Gość: nina IP: *.icpnet.pl 02.06.08, 19:42 pychotka, polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jolcia Sałatka Gyros - konkurs IP: *.rene.com.pl 31.12.08, 13:56 Super:) Pyszne i łatwe do zrobienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Sałatka Gyros - konkurs IP: *.chello.pl 02.02.09, 13:35 ja robie to bardzo podobnie ale moja sałatka jest warstwowa.kurczaka opsypuje przyprawą odczekam 15 min.i obsmażam na rozgrzanej oliwie.czekam aby ostygło daje na dno.polewam pikantnym ketchupem.na to pokrojoną w kostke cebule wcześniej spażoną na to ogórka pokrojonego w kostke.czerwoną fasole z puszki odsączyć.warstwa majonezu.posiekana pekińska kapusta i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Sałatka Gyros - konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 16:54 pyszne i można zrobić dzień wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeeDee Sałatka Gyros - konkurs IP: 78.133.230.* 22.09.09, 14:06 ta sałatkę robi się warstwowo. najpierw kurczak, później cebule ogórek i kukurydzę na to warstwa majonezu pomieszanego z ketchupem a na górę kapusta pekińska. Tak zrobiona w przeźrocystym naczyniu robi wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Sałatka Gyros - konkurs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 13:12 Szczerze jadłam jak byłam na urodzinach ale dla mnie mało doprawiona a poza tym w Życiu nie dodam do sałatki keczupu bo na nic mi to nie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskra Sałatka Gyros - konkurs IP: *.pruszkow.mm.pl 20.11.09, 17:03 do tej sałatki powinno się jeszcze dodawać paprykę czerwoną i żółtą :_) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Sałatka Gyros - konkurs IP: 193.238.93.* 01.01.10, 20:47 z obrazka wyglada, ze troche za duzo majonezu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beza34 Sałatka Gyros - konkurs IP: 82.177.55.* 25.02.10, 14:07 Robiłam tą sałatkę już kilka razy i naprawde jest super.Sałatką tą mozna sie najeśc,bo jest sycąca.Ja jeszcze do tej sałatki gotowałam ziemniaki.Obiadek jak sie patrzy,aż palce lizac.Mniam,mniam.Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Sałatka Gyros - konkurs IP: *.eduroam.net.icm.edu.pl 17.03.10, 13:01 No faktycznie pycha... Z Vegeta, keczupem i masa majonezu. Toz to zakrawa na kulinarny analfabetyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Sałatka Gyros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:26 potwierdzam sałatka pychota, ale cos mi tu z tym ketchupem nie pasuje , w składnikach pisze pikantny, a w opisie łagodny :) chyba jak to lubi co ? :D niech bedzie łagodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Sałatka Gyros IP: *.lukman.pl 30.12.10, 14:51 wlasnie bede robila wedlug przepisu salatke zastanawiam sie tylko czy dodac ketchup bo nikt z moich znajomych nie dodaje do tej salatki ketchupu a ja sama tez za nim niezbyt przepadam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Sałatka Gyros IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 13:04 przepis raczej słaby, aby nie powiedzieć że żenujący, czytając sposób przygotowania i składniki włos się na głowie jeży. Sama chemia tj. glutaminian sodu. danie byłoby o wiele smaczniejsze, gdyby zamiast gotowej przyprawy gyros użyć normalnych przypraw. aby kurczak smakował dobrze wystarczy zmieszać paprykę ostrą, słodką, dodać trochę curry i odrobinę ziół i mamy ten sam efekt bez glutaminianu. Tak samo z vegetą do dresingu. Wykonanie dresingu jest bardzo proste, a nawet jak ktoś nie wie jak to zrobić w internecie jest pełno opisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: Sałatka Gyros IP: *.centertel.pl 27.04.14, 21:35 Bardzo pyszna jest polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Sałatka Gyros IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 19:48 co to znaczy - "zmożyć ją Vegetą" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mataaa Re: Sałatka Gyros IP: *.augustow.mm.pl 22.04.11, 12:21 Tzn. kapustę pomieszać z Vegetą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Sałatka Gyros IP: *.182.56.199.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.04.11, 13:16 Ja trobię podobnie,ale składniki mam takie:2 piersi z kurczaka,na to kilka łyżek kechupu,na to brokuł gotowany-rozdzielony w różyczki,3 cebule w kostkę{przed nałożeniem posypuję cukrem aby zmiękła,a sok jak jest zlewam,słoik korniszonów w kostkę,brokuł ugotowany w różyczki lub kapusta pekińska posztkowana,na to szklanka majonezu wymieszana z 3 łyżkami śmietany 12%,dodaję pieprz i 3 ząbki czosnku{ polskiego} przez praskę.Dobrze wymieszam i polewam wierzch sałatki. Wstawiam do lodówki.Lubimy w takiej wersji Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Sałatka Gyros 23.04.11, 13:45 Ja to robię inaczej. Smażę kurczaka, dodaje sporo gyrosa. Usmażonego kurczaka daje na spód, na to pokrojoną cebulę, ogórka konserwowego, paprykę, ketchup i zamiast majonezu- sos czosnkowy ( czyli jogurt+ majonez+ czosnek), na wierzch kapustę pekińską( można ją oprószyć jakaś przyprawą). Próbowałam gyrosa z majonezem i bardziej jednak odpowiada mi wersja ostrzejsza z sosem czosnkowym. Ale wiadomo co kto lubi. Nie ma jednego idealnego przepisu. Ta sałatka jest idealna, najszybciej znika ze stołu podczas różnego rodzaju imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Sałatka Gyros 23.04.11, 13:47 Wymieniłam w swoim przepisie paprykę, coś mi się pomyliło.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Sałatka Gyros IP: *.dolsatbelchatow.pl 30.07.11, 10:30 To prawda sałatka jest przepyszna - POLECAM :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: Sałatka Gyros IP: *.centertel.pl 27.04.14, 21:32 Gross sałatka bardzo dobra jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Sałatka Gyros IP: 109.79.198.* 19.02.12, 13:15 Sałatka Gyros ?Co to ma być ? To można również zrobić "sałatkę schabowy "itp Generalnie niesmaczna beznadzieja,przepis dla nizin społecznych bez zmysłu smaku,które odkryły "keczup" w plastikowym opakowaniu.... Odpowiedz Link Zgłoś