Dodaj do ulubionych

problem z plyta indukcyjna!

14.05.10, 18:35
Mam problem gotowalam ziemniaki na plycie indukcyjnej i zapomnialam o nich,
woda sie wygotowala garnek sie troche przypalił i plyta jakby zmienila kolor w
tym miejscu gdzie stal garnek. Jeszcze jest ciepła boje sie cokolwiek robic.
Pomóżcie błagam!! działa wszystko tylko w tym miejscu ma inny kolor..
Obserwuj wątek
    • sushimajster Re: problem z plyta indukcyjna! 13.08.10, 21:15
      Płyta indukcyjna sama z siebie się nie grzeje. Temperatura, którą uzyskuje w
      czasie gotowania bierze z grzejącego się naczynia. Technicznie powinna być
      sprawna, a efekt estetyczny... no cóż - chyba już nie zapomnisz o włączonych
      ziemniakach, albo ustawisz timer :)

pozdr,
      • kolbiku Re: problem z plyta indukcyjna! 11.02.11, 18:41
        Płyta zniszczona - nic tu juz nie pomoze tylko wymiana - oczywiscie z powodów estetycznyc bo serce jest pod płyta i to raczej z opisanego powodu się nie zepsuje
    • 69basiula Re: problem z plyta indukcyjna! 27.05.12, 11:59
      Moze uratujesz
      1lyzka sodki oczyszczanej
      1lyzka wody kranowy
      wymieszac i ta papke rozsmarowac na plycie,zostaw na 15min,lekko gabka pocieraj do czesciowego znikniecia plam,nadmiar sodki zdjetej gabka usun do zlewu bo to jest naturalny srodek na' zapachy 'ktore wyziewaja sie ze zlewu.Nastepnie czysc plytke plynem przeznaczonym do tego celu ktory kupisz w kazdym wielkim sklepie w Polsce.Ja tak doczyscilam swoja,i tak czyszcze teraz za kazdym razem,bo samym plynem do czyszczenia plytki indukcyjnej to mnie rece bolaly(az do kolan) od tego 'tarcia'Tak samo czyscic plytki vitrocéramique.Do odswiezenia zlewowej kanalizacji mozna tez uzywac starych przeterminowanych proszkow do pieczenia ciasta.Ciekawi mnie jak Ci sie doczysci plyta?Teraz za kazdym razem gdy wlacze plyte to 'moja dzwoniaca gruszka siedzi w kieszeni i mi przypomina Basiuuu wylacz mnie
      • pisk0r Re: problem z plyta indukcyjna! 16.02.15, 18:49
        Miałem ten sam problem i soda oczyszczona podziałała.. Wielkie dzięki za radę, bo byłem pewny, że zniszczyłem nową płytę :) Temat trochę stary, ale specjalnie założyłem konto na tym serwisie żeby podziękować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka