Dodaj do ulubionych

Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampani...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 00:33
I co w tym zlego ze przy okazji kampanii udalo sie pomóc wielu osobom???
Na wizyte u specjalisty trzeba czasem pól roku czekac!! Ja osobiscie jestem
zadowolony ze udalo mi sie bez kolejki i czekania dostac do ortoprdy, co
normalnie graniczy z cudem!!
Inni kandydaci rozdaja kielbase lub piwo, a Paradowski przynakmniej cos
pozytecznego zaproponowal!!Ja tam na niego zaglosuje!!Przynajmniej cos robi a
nie gadanie na okraglo! Kase wydaje na pozyteczne rzeczy a nie na 100
plakatów na slupach i drzewach z gebą misiaka!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wsciekly Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 00:37
      nie macie sie juz chyba czego czepiac!!
      moze by tak sie ktos zająl tymi co miliony plakatów wieszaja na przystankach,
      koszach na smieci i drzewach !!Wkurza mnie to juz na maksa!!Miliony na
      kampanie a dzieci nie maja co jesc w Bieszczadach
    • Gość: ..sie przetraszyli Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.09.05, 07:52
      ale sie przestrszyli rywale do senatu trzymający władze i chcący ją jeszcze
      utrzymac we wrocku. istny cyrk. nic nie robią przez dwa miesiące potem zakleją
      miato plakatami i z klucza parytjnego chca wejsc do senatu. "nie"
      mówimy "chochsztaplerom" i leniuchom. ludzie paczcie na to kto cos zroibl kim
      jest i co moze w przyszlosci jeszcze dla nas zrobic.pozdro
    • Gość: jw Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: 213.134.172.* 19.09.05, 08:12
      www.nfa.pl/articles.php?id=112
      Sprawa doc. Zofii Szychowskiej szykanowanej w tej samej Akademii Medycznej za
      opublikowanie tekstu 'ZBYT DUŻO PYTAŃ' w Forum Akademickim
      (www.forumakad.pl/archiwum/2001/09/index.html) została w części
      przedstawiona w artykule - 'Burza na uczelni -Słowo Polskie-Gazeta Wrocławska 6
      stycznia 2004r.' Poszkodowana ratuje się zwolnienami na leczenie. Oczywiście
      Rektor AM prof. Paradowski twierdzi , Uczelnia nasza nie szykanuje żadnego ze
      swych pracowników'

jak się czyta relacje o mobbingu w środowisku akademickim (zarówno te
      publikowane, jak i te które napływają do stowarzyszeń antymobbingowych) to ma
      się wrażenie, że mamy tu jakąś anomalie i w polskich uczelniach to na ogół
      podwładni szykanują przełożonych, ktorzy nie mają środków aby temu zapobiec!

Niestety należy żałować, że nie ma do tej pory publikacji naukowych na temat
      tego rodzaju mobbingu. A szkoda. Może by była wreszcie szansa na Nobla. Konrad
      Lorenz za prace m.in. nad mobbingiem wśród zwierząt taką nagrodę dostał. Skoro
      u nas mamy tak niespotykane zjawiska mobbingowe to należałoby je zbadać naukowo
      i opublikować w renomowanych czasopismach! To obowiązek naukowca, niestety nie
      realizowany przez decydentów akademickich !

Oddział Krakowski Krajowego Stowarzyszenia Antymobbingowego zwrócił się z
      propozycją mediacji do rektora AM we Wrocławiu prof. Leszka Paradowskiego.
      Rektor twierdził, że w jego uczelni nie ma mobbingu (mimo doniesień prasowych)
      natomiast to niesłusznie skarżąca się na mobbing doc. Szychowska szykanuje
      przełożonych. Niestety rektor nie podjął tematu mediacji ! Także zespół
      prezydencki do spraw tworzenia ustawy 'prawo o szkolnictwie wyższym' którego
      członkiem był rektor L. Paradowski nie włączył do ustawy instancji mediatora.

• Gość: glupoty Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 14:12
        ty sobie lepiej sobie zobacz teczkę tej kobiety....
        • Gość: jw Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: 213.134.172.* 19.09.05, 14:30
          a co to ma do rzeczy? Teczki akademickie zwykle sa tajne np.
          www.nfa.pl/articles.php?id=37
          a jesli ktos nie chce mediacji z zewnątrz to coś jest nie tak. Teczki
          akademickie mozna preparowac i każdego niewygodnego ujawniajacego przekrety
          eliminować. To raczej standard w naszej rzeczywistości.
          • Gość: ty masz pojęcie.. Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 14:43
            jak nie masz pojecia o czym mowisz to sie nie odzywaj. na gole oko widac ze nie
            znasz sprawy i tej osoby. nie wiesz o czym rozmawiasz a probojesz sie wtracic
            bo ktos ci tak kazal. przykre to ale skoro juz tak jest to...
            • Gość: jw Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: 213.134.172.* 19.09.05, 15:37
              Jak nie masz pojecia to sie nie odzywaj. Oczywiście jak ktos chce poznac prawde
              to oczywiście to jest jakis spisek i 'ktos mi kazał' Takie prymitywne
              argumenty sa charakterystyczne szczególnie dla mentalności decydcentow
              akademickich
      • Gość: Placek Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.09.05, 17:40
        Niedawno, do pół roku temu, była też jakaś afera z doktorem szykanowanym na
        gastroenterologii dziecięcej; doktor (a może doktorant) nagrał rozmowę ze swoim
        przełożonym, prof. F.I. i chciał ją dać do osłuchania rektorowi...który odmówił,
        bo prof. jest jego kolegą. Jak ta sprawa się skończyła (oprócz odejścia z pracy
        poszkodowanego)?
        • Gość: Frank Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.05, 08:24
          Czy prof.F.I. to Franciszek Iwańczak, noszący za PRL wśród studentów
          ksywę "Mały Franek", tak jak gloryfikowany przez komuchów czerwony partyzant, w
          rzeczywistości zwykły bandzior? Iwańczak rzeczywiście wykończył sporo swoich
          współpracowników (i innych pracowników AM-jako sędzia dyscyplinarny) w czasie
          swego długiego zawodowego życia w AM we Wrocławiu.Wraz z żoną, ktora pod
          kierownictwem Paradowskiego ni z gruchy ni z pietruchy robiła habilitację
          (należą do rożnych wydziałów)należy do gorących zwolenników Paradowskiego.
    • Gość: zadowolona Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.adm.am.wroc.pl 19.09.05, 08:29
      Sama byłam na Borowskiej i jestem zachwycona pomysłem jak całe rzesze innych
      osób. Nie ma w tym nic nagannego, udało się komuś pomóc. Szkoda, że inni
      kandydaci zajmują się jedynie zaśmiecaniem miasta.....Na pewno zagłosuje na
      Profesora.Może gdyby Pan zspytał o opinię pacjentów którzy byli na Borowskiej
      Pana artykuł miałby zupełnie inny charakter, może w zbyt pozytywnym świetle
      przedstawiłby Profesora?. Ale pozytywna kampania tak przed wyborami to mało
      popularne, szczególnie w naszym kraju.A dziennikarz napisze wszystko, nie zna
      pojęcia etyka, prawda Panie Redaktorze? To tylko kwesta ceny, ciekawe kto Panu
      zapłacił....
      • Gość: zegarowa Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.magma-net.pl 19.09.05, 08:39
        Na Borowskiej nie byłam, z badań nie skorzystałam. Ale nie widzę NICZEGO
        nagannego w tym, że prof. Paradowski promuje się również tam. W końcu jest
        lekarzem, byłym rektorem. Nie widzę tu żadnej "niezręczności". Niezręcznie to
        by było, jakby Paradowski obklejał swoimi plakatami kosze na śmieci.
        Za wielu mamy kandydatów znikąd - takich, o których nie wiemy, kto zacz i czym
        się w życiu zajmuje.
        Paradowski jest dla mnie o tyle przejrzysty, że wiem, co robił przynajmniej
        przez poprzednie sześć lat. Człowiek ma do czynienia ze służbą zdrowia, zna "od
        kuchni" jej bolączki. Śmiem też twierdzić, że był aktywny jako rektor, nie
        zajmował się tylko swoim stołkiem. I dla jasnośći - z Akademią Medyczną nie mam
        nic wspólnego.
        A nam trzeba kandydatów, którzy potrafią coś jeszcze oprócz pięknego mówienia o
        tym, że trzeba dać pracę.
        Dlatego jestem ZA Paradowskim i ZA tym, by się reklamował na swojej uczelni i w
        szpitalach AM.
        :)
        • Gość: Jewropa Paradowski- czyli niezależny w kolorze czerwonym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 09:22
          Ci wszyscy, którzy ślapeany na cześć niezależnego Rektora niech przejdą się po
          pl. Grunwaldzkim w kierunku ul. Szczytnickiej, tam niezależny Rektor właśnie
          naklejony na przystanku jest na jednym plakacie z czerwonym Krasoniem. Jeśli
          przypomnieć, że w 1995r. Paradowski był członkiem honorowym komitetu wyborczego
          Magistra Kwaśniewskiego, to łatwo zauważyć, że JE Rektor jest niezależnym
          Czerwonym kandydatem.
          • Gość: jewropa Re: Paradowski- czyli niezależny w kolorze czerwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 09:24
            I co z tego, że czerwony - jeśli troska o człowieka bla bla bla bla...
          • Gość: Ważne Re: Paradowski- czyli niezależny w kolorze czerwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:33
            Uwolnić ORKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: gonitwa Re: Paradowski- czyli niezależny w kolorze czerwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:34
            Bolszewika gon gon!!!
          • Gość: pierdoly pociskasz Re: Paradowski- czyli niezależny w kolorze czerwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:57
            Wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach ludzi powinnismy oceniac po tym co
            zrobili a nie po tym ze akurat sie nie przeniesli do górujacej w sondażach
            partii!!We Wroclawiu wystarczy być z PO lub PiS i juz ma sie monopol na wiedze
            i prawde!!Fajne miasto ale monopol koleżków z tej ekipy, którzy tylko szyldy
            zmieniaja troszke mnie juz wkurza
            • Gość: jewropa masz rację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 10:01
              Być symaptykiem Kwacha i SLD przez ostatnie 10 lat, to rzeczywiście oznacza brak
              koniunkturalizmu i pójście pod prąd. Chwała Paradowskiemu i naszym kolegom!
              • Gość: lek Re: masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:10
                a moze by tak pacjentów zapytac czy maja cos przeciw bezplatnym badaniom?Wydaje
                mi sie to bardziej pozyteczne niz festyny z muzyka ich troje czy kielbasa z
                piwem. Paradowski jest lekarzem i promuje sie tym na czym sie zna czyli
                leczeniem ludzi.
          • abba27 Re: Paradowski- czyli niezależny w kolorze czerwo 19.09.05, 15:03
            Czytam i czytam ze zdziwienia otwieram oczy. Znów Wybiórcza napisała na
            zamówienie konkurencji paszkwil. Jak przeanalizujecie sobie na forum sprzed
            2czy 3 tygodni ile tam się zarabia,( 450,500 800?)(kto ile zarabia w
            wyborczej) to przekonacie się jak prasa e Polsce jest niezawisła, niezależna
            itp. Wszystko w Polsce można kupić, nie wierzcie w brednie że ci praktykanci
            grają "janosików" bez powodu!A na dr Paradowskiego zagłosuję, bo moja rodzina i
            znajomi dużo mu zawdzięczamy, a być może panie dziennikarzu trafi pan też do
            tego człowieka. Bez takich ludzi jak prof. trudno się obejśc nie wnikam w
            morale, to wielki specjalista, Mickiewicz ponoć miał wredny charakter, a Pana
            jak zabraknie w Wybiórczej nikt nie zauważy ani nie pożałuje
        • Gość: Polo Wstyd dla uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:41
          Ludzie czy wy nie rozumiecie , że jest różnica i Misiak jak wiesza plakaty to
          za swoje pienąiadze a pan Rektor za pieniądze podatników? Wstyd dla uczelni,
          wstyd dla profesora.
          • Gość: sama Re: Wstyd dla uczelni IP: *.adm.am.wroc.pl 19.09.05, 11:28
            Co Ty pierdzielisz???? Skąd wiesz skąd Profesor ma pieniądze na swoją
            kampanię???
          • Gość: studentka A.M. Re: Wstyd dla uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:38
            Dlaczego rektor wykorzystuje do swojej kampanii dane osobowe studentów AM?
            Znalazłam pare dni temu w skrzynce list z załączonymi ulotkami profesora. Na
            kopercie był moj dokładny adres,imie i nazwisko. Czyżby sztab profesora szperał
            w uczelnianych komputerach? To tak człowiek honoru walczy o głosy?
            • Gość: bez wstydu Re: Wstyd dla uczelni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 13:59
              wstydu nie macie???????????????????????????
            • Gość: maciek człowiek honoru??? IP: 212.160.147.* 20.09.05, 14:02
              skąd Ci do głowy przyszło, że były rektor AM jest człowiekiem honoru? Spotykam
              się często z niską oceną lekarzy z AM, zarówno pod względem zawodowym jak i
              moralnym. Do powstania tych opinii były rektor zapewne się przyczynił,
              tolerując (chyba świadomie) te poczynania swoich pracowników, które budzą
              społeczny sprzeciw. Dobrze, że w Twoim pokoleniu funkcjonuje pojęcie "człowiek
              honoru", może to coś zmieni w przyszłosci
              pozdrawiam
              • Gość: gość Re: człowiek honoru??? IP: *.adm.am.wroc.pl 20.09.05, 14:50
                Tak czytam, czytam co wy tu wypisujecie i robi mi się po prostu niedobrze. Tak
                się składa że znam Profesora i zaręczam,że gdyby takich ludzi byłoby więcej
                rzeczywistość byłaby inna, lepsza.... A tym wszystkim co tak zioną nienawiścią
                po prostu współczuję i mimo wszystko życzę dobrego zdrowia, bo samopoczucie tak
                dobre, że tylko pozazdrościć...
                • Gość: mirakao brawo za opinię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 15:06
                  ...rektor już pogłaskał po główce?
                  • Gość: gość Re: brawo za opinię IP: *.adm.am.wroc.pl 20.09.05, 15:44
                    bez komentarza...tylko współczucie większe...
                • Gość: maciek Re: człowiek honoru??? IP: 212.160.147.* 20.09.05, 15:51
                  Gość portalu: gość napisał(a):
                  > Tak czytam, czytam co wy tu wypisujecie i robi mi się po prostu niedobrze.
                  Tak się składa że znam Profesora...

• Gość: Gościu Re: człowiek honoru??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.05, 09:42
                  Gościu, a czy Ty jesteś człowiekiem honoru, skoro korzystasz w tej dyskusji ze
                  sluzbowego komputera, bo twój adres (..adm.am.wroc.) wskazuje, że piszesz z
                  komputera AM we Wrocławiu?. Czy to ładnie naciagać podatników na kampanię
                  byłego rektora?. Czy to nie zwiększa zadłużenia uczelni, ktorego nie
                  zlikwidował Paradowski?
                  • Gość: a ty? Re: człowiek honoru??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.05, 09:52
                    a ty skąd piszesz? urząd miasta czy marszałkowski?
                  • Gość: zorientowany Re: człowiek honoru??? IP: *.am.wroc.pl 22.09.05, 13:15
                    Paradowski odłużył Aklademię. Uczelnia nie ma długów (nie mylic ze szpitalami
                    klinicznymi, które są oddzielnymi podmiotami gospodarczymi).
    • Gość: Placek Przespałam coś? Wykupił AM? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.09.05, 09:01
      To jest naganne, że AM to placówka państwowa, a P. był jej zarządcą lat kilka i
      TO WSZYSTKO. Impreza finansowana przez państwo oznacza finansowanie przeze mnie,
      a ja rektora nie lubię osobiście :) I nie wiem, czemu mam na jego kampanię
      płacić? Poza tym: >"Białą sobotę" zaplanowano jeszcze przed wakacjami. Przede
      wszystkim jako promocję nowej przychodni< to pewnie dlatego AM za nią
      zapłaciła. Czy gdyby zaplanowaną ją jako >Promocję prof. P..< to AM też by
      równie radośnie zapłaciła? I , "zadowolony", to nie przy okazji Kampanii
      pomożono ludziom, tylko przy okazji pomocy reklamowano rektora...taka mała
      manipulacja :)
      • Gość: sprostowanie Re: Przespałam coś? Wykupił AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:07
        Lekarze pracowali za darmo, na prosbe Profesora Paradowskiego sobotnie
        przedpoludnie poswiecilo ponad dwudziestu specjalistow, aby pomóc ludziom
        ktorzy prawdopodobnie do specjalisty czekaliby z pól roku, to chyba cos znaczy.
        I nalezy dodać ze to juz ich "byly" szef. Dlatego drodzy Panstwo czapki z glów
        i do roboty a nie kupować artykuliki na konkurenta!!!
      • Gość: www Re: Przespałam coś? Wykupił AM? IP: 156.17.105.* 19.09.05, 09:22
        za kampanie wszystkich placimy MY...tyle, ze kandydaci otzrymuja zwrot
        pieniedzy po wyborach...tak slyszalem i tez mi sie nie podoba wielu kandydatow
        na ktorych musimy Placku placic...
        • Gość: pardupecki biała kiełabasa wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:26
          czy paradowski zapłacił za wynajęcie przychodni i pensje lekarzy

bo samoobrona płaci za ich troje z własnej kasy
          • Gość: prawda Re: biała kiełabasa wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:31
            Jak juz pisalem lekarze pracowali w tzw "czynie spolecznym", za darmo.
            A swoja drogą to chyba bardziej pożyteczne pomóc komuś niż placic za bzdurne
            piosenki czy kielbase!!
    • Gość: rafał Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.am.wroc.pl 19.09.05, 09:34
      uwazam że to bardzo dobry pomysł, zwłąszcza teraz, gdy kilka miesięcy trzeba
      czekać na wizytę u specjalisty
      w sobote można było być skonsultowanym bez skierowania i kolejki
      czekam na następne takie akcje
    • 1fizia Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa 19.09.05, 10:24
      Sęk w tym, że on nie zapłacił swoim kolegom, żeby przyszli i pracowali w jego
      kampanii, przyjmując pacjentów w sobotę, ani nie wynajął przychodni. To tak,
      jakby jakaś firma wędliniarska robiła degustację pod hipermarketem, a jakiś
      kandydat wmawiałby ludziom, że to on tę kiełbasę załatwił.
      • Gość: lek Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:38
        Prawda jest taka ze to Paradowski wymyslil jeszcze na wiosne takie akcje i to
        on pomógl to zorganizowac!!Prawda jest tez taka ze ludzie ktorym pomogl przez
        Biala sobote swoje wiedzą i zaden przekupny dziennikarzyna ich nie przekona.
        • Gość: kibic Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:13
          "Prawda jest taka ze to Paradowski wymyslil jeszcze na wiosne takie akcje"
          Absolutnie.
          Prawdą jest również, że jeszcze przed wiosną natchnęło go, żeby zostać
          senatorem. A było to tak.W niezależnej gazetce uczelnianej, pewien niezależny
          radca prawny napisał ten oto artykuł:
          www.osk.am.wroc.pl/cgi-bin/news/gazeta.cgi?nr=12&?zr=96.
          I zadumał się Pan Rektor nad tym, co tam napisane. I myślał i myślał i
          postanowił, że dla dobra wszystkich chorych zostanie senatorem. I postanowił,
          że zacznie czynić dobro jeszcze zanim zostanie senatorem. Jak postanowił, tak
          zrobił. I zrobił białą sobotę. I już.

• Gość: Mela Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.05, 11:52
            Ciekawa jestem ile ten niezależny radca bierze za swe publikacje w niezależnej
            gazetce uczelnianej, kadzące Paradowskiemu i jego postkomunistycznej spółce?.
            Wedlug Pana Radcy Paradowski to rektor przełomu,niemalże geniusz piastowski (to
            a propos projektu Paradowskiego otworzenia we wroclawiu najstarszego w Polsce
            uniwersytetu, bo piastowskiego, zatem starszego niż jagiellonski". Gazeta
            zaprzyjaźniona z innym zatrudnionym akademickim prawnikiem, prokuratorem
            Kauczem, okresliła paradowskiego mianem Napoleona w białym kitlu. Tow.
            Paradowski uczył sie o kulcie jednostki na wykladach Wieczorowego Uniwersytetu
            Marksizmu i Leninizmu, co by wyjaśniało sprawę..
    • Gość: brother Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:26
      Ja też nie widzę w tym nic złego Po pierwsze, byłem tam i uzyskałem naprawdę fachową pomoc, po drugie, nikt nie narzucał mi się z jakimiś politycznymi gadżetami ani nie nakłaniał do głosowania na Pana Profesora. Po trzecie, to nie pierwsza taka akcja Po czwarte, lepiej zdobywać poparcie w ten sposób niż prowadząc jakąś agresywną i brzydką kampanię albo rozdając przysłowiową kiełbasę Cóż, wątpliwości zawsze można dostrzec, ale ja widzę przede wszystkim poprawę mojego stanu zdrowia Dziękuję Panie Profesorze!
    • Gość: C.I. To był doskonały i pożyteczny pomysł! IP: *.magma-net.pl 19.09.05, 10:29
      Tylko konkurenci z politycznego śmietnika mogą mieć coś przeciwko. Sam byłem w
      przychodni wczoraj na badaniu, na które miałem skierowanie za pół roku (w
      warunkach szybko pogorszajacego sie stanu mojego zdrowia za pół roku
      prawdopodobnie już by mnie nie było). Miałem w ogóle nie iść do wyborów i nie
      głosować na tę zbójecką bandę, która się pcha do koryta. Pojde jednak, by
      zagłosować na Paradowskiego. Nie ważne dla mnie czy jest on czerwony czy
      zielony i czy stosuje mobing wobec niektórych swoich skorumpowanych czy
      leniwych podwładnych pracowników. To jedyny kandydat, który dla mnie zrobił coś
      pożytecznego.
      • Gość: polo Ha ha ha hi hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:13
        Pełno tu ludzi wdzięcznych panu rektorowi, że po roku oczekiwania zrobili sobie
        badania bezpłatne, z łaski. A pan rektor nie mógł czegoś zrobić dla służby
        zdrowia jak jego formacja rządziła przez ostatnie kilka lat?
        Stare metody, jak za komuny: przez cały rok były kartki a przed wyborami
        rzucali kiełbasę bez kartek.Jest sie czym chwalić?
      • Gość: Śmieciarz Re: Paradowski zszedł na moje śmieci IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.05, 10:00
        jeżeli chodzi o polityczny śmietnik, to na moim śmietniku Paradowski "zakleił"
        Misiaka i teraz zezuje na mnie, proponując mi zdrowie. A mnie widok takiej
        szpetoty na zdrowie szkodzi i to ogromnie- odkąd Paradowski wisi na moim
        śmietniku męczy mnie zgaga. Co robić? Ludzie, pomóżcie i poradźcie, czy zerwać
        portret zezola z mojego śmietnika-jakie sankcje mi grożą ( bo kandydat jest
        bardzo obraźliwy i skumany z prokuratorami), czy też złożyć doniesienie (ale do
        kogo?) na Paradowskiego za oszpecanie i tak już dość szpetnego mojego
        śmietnika?.
    • Gość: dottore Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 11:07
      Biała sobota to nie jedyny sposób w jaki prof. Paradowski wykorzystał AM.
      Wcześniej po uczelni krążyła lista, na której mozna było wyrazić popracie dla
      niezaleznego - że tak powiem - kandydata na senatora. Chyba że asystent albo
      pracownik biura miał dosyć swojej pracy i chciał ją zmienić
      • Gość: bonia Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.adm.am.wroc.pl 19.09.05, 11:37
        haha kolego:) Czyżby spiskowa teoria dziejów? Pogratulować wyobraźni! Składają
        podpisy pod Paradowskim, Misiakiem i innymi tylko Ci co chcą. A może ktoś
        zajrzy do firmy Wrok Service i sprawdzi co tam się dzieje?? Gwarantuje że
        znajdzie DUŻO ciekawszych tematów niż biała sobota :) Powodzenia życzę!
        • Gość: polo Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:46
          Work Service mi zwisa, bo to prywatna firma i nie za moje pieniądze.
          • Gość: Gościu Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.05, 10:07
            Bonio w godzinach pracy w AM prowadzi kampanię wyborczą byłego rektora bo
            adm.am.wroc, to serwer AM we Wrocławiu. Zwisa Ci to?
        • Gość: jewropa Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 11:46
          Boniu rzadko na forum używam epitetów, ale krążąca po uczelni lista to fakt.
          Jeśli zatem nie chcesz być uznana za idiotkę, to przyjmij do wiadomości, że
          wielu pracowników AM musiało tę listę nolens volens (trudne słowo - sprawdź w
          słowniku) podpisać.Niezależność na AM jest zarezerwowana jedynie dla
          Paradowskiego, przy czym ma ona barwę czerwoną.
          • Gość: Biała Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.09.05, 12:04
            Ludzie o czym wy piszecie? O kolorach, o pieniądzach które wydajecie na kampanie
            wyborcze ( to co sami kupujecie sobie kiełbasę?). Czym Wy się kierujecie przy
            wyborach? Liczą się przecież czyny, a nie puste słowa. A co złego jest w
            bezkolejkowych poradach u lekarzy specjalistów ? Może przyjdzie się wam nad tym
            zastanowić jak Was dopadną choróbska, ale wtedy moze być już za późno. A
            kampania przy okazji ? Ciekawe który z kandydaktów nie skorzystałby z sytuacji
            gdy pojawia się znaczna część mieszkańców regionu. Co w tym jest nieetycznego?
            • Gość: jewropa Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 12:25
              "Co w tym jest nieetycznego?"
              A to ja przepraszam. Mój znajomy zwykł powtarzać - każdy ma niezbywalne prawo do
              autokompromitacji
              • Gość: gość Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 13:17
                Tak to sobie czytam i myślę, że cały ten "topic" to sprawnie przygotowana
                ofensywa rywali Paradowskiego do senatu!
                Przecież gołym okiem widać, że osoby wypowiadają się negatywnie na przekór
                jakiejkolwiek logice! Niech tylko zapytają swoich dziadków- którzy najczęściej
                orzystają ze słuzby zdrowia, czy mają cos przeciw takim akcjom i towarzyszących
                im akcjom np.Profesora Paradowskiego?! A dopieri potem niech się zastanowią o
                czym w ogóle piszą. No i za jaką cenę? .... w zł czy $$$ ????
                Brudnej kampanii ciąg dalszy, oby tylko Profesor nie dał się w nią wciągnąć - a
                ludzie i tak ocenią właściwie!
                • Gość: smród czuję miejmy nadzieję że przepadnie w wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:17
                  mam wrażenie, że coś tu śmierdzi, czyżby kolejna kampania paradowskiego, tylko
                  że na forum? kogo on chce przekonać? niech se kupi szpital i robi białe tygodnie
                  nawet, ale na swoim, a nie na naszym wspólnym.
                  • Gość: gość Miejmy nadzieję że wygra w wyborach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 15:46
                    Oj... szkoda słów. Nadal nic nie rozumiesz, to smutne że plujesz w stronę w
                    którą ci każą, choć tak naprawdę wiesz, że takie akcje są słuszne a takich
                    kandydatów, potrafiących połączyć kampanię z programem wyborczym (poprawa
                    słuzby zdrowia na Dolnym Śląsku)nie ma oprócz Paradaowskiego wcale!
                    Czy głosować na cwaniaków których program zakłada jedynie wykorzystanie
                    zniechęcenie spoeczeństwa do rządzących czy też postawić na osobę majacą wiedzę
                    i doświadzcenie w polityce zdrowotnej.

Ja wybiorę PARADOWSKIEGO!!!
                    • Gość: Gościu Re: Miejmy nadzieję że wygra w wyborach IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 12:15
                      Gościu, ty możesz tylko głosować na Paradowskiego, dlatego dziwi mnie pewność,
                      ze go wybierzesz na senatora. Czyżby myliły Ci się wybory do parlamentu z
                      wyborami rektora, kontrolowanych przez komisję z Janem Wnukiewiczem na czele?
                      Dla tych ktorzy nie zapoznali się ze stroną www.Paradowskieo podaję, że
                      dentysta Jan Wnukiewicz jest także czlonkiem komitetu wyborczego Paradowskiego
                      do parlamentu
                  • Gość: lek Re: miejmy nadzieję że przepadnie w wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:33
                    Chlopie az tak Cie boli ze to nie Pisuary czy PO wskrzesila biale wydarzenia??
                    Kubel zimnej wody to moze Ci przestanie smierdziec
    • Gość: wroclawianin Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 13:14
      a mi sie wydaje, ze niejaki "Jewropa" to ma jakis osobisty uraz do Profesora, a
      jego wypowiedzi robia sie nudne
    • Gość: Dorian Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:07
      Przeciez biale soboty to praktyka dosc juz powszechna we wroclawskich
      szpitalach, nie tylko AM i to wcale nie od wiosny. I jak widac potrzebna. A
      poza tym to badzmy powazni- gdzie ma Paradowski wywieszac swoje plakaty? W Hali
      Ludowej? Na Gliniankach? W Ogrodzie Botanicznym? W siedzibie LPR? Kazdy przede
      wszystkim liczy na swoje srodowisko a dla niego sa to lekarze i pacjenci. A
      rozwiazania klopotow sluzby zdrowia nie znalazl jeszcze NIKT, w Polsce nie ma
      na to lekarstwa zadna opcja politycza. Ale jako senator Paradowski bedzie mogl
      lobbowac (co wiecej moze senator? :) ) na rzecz wroclawskiej sluzby zdrowia. I
      na to nalezy liczyc. Dziwic sie obecnemu rektorowi ze chce miec taka pomoc w
      parlamencie to hipokryzja.
      A propos plakatow wyborczych i ulotek: oczywiscie sztaby wyborcze pozbieraja
      potem te smieci, pozdejmuja plakaty :). Bo ja nie to znowu pojda nasze,
      podatnikow pieniadze, tym razem na sprzatanie (to do tych tepia wydawanie
      publicznej kasy na kampanie)
    • Gość: marysia Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.09.05, 14:15
      W niedzielę słuchając debaty w TV ODRA a w niej wypowiedzi p. prof.
      Paradowskiego na temat wizji rozwoju Wrocławia, spadku bezrobocia, itd.itd,
      bardzo mi się spodobały – wreszcie człowiek chcący coś zdziałać dla innych po
      za swoją partią i kolesiami a na końcu apel do potencjalnych przyszłych
      parlamentarzystów żeby w sejmie mówili jednym głosem bez żadnych waśni i
      utarczek politycznych podejmowali decyzje nie szkodzące naszemu regionowi, lecz
      wspomagające jego rozwój.
      Ciekawe czy to jest realne wśród naszych polityków pamiętając jak było(ciągłe
      kłótnie i rozpamiętywania, rozgrywki polityczne), są to przecież ci sami
      ludzie – p. prof. Parandowski powinien chyba im zafundować dobrego psychiatrę,
      bo inaczej jego wizja współpracy dla dobra kraju nie ma najmniejszych szans.
      Życzę p. prof. powodzenia i myślę, że to jest ten właściwy kandydat, który mnie
      przekonał do swoich pomysłów na lepsze jutro.

Świetny pomysł na prowadzenie kampanii, już zaczął działać na rzecz ludzi na
      razie tam jak mógł.
      • Gość: mirakao darmowa korepetycja dla marysi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 15:43
        Marysiu, brak kłótni w sejmie był przed 1989 r. kiedy wszyscy spali, a tylko
        marszałek zakłócał ciszę stukając laską. Do parlamentu wybiera się ludzi, aby
        kłócąc się (niestety ludzie nie są aniołami)tworzyli prawo. Pan Paradowski nie
        jest poza partią, bo reklamuje się co prawda jako niezależny, ale ma wyraźnie
        prosldowskie powiązania.W 1995 r był honorowym członkiem sztabu wyborczego
        Magistra Kwaśniewskiego. Zapamiętaj sobie Marysiu, że jak w Polsce ktoś mówi, że
        jest kandydatem niezależnym, to znaczy, że jest czerwony.
        • Gość: gosc Re: darmowa korepetycja dla marysi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:38
          Cos Ci nie wyszlo kolego bo dzis Partia Demokratyczna z Frasyniukiem na czele
          poprala Paradowskiego w wyborach:-))No szefowie z POPiSU musza nowego haka
          szukac na Paradowskiego szukac. Jak zawsze niezawodna redakcja pewnie chtenie
          pomoze i juz cos razem szu=ykuja. Nie ma to jak niezalezne
          media!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      • Gość: Polo Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:43
        Droga Marysiu , za te debaty w "Odrze" politycy po prostu płacą.To są programy
        sponsorowane przez kasiastych kandydatów.
        • Gość: lek Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:51
          Paradowski nie jest "kasiastym kandydatem" i jeśli go zapraszają do mediów to
          dlatego ze jest ekspertem w swojej dziedzinie. Vide dotychczasowa jego
          dzialalność. A Twoja zjadliwość jest chyba podyktowana czymś wiecej niż dobro
          spoleczne!!
          • Gość: kitek ekspertem w jakiej dziedzinie? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.09.05, 11:34
            z tego co wiem, jest gastroenterologiem....
    • Gość: six_sigma Lesiu porozwieszal plakaty wyborcze w calej AM IP: *.amc.nl 19.09.05, 15:20
      Wystarczy sie przejsc zeby zobaczyc, jak wykorzystuje sie swoj folwark do
      promowania siebie. Cecha u paradowskich nagminna, vide corka lesia we wladzach
      stowarzyszen studenckich am
      • Gość: beszczelny Re: Lesiu porozwieszal plakaty wyborcze w calej A IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.09.05, 00:14
        koles, "Lesiu" to sobie mów o swoim koledze z podwórka bo profesor z tobą Świń
        nie pasł... przmyśl swoje wypowiedzi. leszczu
      • Gość: Stop Lachudrom!!! Re: Lesiu porozwieszal plakaty wyborcze w calej A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:40
        Oj chyba Ci profesor zalazl za skóre skoro sie juz jego rodziny czepiasz. Moze
        powiesz w jakich wladzach jest córka P. bo jestem z AM i nic mi o tym nie
        wiadomo.
      • Gość: reksio Re: Lesiu porozwieszal plakaty wyborcze w calej A IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.05, 11:59
        a braciszka lesiu mianował specjalistą wojewódzkim ds neurologii.Braciszek
        nadal pracuje w Akademii jako "przeterminowany" adiunkt bez habilitacji
        • Gość: gosc Re: Lesiu porozwieszal plakaty wyborcze w calej A IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 14:30
          nie masz pojecia kto mianuje specjalistów wojewódzkich człowieku!!Napewno nie
          Rektor.
          • Gość: reksio Re: Lesiu porozwieszal plakaty wyborcze w calej A IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.05, 10:18
            To "Gazeta Uczelniana" pisze nieprawdę?, albo ja muszę zmienic okulary, skoro
            czytam, że Rektor powołał specjalistów wojewódzkich, w tym swojego brata...
    • Gość: ... Motto na dziś... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.09.05, 17:36
      "Nieco później przyjaciele Dyrektorki uznali, że nie nadaje się już ma to
      stanowisko i wobec tego zrobili ją Inspektorem, wtrącającym się w działalność
      innych dyrektorów. A gdy stwierdzili, że i tu nie ma z niej wielkiego pożytku,
      wkręcili ją do Parlamentu, gdzie działa spokojnie po dziś dzień."
      "Srebrne Krzesło" z "Opowieści z Narnii", C.S. Lewis
    • Gość: sildlagir Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:12
      Gdyby to było normalne państwo - wszyscy staraliby się o pozytywną kampanię tak
      jak pan prof. Dzięki, że w końcu dotarłem do specjalisty. Kiedyś byłem
      pacjentem p.prof. Szanowni Państwo temu lekarzowi należy się wdzięczność, a z
      racji wielkiego doświadczenia - senat. Wolicie aby jakiś polityk przeżerał
      wasze pieniądze. pomyślcie to jest expert - chcecie dobrej opieki zdrowotnej -
      wasz głos... się liczy - co z tego, że oni obiecują to czy tamto - to chodzi o
      stołki. przecież p.prof. może zyc/leczyc/zarabiac a zdajecie sobie sprawę, że
      to expert więc zarabiać może dużo to nie chodzi o kasę tylko o to że człowiek
      chce coś zmienić
      • Gość: michals. Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:15
        właśnie tak!
    • Gość: Ski NIEWIARYGODNY KANDYDAT. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.09.05, 18:46
      Sluzba zdrowia w Polsce upadla. Jesli pacjent nie ma szans na przyzwoite
      leczenie, rehabilitacje czy podstawowa pomoc bez lapowek, znajomosci itp. to
      znaczy ze ten rzad i ten profesor popierajacy ten rzad i pseudo magistra jest
      NIEWIARYGODNY. I zadna sporadyczna biala sobota tego nie zmieni.
      • Gość: Eryk Re: PROFESORSKA ETYKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.05, 12:10
        Może ktoś mi wyjaśni, jak się mają zachowania Paradowskiego do kodeksu etyki
        naukowca, ktorym podobno ten Pan jest?. Ów kodeks wyraźnie zabrania
        wykorzystywania tytułu naukowego i stanowiska do celów nie związanych z nauką?
        Czy kandydowanie do Senatu jest działalnościa naukową?
      • Gość: xyz Re: NIEWIARYGODNY KANDYDAT Z AM IP: 139.48.209.* 21.09.05, 19:42
        Tak jest.Brawo.On jest niewiarygodny.
        Akademia Medyczna upada a on do Warszawy.
        Skandal.
        • Gość: gosc Re: NIEWIARYGODNY KANDYDAT Z AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:50
          No Ty chlopie to tez na bialą niedziele psychiatryczną sie wybierz lepiej!!
          Popatrz na Nową Akademie Medyczna na Borowskiej, popatrz na ranking wydzialów (
          ostatnio wszystkie idą w górę) itd itd
          • Gość: Psychiatra Re: NIEWIARYGODNY KANDYDAT Z AM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.05, 10:30
            Dobrze rzecze gość, udaj się do mnie, skoro nie widzisz sukcesów Rektora, a
            także gdybyś doszedł do wniosku, że Polska za komuchów nie była dziewiatą
            potęgą gospodarczą na świecie!!! Już ja ci wyprostuję skrzywioną psychikę,
            warchole jeden ty. A Gościowi gratuluję ukończenia własciwych uniwersytetów,
            czyli leninowsko-marksistowskich i krzewienia prawdziwej wiedzy wśród psycholi.
    • Gość: r2 Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:57
      Oj coś mało obiektywnie Panie Rybak!

Chce Pan obsmarowac kadydata na pierwszej stronie, ale juz gdy wypisujecie
      listy kandystatów do Parlamentu to we wspaniałej Wybiórczej zapomnieliscie o
      prof. Paradowskim!!!
      Gratulacje!
      A tak swoją drogą to uważam, że bardzo dobry pomysł z tą białą sobotą na
      Borowskiej. Pacjenci sorzystali z porad specjalistów, a prof. Paradowski nie
      udaje, tylko zawsze bardzo chętnie wspiera i bierze udział w akcjach
      prozdrowotnych.
      Pozdrawiam.
      • Gość: uczestnik akcji Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:30
        Jak można nie docenić tak wspaniałej inicjatywy. Z porady specjalistów
        skorzystało 500 osób, aż zal że nie było tam psychiatry bo wielu autorów,
        wymagałoby konsultacji.Panu Redaktorowi Rybakowi, życzę aby jutro musiał
        skorzystac z porady specjalisty. W poradni otrzyma ją Pan za kilka
        miesięcy.Brawo panie profesorze Paradowski. Tak trzymać. Cała moja rodzina i
        wielu przyjaciół będzie na Pana głosować. Od jutra nie kupuję Wyborczej.
        Czytałem ją od 1 numeru.
    • Gość: Komitet Wyborczy Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:02
      Szanowni Państwo!

W jednej z wypowiedzi na niniejszym forum pojawiła się informacja, iż na AM
      zmuszano kogokolwiek do podpisania listy poparcia prof. Leszka Paradowskiego.
      APELUJEMY zatem o zgłoszenie tego faktu do Państwowej Komisji Wyborczej lub
      Komitetu Wyborczego Kandydata.

Z poważaniem.
      Komiet Wyborczy.
      www.LeszekParadowski.pl
      • Gość: stop Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:46
        Te palanty z PO Pisu strasznie musialy sie wystraszyc Profesora zeby kupowac
        artykul na pierwszej stronie wroclawskiej wyborczej!!
        A swoja drogą ta gazeta schodzi na psy, ja tez juz nie kupie nigdy.
      • Gość: lek Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:48
        Pracuje na AM i z czyms takim sie w ogole nie spotkalem ( malo tego nie
        slyszalem a to male srodowisko i wiesci szybko sie rozchodza)
        Oczywiscie znajdzie sie jeden z drugim któremu nie poblazający szef w osobie
        Rektora mógl zaleźć za skóre i juz pewnie razem z tym paskudnym, klamliwym,
        oślizlym Rybakiem szykują kolejnego paszkwila. Ale na szczescie ludzie swój
        rozum mają!!!
      • Gość: Ewa Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.05, 12:18
        Ja otrzymałam propozycję nie do odrzucenia, aby podpisać listę poparcia dla
        kandydata Paradowskiego, kiedy przebywałam na praktyce w kierowanej przez niego
        kilice. Nie zgłoszę tego przypadku, gdyż nie chcę wylecieć ze studiów w AM,
        oczywiście z "innego" powodu.
        • Gość: jewropa Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 12:24
          Takich jak Ty Ewo jest więcej, co oczywiście nie przeszkadza Niezależnemu garć
          głupa i wzywać do zgłaszania takich przypadków. Ja nawet skłonny jestem
          uwierzyć, że on za tym nie stał,ale to jego nadgorliwcy wywierali presję. Poza
          tym który z pracowników chciałby być napiętnowany jako ten, który nie podpisał
          się pod swoim szefem?
    • Gość: prawnik Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:43
      Pomysł może dobry, szczególnie z punktu widzenia kandydata, ale jest to
      ewidentne złamanie przepisów prawa, konkretnie ordynacji wyborczej , która
      zakazuje prowadzenia kampanii wyborczej na terenie takich placówek. Sprawa jest
      ewidentna. Jak ktoś taki ma tworzyć prawo, skoro sam je teraz ordynarnie
      łamie... Wstyd Panie Profesorze!
      • Gość: miranda prawnik -lepiej siedź cicho... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 12:12
        Jak ktoś taki ma tworzyć prawo, skoro sam je teraz ordynarnie
        > łamie... Wstyd Panie Profesorze!
        ...bo Cie tu na forum niejaki lek zaraz zmiaźży jedynie słusznym ostrzem
        krytyki. O Panu Paradowskim należy się wypowiadać tylko dobrze, jak to jest na
        jego stronie www.leszekparadowski.pl . Polecam opinię kierowcy. Tylko nie czytać
        przy jedzeniu bo się można zadławić ze śmiechu, a do następnej białej soboty daleko.
      • Gość: Lola Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.05, 12:23
        Czego się może wstydzić taka piękna mężczyzna jak Lesiu? Po co mu znajomość
        prawa przy takiej urodzie?
      • Gość: nieprawnik Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 13:12
        Chyba jednak sprawa nie jest ewidentna. Zgodnie bowiem z "Ordynacja wyborczą do
        Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i Senatu Rzeczpospolitej Polskiej" nie ma
        zakazu prowadzenia kampani wyborczej w takich pacówkach jeżeli nie zakłóca to
        ich normalnego funkcjonowania.
        pozdrawiam.
      • Gość: lekarz Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:44
        z Pana taki prawnik, jak z koziej .... trąba. Jak się nie czyta Ustaw, to się
        nie wypowiada głupot i nie kompromituje środowiska prawniczego. Chyba, że
        potrzebny okulista,prorzę szukać białej niedzieli, to Pana przebadają.
    • Gość: Gość PARADISE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 23:45
      Proponuję, żeby Senat głosował nad taką propozycją nowej nazwy dla AM.
      • Gość: gosc Re: PARADISE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:51
        Uwolnic Orke!!
      • Gość: Proponuję Re: PARADISE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 12:23
        Proponuję nazwę: LIPA PARADISE, uwzgledniając imiona wielkiego kandydata: to
        przecież Leszek Ireneusz, a córeczka,równie zasłużona dla tej uczelni ma na
        imię Ania
    • Gość: ??? Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:01
      Jewropa, Dottore, Ewa???? Gdzie jesteście? Halooooo!!! Odezwijcie się!!!!
      ..
      ..
      ..
      Chyba już ich nie ma.
      • Gość: uczestnik akcji Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:53
        Gościu oni są juz u psychiatry. Tobie też tam radzę sie udać. Mogę podać Ci
        adres. Jeden z kandydatów PO jest psychiatrą oraganizuje "białą niedzielę"
        • Gość: ??? Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 18:09
          Czy to znaczy że są już w "psychuszce"?
      • Gość: Żaba Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 12:27
        Nie boj żaby..Piszą doniesienie do prokuratury,
      • Gość: Żaba Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 12:34
        Nie bój żaby...Piszą doniesienie do prokuratury o sprawdzenie, kto wykorzystuje
        wbrew regulaminowi sieć komputerową państwowej uczelni wyższej do celów
        kampanii wyborczej jej byłego rektora.
    • jm19 Rażące wykorzystywanie pozycji zawodowej do poli- 22.09.05, 07:56
      tyki!!!

Oczywiście, że jest to draństwo. Naprzód jego formacja polityczna (SLD)
      rozłożyła na łopatki polską służbę zdrowia, a teraz towarzysz Paradowski
      wykorzystuje jeszcze pozycję zawodową lekarza do kampanii wyborczej!
      Jest to wielki skandal!
      Mam nadzieję, że Wrocławianie ocenią to jednoznacznie i nie zagłosują na tą
      kreaturę.
      Ja go pomiętam jeszcze z ZSP z lat 70-tych. Jest to stary komuch i aparatczyk.
      Przypuszczalnie należy on do tej koszmarnej "Ordynackiej" Kwaśniewskiego, Siwca
      (wyjątkowa kanalia), Oleksego, itd.
      Czas najwyższy by towarzysz Paradowski uwolnił Wrocław i Polaków od swojej
      koszmarnej osoby. Profanuje on bardzo przyzwoity zawód lekarza!
      • Gość: wojtek Re: Rażące wykorzystywanie pozycji zawodowej do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 08:39
        Strasznie duzo nienawisci w tej wypowiedzi!Wyglada jakby jakis frutrat ktoremu
        w zyciu nic sie nie udalo, wykorzystuje forum by anonimowo atakowac! Zbyt malo
        odwagi zeby przynajmniej sie podpisac. Juz nie mowie zrby osobiscie wyjasnic
        sobie pewne sprawy z Paradowskim. Taka odwaga to juz abstrakcja u szczekaczy z
        forum. Wstyd!!!
        • gruner w kwestii formalnej 22.09.05, 09:17
          po pierwsze twój przedmówca się zalogował (czyli przedstawił) w odróżnieniu od
          Ciebie, po drugie dlaczego go atakujesz i nazywasz frustratem? Człowiek podał
          bardzo konkretne fakty, że JM był członkiem partii bolszewickiej i dalej obraca
          się w politycznym kręgu postkomunistów, oraz zwrócił uwagę na fakt, że JM
          startuje jako były rektor, a nie jako "prywatna" osoba. I w końcu, twój
          przedmówca nie ma nic do powiedzenia panu Paradowskiemu, natomiast mówi nam,
          potencjalnym wyborcom, co wie o tej postaci, chwała mu za to.
          pozdrawiam
      • Gość: Błagam Re: Rażące wykorzystywanie pozycji zawodowej do p IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.05, 10:54
        Błagam dziennikarzy "GW" aby opublikowali wywiady na temat Paradowskiego z
        członkami jego komitetu honorowego spoza AM, bo ci z AM to jego stała "czerwona
        gwardia". Proszę o zapytanie ich, czy świadomie i dlaczego poparli tego
        kandydata w wyborach do Senatu, czy go w ogóle znają, czy wiedzą cokolwiek o
        tuszowaniu fałszerstw naukowych w AM, koszmarnych, tajnych procesach
        dyscyplinarnych wobec dysydentów, tłumieniu krytyki korupcji i nekrobiznesu
        także za pomocą prokuratury?. Tracę zaufanie do polskiej profesury, a nawet do
        Koscioła katolickiego, widząc niektóre nazwiska na liście honorowo
        popierających kogoś takiego jak Paradowski. A już zupełnie nie rozumiem,
        dlaczego muzyk Kurzyński popiera kogoś tak fałszującego?. Dobrze byłoby
        opublikować te wywiady jeszcze przed wyborami.
        • Gość: ale farsa Re: Rażące wykorzystywanie pozycji zawodowej do p IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.05, 11:14
          ty to masz nie równo pod sufitem, jeśli wogóle masz sufit..
          • Gość: wątpiący pomijam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:32
            marytoryczny aspekt sprawy, bo nie za bardzo mnie on interesuje, ale pragnąłbym
            zwrócić uwagę osobie, która pierwszy post nadała o tej treści:

• Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.adm.am.wroc.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
            Gość: zadowolona 19.09.05, 08:29 + odpowiedz

Sama byłam na Borowskiej i jestem zachwycona pomysłem jak całe rzesze innych
            osób. Nie ma w tym nic nagannego, udało się komuś pomóc. Szkoda, że inni
            kandydaci zajmują się jedynie zaśmiecaniem miasta.....Na pewno zagłosuje na
            Profesora.Może gdyby Pan zspytał o opinię pacjentów którzy byli na Borowskiej
            Pana artykuł miałby zupełnie inny charakter, może w zbyt pozytywnym świetle
            przedstawiłby Profesora?. Ale pozytywna kampania tak przed wyborami to mało
            popularne, szczególnie w naszym kraju.A dziennikarz napisze wszystko, nie zna
            pojęcia etyka, prawda Panie Redaktorze? To tylko kwesta ceny, ciekawe kto Panu
            zapłacił....

a następnie z tego samego serwera pisała jako sama czy gość, że WSZYSCY widzą,
            że klika z komputera podłączonego do serwera akademii medycznej we wrocławiu, z
            działu administracyjnego.

sądzę, z godziny nadania postu, że robi to w godzinach pracy. moim skromnym
            zdaniem działa tym samym na niekorzyść swego pracodawcy, bowiem (chyba?) nie
            jest jej obowiązkiem służbowym siedzenie na necie w godzinach pracy.

• Gość: Net Re: moim skromnym zdaniem.. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 18:49
              Moim skromnym zdaniem facetka, czy facet, łamie regulamin AM, albowiem
              zabronione jest używanie akademickiego netu w celach innych niż naukowe
              (służbowe). Moim zdaniem udział w kampanii wyborczej byłego rektora nie należy
              do tej kategorii zadań. Jako podatnik, utrzymujący AM we Wrocławiu z moich
              podatków, żądam od Rektora AM przeprowadzenie wyjaśnień w tej sprawie.Rektor
              jest przecież ustawowo zobowiązany do przestrzegania prawa w uczelni.
              • Gość: gosc Re: moim skromnym zdaniem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:58
                Tak jakby nikt nigdy sobie maila w pracy nie sprawdzil:-)
                To juz jest przeginanie czepiac sie takich rzeczy. Kampania to czas debaty
                merytorycznej o przyszlosci Polski a nie jeden sztab pluje na Paradowskiego
                drugi obrabia dupe Sidorowiczowi. Na szczescie ludzie swoj rozum maja!!!
              • Gość: lek Re: moim skromnym zdaniem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 23:02
                Pod pregierz pręgierz Rektora!Pozwolil aby jeden z 2000 tys jego pracowników
                wszedl na forum w godzinach pracy!!Do prokuratora to trzeba zglosic!!
                Zimny prysznic by sie niektórym przydal!!
                • Gość: Kot Re: obracanie kota IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 23:15
                  Obracasz kota do gory nogami. Cała dyskusja dotyczy wszak wykorzystywania
                  pozycji zawodowej Paradowskiego do prywatnych celów, a to nie tylko biała
                  sobota wyborcza, czy listy poparcia krążące po szpitalach(co kandydat zanegował
                  i oprotestował donosem o sciganie) ale i wykorzystywanie służbowych komputerów,
                  co według Ciebie jest OK.Taka postawa nazywa się chyba relatywizmem etycznym?
      • Gość: zegarowa Re: Rażące wykorzystywanie pozycji zawodowej do p IP: *.magma-net.pl 23.09.05, 20:48
        Nie wiem, czemu robi się sensację z Paradowskiego, skoro reszta kandydatów też
        używa swoich obecnych stanowisk do promowania się?
        • Gość: Mmmm.. Re: Rażące wykorzystywanie pozycji zawodowej do p IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 23:58
          Mmmm...może po prostu jest wredny?
          • Gość: gość Re: Rażące wykorzystywanie pozycji zawodowej do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:04
            Albo Pan/Pani...???
            Łatwo jest anonimowo atakować, jako dość młody człowiek, mogę tylko powiedzieć
            podobała mi się Jego kampania. Podobała mi się też kampania PO. I dlatego ja
            zagłosuję na Misiaka i Paradowskiego. Kampania pozytywna i merytoryczna! I tyle!
            • Gość: xyz Re: Paradowski/PZPR do historii IP: 139.48.209.* 24.09.05, 02:26
              Precz z PZPR ,ZMS i Paradowskim!
              • Gość: Olo Re: Paradowski/PZPR do historii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 08:18
                To tylko pobozne życzenie, jeżeli nie wybiorą go do senatu- TO TU ZOSTANIE!!!!,
                a tak to mogliby go wysłać na Białoruś, na ambasadora
              • Gość: gosc Re: Paradowski/PZPR do historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 09:52
                Balcerowicz musi odejsc!!
            • Gość: Śmieciarz Re: Rażące wykorzystywanie pozycji zawodowej do p IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 08:14
              Niech tylko przestaną spółkować na moim śmietniku i spadają, jeden i drugi z
              mojego śmietnika, choćby do senatu
    • Gość: Karina56 Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.05, 13:11
      weszłam na to forum, bo zaintrygowała mnie liczba postów - 99. Chciałam być
      100. Straszną kloakę z tego forum robicie. Ale jedno jest pewne - facet musi
      mieć "jaja" skoro takie emocje wzbudza. I zdaje się, ze rzezcywiscie sporo
      zrobił, bo widać, że nadepnął paru osobom na odcisk. Zagłosuję na niego na
      pewno. Dobrze sie stało, bo nie miałam własnego kadydata na senatora.
      • Gość: lekam Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:47
        "facet musi mieć "jaja" skoro takie emocje wzbudza. I zdaje się, ze
        rzezcywiscie sporo zrobił, bo widać, że nadepnął paru osobom na odcisk."
        Ani jedno ani drugie. Facet ma po prostu wredny charakter i stąd tyle
        nieprzychylnych postów. Rektorowanie obnażyło jego mizerię. Facet wsłuchany
        tylko we własnych klakierów zatracił zupełnie zdrowy rozsądek i uwierzył we
        własną wielkość. Zupełnie nie zdaje sobie sprawy, że gdyby poparcia udzielano
        anonimowo, to na Akademii Medycznej uzyskałby może 20 (?) głosów. Czy PKW nie
        powinna zweryfikować listy poparcia dla Rektora?
        Art. 197. 1. Zbieranie podpisów osób popierających zgłoszenie kandydata na
        senatora może być dokonywane tylko w miejscu, czasie i w sposób, które
        wykluczają groźbę, podstęp lub stosowanie jakichkolwiek nacisków zmierzających
        do uzyskania podpisów.
        Przy takim szefie, słowo nacisk brzmi delikatnie. A w trakcie zbierania
        podpisów ciagle był rektorem i wszyscy widzieli, że przyzwoitość go opuściła.
        Facet dodatkowo jest inteligentny i potrafi dbać o swój wizerunek na zewnątrz.
        Stąd posty przychylne.
        Jestem zdania, że zasługujemy na lepszych senatorów niż prof. Paradowski
        • Gość: gosc Balcerowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:55
          Balcerowicz musi odejsc!!
        • Gość: ek Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:56
          Uwolnic orke!
          • Gość: uczestnik akcji Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:42
            Pani doc. Zofia Szychowska proszę przestać kompromitowac uczelnię i pracowników
            naukowych. Pora na dodatkową porcję leków
            • Gość: Error Re: Pomyliłeś wątki? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 12:31
              Wydaje mi się, że ten wątek dotyczy kompromitacji uczelni przez jej bylego
              rektora w trakcie jego kampanii wyborczej, a nie przez jakąś kobietę - czy jest
              ona w sztabie Sidorowicza?
        • Gość: Oj Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 23:34
          Oj Lekam, Ty też sugerujesz, że listy poparcia dla Rektora L.P. krążyły po
          Akademii?. Chyba uszedł Twojej uwadze artykulik w "GW", że jest to
          nieprawda.Ciekawe, czy dołączysz do grona ściganych przez prokuraturę?Daj znać
          na tym forum. Pozdr
      • Gość: Do Kariny Re: Były rektor Akademii Medycznej prowadzi kampa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 18:40
        O gustach ( a zwłaszcza na temat facecich jaj) się nie dyskutuje, ale droga
        Karino, uwierz, że ten facet to ponury błazen. Prześledź na tę okoliczność
        artykuły w Gazecie Uczelnianej Naczelnego Klakiera- Radcy Poborskiego,
        prześledź przemówienia inauguracyjne faceta wzorowane na Gomułce, w których
        (chyba wszystkich) gromi jakichś warchołów wewnętrznych i zewnętrznych
        (dziennikarzy).Facet startował w "konkursie piękności" dla VIP-ów, tj, na
        najbardziej wpływowego Dolnoślazaka. To taki mini-Łukaszenka, a nawet chodzą
        słuchy, że od Łukaszenki otrzymał doktorat honoris causa, czym się jakoś
        przestał chwalić...
      • Gość: Do Kariny Re: c.d. o facecie z jajami IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 19:10
        Ten Twój "facet z jajami" chce uzdrowić służbę zdrowia, czyli to co popsuł. Z
        owej "gazety Uczelnianej" dowiesz się, jak bardzo go cenił min. Łapiński, który
        mianował go swym doradcą. Kwachowi zaś doradzał w tworzeniu gniota prawnego,
        tj. ustawy o szkolnictwie wyższym.Facet zupełnie nie zna prawa, np. ustawy o
        ochronie danych osobowych- wysyłał ulotki wyborcze do studentów AM, a chce nam
        prawo tworzyć. Dobrze, że startuje w wyborach, bo ludzie się dowiedzą czegoś o
        tprawdziwej sytuacji w AM pod kierownictwem czerwonych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka