Dodaj do ulubionych

Policja werbuje 15-latka

• Gość: miki Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.aster.pl 14.04.05, 10:29
      Niestety zbyt wiele praw im dano....od wejscia do domu bez nakazu po mozliwosc
      bicia i zabijania (Poznan).
    • Gość: Policjant Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.okocim.com.pl 14.04.05, 10:30
      Bardzo dobrze, że będzie donosił. I tak nic dobrego z niego by niewyrosło
      • Gość: A CO ZA 30 LAT Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.dacpol.com.pl / 213.25.206.* 14.04.05, 10:51
        A POTEM ZA 30 LAT MU BĘDZIECIE GŁOWĘ UCINAĆ ZA DONOSZENIE. KIEDYŚ TO SIE
        INACZEJ NAZYWAŁO.

POLICJA TO FRUSTRACI I DEGENERACI
    • Gość: Arex Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.zlotniki.pl / 80.51.250.* 14.04.05, 10:36
      Co za skurw*** !!! HWD Pałencji !!!!
    • Gość: T A miało być tak pięknie IP: *.tcz.wroclaw.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.05, 11:03
      Jeszcze troche i okaże się, że pod okupacją Niemiecką było bezpieczniej niż w
      wolnej Polsce, która ma wymiar sprawiedliwości tylko z nazwy (bo ze
      sprawiedliwością to on ma naj mniej wspólnego... zresztą z egzekwowaniem
      poszanowania prawa też).
      Ciekawe kiedy znów zdecydują się na zmianę Policja na Milicja... Od dłuższego
      czasu nie ma czegoś takiego jak Żandarmeria (no chyba, że wojskowa)...
      Poza tym niedługo się okaże, że jak jakiś szeryf dostanie po jajach od jakiegoś
      bandyty to w społeczeństwie nie znajdzie chętnych do współpracy, będzie taki
      brak zaufania...
      • Gość: antypies Konfidentom śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:31
        Zero litosci dla konfidentów. Karą za donoszenie na kolegów jest smierć albo
        przynajmniej takie baty że gosciu nie moze chodzić.
        • Gość: p.e.j.a. Re: Konfidentom śmierć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:09
          kara za takie obicie kogos powinna byc smierc-a ciebie tbym pood murem postawil
          juz teraz, antypsie je bany...
    • Gość: kazio Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:04
      komusza milicja
    • Gość: Buddy Cheton Re: Policja werbuje 15-latka IP: 212.160.172.* 14.04.05, 11:28
      Irytująca jest tendencyjność i jednostronność tej relacji.... To nie jest
      informacja tylko interpretacja.
    • Gość: znawca tematu Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 14.04.05, 11:28
      Panie redaktorze zanim cokolwiek Pan napisze proszę to dokladnie sprawdzić.
      Artykól jest napisany tentencyjnie, nierzetelnie. Jedyny efekt który osiągnąl,
      to wywolanie negatywnych opinii na temat Policji. To nazywa się wedlóg Pana-
      rzetelne dziennikarstwo?. Przytoczona zostala realacja tylko jednej storny.
      Moje pytanie brzmi wg. Pana jest to obiegtywne?. Inna sprawa, że wogóle nie
      orientuje się Pan w zagadnieniach dotyczących napisanego artukólu. Ale co
      wymagać od tak przeciętnego pismaka jak Pan, nastawionego jedynie na tanią
      synsację. Gratuluje tak profesjonalnego dziennikastwa i ciekawy jestem czy caly
      zespól Gazety Wyborczej jest tak super przgotowany do takich artykulów jak Pan.
      Gbyby Policja pracowala tak jak Pan zapewne nikt z domu by już nie wyszedl.
      Wyrazy szacunku.
      • Gość: Buddy Cheton Re: Policja werbuje 15-latka IP: 212.160.172.* 14.04.05, 11:34
        Nic dodać nic ująć. Omawiane tekścidło to pisanina na poziomie najgorszego
        brukowca pisana pod publiczkę, niezbyt zresztą wymagającą. Popieram przedmówcę.
      • Gość: CYWIL Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:42
        Drogi znawco tematu,pierwsze co zauwazyłem w Twoim liscie to rażące błędy
        ortograficzne.
        Potem spojrzałem na adres z którego piszesz i wiele sie wyjasniło.

Jezeli chodzi o merytorykę to zarzucasz znawco brak obiektywizmu dziennikarzowi.
        Z artykułu wynika że dziennikarz próbował dowiedziec sie od policjanta o
        przyczyny telefonów do nielata.Tnz obiektywizm był.

A teraz co do waszego policyjnego profesjonalizmu w tej sprawie:

1)Obowiązujące was policjantów procedury postepowania zostały
        pogwałcone.Złamaliscie prawo wy a nie ten chłopak!
        2)Młodzieniec jest prawdopodobnie niewinny ,bo nie został rozpoznany przez
        ofiarę. I co ? Zamiast przeprosin próbujecie przymusic go do współpracy.
        3)Zamiast siedziec cicho po wykryciu tej sprawy przez prasę ,piszesz człowieku
        z policyjnego adresu list pełen byków i obrazliwych zwrotów{vide pismak )
        sugerując nierzetelność dziennikarzom.

Przy tak pracującej policji to strach wyjść z domu,ale nie z obawy przed
        bandytami a przed wami,bo a nuz kurtka nie taka i pałą sie dostanie z
        policyjnego a nie sądowego wyroku.A potem sie dziwicie że nikt was nie lubi i
        na murach hwdp pisza nielaty.
    • Gość: rold tak za nic go nie zwineli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:36
      opisy dziennikarzy bywają wybiórcze, tuttaj okazało się jaka policja jest zła,
      łatwo komentować to postronnym i narzekać, pomstować, ale to nie wam 4 gnojów
      przyłożyło w biały dzien noż do szyi. To nie losowanie wskazało na Damiana,
      lecz jego dotychczasowy tryb życia.
      Popieram działania Policji, nasz kraj wymaga silnej ręki, tępić dziadostwo.
    • Gość: zainteresowany Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:37
      Moze niektórzy uznają to, co napisze za przejaw pewnej niepoprawnosci
      politycznej ale uważam , że: ty pOLICJANTOM nalezy sie konkretny wp...ol w
      ciemnej bramie... za kogo oni sie uwazają? bogami są? chyba rządzącymi własnymi
      gaciami. żon lepiej niech pilnuja jak sa na slużbie ;)
    • Gość: nostromo Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.iitd.pan.wroc.pl 14.04.05, 11:39
      jest taka piosnka j reichela policja chroni mnie przed bandytami ale kto ochroni
      mnie przed policja???
      • Gość: oggie Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.spsk5.am.wroc.pl 14.04.05, 11:52
        czyscie ludzie poszaleli? ktory winny sie przyzna ze cos ukradl? czy 15 latek
        musi byc swiety? w jakim wieku odsetek przestepstw rosnie najszybciej? wlasnie
        14 - 17 lat. i nikt takiego malego nie ruszy, bo zaraz sprawa naglosniona...
        nikt go zupelnie przypadkiem nie zatrzymal! co ma gowniarz do szlajania sie po
        nocy po miescie?
        policja cos robi - protesty
        policja nic nie robi - tez protesty!
        i kto wam dogodzi????
        stado!!!
      • Gość: obserw Re: Policja werbuje 15-latka IP: 195.187.106.* 14.04.05, 11:57
        Poraz kolejny widać tu na przykładzie policji (po prawnikach , lekarzach i
        politykach) jak destrukcyjny wpływ na jakość funkcjonowania państwa mają
        KORPORACYJNOSC i NEPOTYZM. W zawodach wymienionych powyżej pracują całe rodziny
        i to od pokoleń (dziadki, ojcowie synowie i wnuki). Przez to powstają wręcz
        mafijne układy gwarantujące pełną bezkarność i możliwość zrobienia praktycznie
        wszystkiego bez żadnych konsekwencji.
        Tylko przewalczenie tego zła i ostre kary za najdrobniejsze łamanie praw może
        zmienić postawę tych setek tysięcy zadufanych i zapatrzonych w siebie ludzi
    • Gość: mała Re: Policja werbuje 15-latka IP: 193.111.236.* 14.04.05, 12:01
      świetnie, polska policja zaczyna tworzyć swoje prawo zresztą zawsze robili co
      chcieli, ciekawe tylko dlaczego nie ma ich tam gdzie trzeba, gdyby to trafilo
      na moje dziecko popamiętali by mnie
    • lokator Re: Policja werbuje 15-latka 14.04.05, 12:20
      "Jeden z policjantów już zadzwonił do Damiana. Jego numer z imieniem wyświetlił
      się w komórce."

To znaczy, że ten numer już w komórce wcześniej był....
    • Gość: Wasko da Gama Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:23
      Artykuł nie jest tendencyjny - to samo życie.
      Ten chłopaczek być może jest niewinny, ale też mógł być napastnikiem. Sądzę, że
      policjanci, skoro się zdecydowali na tak drastyczną interwencję (pałowanie),
      musieli wiedzieć coś więcej (może mieli z nim już wcześniej do czynienia i
      wiedzieli co ta za „ziółko”).
      Czy mogli mu zaproponować „współpracę”?
      Mogli! W Katowicach, gdzie mieszkam, jeden rozrabiaka, koło dworca PKP sam mi
      się pochwalił, że współpracuje z policją. Sądzę, że to obecnie powszechna
      praktyka.
      Z przestępczością można walczyć tylko w ten sposób: poprzez zdecydowane
      działania, także na granicy prawa (vide „Brudny Harry”), poprzez uzależnianie
      od siebie przestępców i wchodzenie w ich środowisko.
      Policja amerykańska robi to na porządku dziennym (czy pamiętacie sprawę
      Murzyna, którego spałowano (a właściwie skatowano) za przekroczenie prędkości,
      od czego zaczęły się wielodniowe, krwawe zamieszki w Los Angeles?)
      Ta sprawa pokazuje, że świat nie jest taki prosty i myślenie, że nowi ludzi w
      policji to anioły (przychylam się do sugestii, że byli to jednak „nowi
      policjanci”), a pałowania i „ścieżki zdrowia” to środek stosowany jedynie
      w „minionej epoce”.
      No i jeszcze jedno.
      Ten reportażyk pokazuje dwuznaczność „listy Wildsteine”. Czy wy sądzicie, że te
      1,5 mln informatorów, którzy znajdują się w archiwach IPN w całej Polsce, to
      wredni donosiciele na „szlachetnych bojowników podziemia”?
      Z cała pewnością są na niej w większości ludzie, których wykorzystywano jako
      informatorów do walki ze światem przestępczym (opozycja w PRL liczyła nie
      więcej niż kilka tysięcy osób, więc donosicieli z „listy” jest, jak na nią
      stanowczo za dużo).
    • Gość: smoke_a [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:23
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: a [...] IP: 217.8.182.* 14.04.05, 12:25
        • Gość: oggie Re: Kazda ku.. z policji IP: *.spsk5.am.wroc.pl 14.04.05, 12:40
          rodacy wybaczcie, ale widze tu jedynie wasza malostkowosc... mamusia biegajaca
          za synusiem, antypolicjanci...
          czego wy wlasciwie chcecie?
          a jesli gowniarz na prawde cos przeskrobal? dalej bedzie go mamusia bronic, ze
          przeciez nikogo nie zabil? i straszyc policjantow ze ja popamietaja...
          prosze uwierzyc, nie z takimi tekstami do nich! od tego sa zeby pilnowac
          porzadku i pilnuja!
          na prawde odechciewa mi sie kraju ciaglych narzekaczy i matołów!
          moze tak w koncu ktos przylaczy sie do tepienia przestepczosci osobiscie?
          garstka policjantow ma zapewnic bezpieczenstwo 40 milionom ludzi? jakim cudem?
          zaden z nich nie jest Bogiem i nie ma nadprzyrodzonych umiejetnosci! to tylko
          ludzie, posiadajacy jak kazdy emocje i psychike... a za darmo mozna dostac w
          gebe co najwyzej od zgrai 15 latkow rzucajacych "miesem" w bramie... A POZNIEJ
          MAMUSIE WOLAJA...ZE TO PRZECIEZ TACY DOBRZY CHLOPCY...
          • Gość: a Re: Kazda ku.. z policji IP: 217.8.182.* 14.04.05, 12:46
            policja jest niedoinwestowana,ale to wszyscy wiemy.jednak zauwaz ze istnieje
            cos takiego jak prawo,procedury.sa przepisy ktore mowia co Policji wolno a co
            nie.jak mozesz chciec zeby obywatele przestrzegasli prawo kiedy nie robia tego
            sami stroze porzadku?????
            • Gość: oggie Re: Kazda ku.. z policji IP: *.spsk5.am.wroc.pl 14.04.05, 12:54
              a takim wlasnie mysleniem przekraczasz bariere tego co tobie wolno...
              zaproponuj mi wiec jakis sposob dzialania dla policji.. miala smarkacza po
              glowce poglaskac jednego z drugim? przeciez to paranoja! jesli sami nie
              dojdziemy do wniosku ze warto w koncu cos zmienic, policja sama na pewno tego
              nie zrobi...
              • Gość: a Re: Kazda ku.. z policji IP: 217.8.182.* 14.04.05, 13:24
                ja nie powiedzialem ze Policja ma sie cackac z przestepcami,ale to ze istnieja
                prawnie przewidziane metody walki z przestepczoscia!!takze z niwletnimi. w
                kodeksie karnym odpowiedzialnosc karna ponizej 17 roku zycia jest traktowana
                wyjatkowo.Policja nie moze stac ponad prawem.poza tym pamietaj, ze na gruncie
                prawa procesowego istnieje domniemanie niewinnosci.temu chlopakowi nawet nie
                postawiono zarzutow,nie pozwolono sie skontaktowac z rodzicami...ja o takich
                rzeczach czytalem w ksiazkach dotyczacych historii Polski w latach 1944-
                1989.miejsce Policji jest po stronie prawa,we wszystkich aspektach.od tej
                zasady nie moze byc wyjatkow!!!!
                • Gość: oggie Re: Kazda ku.. z policji IP: *.spsk5.am.wroc.pl 14.04.05, 13:43
                  rozumiem argumenty... ale nadal trzymam sie swoich. zwroc uwage, ze ow artykul
                  traktuje jedynie o tym (i wlasciwie daje poglad..) ze dziecko zostalo przez
                  policje napadniete... a co jesli w toku postepowania zostana postawione mu
                  zarzuty? na prawde bardzo rzadko w rece policji trafiaja ludzie zupelnie
                  niewinni... poza tym dobra byla by nowelizacja kpk o obnizenie wieku
                  odpowiedzialnosci karnej do lat 15 w szczegolnych przypadkach - zabojstw,
                  gwaltow, usilowania zabojstwa. nie mozemy sobie pozwolic na jakiekolwiek
                  poblazanie przestepcom. w kraju jest zbyt niebezpiecznie. niedawny glos o
                  poprawie bezpieczenstwa wydal mi sie byc glosem jedynie osob nie wychodzacych z
                  domu...
                  policyjny terror - NIE, ale respekt dla POLICJI - tak, prawdziwej POLICJI
                  • Gość: KR$ Powalilo cie? IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 14.04.05, 15:54
                    oczekujesz respektu za taka akcje? trzech uzbrojonych 'bohaterow' - a tak
                    naprawde to zakompleksionych szmaciarzy przyjechalo pod dom 15latka, napadlo go,
                    pobilo i porwalo na komisariat...

I jak sie okazalo wszystko bez powodu.

Czy ty wiesz baranie co to jest prawo?
                    • Gość: TYTUS JE**Ć policje!! IP: *.ckp.pl / *.ckp.pl 27.04.05, 11:11
                      mialem niedawno nieprzyjemność kontaktu z policją. Przesłuchiwany byłem 3 razy.
                      Po trzecim przesłuchaniu policjant dochodzeniowy dał mi do podpisania kartkę A4
                      wypełnioną prawami przysługującymi przesłuchiwanemu m.in. O PRAWIE DO ODMOWY
                      ODPOWIEDZII NA PYTANIE. Na dole była adnotacja "O PRZYSŁUGUJĄCYCH MI PRAWACH
                      POINFORMOWANO MNIE PRZED PIERWSZYM PRZESŁUCHANIEM" i miejsce na MÓJ PODPIS. To
                      przecież KU**A jeden wielki ABSURD.
                      HWDP
    • Gość: Baron I Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:42
      To jeszcze w Polsce takie kreatury pracują co na to panowie komendanci
      wojewódzcy bo do powiatowych to już nie ma po co chodzic w ponad 75 % to
      pracuje jeszcze stara menklatra z czasów komuny.Policja powinna mieć co
      najmniej raz na 5-ć lat badania psychiatryczne a nie tylko podczas przyjęcia do
      służby niektórym to juz mózgi powykrecało z głupoty.
    • qfc I jak w takiej sytuacji moralnie nie popierac 14.04.05, 12:58
      przestepcow. Chyba o to policji chodzi - beda mieli wiecej roboty, wiecej
      etatow. W robocie beda czuli sie bardziej zabezpieczeni.
    • adakny [...] 14.04.05, 13:06
      • Gość: pitekantropus Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:57
        Dobrze jest widzieć realia i mieć właściwy stosunek do tych realiów.Wydaje
        się , że artykuł ma swoje uzasadnienie w ukazaniu sprawy - precedensu i zapewne
        wywoła właściwe skutki.Jednak dobrze jest wiedzieć , że gdzie drwa rąbią tam
        wióry lecą. Ten co pracuje w kanalizacji ma dużą szanse , że zostanie ochlapany
        fekaliami.Każdy musi sobie zdawać sprawę , że funkcjonuje w ramach mniejszego
        lub większego ryzyka.Kiedy Rywin - w kontekscie odbywania kary- wypowiada się ,
        że w tym kraju moze zdarzyć się każda niesprawiedliwość to pewnie oczekiwał
        aplauzu w momencie inkasowania stosownego wynagrodzenia za pośrednictwo.Skalę
        ryzyka uznał za mało istotną. Późna pora na ulicy , kibice piłkarscy po meczu
        to niestety na dzisiejsze czasy zagrożenie dla przeciętnego
        przechodnia.Przekreślanie w czambuł działań policji poteguje te zagrożenia. To
        tak jak Leper wykrzykuje złodzieje ale przcież my wiemy kto naprawdę jest
        złodziejem .Brak nam jednak możliwości przeprowadzenia dowodu ale przcież już
        niektórzy ze złodziejskiej paczki siedzą więc niekiedy wesprzyjmy tych co
        ścigają przestępców pamiętając , że wiory mogąlecieć.
    • ant777 i tak miał szczęście że go nie zastrzelili.. 14.04.05, 13:10
      przez przypadek.
    • Gość: Dzonny Dobrze P. Policjanci, napie.. bandytow !! IP: *.ny325.east.verizon.net 14.04.05, 13:30
      Za malo jeszcze, napie..c blockersow, hoodersow, rapciuchow, bandytow.
      Sciezke zdrowia robic. Rozbic holote !
      Dawaj Dawaj komisarzu nie lekaj sie - NAPIE..J !
    • Gość: Renia Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:42
      Większość jest przeciw. No dobrze, ale jak rozgryźć blokersów i ich ciemne sprawy ?
      Przecież nikt z "podwórka" ich nie sypnie, a za pieniądze to może tak..
    • adminn Ojej! Kupiłem kurtkę na placu!!! 14.04.05, 13:56
      Kupiłem kurtkę na placu !!! I tej zimy już widziałem w takiej samej chyba z 20
      osób. Mam przechlapane jeśli któryś z nich coś nabroił. Na wszelki wypadek
      szybko ją wyrzucę.
    • Gość: Paweł Brawo POLICJA IP: *.dint.wroc.pl 14.04.05, 14:07
      Ten rozwydrzony naród trzeba mocno trzymać za morde, a taką bandę młokosów w
      szczególności. Nie można się bać przechodząc koło grupki wyrostków. Brawo,
      pokazujcie się Panowie częściej - Policji trzeba się bać.
      • Gość: stanislaw Re: Brawo POLICJA IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 14.04.05, 14:19
        Policję należy szanować a nie bać się. Ja jako obywatel (i podatnik) po prostu
        ich się boję. Ta "firma " to prostu MO c.d. a komenda to DUSW lub WUSW.
    • jacek.69 Poziom artykułów GW spada!!! 14.04.05, 14:56
      Czy ogóle ktoś z GW zadał sobie trud sprawdzenia, jak sprawa wygląda od
      drugiej strony? Czy są jakieś dowody na poparcie słów małolata, który czuje że
      jest "na fali" i medialny, opowiadajac swoją wersję wydarzeń? Czytam GW od
      piętnastu lat, ale ton jej artykułów coraz bardziej kojarzy mi się z Faktem I
      SuperExpressem, a nie poważną (i rzetelną) gazetą codzienną. Cała moja
      wypowiedź oczywiście niech nie znaczy, iż jestem całkowicie bezkrytyczny wobec
      Policji.
    • wielki_czarownik Tracę rozeznanie 14.04.05, 16:23
      Powoli tracę rozeznanie gdzie wróg mój a gdzie przyjaciel. Czym się różni policjant od bandyty którego ściga? Niedługo już chyba tylko mundurem. Różnice coraz mniej wyraźne...

Ech... gdzie taka policja jak w Skandynawii - profesjonalna, miła ale jak trzeba to niesamowicie skuteczna.
    • Gość: siwyone Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.wroclaw.mm.pl 17.04.05, 15:43
      Siemka ziom jak bym mogł to bym ci pomogł . A co ta policjia mysli ze maja
      gnaty i odznaki to im wszystko wolno nierozumiem tego na autach ich pisze ufaj
      swojej policji ja nic z tego nie rozumiem .Ale wiem jedno ze oni mysla ze sa
      jedna wielka mafia ktorej nic niemozna zrobic .Dlamnie to jest skandal
      naprawili by twoja brame ktora rozwalili .
      • Gość: Vert Re: Policja werbuje 15-latka IP: *.wroclaw.mm.pl 17.04.05, 16:03
        Bo to ziomus jest legalna mafia która se może robić wszystko i myślą, że im nic
        się nie zrobi dobrze, że ta sprawa jes topisana bo jak znam życie to byłaby
        zatuszowana. A czemu tez nie ma opisanego tego, że nei ma protokołu
        zatrzymania ?? przynajmniej ja tak szłyszałem. Na szczęście ziomek jest mądry i
        pozdro dla Ciebie. Pijemy w piątek i 3m się te ku.. nic CI nei zrobią !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka