Gość: Kinga IP: *.akl.callplus.net.nz 29.11.05, 06:18 Bardzo dobry przepis, polecam pozd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka_style Re: Bogracz 05.03.06, 17:22 bardzo dobre danie, wszystkim u mnie smakowało, i gościom i domownikom wszyscy jednogłośnie stwierdziliśmy jednak, że kartofle można sobie darować Odpowiedz Link Zgłoś
pikula2 Re: Bogracz 22.05.06, 19:39 NAPEWNO BĘDZIE SMACZNE ALE JAK MAM ZROBIC TE KLUSKI KŁADZIONE Odpowiedz Link Zgłoś
pikula2 Re: Bogracz 22.05.06, 19:42 NAPEWNO BĘDZIE SMACZNE ALE JAK MAM ZROBIC TE KLUSKI KŁADZIONE JAKIE MAJĄ BYĆ GĘSTE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Bogracz IP: *.dsl.vic.optusnet.com.au 06.12.07, 23:29 witam Kluseczki kladzione nie musisz robic....ja zamiast kluseczek francuskich dodaje moj ulubiony ugotowany makaron pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sazan Bogracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 17:10 W swojej odmianie cebulę pokrojoną w piórka podsmażam wspólnie z cienko pokrojonymi wiórkami wędzonego boczku. Pod sam koniec smażenia dodaję pokrojony w talarki por. To wrzucam na zesmażone i podduszone mięso (koniecznie pręga - błonki mięsa ładnie się rozgotowują). Dodaję również tartą we wiórka marchewkę i seler. To wzbogaca bogracz kolorystycznie, smakowo i zapachowo. Co do ciasta, robię go najpierw w postaci grubo lanego na osolony wrzątek, potem, po przestudzeniu zimną wodą (hartowanie) na sitku, kroję na cieniutkie paseczki i wrzucam na kilka minut do bogracza. To typowe zimowe wysokokaloryczne danie. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... albo nie ... Re: Bogracz IP: 80.54.10.* 14.01.08, 08:04 Jadłam kilka razy , ale sama , jeszcze nigdy nie ugotowałam bograczu . Muszę spróbować . Odpowiedz Link Zgłoś
justynka38 Re: Bogracz 16.01.08, 16:00 Wczoraj jedliśmy - pyszne! Ziemniaki rzeczywiście można sobie darować. Tym bardziej,że na Węgrzech jadłam bez kartofli. Proste danie dla całej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamcia Bogracz IP: *.nsm.pl 15.07.08, 14:16 faktycznie pycha. co prawda robiłam wersję bez ziemniaków i kluseczek ale i tak pychota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... albo nie ... Re: Bogracz IP: *.lupro.net 16.07.08, 07:45 Ugotowałam. Był pyszny. Ktoś wspomniał o kminku? Nie dodałam, ale następnym razem dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda s. super przepis IP: *.nettelinwestycje.pl 28.01.09, 12:38 przygotowalam to danie, oczywiscie nieco zmienilam skladniki - bo z porem, bez kluskow (kiedys mi nie wyszly, wiec mam obawy co do kolejnej próby;), ale wyszlo przepyszne. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Kluski kładzione IP: 77.236.0.* 15.01.10, 20:50 kluski kładzione (ja robię z mlekiem, a nie z wodą) robi się tak, że trzeba energicznie wymieszać składniki w misce, aż powstanie gładkie ciasto z bańkami powietrza wewnątrz. Metalową łyżkę maczać we wrzątku, szybko odkrawać kawałki ciasta i wrzucać na osoloną kipiącą wodę. Odpowiedz Link Zgłoś