, 11:56
              A cóż to jest Top Wszechczasów wg. Ciebie?
              • Gość: 3 best Re: Do Wiśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 15:22
                Jest to doroczna audycja w której na podstawie głosów słuchaczy ustalana jest
                kolejność 50 najważniejszych piosenek jakie kiedykolwiek powstały: np. LEd
                Zeppelin, Guns N'Roses, Pink FLoyd, Nirvana i wielu innych wspaniałych zespołów.
                • Gość: Wiśnia Re: Dla mnie to jest dno IP: 158.75.222.* 10.12.03, 23:07
                  Cóż, jeśli tych naćpanych brudasów uważasz za wspaniałe zespoły, które może
                  wg. ciebie wniosły do naszej kultury jakieś wartości, to, no cóż, wole to
                  przemilczeć. Dla mnie są oni antywzorem wszystkiego, podobnie jak ich "muzyka"
                  albo mówiąc dosłownie Kompilacja wrzasków i ryków z ostrym rzępoleniem w tle.
                  Totalne dno (to nie jest osobiste) Pozdrawiam
                  • Gość: 3 best Re: Dla mnie to jest dno - do Wiśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 23:55
                    Ilu płyt Pink Floyd słuchałeś. Odpowiedź brzmi ŻADNEJ!!!! Ten zespół nie
                    piosenke pełnych wrzasków czy innych tego typu rzeczy. To nie metal. Posłuchaj
                    płyty "Wish You Were Here" i wtedy odpisz. Przy okazji czego ty słuchasz??? Co
                    do Cobaina i Axla Rose - owszem ich muzyka jest głośna, lecz dlaczego mają
                    miliony fanów na całym świecie i wszędzie mówi się o nich jako o legendach? CO
                    do Rose'a - jego piosenki puszcza czasem i RMF więc twój tekst brzmi jeszcze
                    gorzej. Zresztą skoro uważasz wszystkich rockmanów (tak mi się wydaje) to
                    wydaje mi się ze nie wiesz co to tolerancja. Ja nie lubię hiphopu czy techno
                    lecz nie wyzywam tych muzyków od brudasów i ćpunów. Czekam na odp.
        • Gość: conan Re: Radio gra,zet,rmf,eska IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 14.12.03, 12:44
          Rynkowskiego, Bajmu i Krawczyka to się nasłuchasz w tych twoich ulubionych
          komercyjnych radiach (które sa bez jaj, a prowadzący mógł by nie istnieć bo
          teksty ma jak z reklamy). Trójka to juz ostatnie radio, które jest żywe, gdzie
          słychać słuchacza, gdzie się o niego dba a nie wałkuje się mu mózg sieczkom z
          MTV. Gościu wspólczuje ci, jak uważasz, że trójki słuchają stare komuchy.
          Naprawde jesteś zaj..... rozeznany i masz bardzo szerokie choryzonty. Pozdrawiam
          • Gość: 3 best Re: Radio gra,zet,rmf,eska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 18:40
            Wiesz co mówisz Conan.
      • Gość: Vieniu Re: Radio gra,zet,rmf,eska IP: *.icpnet.pl / 62.21.99.* 10.12.03, 16:02
        A ja zupelnie nie wiem o co Tobie chodzi.
        Czy te stacje gdzies maja zapisane, ze sa NIEkomercyjne? Ano chyba nie. Wiec sa
        skomercjalizowane z definicji. Dlaczego czynisz z tego zarzut???
        Liczy sie ta stacja ktorej sie lubi sluchac... Proste. Niektorzy jeszcze nie
        zrozumieli co to znaczy wolny rynek (i tak nie do konca wolny (koncesje - ale
        to w przypadku ograniczonych zasobow jakimi sa czestotliwosci radiowe jest
        konieczne niestety).
        • Gość: Torontoman Re: Radio gra,zet,rmf,eska IP: 193.158.51.* 10.12.03, 16:16
          wszystko fajnie, ale nie mozna porownac PR3 do radia RMF FM czy Zetki.
          Dlaczego? Np dlatego,ze PR3 stawia na zupelnie innych odbiorcow niz radio ZET
          czy Rmf. Rmf kladzie wiekszy nacisk na informacje niz radio Zet. Zet idzie "w
          muzyke". Ma wiecej reklam niz RMF i krotsze wiadomosci.

Radio Gra ma rowniez inny przedzial wiekowy odbiorcow niz np byle Radio Torun -
          nie wiem czy ono jeszcze istnieje. W gra masz wiecej muzyki na czasie, ten ,
          ktora jest promowana na calym swiecie. Radio torun kladlo nacisk np na polskich
          wokalistow z przed kilkunastu lat.

Zreszta nie mozna porownywac jednego radia do drugiego. Owszem sa rozglosnie
          podobne ramowo i programowo - np Gra i Eska .
          Zreszta jak napisal ktos wczesniej - kazdy slucha to co mu sie podoba i to co
          mu najbardziej odpowiada.
          Pozdrowienia
          • Gość: 3 best Re: Radio gra,zet,rmf,eska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 00:07
            Chce porowanac te stacje jedynie pod kątem puszczanej muzyki. Weźmy zespoły
            współczesne : RMF i GRA : Kate Ryan, Ingrid, także muzyka dyskotekowa i hiphop.
            A Trójka? Placebo, Archive, Stereophonics, The White Stripes. Które zespoły
            prezentują swoją twórczością wiecej - nie musze chyba mówić. Co do kokmercji -
            jeżeli radio puszcza utwory mające góra 4,5 minut, żyje z reklam mówi się o nim
            że jest skomercjalizowane. A w "3" Piotr Kaczkowski puszczal utowy Yes mające
            22 minuty. Do WIśni: A co powiesz o Peterze Gabrielu???
            • Gość: Torontoman Ja w ogole nie wiem po co ta dyskusja. IP: 193.158.51.* 11.12.03, 10:32
              • Gość: Cikin Re: Ja w ogole nie wiem po co ta dyskusja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 13:43
                Ale budujący temat do swarów.Jestem z pokolenia ciut starszego-sądząc po
                wypowiedziach-ale ze żdziwieniem obserwuje /od lat/zarówno fanów ,jak i idoli.Z
                perspektywy lat powiem wam,że też lubię muzykę-ale inną od muzyki tłumów.Nie ma
                piękniejszej nad tą wydobytą z ptasiego gardła-wiem co mówię.Nikt-no prawie
                nikt-jej nie słyszy-bo albo muzyka,której słucha przytępiła mu słuch-albo nie
                ma warunków do jej posłuchania.Popatrzcie na byłych idoli-np Jackson-istna
                pokraka i maszkaron na własne życzenie-on też miał fanów-a dziś?Wielu można by
                tu wymienić-ale po co.Dzisiejsza dyskusja nad tym ,która muzyka jest dobra-to
                też taki wybór-czy lepsza grypa czy angina.Jest dobra muzyka-koi
                nerwy,wycisza,leczy-to niektóra klasyka i ta naturalna-ale ze żdziwieniem
                stwierdzam,że Wy już jej nie słyszycie.
                • Gość: 3 best Re: Ja w ogole nie wiem po co ta dyskusja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 20:02
                  Zaskocze cie może ale też lubie ptaki i ich głosy. Wielka przyjemnośc to dla
                  mnie - chodzić sobie po lesie i słuchać kosów,wilg, pokrzewek, świstunek i
                  innych ptaków. Aczkolwiek ta dyskusja jest o muzyce i radiach ludzi :)
    • Gość: PUK RADIOSTACJA IP: *.torun.mm.pl 11.12.03, 20:45
      Jak chcecie posłuchać radia, które nadaje lubianą przez Was muzykę - szukajcie
      w NECIE - wystukajcie: abradio.pl - macie tam kilkadziesiąr rozgłośni z Europy -
      muzyka od jazzu i bluesa do nowej elektroniki, są tam również rozgłośnie
      nadające wyłącznie muzykę jednego wykonawcy!!!! (madonna, depeche mode, u2 czy
      innych) - poza tym jeśli chcecie szukać dalej to pozostaje stary windows media
      pleyer - a tam tuner radiowy i połączenie do rozgłośni na całym świecie :-)
      cóz to tyle :-) ... a tych podanych w tytule rozgłośni nie słucham - przez NET
      słucham RADIOSTACJI - niestety odkąd Zetka wykupiła RADIOSTACJĘ to dobra nowa
      muza pojawia się dopiero wieczorem - ale i tak polecam.
      pozdrawiam
      PUK
      • czabik2 3 best 13.12.03, 20:32
        ... ma rację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka