greges58 23.09.12, 18:21 pytam tylko o drobny szczególik... gdzie ten " Czeski Nurek " ??? ja, w odróżnieniu od autora, wiem jak ta lokomotywa wygląda !!! wstyd ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gnago Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.12, 18:58 A w porcie rzecznym na Kleczkowskiej cicho na bocznicy obok basenu stoi wagon towarowy z insygniami III Rzeszy. Tj. jak miesiąc temu byłem tam to stał Odpowiedz Link Zgłoś
baca63 Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n 23.09.12, 19:01 Na piątym peronie. Odpowiedz Link Zgłoś
kajusszpetnus Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru na ... 23.09.12, 20:09 Idea imprezy super. Zwiedzanie lokomotyw - wypieki dzieci na twarzy super. Ale makieta, wiem że nie jest z tym łatwo ale Panowie właściciele makiet modułowych. Zrobienie tego (w szczególności stacji i dwóch/trzech modułów z lasem) zajęło wam sporo czasu i za to szacunek. Ale taka wtopa że do 13 przynajmniej to jeszcze nie działało tak jak powinno jest trochę słabe. Dorośli w większości byli w stanie to zrozumieć, dzieci niekoniecznie. (Sam robiłem wszystko przychodząc o 10:30 żeby dzieci jak najdłużej zabawić, ale ok 13 i ja i dzieci mieliśmy dosyć czekania, chociaż już dwie lokomotywy zrobiły pętle :) ) Jeszcze raz brawo za pomysł, ale nad realizacją i niezawodnością (mowa o makiecie) trochę popracujcie :). Pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błajan Makieta modułowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.12, 08:10 Twoje uwagi są jak najbardziej na miejscu. Robiliśmy to niestety zbyt spontanicznie. Dołożymy starań, by następne pokazy były bardziej dopracowane. Zgodnie z prawami Murphy'ego jak coś może pójść nie tak, to pójdzie nie tak. Dostaliśmy lekcję i następnym razem będzie lepiej. Pozdrawiam, Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Makieta modułowa IP: *.centertel.pl 24.09.12, 08:28 Masz może jakieś zdjęcia tych modułów wczorajszych? Jaka to była skala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błajan Re: Makieta modułowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.12, 09:26 Skala H0. Był też kolega , który buduje makietę wąskotorową H0e i H0f. Co do zdjęć, to osoby które je robiły jeszcze nie powrzucały ich do netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Makieta modułowa IP: *.centertel.pl 24.09.12, 10:48 > Skala H0. Był też kolega , który buduje makietę wąskotorową H0e i H0f. > Co do zdjęć, to osoby które je robiły jeszcze nie powrzucały ich do netu. Jak będziesz miał zdjęcia to bardzo chętnie obejrzę. Miłośnikiem Kolei co prawda nie jestem, ale bardzo lubię kolej w miniaturze i sam zastanawiam się nad powrotem do lat dziecięcych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błajan Re: Makieta modułowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.12, 07:45 www.facebook.com/media/set/?set=a.436457763066650.96822.173071562738606&type=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Makieta modułowa IP: *.centertel.pl 25.09.12, 08:29 Bardzo fajnie się prezentuje. Najbardziej zaciekawiła mnie ta SM42 niebieska Cargo na makiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru na ... 23.09.12, 22:04 szkoda, kolejna impreza sprowadzona do poziomu Przedszkolaka ??? a mnie chodziło o taką lokomotywkę ! Czesi mówią o niej " Brejlak ", Okularnik. www.wgk.cal.pl/details.php?image_id=3576 była, widzieliście te okienka jak z okrętu ? ha ha ha !!! Autorze, nie potrafisz nie pchaj się na... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taigatrommel Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.12, 06:00 A u nas mówią na nią "nurek" Autor dobrze napisał. Nie rób człowieku z g***a zagadnienia :P Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n 24.09.12, 10:52 nie o to mi wcale chodzi ale o fałsz w tekście i niezgodność opisu ze zdjęciami ! nazwa nieważna, lokomotywka z bulajami ? na zdjęciu w Gazecie pokazano zwyczajną lokomotywę manewrową !!! jedna kabina, dłuuugi przedział silnikowy. coś takiego: www.kpinfo.pl/photogallery.php?photo_id=11850 Ale to nie jest Nurek ! i tyle... co za ludzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baca63 Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n 24.09.12, 06:53 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3235139,2,1,IMG-8671.html Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Zobacz lokomotywę od środka. Wystawa taboru n 24.09.12, 11:32 O. K. ;) Odpowiedz Link Zgłoś