Dodaj do ulubionych

Air Soft Gun - tylko dla orłów :)

12.06.06, 19:26
hej!

Z kumplami ze studiow mamy zamiar bawic sie w strzelanego! Jak za dawnych
lat! Tylko, ze teraz podczas strzelania nie bedziemy musieli werbalnie
nasladowac odglosu strzalu w stylu: ,,bum bum bum" (pistolet)
lub ,,tratatatata" (karabin). Teraz juz nie bedzie sciemy! Nie bedzie
wmawiania ,,nie trafiles!" ,,trafilem!" i niesmiertlnosci! Teraz polee sie
farba! :)
Jest nas czterech i kazdy z nas kupil juz sobie piekne repliki gunow. Ja mam
desert eagla (planuje jeszcze zakup AK-47), inny koles ma kalacha, jeszcze
inny M-14 a czwarty - shot-guna. Szukamy innych osob do zabawy! Koszta nie sa
wielkie! Za 30 zl mozna juz kupic fajna spluwe. Wpiszcie w googlach lub na
allegro ,,air soft gun" i przekonajcie sie sami!
Dodatkowym koszte sa kulki z farba - rozne ceny, ale sparwa groszowa i gogle
(czasami, a nawet czesto mozna je dostac w zestawie z gunem za fricko).

My zamierzamy sprawic sobie jeszcze jakies namiastki mundowrow :) Kamizelki
dla wedkarzy sa modne i tanie! :)

Tak wiec, jesli ktos ma ochote na ostre strzelanie w fajnym miejscu (mamy
kilka ,,na oku": m.in. lasek kolo Wojnowa) niech pisze na maila, lub tutaj!

Pozdrawiam serdeczie!

Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: magda żałosne IP: *.media4.pl 12.06.06, 19:54
      i wy jesteście studentami? Kto to widzial w takim wieku bawic sie w takie
      bzdury i jeszcze reklamowac to na forum? Do nauki, przyglupy!
      • pan.marcin do Magdy 12.06.06, 21:41
        wpadnij sie z nami postrzelac, to moze tarfi Ciebie strzalka Amora i zakochasz
        sie w ktoryms z nas! (ja osobiscie Ci gwarantuje przypadkowy postrzal w tylek
        kulka z farba).
        I sama sie lepiej poucz, a nie zagladaj na watki, ktore juz w temacie pachna
        prochem :)
    • Gość: tak tak tak Re: Air Soft Gun - tylko dla orłów :) IP: *.wro.vectranet.pl 12.06.06, 19:55
      w sumie chyba fajny pomysl, postaram sie cos skompletowac, skad jestescie? ja
      okolice glownego.
      • pan.marcin Re: Air Soft Gun - tylko dla orłów :) 12.06.06, 20:31
        super :)

Jestesmy z Wroclawia, rozne dzielnice (Ksieze Male, Wojnow, Srodmiescie,
        Biskupin).

Jesli nie ufasz zakupom przez internet, to uderz do sklepu militarystycznego na
        Traugutta, Olawskiej luz (zdaje sie) na Kromera. Jednak wtedy pare (ale pare to
        pare, a nie np. 100 zl ;p ) zlotych drozej zaplacisz.

Pozdrawiam!
    • Gość: Skywalker Re: Air Soft Gun - tylko dla orłów :) IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.06, 20:51
      Pomysł niezły - ja też sobie sprawiłem "Desert Eagle" jakis czas temu i chciałbym utopić kogos w farbie:) Reasumując pomysł autora tego topica jest całkiem niezły bo lepiej to niż siedzieć i kisić się w chacie przy takiej pogodzie:) A tobie Magdo polecam W11 skoro to my jesteśmy żałośni
    • tomek854 Re: Air Soft Gun - tylko dla orłów :) 12.06.06, 21:41
      A na linka reklamowego Was nie stać? :-)
      • pan.marcin Re: Air Soft Gun - tylko dla orłów :) 12.06.06, 21:47
        nie reklamujemy zadnego sklepu, co zdaje sie sugerujesz. Chcemy sie postrzelac,
        ot co. Jak nie masz na to ochoty, to sie nie wpisuj i nie siej fermentu.
      • kklement Tomku, to naprawdę pasjonaci, nie komercja :) 12.06.06, 22:28
        Ręczę za pana.marcina :)
    • kolejar Re: Rozważam najęcie się :) 12.06.06, 22:31
      Ciekawe... Mam blisko do tego waszego lasku - 15 min. z buta. Ale ja jestem
      autentycznym weteranem wojennym - znaczy do mnie strzelali, ja nie strzelałem do
      nich, więc może bym sobie postrzelał? Tylko nie wiem na jaki etat mógłbym liczyć
      w waszych wojskach. Nadmieniam, że posiadam stopień kapitana.
      Pozdrawiam serdecznie
      kpt. bezp. Kolejář
      • kklement Re: Rozważam najęcie się :) 12.06.06, 22:35
        Skombinuj drezynę ręczną, mógłbyś odgrywać rolę niemieckich transportów
        wiozących Wehrmacht na wschód, a my ( pan.maciek mnie też zaprosił do
        zabawy :) ) dzielnych partyzantów :)

He he, partyzanci z Desert Eagle :D
        • kklement Re: Rozważam najęcie się :) 12.06.06, 22:39
          kklement napisał:

> wiozących Wehrmacht na wschód, a my ( pan.maciek mnie też zaprosił

pan.marcin, offkors :)
          • pan.marcin Re: Rozważam najęcie się :) 12.06.06, 23:00
            w naszej armii stopnie ustalamy sobie sami, a wlasciwie to tych stopni nie
            bedzie :)

Chyba, ze bedzie nas ze sto osob, wtedy i sztab sie zorganizuje :)

Kolejarze, niestety Twoj stopien ulega zapomnieniu! Tak jak w Niezyciezonej
            Armii Czerwonej carscy oficerowie czesto zaczynali od zera, Ty tez bedziesz
            musial :):)

Zapraszam wszystkich do zabawy :)

M
            • kolejar Re: Rozważam najęcie się :) 12.06.06, 23:14
              pan.marcin napisał:
              > Kolejarze, niestety Twoj stopien ulega zapomnieniu!

Ewentualnie mogę się zgodzić jako kapitan bezpieki - nie frontowy. Ale polecam
              się ze swoim stopniem na wypadek jakiegoś aresztowanka albo przesłuchanka jeńca.
              • pan.marcin Re: Rozważam najęcie się :) 12.06.06, 23:15
                :) Nie ma sprawy :)
        • kolejar Re: Rozważam najęcie się :) 12.06.06, 23:18
          kklement napisał:
          > Skombinuj drezynę ręczną, mógłbyś odgrywać rolę niemieckich transportów
          > wiozących Wehrmacht na wschód

W takiej sytuacji byłbym jednak zmuszony egzekwować dla siebie stopień Hauptmana
          albo nawet Standartenführera SS und Gestapo.
          • kklement Re: Rozważam najęcie się :) 12.06.06, 23:24
            kolejar napisał:

>
            > W takiej sytuacji byłbym jednak zmuszony egzekwować dla siebie stopień
            Hauptman
            > a
            > albo nawet Standartenführera SS und Gestapo.

Eeee, bez ściemy, w rachubę wchodzić może tylko .... Bahnschutz :D Feldfebel
            może być ? ;)
            • pan.marcin Re: Rozważam najęcie się :) 12.06.06, 23:26
              a Ty Klement kim chcesz byc? Dr. Mengele? ;D
              • kklement Re: Rozważam najęcie się :) 13.06.06, 00:21
                pan.marcin napisał:

> a Ty Klement kim chcesz byc?

Jak to kim ? Oczywiście, że PREDATOREM :D

Taki naszyjnik z czaszek to musi być coś ... ;)
              • Gość: sas Re: Rozważam najęcie się :) IP: *.crowley.pl 13.06.06, 08:17
                panie marcin wejdz pan na strone wmasg.pl i sprawdz ilu tam wrocławiaków,
                sądząc po poziomie sprzętu i beztroski o swoje bezpieczeństwo masz z 10-12
                lat , więc jak dorośniesz możesz się pobawic , a teraz z kolegami pobiekaj
                wśród kamienic.
                • Gość: ew tylko sie nie poplacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:41
                  lepiej sobie pograj w szachy.
            • kolejar Re: Rozważam najęcie się :) 13.06.06, 02:22
              kklement napisał:
              > Eeee, bez ściemy, w rachubę wchodzić może tylko .... Bahnschutz :D Feldfebel
              > może być ? ;)

Jak w niemieckim albo austriackim wojsku, to może być i feldfebel. To całkiem
              nieźle - po naszemu sgt. :) Zwłaszcza, że mój dziadek był feldfeblem w II
              Legionie Marszałka! No i poza tym wspaniały feldfebel rachuby Vaniek z c. i k.
              91. Pułku Piechoty, 6. Marszbatalionu, 11. Kompanii, co mawiał:
              - Jak ja nie ukradnę, to ukradnie ktoś inny i nie dość, że ukradnie, to jeszcze
              powie, że ja nie ukradłem, bo się już pewnie dość nakradłem.
    • Gość: wera a co na to wasze dziewczyny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:32
      beda szczesliwe, ze maja takich doroslych mezow czy tez facetow :):)
      • Gość: fullmetaljacket To moj karabin. Jest moja najlepsza dziewczyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:09
        pozdro dla kumatych! A dziewczyny niech sie nie wpisuja, tylko obejrza M jak
        Milosc i obowiazkowo Kulisy M jak Milosc!
        • Gość: ola Re: To moj karabin. Jest moja najlepsza dziewczyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:04
          Super! Sam pomysł bardzo mi się podoba:)
          panie.marcinie czy mogłabym się bawić z wami?
        • agasik4 Re: To moj karabin. Jest moja najlepsza dziewczyn 13.06.06, 13:08
          To jest dyskryminacja!
          Kto powiedzial czy napisal ze to zabawa tylko dla facetow co?
          • Gość: ola Re: To moj karabin. Jest moja najlepsza dziewczyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:11
            Ty tez chcesz się bawić?
            • agasik4 Re: To moj karabin. Jest moja najlepsza dziewczyn 13.06.06, 13:29
              Jak bym miala czas i troche blizej to czemu nie.
              Nigdy nie bawilas sie w wojne?
              • Gość: ola Re: To moj karabin. Jest moja najlepsza dziewczyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:30
                Nie i dlatego teraz tak bardzo chcę:)
                • pan.marcin dziewczyny nie mogą 13.06.06, 13:31
                  przykro mi :):)
                  • agasik4 Re: dziewczyny nie mogą 13.06.06, 13:42
                    a to niby dlaczego?
                    • Gość: ola Re: dziewczyny nie mogą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:51
                      Ten pan.marcin jest jakiś głupi
                      • pan.marcin zmienilem zdanie 13.06.06, 14:04
                        ale nie do konca :) O tym nizej. Jesli chcecie wiedziec, dlaczego nie mozecie
                        sie z nami strzelac, to przejdzcie sie na boisko i zapytajcie chlopakow, czy
                        mozecie sobie z nimi pograc w pilke nozna. Oni Wam wytlumacza, czemu NIE mozecie :)

Natomiast w kwestii zmainy zdania. Jednak mozecie sie z nami bawic. Niech kazdy
                        facet wezmie ze soba dziewczyne. Jesli ktorys nie ma, niech sie nie martwi. Byc
                        moze Ola i Agasik (jesli maja facetow), wezma jakies kolezanki :)

Drogie Panie! Widze to tak:

chlopaki sie strzelaja, taplaja w blocie, biegaja z pistoletami i krzycza. Wy w
                        tym czasie przygotujecie nam posilek :) Cos na zab no i oczywiscie piwko :) Po
                        skonczoneej zabawie, chetnie skosztujemy Waszych wspanialosci, popijemy wszystko
                        piwem :) Pozniej, polaczeni w pary, mozemy sie oddalic kazdy w swoja strone :)
                        Aha, nie zapomnijscie na samym koncu posprzatac, pomyc naczyn etc.

Jesli natomiast ktoras sie uprze i koniecznie bedzie chciala sie strzelac, to
                        niech sobie wczesniej wyobrazi, ze dostaje (boli) kulka z farba w piekna buzie
                        :) Jesli i to nie powstrzyma przed checia zabawy w strzelanego, to moze
                        przymnicie sobie z historii co takiego sie dzialo z kobietami na wojnach :)

W kazdym badz razie - serdecznie zapraszam Panie :)
                        • Gość: ola Re: zmienilem zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:12
                          Wątpię w to, że którakolwiek z dziewcząt bedzie zachwycona pomysłem
                          przygotowania posiłku, zwykła dyskryminacja
                        • agasik4 Re: zmienilem zdanie 13.06.06, 14:14
                          Jak nic boisz sie ze przegrasz z kobieta!
                          ale bylby wstyd i urazone meskie ego, co?
                          :-)
                          • Gość: mjakmezczyzna skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:22
                            jesli kobiety wepchna swoje sfeminizowane lapki w strzelanego, to ja sie nie
                            pisze! Wystarczy, ze sprofanowaly pilke nozna czy boks. Jakby tego bylo im malo,
                            to jeszcze chca sie naparzac w air soft gun! Dziwnym trafem, jakos faceci nie
                            pchaja sie do ogladania przyglupich seriali w stylu M jak Milosc itp. Dlaczego?
                            Bo sa to programy dla kobiet, programy przyglupie! Odczepcie sie od tej dosc
                            fajnej inicjatywie i dajcie sie nam wyszalec!

Do wszystkiego musicie sie wtracac?
                          • pan.marcin drogie Panie! 13.06.06, 14:26
                            a nie mozecie np. same do siebie postrzelac? Zalozcie sobie osobny watek i
                            zbierzcie ekipe. Najlepsze dziewczeta zostana przez nas uhonorowane. Napiszemy o
                            Was na forum :)
                            A tak szczerze mowiac, to jakos nie mam ochoty naszpikowac olowiem tfu.. farba
                            jakiejs niewiasty. I jakos sobie nie wyobrazam, zeby to niewiasta naszpikowala
                            mnie zanim ja ja ,,zalatwie" :)

Uprzejmie prosze o przemyslecie propozycji obslugi ,,kateringowo-towarzyskiej"
                            zabawy. Ewentualnie mozecie pocieszac rannych :)
                            • agasik4 Re: drogie Panie! 13.06.06, 14:40
                              to naprawde dla was taki wielki problem jakby dziewczyny strzelaly sobie z wami?
                              to jest totalna ignorancja traktowac nas jako obsluge kateringowo-towarzyska
                              (jak to okresliles) czy zmuszac do ogladania przyglupich seriali. Sa ciekawsze
                              rzeczy do robienia. Podzial zenski/meski bardziej kojarzy mi sie z wc czy
                              rodzajem rzeczowników.

Co powiesz na pielegniarke z karabinem? W koncu musi sie bronic przed wrogiem
                              szukajc w buszu rannych kolegów ...
                              :-)
                              • pan.marcin Re: drogie Panie! 13.06.06, 14:44
                                no dobraaa :):) Pielegniarka z karabinem moze byc :)

No i jesli powaznie piszesz (w co watpie), to daj jakos znac na maila, badz na
                                forum, czy serio chcesz byc taka meska :)

Pozdrawiam :)
                                • agasik4 Re: drogie Panie! 13.06.06, 15:24
                                  Czemu miałabym pisac nie powaznie?
                                  Napisz kiedy i gdzie to ci powiem czy moge.
                                  • Gość: zwolennik Re: drogie Panie! IP: *.media4.pl 13.06.06, 17:07
                                    a ladna jestes?
                                    • pan.marcin Ruszamy pelna para :) 12.09.06, 19:19
                                      mamy juz calkiem przyjemny oddzial, fajne guny... Szukamy ochotnikow i
                                      ochotniczek ;)
                                      • panna.olenka Re: Ruszamy pelna para :) 12.09.06, 20:37
                                        Ooo:) Czy ja tez moge sie przyłaczyc?
                                        Mysle, ze jak najbardziej sie nadaje!:D
                                        • Gość: artur Re: Ruszamy pelna para :) IP: *.media4.pl 12.09.06, 20:57
                                          jesli jestes ladna, to tak
                                          • Gość: kobieta asg-owca A może najpierw wprowadzenie do tematu??? IP: 147.251.197.* 17.09.06, 10:48
                                            widzę, że chętnych do strzelania to jest tu kilkoro...problem polega na tym, że
                                            nei jest Wasz pomysł nowością. We Wrocławiu działą kilka drużyn, które
                                            strzelają się od dawna i raczej nie z broni kupionej za 30 zł. Wybacz panie.
                                            marcinie, ale Airsoftowcy z prawdziwego zdarzenia czytając to co piszesz
                                            zrywają boki ze śmiechu. Mundur jakikolwiek sobie skompletowac to nie sztuka.
                                            W tej zabawie chodzi o co innego - o jak najwierniejsze odtworzenie
                                            umundurowania i ekwipunku grupy w jakiej jesteż po jednej stroni frontu. Dobry
                                            karabin - nie kupiony na allegro ( bo to shit) - kupisz od 700zł w górę i
                                            zauważ że to tylko karabin. Są jeszcze kulki, baterie, etc. Potem musisz się
                                            ubrać a nie poowijac w ciapate szmaty.
                                            Co do dziewczyn...może Cię, albo Was to zdziwi - też się strzelają i w 100%
                                            dorównują facetom - wystarczy wybrac się na jedną strzelankę z tymi, którzy od
                                            dawna sa w temacie i wtedy byś nie pisał bzdur.
                                            Zapraszam na www.wmasg.pl - zresztą już ktoś to zrobił, ale został bezsensownie
                                            zignorowany.
                                            Zanim zaczniesz coś pisać to się upewnij co i jak.
                                            Pzdr
                                            • mesty8 Re: A może najpierw wprowadzenie do tematu??? 17.09.06, 15:24
                                              to idź sobie strzelaj za 700 zł,oni chcą się zabawić, a nie sie nadymać i
                                              chwalić swoimi mundurami i pistoletami za grubą kasę!
                                              sio! posżła do budy!
                                            • pan.marcin Re: A może najpierw wprowadzenie do tematu??? 17.09.06, 17:27
                                              smieszne jest to, co napisalas :)

Nadl szukamy chgetnych do ZABAWY!
    • Gość: Seba Re: Air Soft Gun - tylko dla orłów :) IP: 62.154.156.* 18.09.06, 11:09
      Za 30 złotych to kapiszony mozna kupic...
      ASG (sensowe) to ceny o 400,- za "gaz" i od ok. 1000 za "elektryka".
      I najważniejsze - ASG to nie kulki z farba!!!
      Ech ci studenci... ;)
      ps. jak chcecie sie strzelac, a zabawa jest tym lepsza im jest wiecej ludzi,
      poszukacje na forach air-softowych - jeszcze niedawno byla mocna grupa we wroclawiu.
      ps. 2 werbalnie nie trzeba - zabawki wydaja dosc wyrazny i czytelny odgłos
      pzdr
      Seba

• pan.marcin przesadziles :) 18.09.06, 14:07
        spotyakmy sie na strzelankach z ekipami wroclawskimi. Fakt, ze wiele osob ma
        elektryczne pukawki za nawet dwa tysiace zlotych. Ale sa (i to bardzo dobre)
        elektro-gnaty za okolo 450 zl! Jednakze juz za kilkadziesiat (powaznie) zlotych
        mozna kupic dosc fajnego szotgana o napedzie sprezynowym (czyli tak jak w
        oryginale - po kazdym strzele przeladowujesz).

A jesli chodzi o te kulki z farba... Na poczatku myslelismy, ze da sie nimi
        strzelac. Jeden sklep dolacza do broni wlasnie takie kulki. Ale sa beznadziejne
        i dlatego strzelamy sie ze ,,zwyklych".

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka