Dodaj do ulubionych

Kluski z makiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:36
bardzo czesto robie taką potrawe na wigilie polecam jest pyszna
Obserwuj wątek
    • Gość: elusia Kluski z makiem IP: *.szczecin.mm.pl 22.12.06, 17:20
      To jest moja ulubiona potrawa wigilijna. Jedyny raz w roku robie wtedy kluski
      własnoręcznie. Wesołych Świąt !!!
      • Gość: rominu Re: Kluski z makiem IP: *.asta-net.com.pl 22.12.06, 17:27
        Kluskami z makiem to ja się mogę przez cały czas zajdać. Będę musiał się ładnie
        do mamy uśmiechnąc jak jutro przyjedzie do nas na święta, bo niestety moja
        małżonka nie przepada za tym smakołykiem i go po prostu nie przyrządza. Cóż -
        próbuję ja zrozumiec :).
    • Gość: dzidka Kluski z makiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:13
      Pierwszy raz widzę na oczy taki przepis. Ja gotuje zwykłe łazanki w osolonej
      wodzie. Mak z miodem, rozpuszczonym masłem ucieram, łączę z bakaliami i
      łazankami i podaję.Są przepyszne.Smacznego.
      • Gość: szalona łona Re: Kluski z makiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:36
        jadłam tą potrawę sto lat temu, w przedszkolu i bardzo mi smakowała.Pamietam,
        że maku w niej było niewiele, zaledwie oprószono nim je (komunistyczne czasy),
        ale pachniały smakowicie i były słodkawe. Błagałam mamą, by mi je zrobiła ,
        widocznie niezbyt mocno :D
        Co roku obiecuję sobie odłożyc troche maku z farszu do makowca i zafundować
        dziecięce wspomnienie na Wigilię.... nie udaje sie w tym przedświątecznym
        rozgardiaszu. W tym roku, po raz pierwszy , wow, kupuje makowce i kiszka:P
        znów. A może po prostu boję sie , że i tak nie znajdę tego smaku ...hmmmmm......
        • Gość: gosc Re: Kluski z makiem IP: *.bstnma.east.verizon.net 23.12.06, 00:52
          sa pyszcze i takie proste do zrobienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka