Dodaj do ulubionych

Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy...

25.04.10, 19:02
Bardzo dobra ocena dotycząca monumentalizacji i idealizacji Państwa
Kaczyńskich w mediach. Ciesze się, że jednak ktoś z dziennikarskiej czołówki
zachował rozsądek odnośnie katastrofy pod Smoleńskiem.
Obserwuj wątek
    • sterany Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 25.04.10, 19:29

nie jest to odosobniony przypadek. Podobne odczucie miałem w dniach
      żałoby po Janie Pawle II. Media i wtedy nie potrafiły zachować się
      właściwie. Tylko nie było to tak widocznie jak teraz.
      Ale to ich problem. Szkoda tylko że stworzyły nieprawdziwy obraz
      Polski i Polaków. Pozostał niesmak. Mogę tylko współczuć tym
      wszystkim którzy nie dośc że przeżywali osobistą traumę to jeszcze
      będą pamiętać zniekształcony obraz tego co mogło być przedstawione w
      atmosferze poszanowania cudzych uczuć. Pamiętajmy o ludziach i
      zachowajmy w pamięci takimi jacy byli naprawdę.
      Jedynkę z panem Pospieszalskim długo będę przytaczał jako przykład
      świadomego działania, żerowania na cudzych emocjach i uczuciach.
      • ft-35 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 08:54
        sterany napisał:

>
        > nie jest to odosobniony przypadek. Podobne odczucie miałem w
        dniach
        > żałoby po Janie Pawle II. Media i wtedy nie potrafiły zachować się
        > właściwie. Tylko nie było to tak widocznie jak teraz.
        > Ale to ich problem. Szkoda tylko że stworzyły nieprawdziwy obraz
        > Polski i Polaków. Pozostał niesmak. Mogę tylko współczuć tym
        > wszystkim którzy nie dośc że przeżywali osobistą traumę to jeszcze
        > będą pamiętać zniekształcony obraz tego co mogło być przedstawione
        w
        > atmosferze poszanowania cudzych uczuć. Pamiętajmy o ludziach i
        > zachowajmy w pamięci takimi jacy byli naprawdę.
        > Jedynkę z panem Pospieszalskim długo będę przytaczał jako przykład
        > świadomego działania, żerowania na cudzych emocjach i uczuciach.
        >
        Bredzisz-Pośpieszalski powinie być dla ciebie wzorem, Widocznie nie
        dorosłeś do tego żeby to rozumiec.
        • Gość: spa2007 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: *.europe.hp.net 26.04.10, 12:10
          a myslisz, ze ty dorosles? czy ktos, kto nie podziela twego zdania
          jest niedorosly? a moze dorosli to tylko ci, ktorzy ogladaja
          pospieszalskiego i moze jeszcze slucha radio ma-ryja?
      • Gość: pismak Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 11:36
        Janina na służbie nie płacze.

I tylko czemu odbiera innym prawo do płaczu. Dziennikarz nie może być Polakiem,
        patriotą, człowiekiem?

Człowiek dziczeje stykając się z ludźmi i albo musi wybudować sobie erem, albo
        spłaszczyć się do wymiarów otoczenia. Odrzuca go przeraźliwa głupota tzw.
        inteligencji, tego pokolenia, tej armii, rzeszy niedouczków i niedogłówków,
        którzy formują "intelektualną elitę narodu" korzystając z tego, że jeszcze
        większa horda półinteligentów stanowi dla nich korzystne tło. Znaleźć człowieka,
        z którym można porozmawiać nie wysłuchując banałów, komunałów, idiotyzmów,
        cwaniackich łgarstw, fałszywych zapewnień, tanich sprośności lub
        specjalistycznych bełkotów "fachowca", dla którego branżowe wykształcenie (plus
        umiejętność trzymania widelca) jest całą jego kulturą, kogoś bez płaskostopia
        mózgowego i bez lizusowskiej mentalności - to znaleźć skarb. Na ogół znajduje
        się i n t e l i g e n t ó w. Ci ludzie zresztą wcale nie byliby odrzucający,
        gdyby nie "szpanowali" na mądrych, rozsądnych, odważnych i oryginalnych. Lecz
        kiedy to robią, kontrast między popisem a rzeczywistością budzi wstręt i odruch
        wymiotny."

Waldemar Łysiak
        • Gość: tAKA JEDNA Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: 195.47.201.* 26.04.10, 12:21
          Niestety muszę Cię rozczarować. "Dziennikarz" to funkcja, ktorą
          należy wykonywać w miarę obiektywnie i niezależnie od swoich
          poglądów. A człowiekiem to on sobie może być (i patriotą) po pracy.
          Jesli jest inaczej to jest niekompetentny i nie powinien nazywać się
          dziennikarzem, a co najwyżej krytykiem.
      • Gość: ggaa Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: *.aster.pl 26.04.10, 22:19
        Media nareszcie uszanowaly uczucia sluchaczy i jestem im bardzo wdzieczna. I
        tylko niewyzyte warcholy typu Paradowskiej wciskaja nam swoje widzenie swiata
        /Ja sie z tym nie zgadzam, ja inaczej czuje, ja inaczej widze itp/. A mnie
        p.Paradowska g... obchodza pani stanowiska, ja potrzebuje faktow wiadomosci do
        reszty sama dojde.
    • przemek Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 25.04.10, 19:33
      Media się nie sprawdziły, dziennikarze też nie. Płaczący
      dziennikarze na wizji nie wydają się profesjonalistami. Po kilku
      dniach miałem już dość oglądania tego wszystkiego...
      • niestaly_czytelnik Płacząca Olejnik rzeczywiście nie była 25.04.10, 20:07
        przekonująca - wyglądało jakby grała, ale to stara SB-cka szkoła.

Jednak żałoba trwa tak naprawdę do dziś i będzie trwała do dnia
        ostatniego pochówku - na dowód mamy mnogość flag z kirem na
        balkonach i oknach, tasiemki na antenach samochodowych, pojazdach
        komun. zbiorowej, itd.

• maruda.r Re: Płacząca Olejnik rzeczywiście nie była 26.04.10, 01:29
          niestaly_czytelnik napisał:

> przekonująca - wyglądało jakby grała, ale to stara SB-cka szkoła.

Przekonująco wypadał za tow. Rydzyk w niegdysiejszych tekstach o szambie,
          czarownicach i perfumerii.

• grubymisiek1 Re: Płacząca Olejnik rzeczywiście nie była 26.04.10, 08:46
          niestaly_czytelnik napisał:

> przekonująca - wyglądało jakby grała, ale to stara SB-cka szkoła.
          >
          > Jednak żałoba trwa tak naprawdę do dziś i będzie trwała do dnia
          > ostatniego pochówku - na dowód mamy mnogość flag z kirem na
          > balkonach i oknach, tasiemki na antenach samochodowych, pojazdach
          > komun. zbiorowej, itd.
          >
          >
          Jak zwykle Polakom sie nie chce posprzątać.
        • Gość: Gość Re: Płacząca Olejnik rzeczywiście nie była IP: *.globalconnect.pl 26.04.10, 08:51
          Flagę mam na balkonie bo niedługo zień flagi,dlatego jej nie zdejmuję i to tyle.
          • mus-zek0 Re: Płacząca Olejnik rzeczywiście nie była 26.04.10, 08:59
            Gość portalu: Gość napisał(a):

> Flagę mam na balkonie bo niedługo zień flagi,dlatego jej nie zdejmuję i to tyle
            > .
            Z tymi flagami to bym nie przesadzał,w bloku w którym mieszkam jedna(nie moja,ja
            nigdy bym czegoś takiego nie zrobił),w sąsiednim dwie.
            • Gość: ggaa wyprany mus-zekO IP: *.aster.pl 26.04.10, 22:42
              Tos juz fajnie wyprany /mozdzek/ hahaha
          • niestaly_czytelnik Na Dzień Flagi wieszasz flagę z kirem, redaktorze? 26.04.10, 09:21
        • feurig59 Re: Płacząca Olejnik rzeczywiście nie była 26.04.10, 11:12
          Ha, ha prawdziwa żałoba polska - tasiemki i flagi (o dziwo tylko w
          co 50tym oknie)
          Odpustowa polska płytkość i kicz bogoojczyźniany na pokaz. Zero
          refleksji. Egzaltacja nie zastąpi głębi. To jest o czym mówi
          J.Paradowska.
    • Gość: p. Odczłowieczenie czy uczłowieczenie IP: 82.160.91.* 25.04.10, 19:35
      Prawie racja...Ale prawie robi różnicę... Jeśli mowa o Kaczyńskich to raczej
      wyglądało to na zbiorową ekspiację dziennikarzy, którzy przez 5lat robili
      wszystko aby ich odczłowieczyć, upodlić, ośmieszyć. Poza tym najłatwiej się z
      tego wycofać mówiąc, że to były tylko emocje. Pani Paradowska już rozpoczyna ten
      proces.
      • Gość: Barbara Re: Odczłowieczenie czy uczłowieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 19:44
        Nic dodać,nic ująć...
        • Gość: aneta Re: Odczłowieczenie czy uczłowieczenie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.04.10, 20:20
          Kiedyś mój syn wrócił ze szkoły z rozbitym kolanem, a ja zamiast mu współczuć, drwiłam z niego, "co z ciebie za fajtłapa". Synek ze łzami w oczach mi powiedział: " nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku, dziadek się śmiał i to samo miał". Na drugi dzień schodząc po schodach upadłam..kolana porozbijane i noga moja poszła w gips na 2 miesiące. Od tej pory nigdy nie kuszę losu i zmieniłam myślenie, nigdy nikomu źle nie życzę i nie wyśmiewam innych, nawet gdy mam odmienne zdanie.
          Miałam kolegę, który pozbawiony był wszelkich uczuć, wszystkich krytykował i los mu zgotował "niespodziankę". Niefortunny skok do wody i wózek inwalidzki.
          W tym wypadku samolotowym zginął młody polityk, który też był nieobliczalny w słowach i potrafił niejednemu dokuczyć.
          Dlatego zastanówmy się jak zaczniemy pluć jadem, bo nie znamy dnia, ani godziny.
          • frankyy Re: Odczłowieczenie czy uczłowieczenie 25.04.10, 20:37
            Pouczające doświadczenia "anety" bardzo słuszne wnioski.
            Czy ten młody polityk o którym wspominasz to autor znanych tekstów:
            "spieprzaj dziadu" i "tylko nie ta małpa w czerwonym"?
            • Gość: aneta Re: Odczłowieczenie czy uczłowieczenie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.04.10, 22:29
              frankyy napisał:

> Pouczające doświadczenia "anety" bardzo słuszne wnioski.
              > Czy ten młody polityk o którym wspominasz to autor znanych tekstów:
              > "spieprzaj dziadu" i "tylko nie ta małpa w czerwonym"?

Nie, nie o tym polityku mówiłam... Nie sympatyzuję z żadnym ugrupowaniem, ale też mnie zabolały te słowa, myślę, że autor tych epitetów nie kochał ludzi. Dlatego zastanawiam się co dalej będzie z nami? My dla nich jesteśmy tylko zwykłym motłochem. Nie szanuje się nas ani młodych, ani starych, to bardzo boli.
              • dyletant5 [...] 26.04.10, 02:45
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: gość Re: Odczłowieczenie czy uczłowieczenie IP: *.chello.pl 26.04.10, 07:51
            ...mówisz o Szczygle?
          • Gość: JPW Re: Odczłowieczenie czy uczłowieczenie IP: *.mofnet.gov.pl 26.04.10, 10:16
            aby pisać tajie przypowieści, trzeba wiedzieć do kogo się je
            kieruje. Pani Paradowska przeżyła (nie pamiętam czy rok czy dwa lata
            temu) osobistą tragedię związaną ze śmiercią najbliższej osoby na
            obczyźnie i ta przypowieść w tym przypadku jest trafieniem kuląw
            płot.
      • Gość: greg0.75 akurat ekspiacja... IP: *.net.autocom.pl 26.04.10, 08:22
        Media żyją z napędzania zbiorowej histerii, a w którą stonę zostanie ukierunkowana to właściwie wszystko jedno...
      • Gość: P2 Re: Odczłowieczenie czy uczłowieczenie IP: *.iitis.gliwice.pl 26.04.10, 13:52
        Sorry, ale pamiętam różne zachowania Lecha Kaczyńskiego. Często wcale przez media nie nagłaśniane. I wcześniejszy obraz medialny był bardziej zróżnicowany
    • pssz Amok i hipokryzja 25.04.10, 19:57
      Trzy tygodnie temu to był Borubar, człowiek konfliktowy, chodzący
      kompleks.
      Po katastrofie to był ktoś pomiedzy wybitnym politykiem, aniołem, a
      świętym.
      Oba stanowiska były przerysowane.
      • Gość: lolo Re: Amok i hipokryzja & co IP: 79.110.198.* 25.04.10, 20:26
        Był przeciętnym (słabym?) politykiem. Nie twierdzę, że nie kochał
        ojczyzny. Jednak robienie z niego (nich wszystkich) mężów stanów,
        wybitnych polityków itp. to robienie ze społeczeństwa idiotów.
        Tragedia wielka dla rodzin i bliskich, jednak postawa wynoszenia ich
        na pomniki to typowe dla Polaków przegięcie.
        Do tego wszystkiego ta materialan pomoc, okazywana na pokaz. W czym
        oni są (byli) lepsi od pana Zbyszka, czy pani Ani którzy zgninęli w
        wypadku samochodowym przez jakiegoś pijaczka. Czy ich rodzinom
        udziela pomocy? Nie!
        My tacy jesteśmy wszystko na pokaz, o zmarłych mówić tylko dobrze
        (choćby największym kłamstwem to było). Ot Polacy.
        • Gość: xanax renty IP: *.wroclaw.mm.pl 25.04.10, 21:28
          też mnie rażą te buńczuczne zapowiedzi odszkodowań (ostatnie co było
          widać do 40 tysięcy na głowę) oraz rent (2000 dla osoby). Popis jakiś,
          czy udowadnianie narodowi, że nic się tak nie opłaca jak być u władzy:
          widział ktoś takie wypłaty dla osieroconych dzieci przeciętnego
          Kowalskiego? Dla wdów i sierot po osobach, które giną na budowach, od
          chorób zawodowych, w wypadkach komunikacyjnych w drodze do pracy?
          U nas wszystko jest pod publikę, niedobrze mi się robi.
          • Gość: p. odszkodowania IP: 82.160.91.* 25.04.10, 22:42
            Pomyśl chwilę zanim zaczniesz wylewać swoje żale. Te wszystkie renty, stypendia
            itp. to tak naprawdę forma odszkodowania. Loty samolotów rządowych nie są
            ubezpieczane, więc Skarb Państwa musi pokryć wszelkie roszczenia pokrzywdzonych.
            Gdyby chcieli iść do sądu to dostaliby odszkodowania wielokrotnie wyższe.
            • spieprzajacydziad Re: odszkodowania 25.04.10, 23:20
              więc Skarb Państwa musi pokryć wszelkie roszczenia pokrzywdzonych
              > .
              > Gdyby chcieli iść do sądu to dostaliby odszkodowania wielokrotnie wyższe.

A to niby czemu?
              "Trzeba było się ubezpieczyć" - że zacytuję klasyka.
              To ja muszę myśleć o rodzinie, co się z nią stanie gdy nie zdążę dostatecznie szybko spieprzyć przed niebezpieczeństwem, a pan marszałek mutra miał rodzinkę w d... i teraz z moich podatków mutrowa będzie zgarniać prawie 20 tysięcy co miesiąc?!
              A dali jazda!
              Do roboty!!!
              • Gość: p. odszkodowania- ręce opadają IP: 82.160.91.* 25.04.10, 23:34
                A z dokładnie takiego samego powodu, z jakiego odszkodowania od PRZEWOŹNIKA
                otrzymują np. ofiary (poszkodowani) "zwykłych" katastrof lotniczych. Tyle, że
                cywilni przewoźnicy obowiązkowo się ubezpieczają(OC) a loty rządowe w Polsce
                (nie wiem jak jest w innych krajach) nie są ubezpieczane. Na marginesie- jeśli
                chce się o czymś rozmawiać to wypada mieć elementarną wiedzę. O rzucaniu
                kalumnii i epitetów nie wspomnę. Ale cóż takie to nam się obyczaje POrobiły.
                • Gość: taksiarz [...] IP: 109.243.131.* 26.04.10, 01:34
                  • Gość: p. odszkodowania - odpowiedzialność SP IP: 78.8.145.* 26.04.10, 08:08
                    W tym przypadku są. Taki lot nie musi być ubezpieczony, ale właściciel samolotu
                    ponosi wszystkie skutki prawne wynikające z katastrof, wypadków, awarii. A kto
                    np. wypłaci odszkodowanie (w czasie pokoju oczywiście) jeśli wojskowy samolot
                    spadnie na czyjś dom? Skarb Państwa. Odszkodowanie rodzinie pilota także.
                    Pozostałej części posta nie będę komentował.
                  • Gość: ferari56 Re: odszkodowania- ręce opadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 08:32
                    Bardzo mi się podoba zwrot "3,14ździelce"!Pozdrawiam
                  • Gość: taksiarz do roboty darmozjady! a ty cenzorze! IP: 94.254.192.* 26.04.10, 12:06
                    Odwal sie łaskawie od moich postów.
                    Mele(p)eta musi się dowiedzieć, że Siły Powietrzne RP to nie jest żaden "przewoźnik" i ma szachownicę białoczerwoną a nie żółtoczarną.
                    AirForce1 też nie jest ubezpieczony.
                    A jak w katastrofie górniczej zginie jedyny żywiciel rodziny to pan minister nie ustanawia dwutysięcznych rent specjalnych dla dzieci górnika i nikt nie rozważa "co teraz będzie z zaciągniętymi kredytami".
                    Najwyżej najbliższa rodzina...
                    Powtórzę jeszcze raz za klasykiem:
                    Trzeba było się ubezpieczyć!

Pan Boni niech płaci z własnej kieszeni, skoro ma takie woskowe serduszko, a nie podlizuje się drugiemu dzieciorobowi z wąsami - za pieniądze podatników.
                    • Gość: p. Re: do roboty darmozjady! a ty cenzorze! IP: 78.8.145.* 26.04.10, 13:21
                      ręce opadają
                      • spieprzajacydziad Re: do roboty darmozjady! a ty cenzorze! 26.04.10, 19:43
                        Gość portalu: p. napisał(a):

> ręce opadają

Niech ci rączki opadną na Konstytucję i tam otworzą stronę z artykułem mówiącym o równości wobec prawa wszystkich obywateli RP.
                        Jeśli uważasz, że ustanawianie przez ministrów "rent specjalnych" dla dzieci ofiar wypadków lotniczych - jest przejawem równości i sprawiedliwości wobec dzieci ofiar wypadków drogowych ... to sprawdź, czy głowa też ci przypadkiem nie opadła, tam gdzie zwykle masz d.pe.
                        Można też, ewentualnie, wystąpić o emerytury kombatanckie dla tych sierot.
                        Wszak ich rodzice "polegli bohaterską śmiercią".

Historia zna przecież przypadek "kombatanta", który przyznał sobie takie uprawnienia, z racji ssania przez dwa miesiące cycka mamy w niemieckim obozie przejściowym...
                        Trzeba tylko ruszyć głową! Kasa od ciemnego ludu zawsze się znajdzie...

Do roboty nieroby!
                        "Wam kury szczać prowadzać, a nie politykę robić!"

• mus-zek0 Re: odszkodowania 26.04.10, 09:10

> Pomyśl chwilę zanim zaczniesz wylewać swoje żale. Te wszystkie renty, stypendia
              > itp. to tak naprawdę forma odszkodowania. Loty samolotów rządowych nie są
              > ubezpieczane, więc Skarb Państwa musi pokryć wszelkie roszczenia pokrzywdzonych
              > .
              > Gdyby chcieli iść do sądu to dostaliby odszkodowania wielokrotnie wyższe.
              I po jakimś czasie,jak ochłoną,będą o takie odszkodowania występować,od rządu
              właśnie,ponieważ samolot nie był ubezpieczony,więc odpowiada właściciel.
              • Gość: ichi51e Re: odszkodowania IP: *.acn.waw.pl 26.04.10, 11:54

Na przyszlosc uwazam nasze panstwo powinno ubezpieczac swoje
                samoloty - daczego prywatny przewoznik moze a panstwo nie? jaki to
                zwyklym ludziom przyklad daje?
                no i trzeba oddzielic 2 rzeczy: odszkodowania: - 40 tys (to za ten
                brak ubezpieczenia)
                - renty (te 2kola/ms) - chyba przysluguja KAZDEJ sierocie tylko ze
                tu wyjatkowo zostaly nieco podwyzszone z racji w sumie nie wiadomo
                jakiej - czy ktos wie ile dostaja renty sieroty katastrofie na
                Slasku z 2006?
                • Gość: RH Re: odszkodowania IP: *.ghnet.pl 26.04.10, 14:50
                  Trochę podwyższone? Ja i brat dostawaliśmy niecałe 500 PLN renty po śmierci
                  mamy. Nie 'po 500'. Jedno 500... No ale widać nasza mama była zdecydowanie mniej
                  warta niż 'elita'... Po prostu nie była tak zapobiegliwa żeby umrzeć z hukiem i
                  widowiskowo... I dlatego trafia mnie jak słyszę jakie te rodziny biedne i
                  nieszczęśliwe i im się należy. My widać byliśmy mniej nieszczęśliwi...

Ja teraz płacę z własnych pieniędzy ubezpieczenie na życie, a zarabiam choć nie
                  najgorzej jak na nasz kraj, to pewnie mniej niż połowę tego co większość
                  pasażerów tego samolotu. Ale niestety dobrze wiem, że o moich dzieciach w razie
                  czego oprócz rodziny NIKT nie pomyśli...
                  • spieprzajacydziad Re: odszkodowania 26.04.10, 19:54
                    gość portalu: RH napisał(a):
                    Ale niestety dobrze wiem, że o moich dzieciach w razie
                    > czego oprócz rodziny NIKT nie pomyśli...

RH, nie bądź taki pewny.
                    Pomyśli, pomyśli.
                    Jakaś urzędnicza menda z zusu, srusu, zarządu cmentarza, czy innego urzędu skarbowego.
                    Znajdzie "paragraf" i będą próbować coś uszczknąć, żeby na renty specjalne i 40 tysięczne zapomogi jednorazowe dla "elit i narodowych kwiatów" :-)
                    starczało...
        • Gość: Stelmaszynski Re: Amok i hipokryzja & co IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.10, 10:48
          ...był na pewno przyzwoitym,wykształconym człowiekiem,patriotą w antykwarycznym
          wydaniu,jednocześnie prawdziwym frontowcem Solidarności-niestety nieumiejętnie i
          niechętnie piastował urząd Prezydenta...to prawda.
          Tylko kto to do dzisiaj lepiej umiał?,kto będzie potrafił to lepiej w
          przyszłości?...Kołek partyjny wystawiony z woli manipulatora? Brat
          prezydenta?...chyba nie!?
          W porównaniu z hałastrą,dzisiaj rządzących Polską "kiboli" rewolucji
          solidarnościowej i byznesmenów a'la Sobiesiak to mimo wszystko Lech Kaczyński
          miał format.
          Paradowska,Lis,Olejnik,Kuczyński i dużo innych,próbują dzisiaj zrelatywizować
          swoje chamstwo i szmaciarstwo zawodowe,uprawianie jatki dziennikarskiej w imię
          wdupowlaztwa i karieryzmu,w imię pozostania w grze wokół ekipy
          rządzącej-następnym tanim trikiem,chwytem z kisty wiecznie żywej
          propagandówy-ważne jest głośno mówić,niespecjalnie ważne CO???
          Historycznie Lech Kaczyński zwyciężył z Tuskiem,jego szczującymi,plującymi
          wasalami(Sikorski, Niesiołowski,Palikot itp.) i wyżej cytowanymi "gwiazdami"
          dziennikarstwa-zwyciężył nokautem mimo woli i tragedii.
          To wy jesteście trupami-żywymi,a tak ciężko żyć!
          Lech Kaczyński "żyje" jako Prezydent,nie były prezydent-pozostał przez was
          uszkadzany Urząd Prezydenta i żeby go obsadzić możecie wystawić tylko
          kreatury!!!Biedni jesteście-a my jako naród przy was.

• Gość: Wybiórczy Tok Re: Amok i hipokryzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 20:27
        Paradowska czołówką dziennikarską? W takim razie schamiał ten zawód
        ogromnie skoro to czołówka... Amnezja połączona z fałszem. TOKuje
        niczym indyczka, WYBiórczo. Nie rozśmieszajcie mnie...
        • Gość: p. Dziennikarstwo zeszło na psy na całym świecie, IP: 82.160.91.* 25.04.10, 20:51
          głównie za sprawą zarażenia wirusem lewactwa. Polska nie jest wyjątkiem.
          Wyjątkowe jest to, że Polacy nadal mają do dziennikarzy zaufanie( prestiż zawodu
          ok.50%). W Anglii dziennikarze mają prestiż poniżej sprzedawców używanych
          samochodów.
          • Gość: Łoś_bimbacz czy rozczapierzala palece i robiła grymasy? IP: *.ip.netia.com.pl 25.04.10, 22:20
            na wizji to robi, jak ktoś ma smiałoścwygłosić niePOrawne opinie:))
            jej widok w telewizji odstrasza od odbiornika, a zdalnie sterowana
            niezaleznosć rozbawi każdego samodzielnie myslącego....
            • koloratura1 Re: czy rozczapierzala palece i robiła grymasy? 26.04.10, 06:04
              Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> jej widok w telewizji odstrasza od odbiornika, a zdalnie sterowana
              > niezaleznosć rozbawi każdego samodzielnie myslącego....

Ciebie, niby, też?
              Coś podobnego!
          • Gość: ... Re: Dziennikarstwo zeszło na psy na całym świeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 08:47
            www.youtube.com/watch?v=2mCbSdFwZJw
          • mus-zek0 Re: Dziennikarstwo zeszło na psy na całym świeci 26.04.10, 09:15

> głównie za sprawą zarażenia wirusem lewactwa. Polska nie jest wyjątkiem.
            > Wyjątkowe jest to, że Polacy nadal mają do dziennikarzy zaufanie( prestiż zawod
            > u
            > ok.50%). W Anglii dziennikarze mają prestiż poniżej sprzedawców używanych
            > samochodów.
            Paradowska jest w ścisłej czołówce dziennikarstwa polskiego,jest odważna i pisze
            to co myśli.
          • aquarius1973 smutna prawda... 26.04.10, 12:34
            szczegolnie kiedy pracuja dla brukowcow lub innych mediow prowadzonych wg lini
            "Murdocha"... no z wyjatkiem The Independent (mam na mysli Roberta Fiska).
        • Gość: halfliner Rozumiem, że twoim ideałem jest IP: *.chello.pl 25.04.10, 21:50
          dziennikarstwo Rydzyka. Rzecz jednak w tym, że tu przyłazisz, a ja
          na twój ideał nawet nie spojrzę.
        • Gość: kaaz Re: Amok i hipokryzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 21:54
          Szkoda że nie byłem na spotkaniu z panią Paradowską. Zadałbym jej pytanie
          dlaczego w lipcu 2003 r. w opublikowanym wywiadzie z L.Milerem nie napisała nic
          o aferze Rywina, pomimo wiedzy na ten temat i rozmowy o tym w wywiadzie. Okazało
          się póżniej że Miler poprosił ją o wycięcie tego fragmentu z wywiadu. I to się
          nazywa niezależne dziennikarstwo. Od tej pory bardzie wierzę mojemu psu niż tej
          pani redaktor. Do tego jej "obiektywna" publicytyka na antenie radia TOK FM -
          proponuję posłuchać radio TOK FM i zastanowić się czy nie jest to Radio Maryja w
          wydaniu lewaków.
          • monop2 Re: Amok i hipokryzja 25.04.10, 22:12
            Brawo, to się w końcu dowiedziałeś, że wycina się części wywiadów!
            Bywa nawet gorzej, w trakcie autoryzacji zmienia się nawet sformułowania!

Skoro tak Cie bulwersuje to, co wycięto z wywiadu, to pomyśl o tych wszystkich
            wywiadach, których wstrętni dziennikarze po prostu nie przeprowadzili! To
            dopiero skandal. Powinni zmuszać ludzi do udziału w wywiadzie ;)
          • Gość: abc Re: Amok i hipokryzja IP: *.chello.pl 26.04.10, 00:10
            Gość portalu: kaaz napisał(a):

> Szkoda że nie byłem na spotkaniu z panią Paradowską. Zadałbym jej
            > pytanie dlaczego w lipcu 2003 r. w opublikowanym wywiadzie z
            > L.Milerem nie napisała nic o aferze Rywina, pomimo wiedzy na ten
            > temat i rozmowy o tym w wywiadzie. Okazało się póżniej że Miler
            > poprosił ją o wycięcie tego fragmentu z wywiadu.

Znasz pojęcie autoryzacji wywiadu? Poza wywiadem pisała o tej
            sprawie bardzo dużo.
          • koloratura1 Święta racja! 26.04.10, 06:10

> bardzie wierzę mojemu psu

I słusznie!
            Własnemu psu można, a nawet należy wierzyć. Bez zastrzeżeń. Zawsze i w każdej sytuacji.

(Bo już kotu, to może nie koniecznie...)
            • Gość: ja Re: Święta racja! IP: *.era.pl 26.04.10, 13:28
              Proszę nie dyskryminować kotów. W porównanu do polityków od prawa do
              lewa, własnym kotom mozna wierzyć w ciemno.
              • koloratura1 Re: Święta racja! 27.04.10, 07:08
                Gość portalu: ja napisał(a):

> Proszę nie dyskryminować kotów. W porównanu do polityków od prawa do
                > lewa, własnym kotom mozna wierzyć w ciemno.

Zgadzam się, ani mi w głowie dyskryminować koty! Porównywałam je tylko z psami, a nie - Boże uchowaj! - z politykami.

Kocham i koty i psy, mam i psa (Agata), i kota (Kubusia), a do niedawna miałam jeszcze Famcię (Kicię), ale mi umarła.

Pozdrawiam - rozumiem - miłośnika / miłośniczkę zwierzaków.
          • grubymisiek1 Re: Amok i hipokryzja 26.04.10, 08:56

> Szkoda że nie byłem na spotkaniu z panią Paradowską. Zadałbym jej pytanie
            > dlaczego w lipcu 2003 r. w opublikowanym wywiadzie z L.Milerem nie napisała nic
            > o aferze Rywina, pomimo wiedzy na ten temat i rozmowy o tym w wywiadzie. Okazał
            > o
            > się póżniej że Miler poprosił ją o wycięcie tego fragmentu z wywiadu. I to się
            > nazywa niezależne dziennikarstwo. Od tej pory bardzie wierzę mojemu psu niż tej
            > pani redaktor. Do tego jej "obiektywna" publicytyka na antenie radia TOK FM -
            > proponuję posłuchać radio TOK FM i zastanowić się czy nie jest to Radio Maryja
            > w
            > wydaniu lewaków.
            Nie jest to Radio Maria. Jest inteligentne. Nie zrozumiesz tego.
          • mus-zek0 Re: Amok i hipokryzja 26.04.10, 09:18

> Szkoda że nie byłem na spotkaniu z panią Paradowską. Zadałbym jej pytanie
            > dlaczego w lipcu 2003 r. w opublikowanym wywiadzie z L.Milerem nie napisała nic
            > o aferze Rywina, pomimo wiedzy na ten temat i rozmowy o tym w wywiadzie. Okazał
            > o
            > się póżniej że Miler poprosił ją o wycięcie tego fragmentu z wywiadu. I to się
            > nazywa niezależne dziennikarstwo. Od tej pory bardzie wierzę mojemu psu niż tej
            > pani redaktor. Do tego jej "obiektywna" publicytyka na antenie radia TOK FM -
            > proponuję posłuchać radio TOK FM i zastanowić się czy nie jest to Radio Maryja
            > w
            > wydaniu lewaków.
            To najbardziej wiarygodne radio w Polsce,dlatego ma tylu słuchaczy.
          • Gość: xymox Re: Amok i hipokryzja IP: *.capitalpark.pl 26.04.10, 09:50
            A co to była afera Rywina? Że jeden facet przyszedł do drugiego i zaproponował
            usługę za pieniądze? Że usługą tą był lobbing? To w takim razie afer "Rywina"
            powinno być kilka razy więcej niż uchwalonych ustaw, bo w każdym przypadku
            dochodzi do takiego lobbingu jak w przypadku "afery Rywina", ot choćby
            hazardowa. To że zrobiono z tego aferę wynika tylko i wyłącznie z jakiejś
            wewnętrznej wojny w Agorze i chęci udupienia Michnika przez jego kumpli z
            gazety. A przy okazji trafiło w "czerwonego luda" więc media bez obrzydzenia
            zaczęły nagonkę. W przypadku "afery hazardowej" jakoś to lajtowo przeszło, ale
            to dotyczy PO więc nie wypada. PiS-u dziennikarzyny boją się jak diabeł
            święconej wody więc ich wogóle nie tykają.
        • grubymisiek1 Re: Amok i hipokryzja 26.04.10, 08:53
          Gość portalu: Wybiórczy Tok napisał(a):

> Paradowska czołówką dziennikarską? W takim razie schamiał ten zawód
          > ogromnie skoro to czołówka... Amnezja połączona z fałszem. TOKuje
          > niczym indyczka, WYBiórczo. Nie rozśmieszajcie mnie...
          Miłośnikowi naszości arcypolskie przysłowie "Prawda w oczy kole"
      • frankyy Żałoba po polsku - to proces beatyfikacyjny 25.04.10, 20:32
        śmierć, pogrzeb, metafizyka w Polsce to obszary zagospodarowane przez katolicką
        obrzędowość i mentalność. Dlatego grzebaniu zmarłych towarzyszy konieczność
        udowodnienia, że zasłużyli na świętość, na zbawienie. To wynik katolickiej
        teologii zgodnie z którą na zbawienie trzeba sobie zasłużyć, zapracować. Stąd
        sarmacka tradycja "pompa funebris", na których gloryfikuje się zmarłych, żeby
        przekonać ludzi Pana Boga, że nieboszczykom należy się niebo.
        O "spieprzaj dziadu" i "małpie w czerwonym" wtedy się nie mówi bo to nie wypada.
        • corgan1 jesli lewactwo albo neokomuniści 26.04.10, 00:54
          są w stanie jakoś się ustosunkować do śmierci i pogrzebu ew. stworzyć
          alternatywny jej wymiar to chętnie czegoś się dowiem.

> śmierć, pogrzeb, metafizyka w Polsce to obszary zagospodarowane
          > przez katolicką obrzędowość i mentalność.

Jak myślisz - Iza Jaruga Nowacka albo Jolanta Szymanek-Deresz feministki i
          ateistki mogły się modlić przed śmiercią? no chyba że modliły się do nikogo albo
          nie modliły wcale jak oto ateistki? Ciekawe jak to mogło być?

Katolicka obrzędowość i mentalność nie umie chyba odpowiedzieć na to pytanie,
          ale może lewicowo-feministyczno-ateistyczna mentalność i obrzędowość coś pomoże?
          • maruda.r Re: jesli lewactwo albo neokomuniści 26.04.10, 01:14
            corgan1 napisał:

> są w stanie jakoś się ustosunkować do śmierci i pogrzebu ew. stworzyć
            > alternatywny jej wymiar to chętnie czegoś się dowiem.

Na pogrzebach Lenina, Bieruta, Stalina odprawiali podobne do katolickich
            rytuały. Więc faktycznie trudno tu mówić o jakiejś alternatywie.

• grubymisiek1 Re: jesli lewactwo albo neokomuniści 26.04.10, 08:59
            corgan1 napisał:

> są w stanie jakoś się ustosunkować do śmierci i pogrzebu ew. stworzyć
            > alternatywny jej wymiar to chętnie czegoś się dowiem.
            >
            > > śmierć, pogrzeb, metafizyka w Polsce to obszary zagospodarowane
            > > przez katolicką obrzędowość i mentalność.
            >
            > Jak myślisz - Iza Jaruga Nowacka albo Jolanta Szymanek-Deresz feministki i
            > ateistki mogły się modlić przed śmiercią? no chyba że modliły się do nikogo alb
            > o
            > nie modliły wcale jak oto ateistki? Ciekawe jak to mogło być?
            >
            > Katolicka obrzędowość i mentalność nie umie chyba odpowiedzieć na to pytanie,
            > ale może lewicowo-feministyczno-ateistyczna mentalność i obrzędowość coś pomoże
            > ?
            Niereligijni są pogodzeni z tym, że przemijają. Religijni skaczą koło totemów.
          • Gość: Łoś_bimbacz lewactwo albo neokomuniści kamuflują się IP: *.ip.netia.com.pl 26.04.10, 10:02
            > Jak myślisz - Iza Jaruga Nowacka albo Jolanta Szymanek-Deresz
            feministki i
            > ateistki mogły się modlić przed śmiercią? no chyba że modliły się
            do nikogo alb
            > o
            > nie modliły wcale jak oto ateistki? Ciekawe jak to mogło być?
            >

Uznany Autorytet GW prof. Środa wspominała w telewizorni jedną z śp
            wymienonych przez Ciebie z zachwytem, że ona była katoliczką
            wierząca, ale zakamuflowaną bo wiara jest prywatną sprawą i nikt
            nawet Sroda nie miała o tym POjęcia:))) wszyscy katolicy powinni
            się zakamuflowac jak śp tajna katoliczka
            • ready4freddy Re: lewactwo albo neokomuniści kamuflują się 26.04.10, 20:18
              Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

była katoliczką
              > wierząca, ale zakamuflowaną bo wiara jest prywatną sprawą i nikt
              > nawet Sroda nie miała o tym POjęcia:))) wszyscy katolicy powinni
              > się zakamuflowac jak śp tajna katoliczka

no widzisz? powoli, powoli, zaczynasz cos rozumiec. tak trzymaj, jeszcze
              wyjdziesz na ludzi... no dobra, tak trzymaj i dosc.
              • Gość: Łoś_bimbacz Re: lewactwo albo neokomuniści kamuflują się IP: *.ip.netia.com.pl 26.04.10, 22:47
                > no widzisz? powoli, powoli, zaczynasz cos rozumiec. tak trzymaj,
                jeszcze
                > wyjdziesz na ludzi... no dobra, tak trzymaj i dosc

ale ty rczej nie rozumiesz ironii wobec Środowego Autorytetu oraz
                Tajnych Katoliczek:)
          • aquarius1973 dobre pytanie... 26.04.10, 12:32
            chyba jednak nie dostaniemy odpowiedzi na twoje pytanie...
      • Gość: jab-77 Re: Amok i hipokryzja IP: *.range86-162.btcentralplus.com 25.04.10, 22:53
        Zgadzam się, najpierw był oceniany głównie za to jak wygląda, że nie jest
        medialny itd., a teraz ikony i cokoły. Ale to takie polskie, od ściany do ściany.
        • koloratura1 Re: Amok i hipokryzja 26.04.10, 06:16
          Gość portalu: jab-77 napisał(a):

> Zgadzam się, najpierw był oceniany głównie za to jak wygląda, że nie jest
          > medialny itd., a teraz ikony i cokoły. Ale to takie polskie, od ściany do ściany.

Ja tam wolałam poprzedni obraz.
          Nawet jeśli ciut przyczerniony, to był, jednak, znacznie prawdziwszy.
    • niestaly_czytelnik Paradowska jak zwykle żenująca 25.04.10, 20:02
      Pamiętam, jak podczas rządów Prawa i Sprawiedliwości łkała, że "nie
      mamy już takiego wpływu na masy jak dawniej" (mogłem nie przytoczyć
      dokładnie, ale sens zachowany).

• dyletant5 [...] 26.04.10, 04:23
        • pogromca_mrowek Dobrze że ktoś dostrzegł ta Traume24.pl 26.04.10, 09:46
          wałkowaną przez media, wszystkie zbliżyły sie bardzo do poziomu Faktu, epatowanie łzami, ckliwymi opowieściami. Na szczeście mam Boomerang i pare innych stacji to mogłem przełaczyć na jakies normalniejsze audycje, wole już obejrzec przygody Tolusia Cacusia niz te ciagle.... Wiecej sie czlowiek o zyciu uczy z bajek niz ze stacji informacyjnych. Co za czasy...
      • krzych.korab To wy, PiSowcy jesteście żenujący, prawdy nie 26.04.10, 07:50
        dopuszczacie do siebie.
      • grazka58 Re: Paradowska jak zwykle żenująca 26.04.10, 08:18
        Kobieto zamilknij wreszcie. Takiego jadu, jak z Twych ust nie
        słyszałam w TV dawno. Co by było, gdyby Twa inteligencja nie
        nałożyła na Cię ograniczeń związanych z żałobą. Boję się bać.
        • Gość: el grazko - ty zamilcz IP: *.chello.pl 26.04.10, 08:51
          typowa mentalnosc propisowska,urocza odmiana tzw. polskiego
          katlizycmu; plucie jadem w kogos, kto ma racje. sama zliz ten jad ze
          swoich ust, takimi wypowiedziami nie dosc, ze sie kompromitujesz, to
          jeszcze utrwalasz i tak juz oczywisty wniosek; mali ludzie, o
          ciasnych umyslach i jeszcze ciasniejszej mentalnosci, uzurpuja sobie
          prawo do wszechwiedzy i zaslaniaja swoje malosci swietojebliwoscia
          godna lepszej sprawy. falsz, obluda, zakompleksienie.
          • sydio Re: grazko - ty zamilcz 26.04.10, 14:42
            Krytykujący Paradowską mają wiele racji - w ostatnich latach coraz bardziej
            oddalała się od ideału bezstronnego, rzeczowego dziennikarstwa. Niestety. Ale
            medialną wersję żałoby opisała trafnie. Szkoda, że reaguje z poślizgiem - w
            czasie, kiedy lukier liberalnych m.in. mediów zamienia się w cement do budowy IV RP
        • Gość: ratio Re: Paradowska jak zwykle żenująca IP: 193.169.148.* 26.04.10, 10:14
          Przykro to stwierdzić ale media przesadziły i po żałobie pozostał
          tylko niesmak - nagle zobaczyliśmy świętą rodzinę, pochówek na
          Wawelu i wręcz pozbawiony jakiejkolwiek rysy "pontyfikat" (tak moi
          znajomi nazywaja prezydentuje Lecha Kaczyńskiego). Ogrom tragedii
          smoleńskiej załonił nam wszystkim oczy i pozbawił obiektywizmu a
          politykom PiS pozwolił na odstawianie operetki nad grobem swojego
          lidera -stąd ten niesmak. A do Ciebie grażka58 - to nie jad tylko
          rzetelna ocena rzeczywistości - zresztą zgodna z odczuciami dużej
          części społeczeństwa.
        • agent_tomek jak radiomaryjni 26.04.10, 11:31
          grazka58 napisała:

> Kobieto zamilknij wreszcie. Takiego jadu, jak z Twych ust nie
          > słyszałam w TV dawno. Co by było, gdyby Twa inteligencja nie
          > nałożyła na Cię ograniczeń związanych z żałobą. Boję się bać.

Pewnie jesteś przyzwyczajona do znacznie większej dawki jadu wypluwanej
          codziennie na antenie radia rydzyk.
          • aquarius1973 jad vs. lukier 26.04.10, 12:30
            Mozesz konkretnie okreslic co nazywasz 'jadem'?
      • Gość: Consigliere Re: Paradowska jak zwykle żenująca IP: *.abc.com.pl 26.04.10, 08:39
        Ze źródeł zbliżonych do Watykanu i Jarosława K.( no i Alika) , przybliżona data
        beatyfikacji Lecha i Marii to 2012. Podobno ma być to główny motyw
        rozpoczynających się Mistrzostw Europy. Na każdym stadionie będą wisieć
        portrety. Święty Leszku i Mario miejcie nas w swej opiece ....
      • feurig59 Re: Paradowska jak zwykle żenująca 26.04.10, 11:01
        "łkała" - to słowo raczej nie mieszczące się w słowniku zachowań
        pani P. - co najwyżej mogła się żalić.
    • j-50 Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 25.04.10, 23:17
      Pani Paradowska jest jedną z niewielu osób, które nie poddały się
      hucpie politycznych skurczybyków. Ona po prostu woła o rozsądek,
      którego w Polsce brak. Zupełnie zgadzam się z jej ocenami. Spotkałem
      koleżankę ze studiów, po tej katastrofie i związanej z nią hucpie.
      Jeszcze nigdy nie widziałem jej tak oburzonej. Ja natomiast
      podchodzę do tego jak do każdej hucpy kościelnej w Polsce. Czekam,
      aż bozia zmyje jakąś powodzią to kościelne g. z Polski. Boga proszę
      o adidasa dla kościelnych. Amen.
      • maruda.r Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 01:18
        j-50 napisał:

> Pani Paradowska jest jedną z niewielu osób, które nie poddały się
        > hucpie politycznych skurczybyków.

Redakcja Polityki była chyba jedyną redakcją, która utrzymywała kontakt z
        rzeczywistością.

• feurig59 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 11:18
          maruda.r napisał:

> j-50 napisał:
          >
          > > Pani Paradowska jest jedną z niewielu osób, które nie poddały się
          > > hucpie politycznych skurczybyków.
          >
          > *******************************
          >
          > Redakcja Polityki była chyba jedyną redakcją, która utrzymywała
          kontakt z
          > rzeczywistością.
          >
          Z tygodników był jeszcze "Przegląd" i "Przekrój".:)
      • Gość: egte Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: *.net.pbthawe.eu 26.04.10, 10:22
        ????? Ciebie jeszcze twój własny jad nie unicestwił ????? szok.
        Jad kobry to mleko w porównaniu z tobą.
        Jaki zgred zjadliwy musi być z ciebie fujjjjjjjjj

• maciekgr Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 25.04.10, 23:23
      Znów te same osoby w tych samych rolach!
      Najlepiej wypadł Zdrojewski - powiedział po prostu przepraszam!
      • Gość: p. Zdrojewski, Palikot IP: 82.160.91.* 25.04.10, 23:37
        Tak, kilka osób bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Nawet J.Palikot potrafił się
        zachować- milczał.
        • grubymisiek1 Re: Zdrojewski, Palikot 26.04.10, 09:02

> Tak, kilka osób bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Nawet J.Palikot potrafił się
          > zachować- milczał.
          Palikot zawsze się zachowywał jak trzeba. A że mówił prawdę albo chciał się jej
          dowiedzieć...
      • Gość: bodzio Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 10:10
        Za co? No to mnie rozczarował.
    • maciekgr Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 25.04.10, 23:29
      Paradowska to dziennikrska czołówka - tak jak wygląda jej tył!
      • Gość: tow. Szmaciak Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: *.146.94.96.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.04.10, 23:40
        Towarzyszko seniorko Paradowska .Polacy zobaczyli innych
        dziennikarzy , Nie tylko Michnika , Miecugowa ( obłuda TVN sięgnęła
        szczytów ) ,Żakowskiego , czy oLejnik , którzy przez 20 lat zabijali
        w Polakach swoją godność , historię , wiarę . Już wAS nie słuchają i
        to boli , znowu zaczniecie straszyć IV RP , IPNem i gloryfikować
        czerwonych , SB i tym podobnych . Towarzyszko Paradowska larum grają
        chwytaj za pióro i oczerniaj Polaków.
        • w.s3 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 07:11
          Ci inni pokroju Pospieszalskiego to dopiero rzetelne,obiektywne
          dziennikarstwo.Tow.szmaciak się szmaci i tyle.
        • grubymisiek1 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 09:05
          Gość portalu: tow. Szmaciak napisał(a):

> Towarzyszko seniorko Paradowska .Polacy zobaczyli innych
          > dziennikarzy , Nie tylko Michnika , Miecugowa ( obłuda TVN sięgnęła
          > szczytów ) ,Żakowskiego , czy oLejnik , którzy przez 20 lat zabijali
          > w Polakach swoją godność , historię , wiarę . Już wAS nie słuchają i
          > to boli , znowu zaczniecie straszyć IV RP , IPNem i gloryfikować
          > czerwonych , SB i tym podobnych . Towarzyszko Paradowska larum grają
          > chwytaj za pióro i oczerniaj Polaków.
          Wyjątkowy idiota.
        • mus-zek0 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 09:29

> dziennikarzy , Nie tylko Michnika , Miecugowa ( obłuda TVN sięgnęła
          > szczytów ) ,Żakowskiego , czy oLejnik , którzy przez 20 lat zabijali
          > w Polakach swoją godność , historię , wiarę . Już wAS nie słuchają i
          > czerwonych , SB i tym podobnych . Towarzyszko Paradowska larum grają
          Polaków nie ma potrzeby,ani oczerniać ani ośmieszać,sami to robią bardzo skutecznie.
        • Gość: dohrian Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: 217.89.113.* 26.04.10, 10:08
          o ale fajna prowokacja :)

najlepsze "...i oczerniaj Polaków" pamiętacie skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju
          na reporterskim szlaku (o ławce)? ...te same klimaty :D
        • feurig59 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 11:24

> dziennikarzy , Nie tylko Michnika , Miecugowa ( obłuda TVN
          sięgnęła
          > szczytów ) ,Żakowskiego , czy oLejnik , którzy przez 20 lat
          zabijali
          > w Polakach swoją godność , historię , wiarę . Już wAS nie słuchają
          i
          > czerwonych , SB i tym podobnych . Towarzyszko Paradowska larum
          grają

mylisz godność, historię i wiarę z histerycznym odpustem,
          pseudoreligijną egzaltacją i świadomą mitologizacją
          (zafałszowywaniem) historii.
          Wymienieni przez ciebie dziennikarze to ludzie rozumu dyskursywnego,
          a nie lejące łzy przekupy...:)
        • awanti2 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 01.05.10, 18:07
          Polacy zobaczyli nie tylko innych dziennikarzy ale i inne kadry, ujęcia, godziny
          nadawania i tzw.generalne podejście - większość materiałów siłą rzeczy nie miała
          możliwości bycia starannie obrabianym, pointowanym i wyważanym co do akcentów i
          spodziewanych reakcji. I bardzo dobrze! Żądania obiektywizmu są zrozumiałe,
          tylko jakiej cholery chcecie/ sorry/, ileż to razy ginie cały samolot z para
          prezydencką + niebywała część elity za jednym razem - przypuszczam jednak, że
          wytworzy się rodzaj cezury, czas "po tragedii" będzie inny - plastikowi
          politycy, plastikowe sympatie, plastikowe trendy w mediach z pewnością dostaną
          "po paluszkach", liczę na więcej krwi i kości / proszę nie zrozumieć opacznie -
          nie chodzi mi o agresję i siłową konfrontację /. Czas na zmiany typu "panie
          Palikot, sejm to nie kabaret".
      • koloratura1 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 06:20
        maciekgr napisał:

> Paradowska to dziennikrska czołówka - tak jak wygląda jej tył!

Coś tak jak Pospieszalski.
      • grubymisiek1 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 09:04
        maciekgr napisał:

> Paradowska to dziennikrska czołówka - tak jak wygląda jej tył!
        Pospieszalski, Wildstein, Lisiecki, Warzecha i motłoch informacyjny z TVP.
    • Gość: abc Media mediom nierówne IP: *.chello.pl 26.04.10, 00:19
      Histeria i apoteoza Lecha i Marii Kaczyńskich panowała w telewizji,
      i to we wszystkich stacjach. To rzeczywiście było nachalne.
      Dziennikarze po prostu poszli na łatwiznę. Wystarczyło być pod
      Pałacem Namiestnikowskim i zapraszać do studia osoby z otoczenia
      zmarłych. Te same osoby np. pani Jakubiak kilka razy występowały po
      kolei we wszystkich stacjach. Podobnie pilot pan Pietrzak, inny
      pilot czy generał z Gromu. Można było odpuścić wydarzenia za granicą
      i wszystko inne. Inaczej było w radiu. Tam nadawano dużo spokojnej
      muzyki. W telewizji też lepiej byłoby jakby męczące już od pewnego
      momentu rozmowy i wychwalanie zmarłych zastąpiła muzyka poważna.
    • josif47 Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 26.04.10, 00:40
      dopiero teraz o tym sie mowi....? wszyscy wiedza ze media urabiaja historie....czyli sa nierzetelne...
    • corgan1 "to człowiek samotny z kotem" mówi Paradowska 26.04.10, 00:58
      o Jarosławie Kaczyńskim.

Chyba nie ma w Polsce gorszego przestępstwa przeciw porządkowi społecznemu niż
      samotny facet z kotem który normalnie funkcjonuje nie jest degeneratem,
      alkoholikiem, zboczeńcem albo innym dewiantem itp.

Ciekawe czemu samotne kobiety po 50tce mieszkające z matką i z kotem nie
      wzbudzają takich emocji?
      • q-ku Re: "to człowiek samotny z kotem" mówi Paradowska 26.04.10, 08:31
        "Ciekawe czemu samotne kobiety po 50tce mieszkające z matką i z kotem nie
        wzbudzają takich emocji?"

bo nie próbują rządzić krajem?
      • Gość: szczepek Re: "to człowiek samotny z kotem" mówi Paradowska IP: *.tpgi.com.au 26.04.10, 09:46
        Przeczytaj jeszcze raz tamten akapit. Nie ma tam żadnych zarzutów przeciwko
        "samotnemu facetowi z kotem", tylko o kontraście jaki się wytworzył względem
        wynoszonej pod niebiosa sylwetki.
    • dyletant5 a co to za lajka ta paradowska ? 26.04.10, 02:39

stare komuszysko-babsko,
      • aquarius1973 Re: a co to za lajka ta paradowska ? 26.04.10, 12:37
        jakas kobita co to musi sie pokazac przed kamerami i podbudowac swoje ego...
        taka "Baska" ze slawnego bloga ;-)
    • jerzy.zywiecki Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 26.04.10, 06:34
      Od początku odczuwałem obłudę medialną ,dlatego od trzeciego dnia
      żałoby przestałem oglądać polskie stacje tv.Dziennikarze wytworzyli
      u mnie odruch widzenia we wszystkim kłamstwa i propagandy.
      • mus-zek0 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 09:36
        jerzy.zywiecki napisał:

> Od początku odczuwałem obłudę medialną ,dlatego od trzeciego dnia
        > żałoby przestałem oglądać polskie stacje tv.Dziennikarze wytworzyli
        > u mnie odruch widzenia we wszystkim kłamstwa i propagandy.
        Na tym forum w tamtych dniach nie było inaczej,brak możliwości komentowania
        czegokolwiek,totalna cenzura.
    • nie-tak Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 26.04.10, 06:56
      Paradowska ma racje, nawet w wirtualnych polskich mediach nie dało się tej
      hipokryzji czytać znając przeszłość pewnych osób. To było odmóżdżenie
      polskiego społeczeństwa.
      Media dokładnie wiedza i znają swoje społeczeństwo jak i środowisko, wiec
      zrobili to co społeczeństwo od nich oczekiwało według zasady: jakie
      społeczeństwo takie media, jakie media takie społeczeństwo.
      Teraz będzie trudno wrócić do normalności przez zasianie źdźbła niezgody z
      jednoczesnym gloryfikowaniem idoli którzy nawet czynami nie zasłużyli na to.
      ---------------------------------------------------------------
    • akni21 Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 26.04.10, 07:02
      Pani Janino, jest Pani wspaniałą, mądrą dziennikarką,jedną z nielicznych która
      nie boi się mówić prawdy.Ten zalew lukru w czasie żałoby doprowadzał mnie do
      mdłości.Byłam zszokowana jak można było z marnego prezydenta zrobić
      świętego.Nawet za komuny nie było takiego podziału naszego społeczeństwa, do
      jakiego doprowadził kaczyzm.Mam nadzieję że nasze społeczeństwo wreszcie
      otworzy oczy i przypomni sobie pierwsze zdanie z naszej Konstytucji:"W trosce
      o byt i przyszłość naszej Ojczyzny" -przyszłość!!!! a nie przeszłość, o co tak
      bardzo dbał Kaczyński!!!
    • fly8171 Wcześniej srały na nich. Dlaczego? 26.04.10, 07:07
      • Gość: Gosc987 Re: Wcześniej srały na nich. Dlaczego? IP: *.pools.arcor-ip.net 26.04.10, 07:14
        Wcześniej srały na nich. Dlaczego?

Polska metoda jak i postępowanie: z jednej skrajności w druga, nigdy wyważonego
        środka, wyważonej rzeczywistości.
        • Gość: Jo Re: Wcześniej srały na nich. Dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 13:14
          bo im się jak najbardziej należało
    • keram.keram Polecam również wpis na blogu Paradowskiej 26.04.10, 07:11
      Jedyna myśląca dziennikarka.
      paradowska.blog.polityka.pl/?p=241
      • Gość: jot Re: Polecam również wpis na blogu Paradowskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.10, 07:33
        Polskie media są po prostu straszliwie konformistyczne i zdemoralizowane, a do
        tego nieprofesjonalne. Robione przez amatorów na zasadzie "jak mały kazio, lolek
        czy bolek prasę czy telewizję wyobrażają". No i teraz kac, który długo trzeba
        będzie leczyć. Ale jeśli ktoś za kościołem jak za panią matką i koniecznie w
        stadzie jak owce czy gęsi (by już nie mówić: kaczki)...Żeby się zachować
        przyzwoicie trzeba mieć charakter, odwagę i rozum - tego polscy dziennikarze
        ciągle nie mają. Dobrze, iż p. redaktor Paradowska wystąpiła w Instytucie
        Dziennikarstwa...
    • Gość: gość Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.10, 07:32
      Wykreowały nam media - przy okazji wypadku- nowego prezydenta.
      Wczesniej miał poparcie ok20% a po katastrofie ok.100%.
      • Gość: mały joe Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 08:03
        Jak za prlu - 110% ;-)
    • bonifacyp Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 26.04.10, 07:38
      Nareszcie sensowny glos o katastrofie.
    • szczurek22 Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 26.04.10, 07:50
      Pani Paradowska pisała lata temu w Polityce (myślę o latach 70) - i
      co tam wypisywała - poszperajcie i poszukajcie - kobieta ta pisze o
      innych a sama jest wielokrotnie gorsza w ocenach ona tylko rozzsiewa
      nienawiśc i tyle
      • feurig59 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 11:28
        szczurek22 napisała:

> Pani Paradowska pisała lata temu w Polityce (myślę o latach 70) -
        i
        > co tam wypisywała - poszperajcie i poszukajcie - kobieta ta pisze
        o
        > innych a sama jest wielokrotnie gorsza w ocenach ona tylko
        rozzsiewa
        > nienawiśc i tyle

jakoś nienawiści się doszukać w jej słowach nie mogłem i nie mogę
        (proszę o cytaty) - najwięcej jej (nienawiści) w reakcjach
        niektórych ludzi, ale za to pani P. chyba nie może...
    • pawel-l Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 26.04.10, 07:53
      Lukrowanie PO jest cacy, lukrowanie PIS jest be.
      • feurig59 Re: Paradowska na uniwersytecie: media lały warst 26.04.10, 11:29
        pawel-l napisał:

> Lukrowanie PO jest cacy, lukrowanie PIS jest be.

podaj przykłady lukrowania PO, proszę...
    • pawro Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 26.04.10, 07:55
      Zgadzam się w 100% z p. Paradowską. Tak na marginesie, niewielu jest
      dziennikarzy którzy tak solidnie uprawiają ten zawód!.
    • red1410 ..trzeba było dwóch tygodni.. 26.04.10, 07:59
      ...żeby usłyszeć wreszcie normalny głos w sprawie katastrofy i
      niektórych ,,błogosławionych'' ofiar.
    • oservattoreromano Paradowska na uniwersytecie: media lały warstwy... 26.04.10, 08:01
      Dodam jeszcze, że Monika Olejnik, uznawana do tej pory przeze mnie za jedną z
      lepszych dziennikarek, wypadła również obrzydliwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka