magdakb 30.12.06, 22:31 Szukam dobrego Biura Nieruchomści.czy ktoś może polecić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: promenada Re: Biuro nieruchomości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.06, 00:10 www.tvk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysior Re: Biuro nieruchomości IP: *.telsat.wroc.pl 04.01.07, 00:38 o nie tylko nie TVK. Pełna lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Biuro nieruchomości IP: *.e-wro.net.pl 31.12.06, 00:19 centrum nieruchomosci na szewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Do Magdy IP: *.as.kn.pl 31.12.06, 14:23 Sprecyzuj co znaczy dobre biuro nieruchmości. Szybkie? Tanie? Nie wiem co masz na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Do Magdy IP: *.as.kn.pl 31.12.06, 14:29 Zdecydowanie mogę odradzić biuro AMBER z Cybulskiego. Ja się przejechałem. Biuro Nier. Kruk niedaleko pl. 1 Maja, nie pamiętam ulicy za to mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Do Magdy IP: 195.187.134.* 02.01.07, 16:26 Nie ma dobrych. Posrednicy nie robią tego co należy do nich, wciskają mieszkania jakich nie chcesz, nie negocjują cen, nie oglądają mieszkan przed ich pokazaniem klientowi itd. Wszystko dlatego ze strasznie wzrosły ceny, jest duży obrót, biura na tym żerują, a do zawodu zgłaszają się przypadkowi ludzie, bo mozna zarobic na prowizjach. Po prostu nie ma dobrych biur, sa pojedynczy, dobrzy pośrednicy ale to ze świecą szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:14 Dokładnie. Najgorsze według mnie to DCN z POwstańców Śl. takiego olewactwa klientaw innych biurach jeszcze nie spotkałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Biuro nieruchomości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.07, 18:00 Polecam Pana Wojtka z BN Perfect, mieszczące się w Budynku Solidarności na dawnym Placu Czerwonym, nie wiem jak teraz się ten plac nazywa. Uparty i nie odpuszcz trudnych klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: potwierdzam słowa iwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 20:38 gościu nie odpuszcza, póki mu nie zapłacisz potem juz spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Biuro nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:13 Biuro Obrotu Nieruchomościami ACTIWA ul. : Komandorska 53G/3B tel. : 788 22 32, 783 34 43, 783 34 87 polecam pania Magde. profesjonalna, nienachalna i nie podpuszcza. w kazdym razie znalazla mi mieszkanie takie jakie chcialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Biuro nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:51 Nie oczekuj zbyt wiele!!.Moje doswiadczenia są takie:przy kupnie nieruchomosci lepiej sie nie wiązać z żadną konkretną agencją, ale zgłosić swój akces do kilku.Jako klient jednego, konkretnego biura, jesteś zawsze klientem drugiej kategorii dla pozostałych, które wolą sfinalizować transakcję ze "swoim" i pobrać podwojną prowizje( za kupno i sprzedaż). Wtedy często wybrane oferty są blokowane pod różnymi pretekstami tak długo, aż agencja znajdzie bardziej opłacalnego dla siebie klienta. Podawane informacje o współpracy biur są mocno przesadzone. Agenci nie oglądaja mieszkań, które ci proponują, więc najczęsciej nie odpowiadają one naszym oczekiwaniom. Ja kupiłem mieszkanie, które sam sobie znalazłem, a agencja sprawnie załatwiła wszystkie formalności i taka jest rzeczywistość.Nie mozna liczyć, że ktoś, nawet sowicie opłacony, dostatecznie zaangażuje się w nasze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pośrednik Re: Biuro nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:14 Odpowiadam jako pośrednik: Właśnie działa to na odwrót, jeżeli zgłosisz siędo kilku agencji, któraś znajdzie mieszkanie, ale jest też druga strona medalu. Mieszkań na rynku jest niewiele i jeżeli szukasz mieszkania zgłosisz się do 5 pośredników, na rynku są 3 mieszkania. Wszyscy pośrednicy umówią Cię na te same mieszkania. Potem zadzwonią do Ciebie a Ty powiesz że jesteś umówiony z innym biurem na oglądanie tego mieszkania, to czego Ty oczekujesz, logiczne że więcej do Ciebie nie zadzwonią bo nie szanujesz ich czasu. Podwójne prowizje się zdarzają, ale nie aż tak często jak się może wydawać, a po drugie sprawa wygląda tak że pośrednikowi się nie opłaca trzymać mieszkania, ponieważ iny pośrednik może je "sprzątnąć" i nie zarobisz nic, ale żeby to zrozumieć musiałbyś popracować w tym naprawdę trudnym zawodzie. Licytacje prowizji to już szczyt głupoty i niedorzeczność z Twojej strony. Ja pracuje na jakimś poziomi prowizji np.2% , a jak przyjdziesz i chcesz żebym obsłużył Cię za 1% to tego nie zrobie. Zdarza się że przed pokazaniem klientowi mieszkania, sam go nie widziałam ale dotyczy to tylko mieszkań innych pośredników. Wtedy bazuje na zdjęciach i opini innego pośrednika. Nie wiem co znaczy "dostateczne zaangażowanie", ja przeprowadzam tranzakcje od początku do końca. Uwierz że sprawia mi wielką radość gdy widzę młodych ludzi kupujących swoje pierwsze mieszkania. Nie masz pojęcia o czym piszesz i jesteśtypowym polskim malkontentem. Potrafiącym tylko marudzić. Napisz jakie biuro Ciebie skrzywdziło, a nie uogólniasz i piszesz że wszyscy pośrednicy są be. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Biuro nieruchomości IP: 195.187.134.* 04.01.07, 13:43 Przestan, czlowieku. Za co wy w ogóle pobieracie wielotysieczne prowizje? Mieszkań nie oglądacie, proponujecie oferty nie takie, jak zamawia klient, nie walczycie o interes klienta, kasujecie byle szybciej i byle latwiej. Macie teraz żniwa. Znam człowieka, którego agentka, kiedy chciał kupić mieszkanie, podczas wizyty powiedziala do sprzedającego na głos, "nie musi sie pan spieszyc, ceny mieszkan rosną". To przykład pierwszy z brzegu. Do tego zawodu biura przyjmuja byle nieudaczników, bo teraz kupuje sie i sprzedaje byle co za wielkie pieniadze i małpa potrafiłaby zrobic to co wy robicie. W zeszłym roku agentka fotografowała mieszkanie mojego kolegi, które ten wystawiał do sprzedazy. Sfotografowała brudny kosz z bielizną, a na jego pytanie co to ma znaczyc powiedziala, niewazne, i tak będą klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nico Re: Biuro nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 14:42 Wielotysięczne prowizje, biura pobierają nie za znalezienie mieszkań, wbrew temu co większość ludzi twierdzi ale za ubezpieczanie transakcji (odpowiedzialność cywilnoprawna). Dzięki temu, że pośrednik jest ubezpieczony np. na 100 euro ty możesz spać spokojnie gdy w razie jakich kłopotów ze stanem prawnym mieszkania nie grozi ci utrata oszczędności całego życia. Może za kilka lat większość osób to zrozumie a dodatkowo zacznie też doceniać ciężką i odpowiedzialną pracę pośredników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niko Re: Biuro nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 15:21 Generalizujesz. Czy jak jeden lekarz jest zły to mówisz o wszystkich, no Ty pewnie tak ponieważ Twoje argumenty są marne i mam wątpliwości co do Twojego wykształcenia. Większość klientów biur nieruchomości to ludzie wykształceni, którym nie trzeba tłumaczyć za co płacą. W końcu zdarzy się kilka spektakularnych oszustw i wtedy zobaczysz. Nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz, ja pracuje już 2 lata jako pośrednik.Nie jestem człowiekim z ulicy. Kształce się, znam przepisy o których nie masz pojęcia i dbam o bezpieczeństwo tranzakcji. Za to się płaci. Zresztą zawsze możesz zostać pośrednikiem i brać kase za nic, dlaczego tego nie zrobisz. Zobaczyłbyś co znaczy ciężka praca od rana do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Biuro nieruchomości IP: *.wro.vectranet.pl 04.01.07, 23:30 poszukaj w portalu: www.nowemieszkanie.wroclaw.pl bardzo fajne miejsce. Niedawno je odkrylam:) Odpowiedz Link Zgłoś
julia1008 Re: Biuro nieruchomości 19.09.14, 13:33 nieruchomości Lębork oferuje wiele agencji nieruchomości. Decydując się na jedną z nich sprawdź jakie mają referencje i ilu zadowolonych klientów. Należy wybrać najkorzystniejszą ofertę, która spełnia Twoje oczekiwania. Dla mnie przy wyborze biura nieruchomości ważna była wielkość prowizji, uważaj jednak na podejrzanie tanie oferty. Odpowiedz Link Zgłoś