verticale 20.03.10, 20:46 gdzie we Wroclawiu make razowa (zytnia, pszenna) kupie na wage, po przystepnej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jonasz jajca se robisz? IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.10, 20:48 ty chcesz kupic 50 ton, ze piszesz o przystepnej cenie? jaja jakowes! Odpowiedz Link Zgłoś
verticale Re: jajca se robisz? 22.03.10, 08:25 Ty se jajca robisz. po co sie odzywasz w ogole, jak masz tyle tylko do powiedzenia?... pytalam powaznie. nie chce 50 ton. chce kupowac regularnie make na chleb wlasnej produkcji, w domu. znacie jakies miejsce, gdzie mozna kupic dobra make na wage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: jajca se robisz? IP: *.gigaset.com 22.03.10, 11:02 Chleb chcesz robić a nie umiesz kupić normalnej mąki w sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latawiec oszczedny na 10 gr, jajcarz przedni IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.10, 15:03 Jajca to ty sobie robisz! Chcesz zaoszczedzic 10 gr na kilogramie? To posiej sobie zyto w opgrodku, bys mogl plony zbierac! oszczedny za 10 gr sie znalazl. Monza penc ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jeżeli chcesz kupic na chleb 22.03.10, 19:21 to polecam wycieczkę do Jordanowa, gdzie kupisz w młynie (zjeżdżasz do miejscowości, ze stacją skręcach w prawo i po jakichs 500 m. po prawej stronie). Mąka jest b. dobra, opakowanie 5 kg (to starcza na 2 mies przy normalnym zużyciu - jeden bochenek na tydzień). We Wrocku ceny są wysokie i mąka raczej kiepska. Jakbyś znalazła czeską (firma produktów ekeologicznych) to też jest godna polecenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: jeżeli chcesz kupic na chleb 22.03.10, 19:39 1410_tenrok napisał: > Jakbyś znalazła czeską (firma produktów ekeologicznych) to też jest godna polec > enia. Znajomy też jeździ do Czech. Kilogram wychodzi mu w granicach 3 zł. Z tego co mi mówił w Polsce ceny oscylują koło 12 zł. Jaki problem jest zmielić po niższych kosztach, niż mąkę białą? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok my też tak robimy.............. 23.03.10, 00:26 ponieważ tu panuje wolna-sawickanka (od ministra rolnictwa) i dlatego ceny mąk tego typu to paranoja. ceny są pom. 9,0 a 13,0 pln. a kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: jeżeli chcesz kupic na chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 11:46 To proste. Białą sie miele na tony, a ciemne na kilogramy. Obniżenie ceny bierze się z ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbfvbnf smaki swiata w renomie IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.10, 10:24 wpadnij do smakow siwata w renomie na poziom -1 oni maja tam przerozne takie dziwne rzeczy wiec make pewnie tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefi Re: smaki swiata w renomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 10:59 Na wagę to nie wiem, ale...duży wybór mąk jest w Realu oraz w sklepie Społem przy ul. Powstańców śl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: mąka razowa IP: 90.156.119.* 22.03.10, 13:17 Mąkę razową można kupić m. in. w tym sklepie: nazdrowie.net.pl/sklep/index.php Ktoś pisał w internecie, że podobno też jest niedroga w Auchanie, ale tam ostatnio nie byłam. Można też kupić wysyłkowo, zobacz np. na allegro, Bogutyn Młyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młynarz Re: mąka razowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.10, 13:32 Potwierdzam, że w Auchan jest całkiem spory wybór mąk. Polecam również zakupy w niemieckim Kauflandzie - asortyment mąk bardzo bogaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzc Re: mąka razowa IP: *.217.146.194.generacja.pl 23.03.10, 21:24 Tzn w kauflandzie w Niemczech? bo w polskich mąk jest mało, chyba że jest jakieś specjalne stoisko ze zdrową żywnościa. Odpowiedz Link Zgłoś
smaczneko Re: mąka razowa 22.03.10, 16:40 verticale napisała: > gdzie we Wroclawiu make razowa (zytnia, pszenna) kupie na wage, po > przystepnej cenie? Duży wybór mąki wszelkiego rodzaju jest tu: smaczneko.home.pl/index.html?search=ok&prod_name=m%C4%85ka a do końca marca jest promocja :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: mąka razowa 22.03.10, 19:04 Ja kupuję mąkę chlebową w Hevie, w Piotrze i Pawle, w Organic Market. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: mąka razowa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.03.10, 15:51 tu znalazlam mąki rozne nazdrowie.net.pl/sklep/29-maki?n=50&id_category=29 nie wiem czy cena dobra, ale widze ze mozna zaoszczedzic na kosztach wysylki, jak sie samemu odbierze w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
twolipan.pl To czysta zmowa cenowa 21.09.13, 04:54 To co się dzieje z cenami mąki to się nadaje do prokuratury. Nie ma chyba bardziej nieuczciwie zawyżonych cen niż te w sieciówkach. I nie chodzi mi o kilka czy kilkadziesiąt procent, ale o kilkaset! To trąci zmową cenową na odległość. I najwięcej marży jest na najzdrowszej mące, czyli tej z najgrupszego przemiału, choć orkiszowa bije to wszystko na głowę. Właściciele młynów (zwłaszcza gospodarczych) też pojąć nie mogą dlaczego ludzie płacą po 5-6 zł za kilogram razowej 2000 (Tesco, Careffour, Kaufland) kiedy cena w hurcie za którą kupują ją sklepy potrafi zejść poniżej UWAGA: 1 złotówki!!! Rzeczywiście mąka razowa 2000 dziś jest najtańsza a auchanie 2,88 Mąka Żytnia Pełnoziarnista, ale już Orkiszowa kosztuje min.6,98. Dla niezorientowanych powiem, że obie mąki wymagają dużo mniej mielenia i de facto są tańsze w produkcji. I Cena w młynach na Dolnym Śląsku (mówię o małych młynach w odległosci do 50 km) nie przekracza za te mąki 2 zł, a często jest niższa!!! I warto wiedzieć, że dziś w Polsce nie ma czegoś takiego jak czysta mąka z młynów przemysłowych. To co dostajemy MUSI mieć sprzecjalne chemiczne dodatki które mają zabijać min. wołka. Tyle tylko, że prawdziwa mąka tego chłamu nie ma.... Ja kupuję osobiście po 1,8 w/w w okolicach Trzebnicy, robiąc jednorazowe zakupy dla znajomych i rodziny więc łącznie ok 40-50 kilo mąki. Gdybym te zakupy robił w supermerkecie przepłaciłbym ze 150 zł!!! I właśnie na tym korzystają sklepy, bo osoby piekące dużo np. chleba zużywają nawet do 10 kilo miesięcznie na rodzinę. I przepłacają miesięcznie, bo kupują po 2-3 kilo w sklepie i nie czują cenowej różnicy, ani nie podliczają łącznych, jednostkowych kosztów dojazdów. Może warto też wspomnieć o innych oszczędnościach. Dziś dobry "uczciwy" chleb pełnoziarnisty z piekarni potrafi kosztować 8-12 zł/kilo (Razowy, Orkisz itd) Tymczasem nie ma porównania z domowych chlebem który w w/w cenach mąki, z prądem zamyka się w cenie 2,5-2,7 za kilo! Ludzie liczcie i myślcie. Trzeba łączyć siły i robić wspólne zakupy z rodziną i znajomymi. mamy sieć i możecie wspólnie zamawiać płacąc raz za transport, w grupie siła:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: To czysta zmowa cenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.14, 00:03 A mogę zapytać gdzie kupujesz mąkę w okolicy trzebnicy, dasz jakiś konkretny namiar? miesięcznie zużywam ok 50-60kg mąki, poszukuję świeższej niż proponują supermarkety i w rozsądnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
galla224 Re: mąka razowa 24.11.14, 21:46 Jeśli piszesz poważnie, to zamów mąkę w młynie. Worek to 25 kg mąki, jesli pieczesz w domu to będziesz miała na np. pół roku. Jest dużo tańsza. Nie wiem ile kosztuje przesyłka, ale myślę, że możesz się z nimi umówić np. jeśli będą wieźli sami po drodze. Ja tak kupuję mąkę orkiszową. Tyle, że tylko takiej używam do wszystkiego, włącznie z pieczeniem chleba, więc schodzi mi dużo szybciej. I kupiję ekologiczną. Ale przelicznik jest taki, że w sklepie za 1 kg płacę 8-12zł (ekologiczna) a w młynie za worek 4,00zł !!! Odpowiedz Link Zgłoś