Gość: miś IP: *.cable.ubr06.live.blueyonder.co.uk 21.07.07, 13:19 poprostu kocham turecka kuchnie... bardzo proste danie do przyzadzania polecam to jest przepyszne nic nie zostalo z obiadku...;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pola Puree z bakłażanów IP: *.w90-15.abo.wanadoo.fr 03.06.08, 19:30 Uwaga, przed włożeniem do piekarnika skórkę bakłażana trzeba ponacinać. Nie pomyślałam i o tym i mi wybuchł w piekarniku:D Danie bardzo smaczne!! Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Puree z bakłażanów 04.06.10, 21:15 Ja robię sobie danie niemal identyczne, tyle że bakłażana w plastrach griluję (dokładniej używam funkcji crisp w mikrofalówce) z odrobiną oliwy, kroję potem w kostkę i łączę z cebulą, pomidorami, czosnkiem (i dodatkowo bazylią i octem balsamicznym). I używam na gorąco do spaghetti. Pomidory biorę z puszki (Valfrutta) - smaczniejsze niż świeże, w każdym razie w takim czasie jak teraz. Późnym latem, gdy dostępne są pomidory mocno dojrzałe, mogą konkurować z tymi z puszki. Odpowiedz Link Zgłoś