Dodaj do ulubionych

Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależne...

IP: *.gtech.com / *.gtech.com 13.06.05, 23:14
"To nie jego wina, że jest dzieckiem posła. Nie ma żadnego związku pomiędzy
tym faktem a wyborem do rady nadzorczej."

Jeśli ktoś się doszukuje takiego związku to chyba ma nie po koleji w
głowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 14.06.05, 00:49
      A chłopaki dalej robią swoje!!!
    • Gość: as mlodziutki! IP: *.dyn.optonline.net 14.06.05, 01:32
      .. czytajac tytul myslalem ze ma kolo 18...ach milo byc wciaz mlodziutkim:)
      • Gość: kudłaczek pani Lubiniecka ma tyle lat, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 07:26
        każdy kto ma 28 jest "młodziutki"...
    • Gość: sara Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 03:11
      Jaja se robicie. W tym całym KGHM jest taki sam burdel jak pod rządami Kaczora w
      Warszawie. I mamy kraj prywatnych folwarków z wami jako robolami. Niech żyje
      kapitalizm w polskim wydaniu.
    • Gość: malpka Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ IP: 213.25.141.* 14.06.05, 08:10
      28 lat - nie taki mlodziutki jak sie pani wydaje.
    • em.em.em Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ 14.06.05, 09:33
      a wiecie, ze syn Posla Krasonia tez tam pracuje (pracowal - nie wiem na 100%,
      jaki jest stan obecny).
      • Gość: Oktoberfest Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 14.06.05, 12:22
        może em.em.em napisał:
        > a wiecie, ze syn Posla Krasonia tez tam pracuje (pracowal - nie wiem na 100%,
        > jaki jest stan obecny).

może z "młodziutkim" Zbrzyznym siedzą przy sąsiednich biurkach? :))

• Gość: ktoś Lubiniecka daj sobie spokój....... IP: *.kghm.pl 14.06.05, 12:07
      Pani Lubiniecka chyba uwzięła się na rodzinę Pana Posła... niech lepiej napisze
      coś o lubińskiej solidarności to wtedy jej "artykuły" będą ciekawsze bo jak na
      razie to tych paszkwili nie da się czytać!! PANI REDAKTOR!! NIECH PANI TAK NIE
      NUDZI!!
    • Gość: ggg Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:35
      nie nnie jego wina ale wiadomo ze jak tatus jest posłem to dzieciakowi łatwiej
      startowac i to z grubej rury! a inni haruja na tych samych podrzednych stołkach
      bez podwyzek szereg latach, czesto do emerytury! taki młody nie ma
      doswiadczenia, a to zdobywac sie powinno w sposob uczciwy! Powinien zaczac od
      dołu i stopniowo piac sie do gory! W dialogu podobnie jest, pracownicy z duzym
      stazem siedza na tych samych stiołkach od szeregu lat, bez szans na awans a
      przyjdzie młody i od razu na wysoki stołek.Więc jak sie ma plecy to i dobry
      stołek.To nic innego jak rodzaj korupcji!
    • no.logo Owszem, JEST młodziutki. 14.06.05, 14:26
      Normalnie, to 28 lat nie oznacza już młodzieniaszka. Ale zasiadając w radzie nadzorczej spółki obracającej miliardami powinno się mieć za sobą nie tylko wykształcenie, ale i doświadczenie (ech, te moje idealistyczne mrzonki). Policzmy: towarzysz Wiesław zaczyna studia (bo mam naddzieję, że on skończył jakieś studia) w wieku lat 19, kończy w wieku lat 24. Mając już dyplom magistra inżyniera w kieszeni może zacząć karierę trochę ambitniejszą niż wspomniany w artykule palacz. No to się pytam - jakimż to doświadczeniem w nadzorowaniu milionowych inwestycji legitymuje się członek rady Wiesław Zbrzyzny, który - z definicji - ma nadzorować działania zarządu spółki?
      • Gość: gonzo Re: Owszem, JEST młodziutki. IP: 195.175.37.* 14.06.05, 20:04
        otóż znam go osobiście, jest absolwentem politechniki wrocławskiej - tytuł mgr
        inż. - studia dzienne, obecnie kończy MBA na AE Wrocław.... mało jak na ten
        wiek?
        • no.logo Fantastycznie! 14.06.05, 22:14
          Skoro znasz go osobiście, to na pewno powiesz nam, jakimi to kwalifikacjami i doświadczeniem cechuje się pan Zbrzyzny junior, które umożliwiają mu merytoryczną kontrolę zarządu spółki obracającej miliardami.
    • obywatelpb Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ 14.06.05, 14:27
      Kolejny ryj przy korycie.
    • Gość: Dyndalski Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:08
      Nie daleko pada jabłko od wierzby na które rosna gruszki tow. Millera.Jeśli ktoś
      w stanie wojennym założył OPZZ do spółki z SB a po tym doil ile sie z tego dało
      inadal z tego korzysta to trudno mu się odzwyczajć. Nie wykluczony, iż junior
      był dobrym palaczem i dobrym podpalaczem, ale to nie znaczy, że jeśli ktoś
      pompuje benzyna do samolotu, to może zostać pilotem, chyba że własnego
      samolotu, wtedy szlag trafi samolot i jednego pilota.Na pilota linii lotniczych
      zbyt duże ryzyko nie mówiąc o braku spadochronów.Oczywiście nepotyzm jest nie
      mile widziany np. syn P.Thacher był pilotem podczas wojny o Falklandy i choć
      mamusia była premierem nie został członkiem sztabu RAF'u.
      Pszę Państwa przestańcie dyrdymały i duby smalone pleść o inteligencji rodem z
      PZPR i SLD.
    • Gość: Oktoberfest dofinansować =/= sfinansować IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 14.06.05, 15:14
      "...Jego młodszy syn Szymon pracuje w biurze zarządu KGHM. Jesienią 2004
      koncern dofinansował jego studia kwotą 3200 zł..."

Te studia podyplomowe kosztują właśnie 3200,- :
      www.ae.wroc.pl/~plikiae/podyplomowe/ie/analek.htm
      i bez skojarzeń! ten "analek" to tylko "analiza ekonomiczna":))

Pytam więc - dofinansował, czy pokrył cały koszt?
      Skoro "dofinasował kwotą 3200 zł", to wygląda na to drugie, a pisze p. redaktor
      co innego.
      dofinansować =/= sfinansować

"Natomiast prezes Energetyki Tadeusz Figiel gorąco wychwala zalety młodego
      Zbrzyznego: - Wiesław to zdolny inżynier. Zaczynał w kombinacie jako palacz,
      teraz nadzoruje produkcję czterech ciepłowni."

Zawrotna kariera palacza :))

MIŚ /Scena 52: (w kotłowni)

[Palacz rozmawia przez telefon i pali papierosa. W oddali słychać spiewanie
      uradowanej gawiedzi]
      Palacz (do telefonu): Kotłownia, słucham !!! Moje uszanowanie dla pani
      Kierowniczki ! ...
      Głos z tłumu: Uwaga chłopaki !!! A teraz zaśpiewamy naszą piosenkę !!!
      Tłum: Raz, dwa ! Raz, dwa, trzy ! Pięć, sześć, siedem ! Osiem ! Raz, dwa ! Raz,
      dwa, trzy ! Pięć, sześć, siedem ! Osiem !
      Palacz (do tłumu): Proszę chwilowo o spokój !!! Cisza, ADM do mnie dzwoni !!!
      Palacz (do telefonu): Słucham pani Kierowniczko ! Tak jest ! Aaaee... Aaaee...
      Pani Kierowniczko ! Pani Kierowniczko ! Ja to wszystko rozumiem ... Ja
      rozumiem, że wam jest zimno, ale jak jest zima, to musi być zimno ! Tak ?! Pani
      Kierowniczko ! Takie jest odwieczne prawo natury ! Czy ja palę ?! Pani
      Kierowniczko ! Ja palę przez cały czas ! Na okrągło ! (odpala jednego papierosa
      od drugiego) Nie, no nie ma za co. Moje uszanowanie dla pani Kierowniczki !
      Moje uszanowanie !
    • Gość: Karol Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:19
      Hańba. nepotyzm rządzi w Polsce, a zausznicy Zbrzyznego twierdzą, że to nie jest
      wina jego syna. Gdyby miał honor wyparłby się takiego ojca "chrzestnego"
      • ja22ek Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ 14.06.05, 17:20
        Honor i lewica nie chodzą obecnie w parze.
        • no.logo Nie tylko. 14.06.05, 17:35
          W parze nie chodzą honor, uczciwość, przyzwoitość, troska o dobro wspólne, etc. Z lewicą, prawicą, centrum, słowem - z polityką przez małe, polskie "p".
    • Gość: ddddd Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.06.05, 22:09
      Pani Redaktor, brawo!
      Ale prosze poszukac rowniez innych osob, majacych wplywowych chrzestnych, w
      spolkach wokol kghm. Wynik moze byc bardzo, naprawde bardzo, interesujacy.
    • wielki_czarownik Oto TKM w całej okazałości. 14.06.05, 22:32
      Oto TKM w całej okazałości. Ktoś jeszcze chce głosować na SLD?
    • Gość: Nieważne Cała prawda jaką znam... IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.06.05, 00:09
      Mogę za to stracić pracę, ale co tam... Pan Wiesław Zbrzyzny zaczynał karierę w
      Energetyce Lubin jako zastępca kierownika, choć formalnie nie było takiego
      stanowiska! Jednak gdybym poszukał to bym znalazł jeszcze przepustki przez
      niego podpisane i podbite! Palaczem to on był, ale papierosów, był rzucany z
      działu na dział nie po to żeby poznać robotę, ale żeby było w papierach coś
      wpisane! Żeby teraz pan Figiel mógł powiedzieć, że to zdolny inżynier i
      zaczynał pracę jako palacz <ŚMIECH>. On nawet nie wie co to jest praca palacza!
      Nadzoruje pracę 4 ciepłowni??? Ludzie! On nawet nie wie podstawowych rzeczy o
      pracy w Energetyce! Byłem świadkiem rozmowy, kiedy pytał się o rzeczy, które
      powinien wiedzieć zwykły pracownik!!! Kilka osób pożegnało się z pracą, żeby
      zwolnić miejsce dla Wieśka! I to byli dopiero zdolni inżynierowie. Pracują w
      Energetyce od lat, ale każdy "WAŻNY" tylko się nimi wysługuje! A co ze
      spalaniem śmieci z Wrocławia w ciepłowniach??? Któryś z Was pismaków wziął w
      łapę żeby o tym nie pisać?! Dziwię się, że Wy (GW), dopiero teraz zajeliście
      się tematem Energetyki i kombinatu...To chyba jakiś żart. A jeszcze jedno. Pan
      Wiesław również miał sponsorowane studia (dokładnie nie wiem ile), ale dla
      innych w Energetyce już niestety nie starczyło są niestety mniej zdolni od
      Wieśka... I tak na marginesie... Oczywiście, że to nie jego wina, że jest synem
      posła, bo wydaje się być wporządku kolesiem. Zawsze mówił, że on nie chce nic
      od starego. Widać, że już wtedy kłamał...
    • marek_nw Tylko na państwowym można dziedziczyć władzę ... 15.06.05, 08:07
      Jak po raz kolejny łatwo zauważyć - dynastie nie zginęły. Tylko w państwowych
      firmach można objąć dziedzictwo, gdy nie jest własne.
      Pomijam tu firmy prywatne. Tam własność jest jednoznaczna i nie budzi
      wątpliwości.
    • Gość: niestety polka Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki IP: *.localdomain / 203.63.134.* 15.06.05, 10:24
      Zloscic sie i komentowac, co to da? Kiedys smialiscie sie z sytuacji w Polsce w
      kabaretach a teraz mozecie jawnie szczerzyc zeby. W Polsce nigdy nie bedzie
      dobrze bo wszyscy tylko gadac umieja a nie moga kopnac w d...kogo trzeba. Tym
      czerwonym kmerom trzeba wloskiej sprawiedliwosci (nie mieszkam w Italii ale
      popieram wloska determinacje). Wstydze sie tego ze jestem polka i nigdy sie do
      tego nie przyznaje jesli nie musze!
    • Gość: Jas Re: Syn posła Zbrzyznego we władzach spółki zależ IP: 193.27.5.* 15.06.05, 13:12
      na reszci i mlody bedzie mial cos do powiedzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka