Dodaj do ulubionych

Zrób to sam

11.02.06, 09:11
Zachęcam do wpisywania tu przepisów i linków do nich.
Obserwuj wątek
    • leongvt Re: Zrób to sam 11.02.06, 13:08
      6 kilogramów cukru, 80 deko drożdzy, woda do 30 litrów. O taki przepis chodziło?
      Tomek
      • jan-w Re: Zrób to sam 11.02.06, 13:20
        Bardziej szczegółowo. Najlepiej coś oryginalnego ;-)
        • leongvt Re: Zrób to sam 11.02.06, 13:35
          Można rodzynek dołożyć. Tomek
    • jan-w Re: Zrób to sam 12.02.06, 21:46
      Piwo bezglutenowe:
      www.mrgoodbeer.com/gf/
      • jan-w Re: Zrób to sam 12.02.06, 21:48
        albo:
        www.bottledbeer.co.uk/features/gluten-free/gf.html
    • leongvt Biblia bimbrowników 12.02.06, 22:50
      homedistiller.org/
      • jan-w Re: Biblia bimbrowników 12.02.06, 23:04
        No teraz się naprawdę wykazałeś. Wielkie gratulacje !
        Nie zebym miał skorzystać, tego ci w Polsce dostatek, ale bardzo ciekawe :-)
      • jan-w Re: Biblia bimbrowników 12.02.06, 23:09
        A brandy dla gości sam produkuję z wina, przy pomocy zestawu destylacyjnego z
        DUKA w Warszawie. W Sztokholmie w DUKA, oczywiście go nie ma ;-)
    • kejcak 1410 ;) 14.02.06, 17:28
      i wszystko jasne ;)
    • ardavena "Imbirówka" 17.07.06, 09:18
      Potrzebne będzie naczynie o pojemności 5 dm3 - do tego wlewamy:
      2 szklanki miodu,
      0,2 dm3 rumu, np "SENIORITA"
      2 dm3 spirytusu,
      wrzucamy 4 pokrojone na ćwiartki i poprzebijane cytryny - trzeba je wcześniej
      sparzyć
      dosypujemy paczkę mielonego imbiru, np KAMIS
      dopełniamy przegotowaną lub niegazowaną wodą mineralną.
      Naczynie zamykamyna 1 miesiąc, co parę dni mieszamy. Przed rozlaniem do butelek
      trzeba to sklarować.

      Polecam też tę stronę:
      alkohologia

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka