Dodaj do ulubionych

Nowa restauracja przy ul. Kotlarskiej

IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.rozanka.wroc.pl 24.07.04, 11:39
Mi brakuje we Wrocławiu knajpy z węgierskiej z gulaszami,leczami itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: $ Re: Nowa restauracja przy ul. Kotlarskiej IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.rozanka.wroc.pl 24.07.04, 11:41
      I jeszcze żydowskiej.
      • Gość: kotbehemot Re: Nowa restauracja przy ul. Kotlarskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 13:15
        O tak knajpy zydowskiej brakuje niesamowicie..
        • Gość: Wojtek Re: Nowa restauracja przy ul. Kotlarskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.04, 01:54
          A skad Wy rabina znajdziecie coby dal certyfikat koszernosci :oP
          • Gość: kazimierzp Re: Nowa restauracja przy ul. Kotlarskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 08:09
            Była kiedyś reastauracja węgierska. Nazywała się Czardasz i mieściła się w PeDeTe tam gdzie dzisiaj jest McDonalds.
            • Gość: Rafis Re: Nowa restauracja przy ul. Kotlarskiej IP: 213.199.196.* 25.07.04, 10:25
              Gość portalu: kazimierzp napisał(a):

> Była kiedyś reastauracja węgierska. Nazywała się Czardasz i mieściła się w
              PeDe
              > Te tam gdzie dzisiaj jest McDonalds.

Tam juz od kilku miesięcy nie ma Maca :)
          • Gość: wic Re: Nowa restauracja przy ul. Kotlarskiej IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.07.04, 20:36
            rabin jest na włodkowica, w sumie dobre miejsce na restaurację- tak nieopodal
            synagogi. Swego czasu chętnie w wawie odwiedzałem lokale z żydowską kuchnią-
            niepowiem, całkiem nieźle dają tam jeść.
    • a_o_s inne kuchnie 26.07.04, 09:56
      alez jest restauracja z kuchnia wegierska, nie jestem pewien czy stale tam sa
      serwowane dania wegierskie, czy czasowo, ale "vincent" na ruskiej miewa taka
      oferte. z tym ze oni robia "dni kucni..." i tu pojawiala sie kuchnia wegierska,
      wloska, o innych nie wiem. ale mysle ze stale tak mozna kupic sobie jakies
      danie z danej kuchni :)
      na igielnej ma sie niebawem otworzyc jakas restauracyjka z kuchnia europejska
      [dawna "piramida"]
      ale faktem jest ze braknie kuchni zydowskiej, innych kuchni azjatyckich, czy
      tureckiej. byla kiedys swietna tureca restauracja na szewskiej "ararat"
      serwowali tam najlepsze tureckie jedzenie jakie w polsce jadlem. kebaby to byly
      takie ze palce lizac :) ale niestety sie zamkneli i teraz tam jest bank slaski
      :(

ale mam przy okazji pytanie, znacie we wroclawiuknajpe, gdzie sa typowo polskie
      dania serwowane? gdzie mozna zabrac obcokrajowca zeby mu pokazac co sie u nas
      jada?
      • Gość: jekosz Re: inne kuchnie IP: 195.20.110.* 26.07.04, 10:55
        Polecam Lwowską na Rynku - drogo, ale jedzenie palce lizać. Świetny jest
        półmisek mięs z grilla z dodatkami (smażone ziemniaczki, pierogi, kluski -
        wszystkiego po parę sztuk, smażone kurki, buraczki).
        • Gość: Ircia Re: inne kuchnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.04, 14:10
          A swoją drogą może wiecie czy we Wrocławiu jest knajpa z kuchnią indyjską?
    • Gość: Viki Re: Nowa restauracja przy ul. Kotlarskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:32
      Restauracje Krawczyk the best in Poland
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka