Gość: Michal IP: 78.152.238.* 21.01.08, 00:33 Prosze o opinie. Nie maja moze jakichs dziwnych wymogow przy check in-ie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frequentflyer Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: 80.241.133.* 21.01.08, 14:40 Doświadczenie #1 : Nazywają się Qatar. Odpowiedz Link Zgłoś
sinus1 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 21.01.08, 20:02 Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Zarówno pod względem ceny jak i obsługi. Sinus Odpowiedz Link Zgłoś
a380 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 21.01.08, 23:26 Jedna z najlepszych linii lotniczych na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 23.01.08, 23:24 fantastyczna linia, serwis, samoloty . polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oranjefanka Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.spray.net.pl 24.01.08, 10:14 qatar; nie maja raczej; o dziwo maja dobre jedzenie; i duzo; serwis ok - np. jak babka zobaczyla nas tylko z jednym malym plecaczkiem na niemieckim lotnisku i bilety przez pol swiata, natychmiast zapytala o rejestrowany bagaz, jak sie okazalo, ze nadalismy lotem w wwie od razu tel. sprawdzila gdzie bagaz jest; co niektore linie w identycznej sytuacji tak nie robily; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latacz Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 17:35 Samolot z Berlina stary i brudny.Poza tym standart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 22:00 Cześć czy możecie mi napisać czy w tej linii w Airbusach A330-200 pasażerowie mają ekrany każdy przy swoim fotelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 18.02.08, 19:49 tak, są personalne monitory i duzy wybór atrakcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latacz Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 20:21 Samolot z Berlina do Dohy nie ma - jest stary i brudny! Odpowiedz Link Zgłoś
azuzy Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 17.08.09, 21:51 Ja pracuje w Katarze i latam często przez Niemcy - Pańska opinia zupełnie nie zgadza się z rzeczywistością - stary i brudny samolot w QA - to chyba jakiś żart! Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 19.02.08, 14:15 Porządne linie z dobrymi cenami. Chwalą się, że są w piątce najlepszych na świecie. Mimo wszystko chyba trochę na wyrost. W samolotach bardzo rozbudowany system audio/video - kilkadziesiąt filmów do wyboru. Pięknie, ale bebechy tego systemu niefortunnie umieszczono pod co drugim fotelem znacząco ograniczając miejsce na nogi. Środkowe rzędy są jeszcze w porządku, ale fotele przy oknach są dużo mniej wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten biuro Quatar Airways Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 13:21 A czy wiecie może gdzie w Warszawie jest biuro tych linii? I czy jeżeli chcę lecieć z Berlina czy bilet mogę kupić w biurze w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: biuro Quatar Airways Warszawa 24.02.08, 14:15 Mozesz kupic bilet w kazdym biurze, ktore jest agentem IATA (czyli wiekszosc biur sprzedajacych bilety lotnicze). A oficjalnym przedstawicielem Qatar Airways na Polske jest: Tal Aviation Poland Al Ujazdowskie 20 00-478 Warsaw qatarairways@tal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butch Re: biuro Quatar Airways Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 18:41 numer telefonu do TAL 022 6250 467 lub 022 6272 258 miła obsługa, kupowałem bilet u nich bo miałem kłopot ze sfinalizowaniem transakcji na qatarairways.com. W TAL faktycznie było o 100 drożej ale bezproblemowo. Leciałem QA na trasie LHR-DOH-DXB-DOH-LHR nie mam powodu do narzekań ;-) wszystko było ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 15:25 Wiem, że mogę taki bilet kupić w prawie każdym biurze, jednaka zastanawiam się czy nie będzie taniej? jak zrobię to w biurze linii którą chcę lecieć. A znacie może jakiś portal w którym można poszukać lotów w których przylot jest do jednego miejsca a powrót z innego? Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 25.02.08, 08:52 Możesz kupić bezpośrednio ze strony Qataru www.qatarairways.com/global/en/homepage.html przy powrotach z innego lotniska, albo kilku odcinkach lotu, korzystaj z opcji "multiple stops" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:18 Wiem znalazłem tą stronę i widziałem, ze mogę kupić taki bilet ale ja nie mam karty kredytowej. Mogę poprosić kogoś by kupił mi taki bilet za pomocą swojej karty tylko co będzie jak będą chcieli zobaczyć tą kartę przy odprawie by zweryfikować dane? Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 25.02.08, 12:33 Niestety żądają okazania karty podczas check-in. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:37 :( Odpowiedz Link Zgłoś
kestus Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 15.10.09, 23:04 Witam Czy zawsze żądaja okazania karty kredytowej? Dokonałem zakupu on- line i potwierdziłem że jestem wlascicielm, ale nie jestem. Co teraz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 18:07 Ok. sam sobie odpowiem: ) Wysłałem maila do przedstawicielstwa Qatar Airways i wycenili bilet o niecałe sto złoty drożej niż ten sam na stronie tych linii. Wynikać z tego może, że oni również mają opłatę serwisową. Tyle, ze nie potrzebuje przy zakupie karty kredytowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F, Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 22:36 Kupiłem bilet przez stronę Qatar Airways, płaciłem kartą, kasę z konta ściągnęli od razu ale nie mam jeszcze od nich maila z biletem elektronicznym. Bilet kupowałem w niedziele wieczorem. Czy ktoś może wie ile czasu może trwać zanim przyślą mi maila? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sinus1 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 11.03.08, 22:52 A gdy konczyles rezerwowac to na stronie nie pojawilo sie "Confirmation"? Sinus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.wsnhid.pl 12.03.08, 09:34 Tak pisało ale napisali także, że wyślą mi maila a nic nie dostałem... Odpowiedz Link Zgłoś
sinus1 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 12.03.08, 10:46 Najwazniejszy jest ten nr, sprawdz na stronie QR w zakladce Review reservation czy wszystko w porzadku. Ewentualnie na www.checkmytrip.com Pozdro, Sinus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F, Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:32 Sprawdzałem i niby wszystko jest ok ale na zakończenie kupna napisali coś takiego: Thank you for booking online with qatarairways.com. Your booking has been confirmed. A confirmation e- mail has been sent to your email address. Odpowiedz Link Zgłoś
sinus1 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 12.03.08, 17:24 Może mail trafił do spamu, może źle go podałeś, może gdzieś zaginął. Ja bym się tym nie przejmował, ważne że na stronce wszystko gra w podglądzie rezerwacji i z karty ściągnęli. Jak tak bardzo chcesz tego maila to zadzwoń do nich, niech Ci wyślą jeszcze raz. Sinus Odpowiedz Link Zgłoś
a380 Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 13.03.08, 20:58 Jak ja leciałem Qatar, to rezerwacja była założona na www.virtuallythere.com - sprawdź tam, jeśli na checkmytrip niczego nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 00:36 Potrzebuję info na temat taniego polaczenia Polska (ew Europa) do Indonezji (ew Singapur) Czy ktos moze mi cos polecic??? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
neomail Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 26.01.09, 16:39 a ja mam troche inne pytanie dotyczace Quatar Airways czy ktos wie czy u nich mozna powiekszyc ciezar bagazu o tzw bagaz sportowy, tzn z dozwolonych 20kg na 35 kg Odpowiedz Link Zgłoś
azuzy Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 17.08.09, 21:56 jeśli lecisz do kataru musisz mieć vizę - to wymóg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: 62.29.136.* 22.08.09, 17:25 Lecę z QatarA na Wschód , z przesiadką i czekaniem 20 godzin w Doha i próbuję na stronie rządowej: "Hukoomi - Visit Visa.htm /Joint Tourist Visa" wyrobić sobie numer do wizy, aby obejrzec miasto. Kazdorazowo po 1 formularzu wyskakuje "General Error - Failed to complete transaction". Czy ktoś wie jak wyrobić wizę po cenie jak w Hukoomi = 20E lub obłaskawić ten błąd stronki? (Polskie agencje turystyczne rządają za wizę ponad 550 zl !) Pozdrawiam z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oranjefanka Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: 77.222.246.* 23.08.09, 11:05 skad ty wytrtzasnales taka informacje, ze mozna nabyc wize za 20E? mozesz podac dokladnego linka??? jestes pewien, ze to dotyczy obywateli polski? czy masz inny paszport i nic nie piszesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Doswiadczenia z Quatar Airways. WIZA IP: 62.29.136.* 23.08.09, 13:49 Paszport mam polski. Informacje o kosztach jakie pobiera strona rzadu katarskiego za Visit Visa, mam z tego czwartku z Ich ambasady w Warszawie. Widziałem tez propozycje wizowe za 90E na polskich stronach biur podrózy. I oczywiście widziałem też za 650 zlotych (z Krakowa dla przykladu). Lece liniami QAirways , ale ich formularz wymaga ID sponsora, a ja nie potrzebuję hotelu bo czekam między 6:00 a 22:00 i lece dalej. Po prostu chciałbym pospacerowac po mieście, nakręcić kamerką jakieś wideo, coś zjeść. Czy wszystko jasne? Pozdrawiam z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus WIZA ze strony rządu katarskiego IP: 62.29.136.* 23.08.09, 14:05 Aha: służę też adresem, jesli wyszukiwarka internetowa nie znalazła Ci katarskiej witryny rzadowej "Hukoomi" : www.gov.qa................ Strona po zapłaceniu kartą generuje kod/promesę?/ niezbedną, aby dostac wizę na lotnisku w Dosze. Tak mnie poinformowano w W-wie. Ponownie serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pbw79 Re: WIZA ze strony rządu katarskiego 23.08.09, 21:15 Witam Jakby Ci sie udalo to wize zalatwic to daj znac Tez mam zamiar sie wybrac liniami Qatar do Bangkoku z miedzyladowanie w Doha i chcialbym na miasto wyskoczyc jakby byla taka mozliwosc Narazie nie zalatwiam bo nie mam jeszcze biletu Na temat wizy dostalem takie info : Wizę turystyczną do Kataru można uzyskać trzema sposobami: 1) aplikując on-line przez stronę rządową Państwa Kataru: portal.www.gov.qa (w wersji angielskiej po lewej stronie Quick Links - Visit Visa, a następnie Joint Tourist Visa). Znajdzie Pan tutaj wszystkie informacje dotyczące wizy, a także formularz wizowy. Proszę wypełnić formularz niezależnie od tego, że Polska nie jest wymieniona wśród 33 państw, których obywatele mogą w taki sposób ubiegać się o wizę (Polska jest nieoficjalnie objęta tym programem). Jednocześnie jednak uprzedzam, że strona ta czasami szwankuje (ten problem Ambasada zgłaszała już do Kataru). 2) za pośrednictwem hotelu w Katarze (nie wszystkie hotele pośredniczą w uzyskaniu wizy) 3) za pośrednictwem Qatar Airways (podobnie jak w drugim przypadku, wymagana jest rezerwacja hotelu w Katarze) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oranjefanka Re: WIZA ze strony rządu katarskiego IP: 77.222.246.* 24.08.09, 11:21 o wlasnie o to mi chodzilo; obejrzalam stronke, ale jak wol byly wymienione 33 panstwa bez polski; zastanawialam sie czy szwankowanie strony ma cos wspolnego z tym, ale jak rozumiem polske jako kraj wpisac mozna, a strona szwankuje niezaleznie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: WIZA ze strony rządu katarskiego IP: 62.29.136.* 24.08.09, 14:51 Dziękuję za trzypunktową odpowiedz wyżej. Właśnie z pkt. 1 jest sygnalizowany problem. Jeden jedyny raz na WIELE prób , udało mi się przejść poza pierwszy jej arkusz. Wtedy zaniast "General Error" system zakomunikował: "Sorry, your Visa application has been rejected for the following reason: NOT ALLOWED TO APPLY FOR VISIT VISA THROUGH QATAR E-GOV ... PLEASE CONTACT RESIDENCY AFFAIRS ". Czyżby jednak informacje z ambasady w Warszawie były błędne .............hmmm ? Pisałem oczywiście do Administratora e-serwisu rządowego, z zrzutami ekranów i cytatami tych błędów, ale katarscy urzędnicy nie mieli na tyle kultury by jakkolwiek odpowiedzieć. Pozdrawiam i oczywiście kontynuuję próby dalej :-) PS. Odnośnie tej drogi, to próbować może każdy aby zobaczyć w czym problem.Pierwszy arkusz to dane osobowe, drugi ich podsumowanie , trzeci "wielka tajemnica" , a gdzieś gdzieś dalej jest opłata kartą i upragniony nr rejestracji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pbw79 Re: WIZA ze strony rządu katarskiego 24.08.09, 19:57 Rzeczywiscie jakis blad Mi tez wyskoczyl Error-Transaction Failed Description : General Error - Failed to complete transaction Time : 24/08/2009 21:09:07 Action : Please try again later. If the issue persists, please contact the e-Government Support Center. Details : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Qatar | WIZA ze strony rządu katarskiego IP: 62.29.136.* 24.08.09, 21:13 Ano właśnie. To jest błąd po pierwszym formularzu danych osobistych. Typ "General Error" - niezależnie czy się pisze małymi czy dużymi literami, czy się jest kawalerem czy żonatym, niezależnie od zawodu. Jak system jednak jakoś dane przyjmie, to oceni i wypisze kolejne info "Sorry, ...itd. ". PS. Polecam stronę Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP, które twardo nsa informuje, że promesy wiz katarskich udziela katarska ambasada w Wwie : Poradnik Polak za granicą 2009 .Pozdrawiam.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Qatar | WIZA ze strony rządu katarskiego IP: 62.29.136.* 24.08.09, 21:18 O! Kliknąłem w link i poprawiam się, strona ministerstwa nie zawiera informacji o możliwości uzyskania promesy wizy w Wwie. Tym gorzej dla nas. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinx Re: Qatar | WIZA ze strony rządu katarskiego IP: *.bb.sky.com 25.08.09, 22:16 niestety obywatele polscy chcąc odwiedzic Doha potrzebują wizy sponsorowanej i nie moga odwiedzić Qataru na tych samych zasadach co np. Brytyjczycy, czyli płacąc na lotnisku równowartość 20 euro. sponsorem może być hotel bądź osoba prywatna. na lotnisku należy przedstawić potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinx Re: Qatar | WIZA ze strony rządu katarskiego IP: *.bb.sky.com 25.08.09, 22:19 pracuję dla Qatar Airways na Heathrow. dla kolegi oczekującego potwierdzenia lotu - podaj nazwisko, skąd dokąd i kiedy lecisz, a sprawdzę Ci w naszym systemie i dam znać czy wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Katar. Wiza poprzez biura Qatar Airways IP: 62.29.136.* 26.08.09, 15:12 Dziękuję serdecznie za odpowiedz. Wciaż wstrzymuję się z wykupieniem tej rezerwacji z powodu trudności z wizą, systematycznie odnawiam rezerwację w biurze turystycznym, które zaoferowało mi to połaczenie. Oni też probują mi pomoc: dzisiaj wyszukali informację, że niektore placówki europejskie QA potrafia podobno(?) dać jakiś "long-stop-over" z numerem (równoważnym numerowi sponsora z Kataru) , na podstawie którego Katarczycy wydadzą rzekomo wizę na lotnisku. Mógłbys zerknąc, czy twój system zna l-s-o lub czy którys z odprawianych przez Was pasażerów ma taką adnotację ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.swistak Re: Katar. Wiza poprzez biura Qatar Airways IP: 78.149.224.* 01.09.09, 22:45 Jest jeszcze cos takiego jak TRANSIT VISA. Jest wazna przewaznie 24 godziny. Zalatwiona powinna byc przed lotem, choc na lotnisku jest wydawana w kilka minut. Tylko czy Katar takie cos stosuje [?] Odpowiedz Link Zgłoś
kestus Re: Qatar | WIZA ze strony rządu katarskiego 15.10.09, 23:27 Gość portalu: Jinx napisał(a): > pracuję dla Qatar Airways na Heathrow. dla kolegi oczekującego > potwierdzenia lotu - podaj nazwisko, skąd dokąd i kiedy lecisz, a > sprawdzę Ci w naszym systemie i dam znać czy wszystko jest ok. Witam Mam problem z lotem Qatar Airways . Czy mozesz podac maila ,zeby go przedstawic. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinx Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.bb.sky.com 02.09.09, 19:43 nigdy o transit wizie do Qataru nie słyszałem. zazwyczaj wizy wydawane są na okres miesiąca, cel turystyka albo biznes. niestety nie jestem odpowiedzieć na Twoje pytanie. zwykle nie pytam się pasażerów w jaki sposób załatwili swoje wizy, a w systemie można sprawdzić jedynie rezerwcję, wiz sprawdzić nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kestus Re: Doswiadczenia z Quatar Airways IP: *.cable.smsnet.pl 14.10.09, 21:29 Witam Zakupilem bilet on-line na lot liniami Quatar Airways.Wylot z Londynu. Bilet zakupilem uzywajac karty kredytowej znajomego. Z tego co slyszalem istnieje koniecznosc odbioru osobistego przez wlasciciela karty kredytowej. Prosze o informacje, w jaki sposob osoba trzecia, pomijajac obowiazujace procedury, moze odebrac bilet. Czy w takim przypadku respektowane bedzie okazanie dokumentu uprawniajacego do podejmowania czynnosci prawnych w imieniu wlasciciela karty. Jezeli tak, bardzo prosze o sugestie, jaki dokument skutowac bedzie uwierzytelnieniem do odbioru biletu. Jezeli nie istnieje taka mozliwosc, prosze o informacje, czy mozemy zamowic miedzynarowego kuriera z Berlinu (najblizszego przedstawiciela Panstwa linii) do wlasciciela karty kredytowej. Wowczas kurier za okazaniem wymaganych dokumentow dostarczylby oczekiwany przez nas bilet. Bede zobowiazany za udzielenie powyzszych informacji. Dziekuje za pomoc:) Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Doswiadczenia z Quatar Airways 09.12.09, 12:00 Tak, rewelacyjna obsługa, wygodnie, punktualnie miło. Jedyny drobny mankament: mój bagaż doleciał do celu 4 miesiące później, niż ja. Poza tym rewelacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś