Dodaj do ulubionych

Gdzie te kanary?

IP: 195.136.189.* 22.02.05, 13:18
Jak to się dzieje, że od kiedy kupiłem bilet miesięczny na wszystie linie w
mieście (całe 90 zł to jednak przesada! - ale skończyły się czasy
studenckie...) to na oczy nie widziałem kanara? Czyli tzw. kontrolera... No bo
kurcze jak już wydaje tyle kasy to chciałbym poczuć, że komuś zależy na mojej
kasie. Kanary drogie - jeżdże codziennie 144! Srawdźcie mnie w końcu! :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: kolo Re: Gdzie te kanary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:09
      sa 3 sztuki
      ale tez cos trafic nie moge ;)
      • Gość: kanar gorliwiec Re: Gdzie te kanary? IP: 213.201.244.* 22.02.05, 18:12
        Oj ludzie, napraszacie sie!!Napraszacie!
    • mr_pope Re: Gdzie te kanary? 22.02.05, 19:21
      Ostatnio spotkałem całą gromadę w 247. Była ich chyba czwórka czy piątka. Ach,
      takie różowiutkie chłopy, aż przyjemnie spotkac.
      • Gość: andreyek Re: Gdzie te kanary? IP: 195.136.189.* 23.02.05, 09:01
        I znowu nic! Kanary to we Wrocławiu najwidoczniej gatunek wymierający.
        Nieoficjalnie dowiedziałem się, że w 700 tys. mieście działa tylko 8 (słownie:
        ośmiu) kanarów. Chyba zacznę jeździć na gapę, bo prawdopodobieństwo złapania za
        jazdę bez biletu jest baaaaaaardzo małe... (nie, no żartuje - jestem uczciwy
        obywatel, zawsze jeżdżę z biletem) Pozdrowienia!
    • Gość: fred Re: Gdzie te kanary? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.05, 09:26
      Ostatnio chyba GW podawała że do związku zawodowego kontrolerów należy 81
      członków,ciekawe gdzie oni są skoro od pół roku nie miałem żadnej kontroli a
      korzystam z komunikacji często.Ciekawe kiedy ZDiK poradzi się z tym problemem
      w/g mnie nigdy,a kontrolą powinien się zająć MPK.
      • Gość: andreyek Re: Gdzie te kanary? IP: 195.136.189.* 23.02.05, 13:45
        81 kanarów we Wrocławiu? No nie wierze! A swoją drogą to jest jakiś pomysł, żeby
        w każdym tramwaju i autobusie był kanar - może być nawet w mundurze (to wzbudza
        większy szacunek). Takie rozwiązanie ma parę plusów:
        1) jest to jakiś sposób na walkę z bezrobociem,
        2) nie ma jazdy na gapę (kanar kontrolowałby bilety oraz je sprzedawał),
        3) większe bezpieczeństwo w autobusach i tramwajach.
        Co Forumowicze na to? Kiedyś przecież tak było, że w tramwajach jeździli
        konduktorzy, którzy sprzedawali i sprawdzali bilety...
        • moniczkabb Re: Gdzie te kanary? 23.02.05, 14:04
          Uważam, że jest to niezły pomysł. Denerwuje mnie fakt, że ja płacę za
          przejazdy, a wielu ludzi nie.
          Chyba już zapomniałam co to jest kontrola biletów. Z taką spotkałam się chyba
          przed ostatnimi wakacjami. Na pewno nie w tym roku akademickim.
          Więc tak z niecierpliwością czekam, aż w końcu będę mogła wyciągnąć kartę...
        • Gość: rewolwer Re: Gdzie te kanary? IP: *.devs.futuro.pl 23.02.05, 14:06
          jestem zdecydowanie za. Ale zaraz sie pojawia glosy, ze nie ma kasy na tylu
          pracownikow. Odpowiem na nie zadane jeszcze pytanie: kasa bedzie. Z moich
          obserwacji wynika, ze okolo 50 proc (jak nie wiecej) studentow i uczniow lo nie
          placi za bilety. Dziennie to kupa kasy - bardzo lekko liczac okolo 50 tysiecy
          zlotych. Bedzie kasa na kanarow w kazdym wagonie i autobusie i bedzie kasa na
          miasto z tytulu sprzedazy biletów.
          • Gość: andreyek Re: Gdzie te kanary? IP: 195.136.189.* 23.02.05, 15:16
            Mi się także wydaje, że inwestycja w kanarów byłaby opłacalna. ZDiK, MPK i
            władze Wrocławia (którzy poruszają się wyłącznie pięknymi służbowymi autami)
            naprawdę nie zdają sobie sprawy (alo nie chcą widzieć problemu), jak wiele osób
            jeździ na gapę! Zawsze płacę za bilet bo takie mam zasady, ale być może jestem
            po prostu naiwny... Gdyby miasto zainwestowało w kanarów to koszty szybko by się
            zwróciły. A tak jeździmy niby-zmodernizowanymi tramwajami (biało niebieskie
            ex-szklarnie) zamiast taborem niskopodłogowym... Na Volvo 7000 nie narzekam.
            Przyjemny pojazd i wygodny, ale mogłoby być ich jeszcze więcej! O Ikarusach i
            przegubowych ogórkach (tramwaje) nawet nie wspominam, bo powinny one już dawno
            trafić do muzeów techniki.
          • mr_pope Re: Gdzie te kanary? 28.02.05, 04:33
            No, do legitymacji im chyba nie zaglądasz. A wielu studentów i uczniów LO używa
            biletów x-dniowych. Niemniej obliczenia się zgadzają, kasa będzie jak pojawią
            się kanary w każdym autobusie czy tramwaju.
    • Gość: wolkow Re: Gdzie te kanary? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.05, 16:43
      O ile mi wiadomo to Straż MIejska też ma prawo do kontroli biletów,ale nie
      zauważyłem jeszcze żeby korzystali z tego uprawnienia,w czasie przejazdu
      podczas służby.
      • Gość: andreyek Re: Gdzie te kanary? IP: 195.136.189.* 23.02.05, 16:57
        Pierwsze słyszę, żeby takie uprawnienia miała Straż Miejska... Cóż, nigdy ich
        nie widziałem w akcji w środkach komunikacji miejskiej... A szkoda - Ci
        przystojni Chłopcy i piękne Panie z SM mogliby się poczuć w końcu do czegoś
        potrzebni. Najwidoczniej wolą spacerować po Rynku ;-)
      • Gość: eblade Re: Gdzie te kanary? IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 02:06
        a czy to taki wdzieczny zawod zeby sie tym popisywali?:/
        szkole srednia faktycznie na gape przejezdzilem, teraz rzuce sie na bilet
        3miesieczny choc mi sie podroze skrocily to cena jeszcze ulgowego jest do
        wytrzymania
    • almac Re: Gdzie te kanary? 24.02.05, 03:27
      Gość portalu: andreyek napisał(a):

> Jak to się dzieje, że od kiedy kupiłem bilet miesięczny na wszystie linie w
      > mieście (całe 90 zł to jednak przesada! - ale skończyły się czasy
      > studenckie...) to na oczy nie widziałem kanara? Czyli tzw. kontrolera... No bo
      > kurcze jak już wydaje tyle kasy to chciałbym poczuć, że komuś zależy na mojej
      > kasie. Kanary drogie - jeżdże codziennie 144! Srawdźcie mnie w końcu! :-)))
      A ja dzisiaj (a właściwie to już wczoraj - 23.02.05) trafiłem na kanarów w 119
      (ok. 16:25-16:30 na Osobowickiej jadąc w kierunku Koszarowej).
      • Gość: FAkir Re: Gdzie te kanary? IP: 195.117.40.* 24.02.05, 14:30
        To chyba mieli grubszy nalot - tez ich spotkalem w 119 i razem przesiedlismy sie
        na 126 - mieli niezly połów
    • Gość: ? Re: Gdzie te kanary? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:04
      przesadzacie
      jezdze bardzo rzadko, a calkiem niedawno spotkalam milego pana i pania, ktorzy sprawdzali bilety
      • szarykot Re: Gdzie te kanary? 24.02.05, 09:11
        miłego? miłą? to na pewno byli oszuści!!!
        :)))
      • Gość: andreyek Re: Gdzie te kanary? IP: 195.136.189.* 24.02.05, 11:08
        Miłego? Szczęściara! A mnie znowu nikt nie skontrolował... :)))
        • Gość: aaaaaa Re: Gdzie te kanary? IP: 195.136.189.* 25.02.05, 16:11
          Wczoraj mnie skontrolowali. Co za widok:)))
          • Gość: t Re: Gdzie te kanary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:54
            ja ni mialem przyjemnosci z kanarami chyba z pol roku.a codziennie spedzam w
            srodkach komunikacji miejskiej 1-1,5 godziny.
            a volvo 7000 nie jest takie super. przeszkadzaja mi niski dach tyz przy szybach.
            • Gość: wolkow Re: Gdzie te kanary? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.05, 09:52
              P.Kiniorski (szef kontrolerów ZDiK-u)chwalił się w wywiadzie dla G.W.że posiada
              legitymację z nr.1,kontrolera biletów.Wzwiązku z powyższym mam pytanie ilu
              gapowiczów złapał w 2004.pan Kiniorski,kilkukrotnie jechałem tym samym
              tramwajem co ten pan ul.Powst.Śl.i jakoś ani razu nie zabierał się za kontrolę.
    • Gość: andreyek Re: Gdzie te kanary? IP: 195.136.189.* 28.02.05, 16:24
      Prawda jest taka: kanary wyginęły!!!
    • wredna2 Re: Gdzie te kanary? 28.02.05, 16:37
      A satysfakcja Ci nie wystarczy, że w razie czego nawet kanar Ci nie podskoczy?:)
      • Gość: a ja na to Re: Gdzie te kanary? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:21
        Mnie juz dawno nie kontrolowali, a jezdze duzo MPK. Kanar to rzadkosc, jazda na
        gape to codziennosc. A kto za to placi? Pan placi, Pani placi, Spoleczenstwo
        placi - ze zacytuje kultowy Rejs.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka