Dodaj do ulubionych

Uwaga! Obiad awaryjny!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 13:10
nie tylko obiad ale też przekąski awaryjne!!! Szybkie i smaczne!!

www.danianaprzyjecia.pl
Obserwuj wątek
    • basiacan Uwaga! Obiad awaryjny! 20.06.12, 13:11
      BRAK KOMENTARZA !!!
      • Gość: manta Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 07:23
        Tiaaa, pod koniec miesiaca, kiedy to juz zostalo mi kilka zl, skocze do sklepu po ,,winiacza,, i pieczarki, nastepnie zrobie kluski kladzione, czesc napoju do gara, druga do gardla...bo jutro,to juz tylko na kaca bedzie mnie stac.
    • tanczacy.z.myslami Uwaga! Obiad awaryjny! 20.06.12, 16:25
      Co podać do stołu, gdy przyjdą goście, a w domu nic nie ma?

Świeżo upieczoną indyczkę pokrajać w plasterki, wyłożyć na półmisek, ubrać kaparami i sałatą z pomidorów. Funt łososia, trzy pudełka sardynek, szczupaka na zimno, pasztet ze zwierzyny i kilka śledzi marynowanych, zimne mięsa – rozłożyć na półmiskach i rozstawić na stole. Kilka butelek wódki i wina, trochę owoców, czarna kawa i likiery – i ta zaimprowizowana naprędce kolacyjka zadowoli najwybredniejsze gusta.

I wystarczy :)
      • Gość: manta Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 07:25
        Czty to moze wizja skromnego poczestunku Pani Cwierciakiewiczowej?
        • Gość: tomek Tuwim + Słonimski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 19:31
          Nie, to Tuwim + Słonimski "W oparach absurdu". Jak na panią Ćwierciakiewiczową to w/w poczestunek zdecydowanie za skromny :)
      • Gość: AnnA Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: 46.183.209.* 13.08.12, 17:33
        autor: Słonimski/Tuwim - zapomniał Pan dodać...
    • Gość: 28latek Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.plock.mm.pl 20.06.12, 16:33
      masz męża ? ;)
    • Gość: yyy Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.multi-play.net.pl 28.06.12, 21:31
      tego sie czytac nie da...
    • strega_aradia Uwaga! Obiad awaryjny! 29.06.12, 00:34
      Jasne, kiedy nie mam ochoty ani środków, akurat miałam w domu kurczaka, kolendrę i serek śmietankowy. Nie wspominając o tortillach.

Powiedzcie, jak przyrządzić obiad z ryżu, makaronu, puszki tuńczyka i zapomnianego kawałka żółtego sera, mądrale ;) To każdy może mieć w kuchni, a nie kolendrę i kurczaka.
      • Gość: gosc portalu Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.cable.mindspring.com 29.06.12, 01:03
        A to zalezy co kupujesz. Ja zawsze mam pelno kury w zamrazarce wiec jak sie wszytsko zje to zawsze mi jakas kura zostaje.No i ze wzgledu na to gdzie mieszkam torillle i kolendre mam w domu czesciej niz chleb...
        • Gość: gustlik Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: 62.205.104.* 29.06.12, 10:34
          Zakładając jednak że przeciętny czytelnik tej strony to Polak i raczej nie ma w domu kolendry (całkiem zresztą mało w Polsce popularnej) i tortilli (również) dodam jeszcze ser Cheddar :) (tak mam zawsze w lodówce:)
      • andi009 Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 09.11.12, 15:18
        Jeśli masz to czym przyprawić, ewentualnie jakieś warzywo, to na pewno ryż/makaron + tuńczyk + żółty ser dadzą się wykorzystać. ;)
    • Gość: anna Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 18:27
      ja tam w razie bidy to naleśniki z pasztetową i barszczyk z torebki albo makaron z twarogiem i z cebulą uduszoną na oleju lub z boczkiem.I to jest tania kuchnia.
    • matka26polka Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 16.07.12, 09:14
      Najlepsza i najszybsza da zrobienia jest wodzionka :P
      • Gość: Ekspertznawca Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.205.102.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.12.12, 13:59
        No to prawda z wodzionką :) ale chyba najszybszy obiad to obiad gwizdany :)
    • Gość: Zosinka Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.12, 21:57
      Mi pomogły przepisy z "Twój przepis na zdrowie" oraz "Szybko, łatwo, smakowicie" z IMP
    • albigo75 Uwaga! Obiad awaryjny! 25.07.12, 09:50
      A kto Wam marudy napisał, że to tanie dania !?
      Mają byc szybkie, gdy wracasz z pracy i niczego nie zrobiłaś wczoraj. Makaron z tuńczykiem lub tortille świetnie sie nadają. Zamiast kolendry wolę pietruszkę, trzymam posiekaną i zamrożoną.
      A jak nie masz pracy/studiujesz to masz mało pieniędzy ale więcej czasu, możesz więc zrobić pierogi ruskie lub z podrobami, zupę grochową itp. dania z mąki, roślin strączkowych i taniego mięsa.
    • Gość: Drewko Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.play-internet.pl 03.10.12, 18:21
      Posiłek na "koniec miesiąca", kiedy jak sam autor stwierdził nie ma się zbytnio pieniędzy, a w przepisie białe, wytrawne wino... Co?
      • stella25b Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 04.10.12, 12:53
        Kasza gryczana z sosem z bryndzy, smietany i boczku z cebula. Nie dosc ze tanie to jeszcze smaczne.
      • Gość: olgo Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: 212.160.236.* 08.02.13, 15:10
        Mnie osobiście rozwalił likier pomarańczowy "1 łyżka likieru pomarańczowego (np. Cointreau)", który kosztuje grubo ponad 40 zł...
    • Gość: joj Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.aster.pl 08.11.12, 16:02
      Ale na czym mam to usmażyć, jeżeli, jak sam autor stwierdził, naczynia zalegają w zlewie i dopiero posiłek ma mi dostarczyć energii, aby je pozmywać?
    • Gość: biochemik Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.11.12, 10:20
      kurczak z serem nikogo nie wzmocni. Co najwyżej można się nim najeść - ale żadnego wzmocnienia nie będzie bo białka mleka blokują wchłanianie kluczowych dla życia mikroelementów.
      • brill3r Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 13.11.12, 08:42
        Czyli co? Mówisz, że nie należy łączyć nabiału z innymi grupami pokarmów?
        Czy tylko z mięsem?
    • Gość: ili Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.aster.pl 18.11.12, 20:20
      "8 jajek
      1 duża cebula (albo 2 średnie)
      1 filiżanka oliwy
      1 łyżeczka soli
      pieprz

Ziemniaki obierz i pokrój w cieniutkie plasterki."
      HAHAHAHA!
    • drakhtul Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 11.02.13, 15:03
      bardzo dobry przepis !
    • kuczkaka Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 13.02.13, 08:19