Dodaj do ulubionych

Już nie mogę słuchać radia!!!!Dość!!!!!!!!

IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 04.07.02, 05:37
Cześc. Już po prostu nie mogę...Mam w samochodzie zaprogramowanych 7 stacji. I
codziennie jest tak samo. Cholerna papka. Od miesięcy w żadnym radiu nie
słyszałem fajnej pisenki, której bym nie znał. pierwsza stacja : George
Michael , 2ga:jakiś zajechany Maanam , 3cia: trzeba
dwojgaaaaaaaaaaaaa...4ta:Golec-Syfolec , 5ta:Jeszcze Górniak nie zginęła,
6ta:Queen , 7ma:przestaje rozróżniać...Sam pracuje w radiu i tak się
zastanawiam, nie macie dość? Nie chce wam się wyć od tych dźwięków słyszanych
milion razy , od tej tapety bezsensownej? Ciekaw jestem czy to słuchacze są tak
tępi , czy my. Czy to Wy nie jesteście w stanie przetrawić czegoś innego , czy
my święcie jesteśmy przekonani że tylko filozofia inżyniera Mamonia jest
dopuszczalna: "Jak mogę lubić coś ,czego nie znam".Hm?.....
Obserwuj wątek
    • Gość: MKK Re: Już nie mogę słuchać radia!!!!Dość!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.02, 07:57
      Gość portalu: Joe_Stru napisał(a):

> ...Sam pracuje w radiu i tak się zastanawiam, nie macie dość? Nie chce wam się
      > wyć od tych dźwięków słyszanych milion razy , od tej tapety bezsensownej?
      > Ciekaw jestem czy to słuchacze są tak tępi , czy my...

Tak! mam dość i chce mi się wyć! Na tę okoliczność mam przygotowanych parę płyt
      CD ... a radiu (sic!) mówię "pa".

> ...czy my święcie jesteśmy przekonani że tylko filozofia inżyniera Mamonia jest
      > dopuszczalna: "Jak mogę lubić coś ,czego nie znam".Hm?.....

Tak, myślę, że to prawda!
      Nawiązując, w takim znaczeniu radio "w ogóle ma jakąś ogólną tendencję: kolka,
      wątroba, śledziona, noga..."

• nelka Re: Już nie mogę słuchać radia!!!!Dość!!!!!!!! 04.07.02, 08:00
      Próbowałeś słuchać radia RADIOSTACJA ?
      Daje radę, chyba najfajniejsza radiostacja i fajna muzyczka.
      • Gość: Joe_Stru Re: Już nie mogę słuchać radia!!!!Dość!!!!!!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 04.07.02, 08:12
        nelka napisał(a):

> Próbowałeś słuchać radia RADIOSTACJA ?
        > Daje radę, chyba najfajniejsza radiostacja i fajna muzyczka.

Tak , jasne ,że próbowałem. Ale chodzi mi o coś trochę innego. Kto szuka ten
        znajdzie , wiadomo , ale chciałbym jednak ,żeby i moje radio , i te dwie
        komercyjne lokomotywy od czasu do czasu , choćby dla śmiechu ,zaproponowały coś
        trochę innego. Może niekoniecznie Dead Kennedys o 8 rano , ale po prostu coś
        ciekawego , coś czego nie znam , pieśn , której nie potrafię odśpiewać od
        początku do końca. Myślicie ,że takie próby skończyłyvby się soadkiem
        słuchalności , czy warto byłoby spróbować????pzdr.(dziś na próbę zagraliśmy "Girl
        from Ipanema- znane i stare jak świat, oczywiście , ale chyba nie aż tak
        zajechane do końca:-))

• johann3 Re: Już nie mogę słuchać radia!!!!Dość!!!!!!!! 04.07.02, 08:18
          gram klasyczną muzę z przyjaciółmi, nie mówię, że to jest to, ale może dla
          równowagi cofnąć się choć na kilka minut w czasie i pograć lata 40-ste, 50-te,
          albo coś z XIX wieku? Tam było wiele piosenek też mówiących o miłości czy
          zdradzie ale o wiele czystszym językiem. Słuchalności nie ma bo wszyscy
          słuchacze przełączają kanały, szukając czegoś dla siebie, pozdrawiam
          • Gość: umf Re: Już nie mogę słuchać radia!!!!Dość!!!!!!!! IP: *.gjsd.k12.pa.us 04.07.02, 12:54
            Najgorsze jest to, że stanowiska szefów muzycznych w rozgłośniach piastują osobnicy dla których wyznacznikiem popularności są słupki, a nie żywi słuchacze związani ze stacją od miesięcy. Dopóki za antene odpowiadają betony karmione codziennie kilkoma promocyjnymi singlami nadsyłanymi przez największe wytwórnie - tak będzie. Tematyczne programy autorskie umarły i prędko nie zmartwychwstaną. No chyba, że betony skruszeją, ale w to już nie wierzę... Zresztą czego wymagać od chłopczyka, który mając dwadzieścia kilka lat jest "alfą" i "omegą" odpowiadającą za oprawę muzyczną stacji... I nie jest to przypadek odosobniony.
            • Gość: lem Re: Już nie mogę słuchać radia!!!!Dość!!!!!!!! IP: *.um.wroc.pl 05.07.02, 11:54
              radia slucham tak "na powaznie" od stosunkowo nie dlugiego czasu bo od mniej-
              wiecej 7 lat. do niedawna byla sobie 3. owszem, byly jakies zastrzezenia do tej
              stacji, nie bylo to w 100% odpowiadajace moim potrzebom, no ale z posrod calego
              repertuaru radiowego bylo to cos co sie odroznialo. to co sie teraz stalo z ta
              stacja to mozg staje deba. ale pisac o tym nie zamierzam, bo sensu to chyba juz
              nie ma. o czym innycm chcialem.
              radiostacja, ktos mowi.
              no niby ok. tylko ze rozstrzal muzyki tam prezentowanej tez nie do konca mi
              odpowiada a poza tym tam jest "za malo" ;) publicystyki, za malo "gadania". a w
              momencie jak ktos nie oglada tv, to dobrze miec stacje z ktorej czlowiek na
              biezaco wie co sie na swiecie dzieje.
              a tu bida i posucha.
              reszta stacji jest zdecydowanie nie dla mnie. tak sie czasem zastanawiam, czy
              we wroclawiu sa radiostacje niezalezne? czy w polsce sa wogole takie rzeczy?
              nadawane przez zapalencow, idealistow, swirow ;) itp.?????
              fajnie by bylo gdyby takie cos istnialo.
              • Gość: cyfer Re: Już nie mogę słuchać radia!!!!Dość!!!!!!!! IP: 209.3.144.* 05.07.02, 12:03
                Gość portalu: lem napisał(a):

"czy w polsce sa wogole takie rzeczy? nadawane przez zapalencow, idealistow, swirow ;) itp.????? fajnie by bylo gdyby takie cos istnialo."

alez istnieja takie stacje. tyle, ze w internecie...

• Gość: bonk poranny toster IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 05.07.02, 12:05
      to jeszcze nic - jak byłem w czechach /takie państwo na południe od wrocławia/ włączam-włonczam radio i leci
      idealna kopia programu poranny toster który dadaje jedna z ogólnopolsich stacji radiowych.Nawet dzwięk
      smażonego tłuszczu był identyczny tyle tylko że z języka i reklam się pochachałem..ale ogólnie permanentna
      globalizacjai konsolidacja
      a co do radia to prawda że wybór z dnia na dzień coraz gorszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka