IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 11:32
ciekawi mnie, kto i po co bedzie chodzil tym wspanialym chodniczkiem.
spojrzcie, skad dokad on prowadzi - nigdzie! na koncach nie ma przejscia do
rynku, tylko na mosty. aby przejsc do rynku, nalezy pokonac 2 przejscia dla
pieszych, co przy ich synchronizacji we wro pewnie zajmie 10 minut.
wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/2c255cdc-8bce-4627-ae55-e465c3495d34/wizualka-grodzka-2.jpg
wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/6146adbc-30b8-4e0d-adc5-43a4e3dfa1c3/wizualka-grodzka-3.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Ad Re: grodzka IP: *.contium.pl 07.03.06, 12:02
      akurat na tym drugim zdjęciu nie ma ani fragmentu podwieszanego chodnika...
      • Gość: g625 Re: grodzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 12:05
        jest na obu - ma byc rownolegly do uniwerku
      • smi grodzka 07.03.06, 12:06
        Ponieważ ten podwieszany chodnik jest na odcinku od Szewskiej do Mostu
        Piaskowego ...
        • Gość: g625 Re: grodzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 12:10
          moj blad, co nie zmienia faktu, ze donikad on nie prowadzi
          • Gość: Ad Re: grodzka IP: *.contium.pl 07.03.06, 12:20
            > moj blad, co nie zmienia faktu, ze donikad on nie prowadzi

jest naturalnym przedłużeniem ciągu spacerowego na południowym brzegu Odry?

Zauważ, że w trakcie rewitalizacji jest wyspa Słodowa, zagospodarowana jest też
            wyspa Bielarska, zamyka się deptak na brzegu północynym, planowana jest kładka
            pod mostem Pokoju... do tego dochodzi wdrażany projekt iluminacji nabrzeży. To
            wszystko ma na celu stworzenie nowej, atrakcyjnej przestrzeni spacerowej.
            Naprawdę, atrakcyjny Wrocław nie kończy się na rynku i Ostrowie Tumskim.

Mam nadzieję tylko, że przy tych remontach nabrzeży pomyślał ktoś też o
            odpowiedniej liczbie zejść do wody, umożliwiających dobicie do brzegu
            łodzią/statkiem. (Acz biorąc pod uwagę fakt, że w urzędzie miejskim nie ma
            żadnej komórki pracującej nad zagospodarowaniem Odry... mam spore obawy)

• Gość: g625 Re: grodzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 12:26
              ale te ciagi spacerowa _musza_ sie laczyc. nie powinno sie utrwalac ukladu,
              gdzie z rynku nie mozna dojsc ani na ostrow, ani nawet do dzielnicy 4 swiatyn.
              plan rozwoju miasta zaklada klase z dla wzki, a tu, cichaczem poszerzana jest
              grodzka, co powoduje odciecie kolejnej czesci starego miasta. w tym miejscu nie
              powinno byc obwodnicy, tylko uliczka, ktora zagapiony japonski turysta pwoinien
              spokojnie przejsc bez szkody dla siebie.
              • svarte_sjel Re: grodzka 07.03.06, 12:34
                Gość portalu: g625 napisał(a):
                > plan rozwoju miasta zaklada klase z dla wzki, a tu, cichaczem poszerzana jest
                > grodzka, co powoduje odciecie kolejnej czesci starego miasta. w tym miejscu

Nie żadne cichaczem, tylko zgodnie z obowiązującym Studium, przewidującym trasę
                (klasy Z OIDP) łączącą rejon pl. Dominikańskiego z Trasą Mieszczańską.
                • Gość: g625 Re: grodzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 12:45
                  jezeli klasa z ma tak szerokie pobocza, to dobrze, ze przy ostatnim remoncie kw
                  nie wyburzyli nic, aby dopasowac ja do istniejacej klasy.
                  • Gość: Ad Re: grodzka IP: *.contium.pl 07.03.06, 12:53
                    o jakich poboczach mówisz? :>

A klasa drogi określa minimalne parametry drogi, nie maksymalne. Można zbudować
                    pas startowy klasy Z i też będzie dobrze ;-)
                    • Gość: g625 Re: grodzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 12:56
                      wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/2c255cdc-8bce-4627-ae55-e465c3495d34/wizualka-grodzka-2.jpg
                      o takich poboczach
                      a robienie pasa startowego w tym miescie ma juz _bardzo_ smutne dzieje, szkoda
                      ze historia sie za czesto powtarza
                      • bystrzak2000 Re: grodzka 07.03.06, 14:18

>
                        > o takich poboczach

W tym miejscu droga musi mieć taką szerokość. Jest to wymuszone przez promień
                        łuku toru tramwajowego z Szewskiej. Gdyby ulica była tuż przy budynkach, tramwaj
                        nie miałby szans takiego zakrętu pokonać.
                        • Gość: g625 Re: grodzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 14:30
                          ale ja nie mam nic przeciw tramwajowi. porowanj te 2 wizualki:
                          wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/d57cfa21-9eaf-4ed2-b32f-0bfb1b89262c/wizualka-teatralny-1.jpg
                          i teraz powiedz mi, gdzie klasa Z wymusza 2 pasy w kierunku nowego swiatu, brak
                          przejsc dla pieszych i swiatla na trasie rynek - wyspy? trawniczki zamiast malej
                          architektury?
                          • Gość: jxp Re: grodzka IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 15:13
                            O, z tymi trawniczkami, to już przesadziłeś ;)
                            Są tu tacy, co bardzo lubią trawniczki wciśnięte w każdy wolny kawałek podłoża :)
                          • bystrzak2000 Re: grodzka 07.03.06, 17:03

> ale ja nie mam nic przeciw tramwajowi. porowanj te 2 wizualki:
                            >
                            >
                            wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/d57cfa21-9eaf-4ed2-b32f-0bfb1b89262c/wizualka-teatralny-1.jpg
                            > i teraz powiedz mi, gdzie klasa Z wymusza 2 pasy w kierunku nowego swiatu, brak
                            > przejsc dla pieszych i swiatla na trasie rynek - wyspy?

Jakbyś nie wiedział, w przyszłości dla ruchu samochodowego zostaną wyłączone:
                            Most Piaskowy, ul. Św. Jadwigi oraz Mosty Młyńskie. Wtedy cały ruch pójdzie
                            przez Grodzką i mosty Pomorskie, stąd takie rozwiązanie a nie inne.
                            • Gość: g625 Re: grodzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 17:08
                              ale jaki ruch? tak samo ma byc wylaczona albo ograniczona piaskowa OIDP. czyli
                              wystarczy drobnera/sienkiewicza i most pokoju
                              • bystrzak2000 Re: grodzka 07.03.06, 17:20

> ale jaki ruch? tak samo ma byc wylaczona albo ograniczona piaskowa OIDP. czyli
                                > wystarczy drobnera/sienkiewicza i most pokoju

A do Grodzkiej samochody będą fruwać?? Ruch na Piaskowej i św. Katarzyny nie
                                zostanie zlikwidowany.
                                • Gość: g625 Re: grodzka IP: *.Slowianska.k.pL 07.03.06, 20:42
                                  po pierwsze: zgodnie z planem, grodzka NIE ma byc Z. moze tak mialo byc w
                                  starym, ale w nowym (to na razie propozycja, wiem) juz nie. wiec po co Z
                                  pomiedzy malymi uliczkami? najblizsza Z to kazika.
                                  po drugie: w nowym planie jest taki fragment:
                                  >>>>>>
                                  8. W rejonach sąsiedztwa z innymi zespołami urbanistycznymi naleŜy dąŜyć do
                                  wzmocnienia
                                  powiązań z sąsiednimi strukturami funkcjonalno – przestrzennymi poprzez przywrócenie
                                  ciągłości tkanki miejskiej w miejscach ich styku oraz do wzbogacenia
                                  i urozmaicenia powiązań z nimi, w tym:
                                  1) z zespołem urbanistycznym Przedmieście Odrzańskie i Piaskowe, przez modernizacje
                                  bulwarów nad Odrą i połączeń pieszych z mostami Sikorskiego, Pomorskimi,
                                  Uniwersyteckim,
                                  Piaskowym i Młyńskim i Pokoju, a takŜe kładkami pieszymi;
                                  2) z zespołem Ostrów Tumski, przez spójne ukształtowanie, urządzenie, wyposaŜenie
                                  w usługi związane z turystyką szlaków turystycznych biegnących:
                                  a) od Rynku, ulicą Kuźniczą, Uniwersytecką, Nankiera i przez most Piaskowy,
                                  b) od Rynku, ulicą Wita Stwosza, plac Nowy Targ, ulicę Piaskową i przez most
                                  Piaskowy,
                                  >>>>>>>>
                                  piekne wzmocnienie polaczen, jak trzeba przechodzic przez 2 swiatla, zeby
                                  pokonac 3 pasy ruchu.
                              • Gość: grodzka Re: grodzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 17:45

> ale jaki ruch? tak samo ma byc wylaczona albo ograniczona piaskowa OIDP. czyli
                                > wystarczy drobnera/sienkiewicza i most pokoju

tak glupku, najlepiej wywal ruch z centrum az za mosty warszawskie
          • Gość: grodzka Re: grodzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 16:21

> moj blad, co nie zmienia faktu, ze donikad on nie prowadzi

twoje idiotyczne wpisy tez do niczego nie prowadza
    • aktyntasza Re: grodzka 13.02.15, 19:43
      grodzka w pełnym pampersie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka