Gość: Sasiad Byd. IP: *.hipernet.ras.pl 22.12.03, 20:00 Super -jest sie czym chwalic-az 3 autobusy-a moze pochwalicie sie ze kupiiscie ostatnio waciki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boban Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 21:42 dobre i to... zwłaszcza że drożeją bilety... szkoda że nie ma przegubowców w Toruniu...zwłaszcza na liniach 26, 40, 19 :(( precz z 3 krotną ceną biletu nocnego!!! bleee!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruńczyk śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk solaris IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 00:13 a u nas 3 i wielka feta.... może to będzie najważniejsze wydarzenie w 2003 roku?! biznes.onet.pl/0,845695,wiadomosci.html polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Re: śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk so IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.12.03, 13:15 Nie trzeba , moj drogu, az w Krakowie szukac... U nas w Bydgoszczy od dawna juz sa MAN i Solaris. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk so IP: *.torun.mm.pl 23.12.03, 19:09 Co jest takiego fantastycznego w toruńskim forum, że przyciąga frustratów z okolic, którzy muszą się pochwalić że mają lepsze autobusy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Re: śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk so IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.12.03, 23:50 juz Ci odpowiadam: jestem studentem UMK w Toruniu, prawie codzienie dojezdzam z Bydgoszczy do Torunia, zreszta jak wielu. Moge Ci jeszcze napisac ciekawostke ,ze na moim roku jest wiecej studentow z Bydgoszczy niz z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk so IP: *.torun.mm.pl 23.12.03, 23:54 to chyba dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Re: śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk so IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.12.03, 13:11 to chyba zalezy od punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyżak Re: śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk so IP: *.wlan.pl 27.12.03, 09:52 a wielka akademia kazimierza wielkiego ci nie wystarczy że musisz u nas zatruwać tyfusem powietrze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Re: śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk so IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.12.03, 13:23 Ale ty głupi jesteś, masz mentalność podworkowego żula, albo nocnego trola co wygrzebuje kartony ze śmietników. Nie chce mi się z tobą poleminować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk so IP: *.tvk.torun.pl 03.01.04, 16:40 I co się cieszysz, w tym roku MZK Bydgoszcz nic nie kupilo, a MZK Toruń 9 autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MERK Re: śmiechu warte...w Krakowie 50 nowych sztuk so IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 27.12.03, 15:03 No tak moi drodzy, ale w Krakowie są na przykład tanie bilety miesięczne całosieciowe na pół roku i rok, a w naszym Toruniu w beł dostają nawet Ci, którzy chcą dać MZK zarobić na miesiąc z góry za sieciówkę do NIEOPŁACALNEJ GRANICY ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryiota Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.proxyplus.cz / 213.77.49.* 23.12.03, 10:08 Tyfusie gdybyście nas nie okradali to byśmy kupili więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.12.03, 13:29 Ale ty głupi jesteś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morbus Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.torun.mm.pl 23.12.03, 18:33 Słuchaj patriota, to jest wstyd aby żeby taki szajs jak te Jelcze jeździł po mieście. W dziurach typu np. Kołobrzeg komunikacja już opiera się na manach, volvo, czy podobnej klasy autobusach. Jelcze ja pamiętam z czasów Gierka i po przeprowadzce 7 lat temu do Torunia miałem wrażenie, że cofnęłem się w czasie. Nie rozumiałem dotychczasowej postawy władz miasta, aby kupować te PRL-oskie zabytki, pomniki głupoty i rozrzutności ekipy gierkowskiej, te smierdzące, hałaśliwe (siedząc na tylnich siedzeniech nie sposób wręcz rozmawiać, w tych tzw. ekologocznych sic! w szczególności), skrzypiące (skrzypi i rusza się chyba wszystko co tylko może) i to zawieszenie oparte na resorach (pierwowzorem były powozy konne, nikt nie stosuje już takiego zawieszenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.tvk.torun.pl 03.01.04, 16:45 Ty się na autobusach nie znasz. To że MZK kupuje akurat ten typ Jelcza nie przesądza o tym że wszyskie jelcze są do dupy. Masz tu fotke Jelcza M125M z PKM Katowice które kupiło ich 10 szt. ams1.lo3.wroc.pl/tomek/duze/01/33956.jpg Są niskopodłogowe a silnik mają właśnie MANa, a i tak są tańsze od prezentującego tą samą klasę MANaNL283 (tego którego MZK teraz kupił). Są też nowoczesne Jelcze!! Jak sie nie znasz to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 10:39 Tu ma chlopak racje. Takim czyms chwalis sie moze tylko oszolom. Ale sa inne pytania. Jakie uzasadnienie zakupu NIE JELCZY. Zawsze mowili ze jelcze sa duzo tansze. Teraz juz nie sa? Dlaczego MAN? Dlaczego sobie nie odpuszczono i nie zrobiono w przyszlym roku normalnego przetargu na wieloletnie dostawy? Duzo pytan bez odpowiedzi. Grubymi nicmi to jest szyte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man-b Niedowiarki, zapraszam do Gdyni, IP: *.gdynia.mm.pl 23.12.03, 12:12 gdzie ja - dawny Torunianin - mieszkam od 7 lat. Kocham Toruń, ale nigdy nie zamieniłbym jazdy pospiesznym volvo czy manem (z końca miasta do centrum - 15 km w 20 minut) na wątpliwą przyjemność przejażdżki starym Jelczem ze Skarpy do miasta. Czas i wygoda to pieniądz, inni to już dawno zrozumieli, więc czemu nie Toruń? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Niedowiarki, zapraszam do Gdyni, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 13:59 Co innego jazda podmiejska a co innego miejska. Mylisz pojęcia. Jelcze w Toruniu jeżdza po miesie 40-50km i MANY i inne tez beda jezdzic po 40- 50km. Chyba ze Many nie musza zatrzymywac sie na swiatlach i maja zawsze pierszenstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: Niedowiarki, zapraszam do Gdyni, IP: *.tvk.torun.pl 03.01.04, 16:48 Co ty piszesz!!?? A myślisz że MAN czy Volvo to ma skrzydła i przleci nad korkami i innymi przeszkoadami w ruchu miejskim ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 17:36 A gdzie przetarg na te autobusy?to byly najtansze i najlepsze?jakos mam watpliwosci!ktos powinien dobrze skontrolowac dzialalnosc tego Zaleskiego i jego kliki! Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: Nowe autobusy dla MZK 23.12.03, 22:04 od dawna przygladam sie dyskusjom na temat MZK. do tej pory zazwyczaj wszyscy psioczyli na to ze sa Jelcze a ostatnio na ceny biletow. dyrekcja firmy w koncu ugiela sie- mamy pierwsze 3 MAN-y. Tez niedobrze- po co od razu pisac o tym w gazecie. zawsze argumenty MZK mnie przekonywaly- mniej wiecej bo nie pamietam dokladnie za 3 MAN-y mozna kupic 5 Jelczy(czy jakos tak w kazdym razie roznica w cenie znaczna). co roku przybywalo nam 5-8 nowych wozow. teraz przyrost bedzie nizszy. do tego baza warsztatowa ktora zeby zjadla na Jelczach juz dawno temu- teraz za serwis bedzie trzeba pewnie placic fachowcom z zewnatrz a czy to nie ma wplywu na cene biletu? pamietajcie ze torunskie ceny przejazdow miejskich sa jednymi z najnizszych w Polsce. mysle ze na takie miasto jak nasze nie potrzeba wygod- przynajmniej mi wystarcza to co jest i wazne ze z roku na rok najstarsze autobusy sa wymieniane na nowe. Naczestszym argumentem zwolennikow zmiany marki bylo- bo w innych miastach juz dawno maja nowoczesne zachodnie, bo nie maja klimy, bo sa glosne. do mnie nie dociera. co do Krakowa- 750 tys kontra 210 tys mieszkancow, 100 linii kontra 40 linii, tabor liczacy 495 wozow kontra 150- chyba juz przestaje byc dziwne dlaczego Torun kupil 3 MANY a Krakow- 50 Solarisow. na koniec dodam ze tez sie zastanawiam dlaczego nic nie mowiono o przetargu na autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.torun.mm.pl 23.12.03, 23:22 Moze lubisz wdrapywac sie po niezliczonej ilosci schodow w jelczach, ale moja babcia średnio to lubi. A niskopodlogowych jelczow za duzo u nas nie widzialem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piernik w Wawie Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.torun.mm.pl 26.12.03, 12:04 Kto sie nie wdrapywal do starego Ikarusa, ten nie wie, co to schody w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyżak Re: Nowe autobusy dla MZK IP: *.wlan.pl 27.12.03, 09:49 tyfusiaku gdybyście nie zachowywali się jak wampiry to byśmy mieli lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue W obronie Jelcza IP: *.tvk.torun.pl 03.01.04, 16:55 To nie Jelcza wina że MZK Toruń kupuje typ którego początki siegają lat 70. ZS Jelcz oferuje takrze nowoczesne niskopodłogowe autobusy które zaczynają być zauważane. W tym roku na ich kupno zdecydowały się: PKM KAtowice i PKM Gliwice. Oto kilka zdjeć tych katowickich, dodam że te autobusy mają silnik <b>MANA</b> ams1.lo3.wroc.pl/tomek/zdjecia.php?kategoria=27&seria=167 poklikajcie sobie i pooglądajcie zdjęcia. Po co piszą tu osoby nie znające się na autobusach i myślące że w Jelczu klepie się jeszcze ogórki i peerki. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: W obronie Jelcza 03.01.04, 20:47 o wlasnie- czy MZK nie zauwazylo ze poza dotychczas kupowanymi modelami Jelcz ma bardziej cywilizowane autobusy? po co od razu kupowac zagraniczne? na pewno byloby taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: W obronie Jelcza IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 06.01.04, 14:06 Nareszcie jeden mądry głos. Odpowiedz Link Zgłoś