Gość: beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:36 bardzo czesto robie taką potrawe na wigilie polecam jest pyszna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elusia Kluski z makiem IP: *.szczecin.mm.pl 22.12.06, 17:20 To jest moja ulubiona potrawa wigilijna. Jedyny raz w roku robie wtedy kluski własnoręcznie. Wesołych Świąt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rominu Re: Kluski z makiem IP: *.asta-net.com.pl 22.12.06, 17:27 Kluskami z makiem to ja się mogę przez cały czas zajdać. Będę musiał się ładnie do mamy uśmiechnąc jak jutro przyjedzie do nas na święta, bo niestety moja małżonka nie przepada za tym smakołykiem i go po prostu nie przyrządza. Cóż - próbuję ja zrozumiec :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidka Kluski z makiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:13 Pierwszy raz widzę na oczy taki przepis. Ja gotuje zwykłe łazanki w osolonej wodzie. Mak z miodem, rozpuszczonym masłem ucieram, łączę z bakaliami i łazankami i podaję.Są przepyszne.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona łona Re: Kluski z makiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:36 jadłam tą potrawę sto lat temu, w przedszkolu i bardzo mi smakowała.Pamietam, że maku w niej było niewiele, zaledwie oprószono nim je (komunistyczne czasy), ale pachniały smakowicie i były słodkawe. Błagałam mamą, by mi je zrobiła , widocznie niezbyt mocno :D Co roku obiecuję sobie odłożyc troche maku z farszu do makowca i zafundować dziecięce wspomnienie na Wigilię.... nie udaje sie w tym przedświątecznym rozgardiaszu. W tym roku, po raz pierwszy , wow, kupuje makowce i kiszka:P znów. A może po prostu boję sie , że i tak nie znajdę tego smaku ...hmmmmm...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kluski z makiem IP: *.bstnma.east.verizon.net 23.12.06, 00:52 sa pyszcze i takie proste do zrobienia! Odpowiedz Link Zgłoś