Dodaj do ulubionych

jakiś nowy chiński bubel ?

07.09.14, 21:51
Nie, nie, nie , to nie może być następny model, wygląda ohydnie , jakaś miska z wystającym garnkiem, wyświetlacz jak od telefony z ubiegłego wieku, plastik goni tworzywo sztuczne.
to ma być nowoczesność ? Ale pomyślmy co więcej mogą zrobić małe żółte rączki?
Obserwuj wątek
    • ansekabanse Re: jakiś nowy chiński bubel ? 09.09.14, 18:43
      Ponoć w DE produkowany...
      dla mnie tam wygląda nieźle... i nowe możliwości też chciałabym zobaczyć na żywo wink
      • robertgastro Re: jakiś nowy chiński bubel ? 09.09.14, 19:09
        ja już widziałem i jest rewelacyjny .
      • zarowska Re: jakiś nowy chiński bubel ? 09.09.14, 19:12
        co to jest DE ?
        tm 31 - produkcja we Francji - SEMKO (?)- bodajże koło Paryża
        chyba ten pierwszy tm 21 miał fabryczkę w Niemczech,
        a ten ostatni ani chybił w Chinach, sam wygląd na to wskazuje,
        BARDZO BRZYDKI.
        pokrywka w misce,
        oh ! tak "spaścić" coś fajnego mało kto potrafi.
        może ze dwa razy tańszy, to by było wytłumaczenie tych plastików.
        • zarowska Re: jakiś nowy chiński bubel ? 09.09.14, 19:15
          i na pewno podobać się będzie głównie sprzedawcom,
          tylko im nie wypada powiedzieć że brzydactwo.
          • robertgastro Re: jakiś nowy chiński bubel ? 09.09.14, 21:57
            ale kto broni pani /panu polsko chiński np speedcook lub inny robot , widzę ze ktoś tu płaci komuś za antyreklamę
            Poza tym nie wygląd jest tu najważniejszy a funkcjonalność a tu nie wiele sie zmieniło co do tm 31 bo tez go mialem a wrecz przeciwnie .
            rynek jest pełen takich robotów wiec dowolny wybór .
            • zarowska Re: jakiś nowy chiński bubel ? 10.09.14, 08:00
              nie znam speedcooka, nikt mi nie płaci, zawsze byłam fanką thermomixa, od modelu 21, chciałam i zmieniałam na nowszy model, zawsze uważałam go za produkt LUX, teraz już nie chcę mieć nowego modelu, jak dla mnie to tandeta, ale masz rację poszukam innych podobnych robotów, poczytam, pooglądam , dobrze podpowiedziałeś, może ty jesteś z konkurencji i coś zaproponujesz ?
              • robertgastro Re: jakiś nowy chiński bubel ? 10.09.14, 09:49
                jedyne co może się równać obecnie ( wg mnie ( z Thermomixem) to wyłącznie sprzęt Kenwooda ale potrzebne są końcówki do fikuśnych etapów gotowania ,reszta to słabe podróbki TM.
                Ale ja patrzę pod względem technicznym i gastronomicznym bo w tej branży pracuję na tych urządzeniach . Nie wiem czy Pani już korzystała z nowego Thermomixa ale zakładam że nie bo w dystrybucji jest od 9 września więc skąd opinie o tandecie nie wiem , pewnie po obrazkach ale ja używam go do wczoraj i mamy też na blacie TM 31 - i jest progres , ciszej pracuje co od razu bije po uszach , mniejszy rozprysk przy gotowaniu maksymalnej ilości porcji , szczelność pokrywy zdecydowanie poprawiona jak i jej samo mocowanie ( teraz jest półautomatycznie , nie trzeba manewrować pokrywą aby ją dociskać ) ale wygląd faktycznie , zgadza się TM 31 ma lepszy , podobnie jak i nie potrzebny był ten przesadzony blask plastiku , a już na pewno nie jest robiony w Chinach tylko we Francji .
                • zarowska Re: jakiś nowy chiński bubel ? 10.09.14, 12:29
                  widziałam też czarny model hiszpańskiego Kohersena, bardzo by mi pasował do kuchni, widać na nim solidność i stabilność, chyba w tą stronę mi bardziej niż do Kenwooda - zwłaszcza że ten ostatni to koszt około 8000.
                  A skoro masz nowy thermomix to ile cię kosztował ? chyba że to tajemnica
                  • robertgastro Re: jakiś nowy chiński bubel ? 10.09.14, 15:28
                    Tak Kohersen jest też sympatyczny miałem okazję pracować na nim , ale jest nieco droższy bo chyba coś ok 6000 tys, a TM 5 - nie tajemnica bo cena jest chyba oficjalnie podawana , kosztuje 4725 zł , w zestawie otrzymałem książkę podstawową + czytnik przepisów z 200 przepisami
                    • zarowska Re: jakiś nowy chiński bubel ? 10.09.14, 15:58
                      a kohersen 4500
                      • robertgastro Re: jakiś nowy chiński bubel ? 06.11.14, 12:47
                        nie wiem jak nowy kohersen - w Tm5 nowoscia jest ten czytnik i wyswietlacz, dobrze bo nie trzeba trzymac tej ksiazki tylko wszystko jest w urzadzeniu a tak to chyba są niemal identyczne
                        • adisz27 Re: jakiś nowy chiński bubel ? 03.03.15, 14:17
                          Zapraszam Na Pokaz Nowego modelu TM5 Jest Super.Więcej INFO adek5@wp.pl

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka