Dodaj do ulubionych

Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru na ...

23.09.12, 18:21
pytam tylko o drobny szczególik...
gdzie ten " Czeski Nurek " ???

ja, w odróżnieniu od autora, wiem jak ta lokomotywa wygląda !!!
wstyd ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gnago Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.12, 18:58
      A w porcie rzecznym na Kleczkowskiej cicho na bocznicy obok basenu stoi wagon towarowy z insygniami III Rzeszy. Tj. jak miesiąc temu byłem tam to stał
    • baca63 Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n 23.09.12, 19:01
      Na piątym peronie.
    • kajusszpetnus Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru na ... 23.09.12, 20:09
      Idea imprezy super.
      Zwiedzanie lokomotyw - wypieki dzieci na twarzy super.
      Ale makieta, wiem że nie jest z tym łatwo ale Panowie właściciele makiet modułowych.
      Zrobienie tego (w szczególności stacji i dwóch/trzech modułów z lasem) zajęło wam sporo czasu i za to szacunek. Ale taka wtopa że do 13 przynajmniej to jeszcze nie działało tak jak powinno jest trochę słabe. Dorośli w większości byli w stanie to zrozumieć, dzieci niekoniecznie. (Sam robiłem wszystko przychodząc o 10:30 żeby dzieci jak najdłużej zabawić, ale ok 13 i ja i dzieci mieliśmy dosyć czekania, chociaż już dwie lokomotywy zrobiły pętle :) )
      Jeszcze raz brawo za pomysł, ale nad realizacją i niezawodnością (mowa o makiecie) trochę popracujcie :).

Pozdrawiam
      Artur
      • Gość: Błajan Makieta modułowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.12, 08:10
        Twoje uwagi są jak najbardziej na miejscu. Robiliśmy to niestety zbyt spontanicznie. Dołożymy starań, by następne pokazy były bardziej dopracowane.
        Zgodnie z prawami Murphy'ego jak coś może pójść nie tak, to pójdzie nie tak. Dostaliśmy lekcję i następnym razem będzie lepiej.

Pozdrawiam,
        Sebastian
        • Gość: Andrzej Re: Makieta modułowa IP: *.centertel.pl 24.09.12, 08:28
          Masz może jakieś zdjęcia tych modułów wczorajszych? Jaka to była skala?
          • Gość: Błajan Re: Makieta modułowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.12, 09:26
            Skala H0. Był też kolega , który buduje makietę wąskotorową H0e i H0f.
            Co do zdjęć, to osoby które je robiły jeszcze nie powrzucały ich do netu.
            • Gość: Andrzej Re: Makieta modułowa IP: *.centertel.pl 24.09.12, 10:48
              > Skala H0. Był też kolega , który buduje makietę wąskotorową H0e i H0f.
              > Co do zdjęć, to osoby które je robiły jeszcze nie powrzucały ich do netu.
              Jak będziesz miał zdjęcia to bardzo chętnie obejrzę.
              Miłośnikiem Kolei co prawda nie jestem, ale bardzo lubię kolej w miniaturze i sam zastanawiam się nad powrotem do lat dziecięcych.
              • Gość: Błajan Re: Makieta modułowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.12, 07:45
                www.facebook.com/media/set/?set=a.436457763066650.96822.173071562738606&type=1
                • Gość: Andrzej Re: Makieta modułowa IP: *.centertel.pl 25.09.12, 08:29
                  Bardzo fajnie się prezentuje.
                  Najbardziej zaciekawiła mnie ta SM42 niebieska Cargo na makiecie.
    • greges58 Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru na ... 23.09.12, 22:04
      szkoda, kolejna impreza sprowadzona do poziomu Przedszkolaka ???

a mnie chodziło o taką lokomotywkę !
      Czesi mówią o niej " Brejlak ", Okularnik.
      www.wgk.cal.pl/details.php?image_id=3576
      była, widzieliście te okienka jak z okrętu ?
      ha ha ha !!!

Autorze, nie potrafisz nie pchaj się na...
      ;)
      • Gość: Taigatrommel Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.12, 06:00
        A u nas mówią na nią "nurek"
        Autor dobrze napisał.
        Nie rób człowieku z g***a zagadnienia :P
        • greges58 Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n 24.09.12, 10:52
          nie o to mi wcale chodzi ale o fałsz w tekście i niezgodność opisu ze zdjęciami !
          nazwa nieważna, lokomotywka z bulajami ?

na zdjęciu w Gazecie pokazano zwyczajną lokomotywę manewrową !!!
          jedna kabina, dłuuugi przedział silnikowy.
          coś takiego:
          www.kpinfo.pl/photogallery.php?photo_id=11850
          Ale to nie jest Nurek !
          i tyle...

co za ludzie ;)
      • baca63 Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n 24.09.12, 06:53

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3235139,2,1,IMG-8671.html
        • greges58 Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n 24.09.12, 11:32
          O. K.

;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka