Gość: manwe IP: 156.17.100.* 05.10.05, 12:58 soro nie zastosowali prowokacji to jak zamierzaja c0os udowodnic w sadzie? przeciez to bedzie slowo tych kobiet przeciko jego slowu. zadnych dowodow... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.awf.wroc.pl 05.10.05, 13:59 jestem w szoku, bardzo dobrze go znalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 05.10.05, 16:34 Szok, nic wielkiego. Dobrze ze nie zaszlas w ciaze po znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pegaz prowokacja konieczna ? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 05.10.05, 14:16 > przeciez to bedzie slowo tych kobiet przeciko jego slowu. zadnych dowodow... no, dowody przedstawią świadkowie. Sąd skazywał zanim jescze istaniało u nas pojęcie "zakupu kontrolowanego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: .1.* / 217.11.151.* 05.10.05, 14:17 To świetny lekarz. Nie wierzę, żeby bral łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.iep.ae.wroc.pl 06.10.05, 10:58 To nie jest kwestia wiary a faktów. A dla tych, którzy nie lubią kapusiów. Ja bardziej nie lubię ludzi nieuczciwych. Kwestia priorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czy to żart !! Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.mofnet.gov.pl 05.10.05, 14:32 Wystarczy obejrzeć samochody lekarzy - ginekologów aby zorientować się , ze posiadają znacznie wyższe "dochody" niż te z paska z zarobkami , których pochodzenia nie udowodnią w sposób racjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 14:48 Zgubiła go chciwość niestety bardzo drogo sobie liczył, w innych szpitalach poród kosztuje o połowę mniej,gdyby był tańszy to zapewne nie wkurzałby ludzi, przecież forsa nie rośnie na drzewie, a zarobić taką kwotę niestety nie jest łatwo. I tak nie lubię kapusi, szkoda chłopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentak Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:20 Ojciec. Powiedz mi: Powierzylbys zycie swojej zony, czy dziecka w rece faceta, ktory zarabia 2000 złotych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 19:02 > Ojciec. Powiedz mi: Powierzylbys zycie swojej zony, czy dziecka w rece faceta, > ktory zarabia 2000 złotych ? Zdecydowanie wolałbym, aby lekarz mojej żony w czasie operacji jednak bardziej się skupił na niej, niż na niezapłaconych rachunkach. Jednak będę obstawał przy swoim, że kwoty za leczenie są zbyt wyśrubowane, a tobie też powinno zależeć, aby twoja pacjentka się nie gryzła tym, że przez kilka lat będzie spłacała operację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:18 Nie znosze takiego stereotypowego traktowania ludzi. Jakbys sie czul gdyby o Tobie napisali zes zlodziej i cwaniak?? Tak szybko sklasyfikowali? A pomyslales, ze duza czesc tych, ktorzy jezdza tymi super samochodami prowadzi prywatne praktyki lekarskie? Widziales kiedys w gazecie rubryke lekarze ginekolodzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.05, 10:56 A dlaczego ginekolodzy nie mają jezdzić dobrymi autamI( ?? Przecież to koszmarnie stresująca praca. I żle wynagradzana. Stąd to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobo Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.guthrie.org 05.10.05, 16:03 100% ginekologow bierze w lape od zawsze. W szpitalu Kaminskiego dodatkowo koryto przechodzi z ojca na syna. jak Adwokaci. stanowisko Ordynatora powinno byc zlikwidowane. Szpitale nie powinny placic lekarza tylko umozliwiac praktykowanie. Lekarze powinni byc oplacani bezposrednio przez kasy chorych i ubezpieczalnie w zaleznosci od ilosci zabiegow lub ilosci pacjentow jakimi sie opiekuja. Mafia Ordynatorska musi byc wyeliminowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 16:15 > 100% ginekologow bierze w lape od zawsze. Niestety taka praca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 05.10.05, 16:23 Co to ma niby dać. Przecież to brania nie zlikwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:26 100% powiadzasz, a to ciekawe... Przeprowadzałeś jakieś badania ? Jesteś może socjologiem? A może masz dostęp do jakiś ciekawych opracowań, o których nikt nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobo Re: 100% IP: *.cable.mindspring.com 06.10.05, 02:52 jestem lekarzem od 10 lat. pracowalem w 4 szpitalach. Brali wszyscy ginekolodzy, urolodzy, deratolodzy i okulisci. na chirurgi brali wszyscy ordynatorzy i zaufani, tak samo z interna. bez lapowy mozna w szpitalu tylko umzec a i to nie zawsze. dlatego juz w Polsce nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardokesek jakie dokladnie sa zarzuty? IP: *.crowley.pl 05.10.05, 16:43 tzn z jakiego paragrafu? Nie byl uprawniony? Czy byla to aborcja? Ossochodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: jakie dokladnie sa zarzuty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:31 To wybitny lekarz i uczciwy człowiek. Na pewno nie brał łapówek. Mnóstwo ludzi wiele mu zawdzięcza, tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: jakie dokladnie sa zarzuty? IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 17:32 Za zabiegi, które całkowicie pokrywa NFZ brał pieniążki. W wiadomościach coś wspominali o jakiś bardzo dużych kwotach - kilka tys. za zabieg. Chyba człowiek się pogubił w tych swoich stawkach, lekko mu forsa przychodziła i nie potrafił się wczuć w realia życia zwykłego człowieka, który nie ma możliwości dorobienia, tylko goła pensja. Wkurzył ludzi, więc zaczęli donosić (fe) na policję. Jakoś szkoda człowieka że też tak można swoją pazernością zniszczyć sobie życie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student medycyny Forsa nigdy nie przychodzi łatwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:39 Żeby zostać lekarzem trzeba się strasznie nacharować. Kiedy inni bawią się i ogólnie używają życia Ty ciągle uczysz się. Po 10 latach nauki zdobywasz zawod a po 20 otwierasz swoja wlasna praktyke. To tylko pozornie wyglada na latwa kase. Wielu ludzi znacznie mniej pracuje, a potem narzeka, ze im nie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była studentka Re: Forsa nigdy nie przychodzi łatwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.05, 08:45 No sorry, ale takich kitów ludziom nie wciskaj.I pobawi się, i do jednego egzaminu będzie miał kilka podejść,skończy studia na marnych trójach i taki KONOWAŁ lekarzem będzie, robiąc potem więcej złego niż dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Trzeba naprawić system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:47 Trzeba stworzyć takie warunki, żeby specjalisci mogli zarabiac adekwatnie do swoich kwalifikacji. Jaki jest sens ścigać, zamykać lekarzy? Nasza służba zdrowia i tak jest w opłakanym stanie, jak zaczniemy jeszcze szykanować lekarzy, to za moment okarze się, że nie ma się gdzie leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.05, 17:21 Jestem mu wdzięczny, uratował mi dziecko. Od wielu lat był atakowany przez "kolegow". Z tego co wiem ma prywatna praktyke, zainwestowal w aparature itp. Ciezko bedzie wykazac czy bral pieniadze za leczenie swojej wlasnej przychodni, czy za zabiegi w panstwowoym szpitalu. Nie wierze, zeby wymuszal albo bral pieniadze przed koncem leczenia. Nie musi. Jest tam najlepszy. O ile wiem jest szeregowym lekarzem, nie decyduje o operacjach. Od prawie roku jego pacjentki byly wzywane przez policje. Wielki sukces. Trzy kobiety twierdza ze mu placily. Aresztowac go? za 4,5 tys zl? Po co? Ucieknie? Chyba tylko po to, żeby go złamac i upokorzyc to trudniej bedzie mu sie bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 18:02 Zwykła pokazówka, aby koledzy z branży się bali, mam nadzieję, że człowiekowi nie założyli kajdanek. Uważam, że jeśli ktoś daje łapówkę to daje za coś np. przyspieszenie operacji jednym słowem zajął czyjeś miejsce, czyli jest świadomy tego, co robi, i też powinien ponieść karę razem z lekarzem a nie udawać potem wielce poszkodowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.05, 17:34 Przestępstwo łapownictwa wygląda tak: Art. 228. § 1. Kto, w związku z pełnieniem funkcji publicznej, przyjmuje korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Sąd Najwyższy stiwerdził: Lekarz zatrudniony w publicznej służbie zdrowia może być uznany za funkcjonariusza publicznego w rozumieniu art. 115 § 13 k.k. jedynie wówczas, gdy swój zawód łączy z funkcjami o charakterze administracyjnym- wyrok z 200.11.27 W. nie jest ordynatorem, nie pełnil żadnych funkcji amdinistracyjnych wiec chyba coś tu nie gra. I dalej twierdze, że to świetny lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.05, 17:53 tak ten szpital słynie z łapówek sam tam byłem i taż mi zaproponowano bym dał kasę, naszczęsie akurat byłem w dobrym nastroju i lekarz żyje alr nie rokuje mu długiej tam pracy taż Andrzej koło 40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.05, 11:22 A co , w ciąży byłeś ? Czy miałeś coś z jajnikami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zemsta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:55 To mi wygląda na czyjąś zemstę. Znam Andrzeja od lat. To porządny facet. Nie wierzę w zarzucane mu czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bandytów ścigać! MalcolmX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:03 Też mi news. Po prostu rewelacja. Policja zawsze przejawia zadziwiającą wręcz skuteczność jeżeli chodzi o nękanie zwykłych obywateli, takich co to nie mają układów, nie będą uciekać ani stawiać oporu. A jak Ci ukradną samochód, albo pobiją dziecko i zabiorą komórkę to szukaj wiatru w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Jak ktoś jest wybitny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:07 Jak ktoś jest wybitny to często ma wielu wrogów, gotowych na różne świństwa. Nie wierzę, że jest winny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Jak ktoś jest wybitny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:50 Zapewniam cię, że dr W. nie jest "wybitnym" lekarzem. No, chyba że używając tego epitetu miałeś na myśli inne "zasługi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent007 Kolejny pasażer zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:17 Dzisiaj o piątej nad ranem policjanci KWP we Wrocławiu zatrzymali kolejnego pasażera na gapę. Łukasz K., student wrocławskiej AE nie stawiał oporu. Pytany przez naszego reportera powiedział: Spodziewałem się, że prędzej czy później wpadnę, jednak pokusa była zbyt silna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kolejny pasażer zatrzymany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.05, 18:34 Czy policja wystąpi o aresztowanie Łukasza K? Czy telewizja pokaże jak prowadzą go z wykręconymi rękami, glową naciskaną w dół? To by przestraszyło innych. A tak poważnie, W. to świetny lekarz i szkoda go niszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 18:55 Za łapówkarstwo Policja może właściwie zamknąć wszystkich lekarzy. Ciekawe tylko, kto nas wtedy będzie leczył. I ciekawe, kto chce być ordynatorem w Legnicy, a kto zastąpić dr W. we wrocławskiej klinice? Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że wśród lekarzy jest tylko jeden problem - kto NIE bierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSZUKANA DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ IP: *.meteksan.net.tr 05.10.05, 19:00 Dałam mu łapówkę za przyjęcie i pojedyńczą salę oraz dodatkową opiekę pielęgniarki. Byłam bardzo zadowolona. Pan W. pomógł zapewne wielu kobietom, ale... Czar prysł, kiedy w swoim gabinecie wykonał na mnie szereg niepotrzebnych i kosztownych zabiegów, również takich pod narkozą. Niczego bym nie zauważyła, gdyby nie kontrolna wizyta u innego ginekologa - W. był akurat na urlopie. Wiem, że są jeszcze inne oszukane kobiety i dlatego Apeluję o informacje na adres kasadlaw@o2.pl Sama znam jeszcze trzy oszukane w ten sposób dziewczyny, którym wmawiał min. torbiele, nadżerki i inne "guzy" wymagające natychmiastowego usunięcia. Za wyłudzenia oraz narkozy w swoim gabinecie i narażanie w ten sposób mojego zdrowia powinien dodatkowo odpowiadać. Może po tym, co Go spotkało, inni lekarze zaprzestaną niecnych praktyk. Mogę zeznawać w sądzie, a P. powinna zbadać jego prywatna kartotekę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.05, 19:11 Zauwacie, że OSZUKANA pisze z adresu z Turcji: meteksan.net.tr. Zadbała, zeby do nie nie trafić. Szanowna Pani, kto Pani powiedział, że diagnoza była zła? Zapewne inny lekarz, konkurencja W. Od lat jedne i te same osoby zarzucaja W.oszustwa. Ostatnia podobna akcja odbyła się ze 3 lata temu. Przesłyuchano ponad 200 kobiet- naruszajac prawo do prywatnosci i poufność dokumentacji lekarskiej. To głosna sprawa we Wrocławiu. Nie znaleziono wtedy NICZEGO. OSZUKANA namawia teraz do podobnej akcji- badania "kartoteki". Od kilku miesięcy słyszy się o nasileniu akcji anonimów przeciwko W. Pachnie mi to metodami pewnej pani doktor oskarżanej o poważniejsze przestępstwo. Ostrożnie z OSZUKANĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:35 A ja piszę z Polski, a konkretnie z Wrocławia (nie z Warszawy) i uważam, że OSZUKANA ma w 100% rację. "Tajemnicze" praktyki typu "wymrażania torbieli jajników", "wypalanki" i inne cuda wykonywane może nie w typowej narkozie lecz zapewne po podaniu Dormicum są powszechnie znane wśród wrocławskich ginekologów i wyłącznie dzięki źle pojętej solidarności zawodowej dr W. nie został ukarany kilka lub nawet kilkanaście lat wcześniej. Panie Czujny - tu nie chodzi wcale o dobrą czy złą diagnozę. Ten pan stosował metody "terapeutyczne", które najzwyczajniej w świecie nie istnieją, a za które pobierał niezwykle wysokie opłaty. Radzę nie rozpisywać się o geniuszu i wielkości Andrzeja W., czy wielu jego kolegów z kliniki. O moralności tych ludzi mógłby coś więcej powiedzieć chociażby prof. Baranowski, który przez kilka miesięcy kierował kliniką. Dłużej nie wytrzymał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ IP: *.as1.bri.dublin.eircom.net 06.10.05, 01:13 Baranowski to moze ten lekarz z Lublina? Z tego co wiem to straszyli jego rodzine i dziurawili mu opony w samochodzie byle tylko zrezygnowal. Nie wiem czy Pan doc. Cislo jeszcze zyje ale on chcial nawet ksiazke o lapowkarstwie na klinice przy chaubinskiego napisac :-) Tam niemal wszyscy biora i ucza tego swoje dzieci, ktore wchodza w zawod :-) Ten polski koszmar niegdy sie nie skonczy poki nie bedzie prywatnych ubezpieczen i prywatnych szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syn Ginekologa Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ IP: *.wroclaw.mm.pl 08.10.05, 12:13 CZujny, masz jak najbardziej rację! i nie sądzę aby jakaś oszukana kobieta potrafiła w ten sposób ukryć swój prawdziwy adres dostępu! albo jest jedną na 10 000 która by to umiała, albo to najnormalniejsza PROWOKACJA na zlecenie kogoś kto chce go zniszczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ syn ginekologa IP: *.cg.shawcable.net 08.10.05, 18:07 Twoj ojciec potrzebuje pomocy ,a nie obrony. W Polsce jest jeszcze wielu nieetycznych lekarzy. Ludzie tego nie cierpia.Polacy chca lekarzy dobrych pod wzgledem etyki i wiedzy fachowej.Polacy domagaja sie zachodnich standardow leczenia. Spoleczenstwo bedzie eliminowac nepotyzm,lapowkarstwo i brak etyki zawodowej. Nauka dla ciebie jest stara jak swiat nie rob drugiemu co tobie nie mile. W ten sposob unikniesz sytuacji w jakiej sie znalazl twoj ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syn Ginekologa Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ syn ginekologa IP: *.wroclaw.mm.pl 08.10.05, 18:48 Jestem synem ginekologa, ale nie TEGO ginekologa :) nie pana W. :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarak1 Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ syn ginekologa 08.10.05, 19:42 Wilku , okropnie potraktował moją żonę gdy była w ciąży i dostała cukrzycy ciążowej . Nic mu nie daliśmy , bo nie wiedzieliśmy że czeka na kase . Przez dwa tyg. jej nie leczył , tylko udawał greka . Świnia nie lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ syn ginekologa IP: 139.48.152.* 11.10.05, 03:17 Patologia zwodowa. Brak etyki. Przyklad idzie od gory. Paradowski zalatwil Dr.H.C. swojemu szwagrowi Zollowi. Pan adjunkt sie dopiero wprawia. Akademia Meduczna szkodzi spoleczenstwu Wroclawia. Zlikwidowac to scierwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 19:17 > torbiele, nadżerki i inne "guzy" wymagające natychmiastowego usunięcia Żeby usunąć; torbiele, guzy musiałby przeprowadzić operację (otwieranie jamy brzusznej) w klinice, a tam przecież jest cały sztab ludzi - lekarze, pielęgniarki itd. musiałby ich w to wtajemniczyć, to jest bardzo poważny zarzut. Coś mi się w to nie chce wierzyć, żeby dla pieniędzy niepotrzebnie cięto kobiety, aż mi skóra ścierpła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.05, 19:29 Jasne niedorzecznosć tego zarzutu jest oczywista. 4 lata temu wiele pacjentek W otrzymalo anonim, w którym "Stowarzyszenie Pokrzywdzonych Pacjentow twierdziło, że były źle lecozne, powolując się przy tym na dane z dokumentacji klinicznej. Wskazywalo to, że inspiratorem całej akcji są lekarze-koledzy w z kliniki, bo tylko oni mieli dostep do dokumentacji. Dwoje z nich miało wtedy proces o błedy lekarskie. Pomawianie w. o oszustwo pachniem i tamtymi metodami. Dlaczego OSZUKANA zaraz po wykryciu rzekomego "oszustwa' nie zgłosiła się do prokuratora, tylk oteraza rozpoczyna krucjatę? Ja jestem wdzięczny W. - wyleczył moją żonę. Inni lekarze nie byli tansi, ale na pewno mniej znali się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 21:38 Jak jestem skłonny tolerować dawanie w łapę, tak stanowczo mówię nie!!! lekarzom stawiającym fałszywe diagnozy w celach materialnych i tu niestety nie ma żadnego tłumaczenia typu świetny specjalista, tytuły naukowe, jeśli lekarz coś takiego zrobił, choć raz to jest zwykłą szują, która powinna siedzieć w pierdlu jak pospolity przestępca, pozbawienie majątku, który zdobył w procederze przestępczym oraz dożywotni zakaz wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: DAŁAM MU ŁAPÓWKĘ IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 19.10.05, 07:50 Zgadzam się w 100 % . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płatniczka Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.05, 21:29 proponuje prowokację dla lekarzy ginekologów w szpitalu na Brochowie tam na dobre rozwinęła się BIAŁA MAFIA biorąca od wszustkich i za wszystko (jeśli nie dasz na miejsce w szpitalu do zabiegu i operacji nie masz wielkich szans) Powodzenia!!! (wiele nie trzeba się wysilać, wystarczy zobaczyć, gdzie mają dodatkową prywatną praktyke i gabinety, prosty dyktafon i koperta wypchana gazetami) Odpowiedz Link Zgłoś
suhaa Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek 05.10.05, 21:44 Wcale mi go nie żal...w dziewiątym miesiącu ciąży kazał mi wrócić do pracy.Chciał kasę pewnie za L4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 21:53 > Wcale mi go nie żal...w dziewiątym miesiącu ciąży kazał mi wrócić do > pracy. Moja żona pracowała do dziewiątego miesiąca, jeśli byłaś zdrowa to, dlaczego miał dać ci zwolnienie? - ja już czułaś się zmęczona mogłaś wziąć sobie urlop. > Chciał kasę pewnie za L4. Jeśli był takim cwaniakiem jak mu zarzucają, to by ci powiedział tyle a tyle kosztuje tydzień lub dwa i ma pani zwolnienie. Oj suhaa, suhaa chciałaś naciągnąć NFZ co?????? Odpowiedz Link Zgłoś
suhaa Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek 06.10.05, 16:28 Gdybym była zdrowa nie brałabym L4.Ciażę od początku miałam zagrożona i inni lekarze sami wysyłali mnie na zwolnienie.A wierz mi ,że wolałabym pracować niż myśleć codziennie czy dziecko urodzi się zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.10.05, 17:06 Ale mam nadzieję, że dziziuś jest zdrowy i dobrze się chowa - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:32 dziękuję jest zdrowy.ale następnym razem nie oskarżaj jeśli nie znasz sprawy.pozdrawiam razem z synkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.05, 11:00 Przeciez ciąża to nie choroba... Udowodnisz że nie mogłaś pracować? A może chciałaś wymusić zwolnienie? I naciągnąc innych podatników? Abstrahując od w/w sprawy , pacjenci miewają zdumiewające żądania... Odpowiedz Link Zgłoś
ga_ma Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek 06.10.05, 00:54 Czy to o <a href="http://www.forumakad.pl/archiwum/99/11/artykuly/10-zycie_akad.htm">tego Andrzeja W.</a> chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ga_ma Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek 06.10.05, 00:55 ga_ma napisał: > Czy to o <a > href="http://www.forumakad.pl/archiwum/99/11/artykuly/10-zycie_akad.htm">te > go > Andrzeja W.</a> chodzi? <a href="http://www.forumakad.pl/archiwum/99/11/artykuly/10-zycie_akad.htm">Właściwy link</a> Jak wejdzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ga_ma Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek 06.10.05, 00:55 ga_ma napisał: > ga_ma napisał: > > > Czy to o <a > > href="www.forumakad.pl/archiwum/99/11/artykuly/10-zycie_akad.htm"& > #62;te > > go > > Andrzeja W.</a> chodzi? www.forumakad.pl/archiwum/99/11/artykuly/10-zycie_akad.htm > > <a > href="http://www.forumakad.pl/archiwum/99/11/artykuly/10-zycie_akad.htm">Wł > aściwy > link</a> > > Jak wejdzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny II Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.orange.pl 06.10.05, 01:33 Szanowni Państwo! Obiektywny napisal obiektywnie. Najlepiej sprawe wyjasnia przypadek prof Baranowskiego. Obecni na forum lekarze z pewnością pamiętają jak próbował zaprowadzić porządek i jak mu przeszło po kilku incydentach z pogranicza porachunków w swiecie drobnych rzezimieszkow. Lekarze wiedzą że to prawda ci co dawali tez, niestety sprawa leczenia "nadmiernego" to tez jest prawda powszechnie znana. To wszystko niestety jest prawda. Inna spraw czy to sie da udowodnić. Wypisywanie postów typu "cos podobnego to z gola nieprawdopodobne itp" jest czystą hipokryzją szczegolnie w wypadku osob ze srodowiska . Wszyscy wiemy że takie praktyki moze nie sa powszechne ale z pewnoscia sa czeste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.10.05, 12:38 >leczenia "nadmiernego" to tez jest prawda powszechnie znana. Czy mółbyś mi wyjaśnić pojęcie "leczenia nadmiernego" - bo jakoś nie kumam o co chodzi - bo chyba nie o stawianie fałszywej dniagnozy w celu wyłudzeniu pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny II Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:04 Właśnie to mialem na mysli tylko z powodo poznej pory nieprecyzyjnie to okreslilem. Do tego dochodza jeszcze sytuacje( nie tylko przez dr W stosowane) typu "wie pani sytuacja była bardzo powazna i trafila pani do mnie w ostatniej chwili ale na szczescie udalo sie zaradzic najgorszemu". To jest chwyt stosowany dość czesto i w innych specjalnosciach i z rozna dawka dramatyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.10.05, 12:16 Weszło!:)) Nosił wilk razy klika, ponieśli i wilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.05, 10:52 no to skoncza sie teraz cięcia na życzenie.Zobaczymy, co na to pacjentki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bager Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.05, 11:14 Bierze cała klinika z jej szefem włącznie i sukcesywnie przyuczane są do tego dzieci tamże pracujących. Poza tym stacza sie merytorycznie na dno. System winny niechybnie, to powinno się wreszcie skonczyć. Dr W chciał pieniądze za extra usługe na życzenie-co w tym jest złego????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 06.10.05, 11:55 Dr W chciał pieniądze za extra usługe na życzenie-co w tym jest złego????? Zupełnie nic jeżeli jest to jego prywatny szpital i jeżeli to on płaci pensje personelowi uczestniczącemu w zabiegu i późniejszej rekonwalescencji pacentki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.05, 11:19 Zupełnie zgadzam się z bagerem. Czy żadanie odebrania porodu lub wykonanie cięcia przez konkretnego lekarza nie powinno być extra płatne? Tak jak usługi w innych zawodach? A jak za darmo. to niech odbiera jakikolwiek dyżurny..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: czytaj co napisał B, a potem coś tam pleć IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.10.05, 12:27 Teraz dr cwaniak w ramach resocjalizacji będzie leczył panie w szpitalach więziennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: czytaj co napisał B, a potem coś tam pleć IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.05, 12:42 Plotłem zanim B coś napisał, to jak miałem to przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista tylko spokojnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.05, 22:48 Jak ktoś już widzi go odbierającego paczki z cebulą w więziennym drelichu to jest w głębokim błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: tylko spokojnie IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 06:49 Ale zapewne pacjentki tak sławnego dr o tak dobrej reputacji będą go omijać łukiem okrężnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: tylko spokojnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.05, 16:27 Spoko, starczy na dostatnie życie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Co jest państwowe a co prywatne? IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.05, 12:44 Gdzie przebiega linia podziału ? Czy ktoś to wie? W mętnej wodzie i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Lekarze mają tak zwichrowaną psychikę na temat IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.10.05, 14:49 Lekarze mają tak zwichrowaną psychikę na temat „brania”, tłumacząc to niskimi pensjami, do których muszką koniecznie "dorobić" - zresztą na pewno tak jest, ale to niestety dotyczy wszystkich pracujących w tym naszym chorym kraju i to, że biorą nikogo by to tak nie bulwersowało gdyby to nie były takie bajońskie sumy. Ale, do czego zmierzam niestety za granicami naszego kraju nasi lekarze te swoje praktyki dorabiania do pensji również próbują praktykować, przykładem może być choćby lekarz ordynator pracujący w jednym ze szpitali Berlińskich - wpadł biorąc w łapkę 100 euro - no tam to już chyba nie zarabiał mało, czyżby to taki brzydki nawyk? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była pacjentka Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.05, 20:32 Pan Andrzej W.w 2001 roku próbował wyłudzić ode mnie dość dużą {jak dla mnie pielęgniarki}sumę pieniędzy.Po wykonaniu USG nastraszył mnie bardzo,że mogę urodzić dużo przed terminem.Nie przespałam wtedy całej nocy.Następnego dnia z samego rana skonsultowałam się z ginekologiem ,który jest moim kolegą i zaprzeczył wszystkiemu co mi powiedział dr Andrzej W.Ciążę donosiłam szczęśliwie nie płacąc dr Andrzejowi W. żadnych pieniędzy.Dziecko urodziłam przy ul.Dyrekcyjnej bez komplikacji pod opieką wspaniałego lekarza i położnych z tamtejszej kliniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kutas ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.cg.shawcable.net 07.10.05, 04:32 Przykre to i nieetyczne ,ale taka jest prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Kutas ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 16:01 >: Kutas ginekolog ............... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Kutas ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: 139.48.178.* 07.10.05, 18:04 On jest moralne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakszysz Re: Kutas ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: 139.48.178.* 07.10.05, 19:14 Rektor AM odpowiada za swoich ludzi. Gdzie jest CEO Akademii Medycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar79b Re: Kolejny ginekolog podejrzany o branie łapówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:45 To prawda! Oszust jakich mało! Oszukał mnie, że mam guza i trzeba go natychmiast usunąć w jego prywanym gabinecie za jedyne 1300 PLN. Na jego zgubę dał mi zdjęcie usg tego "guza". Na zabieg w znieczuleniu ogólnym oczywiście się zdecydowałam i zapłaciłam. Niestety bardzo źle się czułam po tym pseudo zabiegu i chciałam pójść do kontroli i oczywiście doktorek wyjechał na trzy tygodnie diabli wiedzą gdzie. Poszłam do innego lekarza z owym zdjęciem guza, żeby przedstawić całą historię choroby jak najlepiej i lekarz mnie wyśmiał, że to nie guz tylko tętnica. Potem poszłam do jeszcze jednego lekarza, żeby skonsultować tę dziwną pomyłkę i niestety potwierdziło się - dałam się naciągnąć na niemałą kasę. Z chęcią bym zeznawała w sprawie przeciwko doktorowi W. jak sobie o nim pomyślę to mną trzęsie. Odpowiedz Link Zgłoś