winkookniw 22.06.12, 18:57 Polecam wina Bio. Groebe Riesling Trocken, Hedonist, syrah, cabernet sauvignon. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamik2 Re: Bio-Wino.. 06.01.13, 17:42 A tak z ciekawości, co to właściwie znaczy bio-wino? Jak wygląda produkcja? Odpowiedz Link Zgłoś
marialu Re: Bio-Wino.. 27.01.13, 18:34 Kiedys na targach EKO w Łodzi rozmawialam z producentem takiego eko winka owocowego. Robi sie je poprzez fermentacje zageszczonego soku bio z owocow. Sok kupuja od zewnetrznego dostawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamik2 Re: Bio-Wino.. 27.01.13, 19:53 Mnie właśnie ciekawi, co ogólnie kryje się pod tą nazwą "bio", nawet w przypadku soków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: Bio-Wino.. 29.01.13, 11:12 moje wino jest w pełni "bio", bo składa się wyłącznie z drożdzy cukru, wody, no i oczywiście własnoręcznie zebranych winogron. Poza tym - nie dajmy się zwariować z tym "bio". Odpowiedz Link Zgłoś
mmarku Re: Bio-Wino.. 02.11.13, 10:05 A gdzie najpewniej takie wina kupię? Czy solovino.pl/46-wina-bio się nadaje do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Re: Bio-Wino.. 03.11.13, 19:50 zwykly_kierowca napisał: > moje wino jest w pełni "bio", bo składa się wyłącznie z drożdzy cukru, wody, no > i oczywiście własnoręcznie zebranych winogron. No, ale jeśli przedtem "własnoręcznie" pryskałeś winorośl syntetycznymi pestycydami, to z bio- twoje wino nie ma nic wspólnego :D Odpowiedz Link Zgłoś