Dodaj do ulubionych

Neurolog z Wrocławia

IP: *.* 13.02.02, 21:09
Kochane Wrocłąwianki, podawałyście tu na forum namiary do pani neurolog Ujmy-Czapskiej. Czy wiecie może co się z nią dzieje? Próbuję dodzwonić się do gabinetu od 2 tyg. i nikt nie odbiera. Wysłałam na Canaletta meża, który stwierdził, że pod podanym adresem głucho i ciemno.Może gdzieś wyjechała? Wiecie coś na ten temat? Bardzo mi zależy na wizycie u niej z moim synkiemKachna
Obserwuj wątek
    • Gość: PETRA Re: Neurolog z Wrocławia IP: *.* 14.02.02, 20:50
      Ja też się dziwię.Byłam ( i jestem umówiona ) na wizytę do niej na początek stycznia - chciałam potwierdzić, ale nikt u niej nie odbiera telefonu.Poszłam do innej lekarki ale zobaczę, czy nie iść z małym do niej także (podobno to świetna specjalistka)PETRA
      • Gość: PETRA Re: Neurolog z Wrocławia IP: *.* 14.02.02, 20:51
        Oczywiście na początek marca ( nie wiem skąd wziął się mi ten styczeń :) )
        • Gość: Kachna29 Re: Neurolog z Wrocławia IP: *.* 14.02.02, 21:03
          Dopiero na początek marca? A kiedy się rejestrowałaś? Oj, coś mi się wydaje, że nawet jeżeli uda mi się z nią skontaktować, to będziemy mieli wizytę gdzieś w maju :-(Daj znać jak dowiesz się czegoś więcej lub uda Ci się z nią skontaktować, ok?Pozdrawiam,Kachna
          • Gość: PETRA Re: Neurolog z Wrocławia IP: *.* 14.02.02, 21:45
            Rejestrowałam się w okolicach 20-25 stycznia.Kasiu,napisz mi coś o Twoich ćwiczeniach i co się działo z dzidzią, że też chodzisz do neurologa (jeśli to oczywiście nie problem)
            • Gość: Kachna29 Re: Neurolog z Wrocławia IP: *.* 15.02.02, 01:57
              Ćwiczenia są nieco dziwne, a właściwie trudno je nazwać ćwiczeniami. Przez niecałą minutę uciskam Filipkowi punkt między żebrami na wysokości mostka, trzymając jednoczesnie głowe zwróconą pod kątem 30 st. Raz z prawej, potem z lewej strony. Robimy na raz dwie takie serie 4 razy dziennie.Ma to pomóc na lekką asymetrię i wiotkość. Nie byliśmy jeszcze w ogóle u neurologa i aż boję się co mu jeszcze wynajdzie, bo u Filipka wykryto niestety dość późno niedoczynnośc tarczycy, a ta, nieleczona u takich maluszków może powodować uszkodzenia układu nerwowego. Mam nadzieję, że tak się nie stało, bo Filip oprócz tej kiwającej się główki, którą zresztą coraz lepiej trzyma, jest bardzo kontaktowy, codziennie uczy się czegoś nowego, a ostatnio chwyta grzechotki i ładuje je sobie do paszczy :-)
              • Gość: PETRA Re: Neurolog z Wrocławia IP: *.* 15.02.02, 14:51
                Jakie były objawy niedoczynności tarczycy?
                • Gość: Kachna29 Re: Neurolog z Wrocławia IP: *.* 16.02.02, 00:03
                  Z tą tarczycą to długa historia. W Polsce robi sie wszystkim dzieciom po urodzeniu badania w kierunku fenyloketonurii i niedoczynności tarczycy. U Filipka te badania wypadły dobrze, tzn. w normie. Własciwie to fuksem została odkryta ta niedoczynność - w ostatniej chwili. Filipkowi przedłużała się bardzo żółtaczka. Dwa razy byliśmy z tego powodu w szpitalu. Za drugim razem po wielu badaniach w kilnice pediatrii i gastroenterologii wpadli na pomysł, aby zbadać mu jeszcze hormony tarczycy (chyba wystawię im pomnik) . No i wyszło :-(A co do objawów innych - trudno odróżnić objawy niedoczynności od normalnego stanu u takich maluszków.Np sucha skóra - prawie każde niemowle ma suchą skórę, a to jest jeden z objawów niedoczynności tarczycy ( a Filip akurat suchej skóry nie miał)Jak sie spotkamy na spacerku to opowiem Ci więcejPozdrawiam,Kachna
    • Gość: ania71 Re: Neurolog z Wrocławia IP: *.* 20.02.03, 21:44
      Hej dzis sie dodzwonilismy ale najblizszy wolny termin jest na 18.03.Nie wiem czy moge czekac...Tez musze miec szybka ale fachowa konsultacje.Ale gdy czytam teraz te pochwaly na jej temat chyba sie zdecyduje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka