apersona 10.05.11, 11:37 Warte uwagi jako inspiracja do flagi Jesioni: BTW: Jaka forma dopełniacza jest poprawna Jesioni czy Jesionii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaricia_szalona Re: Do grobowej flagi 11.05.11, 10:15 Umówmy się, ze Jesionia jest wyrazem zapożyczonym. Dostojniej wygląda "Jesionii". Odpowiedz Link
apersona Re: Do grobowej flagi 11.05.11, 10:22 Ale szpony! Cudówne zestawienie Aaricio! W kwestii dostojeństwa Jesionii mam podobne odczucia jak Ty. Odpowiedz Link
apersona Sensacja! 11.05.11, 10:18 Ostatnie guglowiska ujawniły herb miłościwie panującego na tym ponurym forum Odpowiedz Link
aaricia_szalona Z odpowiednią dostojnością :) 11.05.11, 14:21 Koty jakieś takie przywiędłe. Nie dba o nie właściciel:( Odpowiedz Link
apersona Re: Z odpowiednią dostojnością :) 12.05.11, 11:42 Teraz widać jak te krzywizny do siebie pasują Odpowiedz Link
iwu Re: Z odpowiednią dostojnością :) 12.05.11, 12:39 To mi nasunęło pewną myśl... Nie sądzicie, że nasz cmentarz powinien mieć jakąś nazwę? Bo że on znajduje się w Jesionii, to już wiadomo, ale czy on nie powinien tak dla przyzwoitości być pod wezwaniem? Albo czyjegoś imienia? No bo taki przydrożny tylko... Taki bezimienny... Przecież szanujące się cmentarze mają nazwy, nieprawdaż? Odpowiedz Link
apersona Re: Z odpowiednią dostojnością :) 13.05.11, 10:38 Bezimienny cmentarz, przytulisko dla anonimowych cierpiętników Bezimienny cmentarz zawsze przy twojej drodze Odpowiedz Link
lucusia3 Re: Z odpowiednią dostojnością :) 14.05.11, 00:34 Nie wiem czy mają. Zazwyczaj od miejscowości chyba, albo od parafii. Ja bym wolała nie dociekać jak my jesteśmy parafia. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Z odpowiednią dostojnością :) 21.05.11, 22:11 No masz. Jaka parafia. No pw. św. Jesiona, no! Odpowiedz Link