Dodaj do ulubionych

Biuro nieruchomości

30.12.06, 22:31
Szukam dobrego Biura Nieruchomści.czy ktoś może polecić
Obserwuj wątek
    • Gość: promenada Re: Biuro nieruchomości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.06, 00:10
      www.tvk.pl
      • Gość: krzysior Re: Biuro nieruchomości IP: *.telsat.wroc.pl 04.01.07, 00:38
        o nie tylko nie TVK. Pełna lipa.
    • Gość: gosc Re: Biuro nieruchomości IP: *.e-wro.net.pl 31.12.06, 00:19
      centrum nieruchomosci na szewskiej
      • Gość: Pierre Do Magdy IP: *.as.kn.pl 31.12.06, 14:23
        Sprecyzuj co znaczy dobre biuro nieruchmości. Szybkie? Tanie? Nie wiem co masz
        na myśli.
        • Gość: Rafał Re: Do Magdy IP: *.as.kn.pl 31.12.06, 14:29
          Zdecydowanie mogę odradzić biuro AMBER z Cybulskiego. Ja się przejechałem.
          Biuro Nier. Kruk niedaleko pl. 1 Maja, nie pamiętam ulicy za to mogę polecić.
          • Gość: Niko Re: Do Magdy IP: 195.187.134.* 02.01.07, 16:26
            Nie ma dobrych. Posrednicy nie robią tego co należy do nich, wciskają
            mieszkania jakich nie chcesz, nie negocjują cen, nie oglądają mieszkan przed
            ich pokazaniem klientowi itd. Wszystko dlatego ze strasznie wzrosły ceny, jest
            duży obrót, biura na tym żerują, a do zawodu zgłaszają się przypadkowi ludzie,
            bo mozna zarobic na prowizjach. Po prostu nie ma dobrych biur, sa pojedynczy,
            dobrzy pośrednicy ale to ze świecą szukać.
            • Gość: fi Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:14
              Dokładnie. Najgorsze według mnie to DCN z POwstańców Śl. takiego olewactwa klientaw innych biurach jeszcze nie spotkałam ;)
    • Gość: iwona Re: Biuro nieruchomości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.07, 18:00
      Polecam Pana Wojtka z BN Perfect, mieszczące się w Budynku Solidarności na dawnym Placu Czerwonym,
      nie wiem jak teraz się ten plac nazywa. Uparty i nie odpuszcz trudnych klientow.
      • Gość: gośc Re: potwierdzam słowa iwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 20:38
        gościu nie odpuszcza, póki mu nie zapłacisz
        potem juz spoko
    • Gość: gośc Re: Biuro nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:13
      Biuro Obrotu Nieruchomościami ACTIWA
      ul. : Komandorska 53G/3B
      tel. : 788 22 32, 783 34 43, 783 34 87

polecam pania Magde. profesjonalna, nienachalna i nie podpuszcza. w kazdym razie
      znalazla mi mieszkanie takie jakie chcialem
    • Gość: paweł Re: Biuro nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:51
      Nie oczekuj zbyt wiele!!.Moje doswiadczenia są takie:przy kupnie nieruchomosci
      lepiej sie nie wiązać z żadną konkretną agencją, ale zgłosić swój akces do
      kilku.Jako klient jednego, konkretnego biura, jesteś zawsze klientem drugiej
      kategorii dla pozostałych, które wolą sfinalizować transakcję ze "swoim" i
      pobrać podwojną prowizje( za kupno i sprzedaż). Wtedy często wybrane oferty są
      blokowane pod różnymi pretekstami tak długo, aż agencja znajdzie bardziej
      opłacalnego dla siebie klienta. Podawane informacje o współpracy biur są mocno
      przesadzone. Agenci nie oglądaja mieszkań, które ci proponują, więc najczęsciej
      nie odpowiadają one naszym oczekiwaniom. Ja kupiłem mieszkanie, które sam sobie
      znalazłem, a agencja sprawnie załatwiła wszystkie formalności i taka jest
      rzeczywistość.Nie mozna liczyć, że ktoś, nawet sowicie opłacony, dostatecznie
      zaangażuje się w nasze sprawy.
      • Gość: pośrednik Re: Biuro nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:14
        Odpowiadam jako pośrednik:

Właśnie działa to na odwrót, jeżeli zgłosisz siędo kilku agencji, któraś
        znajdzie mieszkanie, ale jest też druga strona medalu. Mieszkań na rynku jest
        niewiele i jeżeli szukasz mieszkania zgłosisz się do 5 pośredników, na rynku są
        3 mieszkania. Wszyscy pośrednicy umówią Cię na te same mieszkania. Potem
        zadzwonią do Ciebie a Ty powiesz że jesteś umówiony z innym biurem na oglądanie
        tego mieszkania, to czego Ty oczekujesz, logiczne że więcej do Ciebie nie
        zadzwonią bo nie szanujesz ich czasu.

Podwójne prowizje się zdarzają, ale nie aż tak często jak się może wydawać, a
        po drugie sprawa wygląda tak że pośrednikowi się nie opłaca trzymać mieszkania,
        ponieważ iny pośrednik może je "sprzątnąć" i nie zarobisz nic, ale żeby to
        zrozumieć musiałbyś popracować w tym naprawdę trudnym zawodzie.
        Licytacje prowizji to już szczyt głupoty i niedorzeczność z Twojej strony. Ja
        pracuje na jakimś poziomi prowizji np.2% , a jak przyjdziesz i chcesz żebym
        obsłużył Cię za 1% to tego nie zrobie.
        Zdarza się że przed pokazaniem klientowi mieszkania, sam go nie widziałam ale
        dotyczy to tylko mieszkań innych pośredników. Wtedy bazuje na zdjęciach i opini
        innego pośrednika.

Nie wiem co znaczy "dostateczne zaangażowanie", ja przeprowadzam tranzakcje od
        początku do końca. Uwierz że sprawia mi wielką radość gdy widzę młodych ludzi
        kupujących swoje pierwsze mieszkania.

Nie masz pojęcia o czym piszesz i jesteśtypowym polskim malkontentem.
        Potrafiącym tylko marudzić. Napisz jakie biuro Ciebie skrzywdziło, a nie
        uogólniasz i piszesz że wszyscy pośrednicy są be.

pozdrawiam
        • Gość: Niko Re: Biuro nieruchomości IP: 195.187.134.* 04.01.07, 13:43
          Przestan, czlowieku. Za co wy w ogóle pobieracie wielotysieczne prowizje?
          Mieszkań nie oglądacie, proponujecie oferty nie takie, jak zamawia klient, nie
          walczycie o interes klienta, kasujecie byle szybciej i byle latwiej. Macie
          teraz żniwa. Znam człowieka, którego agentka, kiedy chciał kupić mieszkanie,
          podczas wizyty powiedziala do sprzedającego na głos, "nie musi sie pan
          spieszyc, ceny mieszkan rosną". To przykład pierwszy z brzegu. Do tego zawodu
          biura przyjmuja byle nieudaczników, bo teraz kupuje sie i sprzedaje byle co za
          wielkie pieniadze i małpa potrafiłaby zrobic to co wy robicie. W zeszłym roku
          agentka fotografowała mieszkanie mojego kolegi, które ten wystawiał do
          sprzedazy. Sfotografowała brudny kosz z bielizną, a na jego pytanie co to ma
          znaczyc powiedziala, niewazne, i tak będą klienci.
          • Gość: do nico Re: Biuro nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 14:42
            Wielotysięczne prowizje, biura pobierają nie za znalezienie mieszkań, wbrew
            temu co większość ludzi twierdzi ale za ubezpieczanie transakcji
            (odpowiedzialność cywilnoprawna). Dzięki temu, że pośrednik jest ubezpieczony
            np. na 100 euro ty możesz spać spokojnie gdy w razie jakich kłopotów ze stanem
            prawnym mieszkania nie grozi ci utrata oszczędności całego życia. Może za kilka
            lat większość osób to zrozumie a dodatkowo zacznie też doceniać ciężką i
            odpowiedzialną pracę pośredników.
            • Gość: do niko Re: Biuro nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 15:21
              Generalizujesz.
              Czy jak jeden lekarz jest zły to mówisz o wszystkich, no Ty pewnie tak ponieważ
              Twoje argumenty są marne i mam wątpliwości co do Twojego wykształcenia.
              Większość klientów biur nieruchomości to ludzie wykształceni, którym nie trzeba
              tłumaczyć za co płacą.
              W końcu zdarzy się kilka spektakularnych oszustw i wtedy zobaczysz.
              Nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz, ja pracuje już 2 lata jako pośrednik.Nie
              jestem człowiekim z ulicy. Kształce się, znam przepisy o których nie masz
              pojęcia i dbam o bezpieczeństwo tranzakcji. Za to się płaci.

Zresztą zawsze możesz zostać pośrednikiem i brać kase za nic, dlaczego tego nie
              zrobisz. Zobaczyłbyś co znaczy ciężka praca od rana do wieczora.
    • Gość: Gościówa Re: Biuro nieruchomości IP: *.wro.vectranet.pl 04.01.07, 23:30
      poszukaj w portalu:
      www.nowemieszkanie.wroclaw.pl
      bardzo fajne miejsce. Niedawno je odkrylam:)
      • julia1008 Re: Biuro nieruchomości 19.09.14, 13:33
        nieruchomości Lębork oferuje wiele agencji nieruchomości. Decydując się na jedną z nich sprawdź jakie mają referencje i ilu zadowolonych klientów. Należy wybrać najkorzystniejszą ofertę, która spełnia Twoje oczekiwania. Dla mnie przy wyborze biura nieruchomości ważna była wielkość prowizji, uważaj jednak na podejrzanie tanie oferty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka