Dodaj do ulubionych

pytanie do zwolenników platformy

06.09.23, 19:32
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30158703,aktywiszcze-san-kocon-startuje-z-list-ko-tomasz-grodzki-nie.html
jak sądzicie :czy aktywiszcze san kocoń zostanie posł .... ą ... em.....sam nie wiem jakiej nazwy użyć aby było OK
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: pytanie do zwolenników platformy 06.09.23, 19:39
      Jako przeciwnik partii szrotu odpowiadam: jest mi egal ta drobnostka
    • snajper55 Re: pytanie do zwolenników platformy 06.09.23, 19:45
      hordol napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30158703,aktywiszcze-san-kocon-startuje-z-list-ko-tomasz-grodzki-nie.html
      > jak sądzicie :czy aktywiszcze san kocoń zostanie posł .... ą ... em.....sam nie
      > wiem jakiej nazwy użyć aby było OK

Nie mam pojęcia. Mam ci powróżyć z fusów?

A jak sądzisz, czy szmata Kukiz (powiedział: "Jak zostanę politykiem, to naplujcie mi w ryj i mówcie do mnie szmato"), Bąkiewicz (oskarżał PiS o pełzanie przed Żydami) czy oszust Mejza (żerował na chorych dzieciach) zostaną posłami?

S.
      • hordol Re: pytanie do zwolenników platformy 06.09.23, 19:48
        kukiz tak. bąkiewicz chyba tak .mejza nie wiem
        • mateusz.urbanski Re: pytanie do zwolenników platformy 06.09.23, 21:15
          hordol napisała:

> kukiz tak.

Bo z Opolskiego największe dzbany? I najgłośniejsze?
          W/w, Kowalski, Jaki, Bortniczuk

bąkiewicz chyba tak

Kibolstwo Radom pany( to taka trudna młodzież🤔)może dać mu szanse
          .
        • 99venus Re: pytanie do zwolenników platformy 06.09.23, 21:30
          Jaka partia tacy kandydaci na posłów.
          Ale muszę przyznać, że Bakiewicz na liście to dla mnie totalna kompromitacja PiS i prezesa. Lech się przewraca w grobie.
          • snajper55 Re: pytanie do zwolenników platformy 06.09.23, 21:37
            99venus napisał:

> Jaka partia tacy kandydaci na posłów.
            > Ale muszę przyznać, że Bakiewicz na liście to dla mnie totalna kompromitacja Pi
            > S i prezesa. Lech się przewraca w grobie.

A Mejza nie jest większą kompromitacją?

S.
            • 99venus Re: pytanie do zwolenników platformy 07.09.23, 06:21
              To jest bardzo trudna konkurencja a lista pisiego menelstwa bardzo długa.
        • tapatik Re: pytanie do zwolenników platformy 06.09.23, 22:10
          Kto zagłosuje na szmatę?
          • 99venus Re: pytanie do zwolenników platformy 07.09.23, 06:22
            Takie same szmaty.
            • hordol Re: pytanie do zwolenników platformy 07.09.23, 08:06
              elyta ynteligencka platformy
              • stasi1 Re: pytanie do zwolenników platformy 07.09.23, 08:32
                Ale on startuje w pisie.
              • margit49 Re: pytanie do zwolenników platformy 07.09.23, 09:05
                hordol napisała:

> elyta ynteligencka platformy

Ale że co? do czego masz zastrzeżenia? Kukiz zawsze był wulgarny, więc stąd i adekwatne określenia. Degrengolada? Nie zrozumiałby

Ten antystemowiec 🤣 - powiedział wprost:

„Jak zostanę politykiem to naplujcie mi w ryj i mówcie do mnie szmato.”

W czasie swojej "kariery politycznej" nie wprowadził nic, co poprawiłoby życie obywateli.
                Podpisywał koalicje z różnymi partiami, aż wreszcie znalazł swoje miejsce u boku Jarosława Kaczyńskiego, o którym jeszcze nie tak dawno mówił, że posługuje się “metodami ubeków i burdel mam”.

• 99venus Re: pytanie do zwolenników platformy 07.09.23, 09:19
                Elity inteligenckie posługują się poprawną polszczyzną, potrafią się godnie zachowywać, mają zapięte spodnie,nie wypisują głupot jednym słowem - nie mają nic wspólnego z PiS..
    • oszol-lom-z-rm Re: pytanie do zwolenników platformy 06.09.23, 22:18
      A ja mam jeszcze jedno pytanie do PO o listę slow zakazanych
      www.tvp.info/72540763/wybory-2023-cenzura-na-stronie-platformy-stworzyli-liste-slow-zakazanych
      • tapatik Re: pytanie do zwolenników platformy 06.09.23, 22:24
        Aleś źródło znalazł.
        Znajdź adres strony internetowej PO, tam powinien być adres kontaktowy i napisz.
    • vivak01 Re: pytanie do zwolenników platformy 07.09.23, 08:39
      " jak sądzicie :czy aktywiszcze san kocoń zostanie posł .... ą ... em.....sam nie wiem jakiej nazwy użyć aby było OK"

"Poseł" jest zawsze poprawnie, ponieważ tak jest zapisane w Konstytucji i w ustawach. Można więc napisac "czy aktywiszcze San Kocoń zostanie posłem" i bez urażania kogokolwiek (z wyjątkiem absurdalnego ego) będzie się to odnosiło do objęciu mandatu posła.
      Ale Ty o tym wiesz, więc zgaduję, że uprzejmie zwisają Ci wyniki wyborów w tym zakresie, a post ma na celu ośmieszenie osoby i listy, na której ta osoba sie znalazła.
      • hordol Re: pytanie do zwolenników platformy 07.09.23, 09:07
        poseł jest rodzaju meskiego,a aktywiszcze zapewne meskiego rodzaju być nie chce.
        więc twoje powyższe dywagacje są chyba zbyt pochopne.
        poseł, posłanka(pani poseł?) po nijakiemu to może bedzie posło?....

a całą historię traktuję w kategorii o tempora,o mores
        • vivak01 Re: pytanie do zwolenników platformy 07.09.23, 10:20
          "poseł jest rodzaju meskiego,a aktywiszcze zapewne meskiego rodzaju być nie chce."

Osobiste preferencje nie mają znaczenia dla poprawności zapisu, ponieważ zapis ten będzie się odnosił do konkretnych przepisów Konstytucji lub ustaw. W mowie potocznej możemy się bawić w marszałkinie, prezeski itp. (i będzie to również poprawne), ale użycie określenia marszałek w odniesieniu do kobiety, gdy będzie się odnosić do organu lub wykonywanej funkcji, też zawsze będzie poprawne.
          Dlatego też moje deliberacje nie są zbyt pochopne, co zresztą potwierdzasz, że nie interesują Cię losy, tylko czepiasz się osoby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka