Dodaj do ulubionych

tanie bilety-pytanie

IP: *.ngm.net.pl 26.11.10, 09:40
dotychczas kilka razy leciałem Ryanair. na długi czas przed rezerwacja bilety były drozsze, potem tanie a na kilkanscie tygodni znowu drozsze.cena nigdy nie była stała.zmieniała sie. zawsze trafiłem, wydaje mi sie w optymalnym czasie na kupno biletu taniego. teraz chce lecie Wiz Air .i tutaj pytanie moje-czy ceny podobnie sa elastyczne.to naczy moga sie jeszcze zmienic.do mojego planowanego wylotu jest sporo czasu-sierpien 2011.kierunek -barcelona.obecnie cena to 460 zl.czy cena ta zmieni sie jeszcze???????
prosze o pomoc korzystajacych z Wizz Air.
Obserwuj wątek
    • jot.be Re: tanie bilety-pytanie 26.11.10, 10:38
      No pewnie że się zmieni.A zwłaszcza na sierpień - szczyt sezonu.
      Wizz Air na tej trasie bywa droższy niż normalne linie.
      Czasem można trafić tańsze bilety Lot-u w tym samym okresie.
      Trzeba regularnie sprawdzać.
      No i pytanie czy to 460 zawiera wszystkie oplaty, bagaż etc.....
      Lot w tej chwili ma trochę ponad 500 pln na sierpień.

Pozdr
      • af-bcn masz na myśli to że wzrośnie :) 26.11.10, 12:58
        masz na myśli to że wzrośnie ?
        jak piszesz - sierpień , sezon , jesli nie będzie anomalii pogodowych czy wulkanu to nie spodziewam się spadku tej - względnie niskiej- ceny
        CHociaż zawsze można mieć nadzieję że Wizz ma swobodę w tym czy obniża ceny czy robi promocje czy zmienia swój marketing :D
        ----------
        pozdrawiam
        A.
        • jot.be Re: masz na myśli to że wzrośnie :) 26.11.10, 15:19
          dokładnie tak (n/t)
    • Gość: c# Re: tanie bilety-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:05
      Nie wiem, skąd chcesz lecieć. Jeśli z zachodniej Polski, to Easyjet ma do Barcelony niezłe ceny z Berlina SXF. Wizz na sierpień do BCN? Będzie raczej drogo. Poluj w lutym-marcu.
    • Gość: tanie-latanie Re: tanie bilety-pytanie IP: *.ghnet.pl 26.11.10, 14:26
      Nie ma sztywnych reguł co do terminów kiedy bilety tanieją. Najlepszym sposobem jest systematyczne kontrolowanie cen. Najbezpieczniej jest sprawdzać ceny nawet codziennie - wtedy nie powinieneś opuścić najbardziej korzystnego momentu do kupna biletu. Zakup zawsze wiąże się z pewnym ryzykiem: "juto mogą być jeszcze tańsze" :)
      -----
      tanie-latanie.net
      • Gość: abc Re: tanie bilety-pytanie IP: *.ngm.net.pl 27.11.10, 10:53
        dzieki wszystkim za porady.pisałem 460 zl w jedna strone bez bagazu rejestrowanego. wydaje mi sie to naprawde duzo.w poprzednich latach ryanairem lecialem z rodzina ( w sumie 4 osoby) do reus koło barcelony w dwie strony.koszt na czerwiec to kompletnie z opłatami i bagazem 1300-1700 zl. teraz jestem w duzym klopocie. cena 460 zl w jedna strone wydaje mi sie naprawde duzo.
        • grekan Re: tanie bilety-pytanie 27.11.10, 12:57
          Sprawdzilem LOT; od 557 - 635zl. return z Wrszawy, ew, z Krakowa, Katowic, Wroclawia ale z przesiadka w W-wie/podobna cena, zalezna od terminu sierpniowego/.Bywa, ze LOT jest tanszy od tanich linii.
    • barteks0 Re: tanie bilety-pytanie 09.12.10, 15:56
      Sierpień to zawsze drogi miesiąc, jeśli chodzi o bilety lotnicze. Ja polecałbym lot z Berlina easyJetem. W tej chwili ceny zaczynają się od około 40 euro (160zł) w jedną stronę.
    • wika74 Re: tanie bilety-pytanie 20.11.13, 12:49
      Polecam mega wyprzedaż! Wizz Air wyprzedaje 300 biletów na trasie Katowice -> Tel Awiw
      wizzair.com/pl-PL/TimeTable/Katowice/Tel-Aviv
      Bilet w jedną stronę kosztuje od 159 zł!
      Bilety trzeba zarezerwować 20 lub 21 listopada!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka