Gość: łysy prawnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:25 Proszę Pani. Proszę posmakować łososia bez placków z rusztu. Bardziej zmaczny(łosioś) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: internautka Re: Placki ziemniaczane z łososiem IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.05, 10:08 zauwazylam, ze w tym potalu dania rybne sa wegetarianskie!!! wyjasnijmy sobie, ze jezeli cos ZAWIERA RYBE NIE jest WEGETARIANSKIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Placki + łosoś + ????? 02.08.05, 10:29 Mimo wszystko placki ziemniaaczane na słono i łosoś a do tego cukier i śmietana? Jakby co to ja odpadam. No zwyczajnie mnie zemdliło. W dodatku łosoś jest taki vege jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRy Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:28 Dla mnie z kontekstu wynika, że POZA TYM, że placki można jadać z łososiem, to można je podawać także z cukrem, różnymi sosami i tak dalej. (Swoja drogą - to żadne odkrycie i może to ja się myle i oni faktycznie proponują cukier do tej ryby...) A'propos. Ostatnio jadłem placki ziemniaczane z tadtziki (przepraszam nie pamietam jak to się pisze, w każdym razie chodzi o to takie greckie z sera i ogórka) - są świetne na upały. (Użyłem serka śmietankowego ostravia i gotowej przyprawy prymysa.) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Placki + łosoś + ????? 02.08.05, 13:37 Tzatziki robi się z gęstego jogurtu - nie z serka. Na przykład tak: gotowanie.x3m.pl/index.php?przepis=2097 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRy Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:44 Dobrze, ale ja zrobilem z serka. A co nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakosik Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.gazeta.pl / *.borgco.se 02.08.05, 14:00 A jak zrobisz placki ziemniaczane z bakłażana to to nadal według Ciebie będą placki ziemniaczane? Jakiś tam dip zrobiłeś ale na pewno nie cacyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRy Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:07 Dobra, to mnie przekonuje! Ale swoje na usprawiedliwienie chciałem dodaĆ, że przepis z serkiem w jednej głównych ról był na opakowanku od pryprawy. Może dlatego, że u nas trudno o odpowiednio gesty jogurt? - ale zaznaczam to tylko moje, pewnie zbyt daleko idące spekulacje, nie chcę broń boże wywoływać III wojny swiatowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Placki + łosoś + ????? IP: 209.114.235.* 02.08.05, 14:03 A można jak ktoś lubi wykazywać się indolencją.:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.cl.ad / 195.205.192.* 24.02.06, 17:00 z cukrem odradzam ale spróbujcie placków ziemniaczanych z łososiem wędzonymi kiszonym ogórkiem - pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Placki + łosoś + ????? IP: 87.65.199.* 24.02.06, 18:25 Placki ziemniaczane z lososiem + smietana z chrzanem, troche soli, pieprzu, ciut cukru pudru i zielony koperek do posypania. Odpowiedz Link Zgłoś