Dodaj do ulubionych

Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty

04.04.07, 11:51
Panie Redaktorze !
Prosze przeczytać to co sie napisało zanim sie kliknie >update< ...

>>.Wpuszczonych już do sklepu klientów wyproszono nagle po prostu wyproszono.<<

Pozdrawiam,
M.
Obserwuj wątek
    • takale Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty 04.04.07, 11:54
      O rany, ale skandal! Tego jeszcze u nas nie było, żeby wpuszcza ludzi do
      sklepu, którego nie odebrał nadzór budowlany. A jakby coś im spadło na głowę -
      strach pomyślec
      • Gość: Zuzia Totalna ignorancja władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:10
        Jak władze mogą do tego dopuścić ? Na rondzie jest sygnalizacja, ale ona nie
        pomaga. Zakorkowane totalnie. Żadnego policjanta ani strażnika. Totalna ignorancja.
        Brak ostrzeżeń o zmianie oznakowania. Na Wyspiańskiego ze dwie czołówki dzisiaj
        na pewno się zdarzą.
        I oni chcą we Wrocławiu Expo urządzać.
        • Gość: wroclawianka Re: Totalna ignorancja władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:21
          Ja przepraszam najmocniej - ale co ma wspólnego organizacja Expo we Wroclawiu
          z brakiem kompetencji kieleckiej firmy? Tak się sklada, ze uczestnicze w wielu
          otwarciach galerii tego typu i jeszcze nigdy nigdzie nie bylo takiego chaosu
          i, pragnę podkreslic, nie jest to tylko moja opinia. Zreszta z pewnoscia
          najlepsze potwierdzenie bedziemy mieli przy okazji otwarcia Arkad Wroclawskich -
          tam na pewno wszystko pojdzie zgodnie z planem.

• Gość: Obserwator Re: Totalna ignorancja władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 00:17
            > Ja przepraszam najmocniej - ale co ma wspólnego organizacja Expo we Wroclawiu
            > z brakiem kompetencji kieleckiej firmy?

Z 'kielecka firma' nie ma nic wspolnego, ale ma sporo z TOTALNA NIEKOMPETENCJA
            ludzi obecnie zarzadzajacych miastem - poczynajac od prezydenta poprzez policje,
            straz miejsca, a na ZDiK konczac.

Takiego nagromadzenia bezmyslnosci, jak przy okazji dzisiejszego totalnego
            balaganu w miescie nie ma chyba w zadnym innym polskim miescie.
            • Gość: zalamany Re: Totalna ignorancja władz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 20:46
              niech oni się modlą żeby nam tego Expo nie przyznali....
          • Gość: allah Re: Totalna ignorancja władz IP: *.e-wro.net.pl 05.04.07, 08:26
            A co kielecka firma ma z tmy wspólnego? To chyba wrocławski burdel się do tego
            przyczynił, czyż nie?
            • Gość: olo Re: Totalna ignorancja władz ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:39
              co mają władze do pazerności Inwestora i niekompetencji kierownictwa budowy??
              Nie jest sprawą władz montaż barierek w obiekcie i otwarcie parkingu w budynku.

Ludzie, myślcie, to nie boli!
          • Gość: mj Re: Totalna ignorancja władz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 15:40
            ale się zdziwisz z otwarciem arkad!! tam jest teraz wolna amerykanka, ekipy
            biegają w chaosie, zmienia się codziennie koncepcja rozplanowania sklepów,
            kazdy robi na własną rękę instalacje.... porażka na całego
        • caramboll Re: Totalna ignorancja władz 05.04.07, 11:21
          Qrwa!!! Zamiast zajmować się tzw."promocją miasta", urządzać pokazówki dla
          mediów (koncerty na rynku i inne takie pierdoły), niech wreszcie władze tego
          miasta zabiorą się za komunikację. Dopóki nie będzie porządnych dróg i obwodnic
          nie ma co pierd..lić o EXPO. Panie prezydencie, czas stanąć przed lustrem,
          przycisnąć jaja do umywalki i powiedzieć to sobie w twarz.
        • Gość: Joana Re: Totalna ignorancja władz IP: *.dream.net.pl 06.04.07, 23:08
          Może warto byłoby zajrzeć do słownika pod hasło 'ignorancja'?
      • Gość: Pinger Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:39
        dla nich liczy sie kasa
        • Gość: yoker Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.gazoprojekt.com.pl 05.04.07, 11:06
          i sex
          • Gość: Piotr Ronald Reagan przewraca się w grobie... IP: 82.160.28.* 05.04.07, 11:16
            widząc co się dzieje na rondzie i wokół niego.
      • Gość: Kasia Proponuję DVD w Gazecie - Czeski Sen IP: *.CYLAB.CMU.EDU 04.04.07, 22:56
        W następnej Gazecie powinni dodać Czeski Sen na DVD :) na pewno kupię
        • caramboll Re: Proponuję DVD w Gazecie - Czeski Sen 05.04.07, 11:25
          Jestem za!!!!!!!!!!
    • miliarder Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty 04.04.07, 11:55
      na rowery,

dlaczego nie wprowadzimy limitów używania aut w centrum,
      jak ma to miejsc w japoni czy włoszech?

prywatne auta, o ile niezajęte miejsca w 50% - zakaz uzywania
      w godzinach 8-18
      • Gość: zbibi Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:25
        ale nie zmuszaj innych. Jak się mieszka w centrum, to i na piechotę można się
        poruszać. Ale dojazd z obrzeży miasta rowerem?! Najpierw popróbuj sam, a potem
        proponuj innym. Ja dzisiaj musiałem kilka razy dojechać do śródmnieścia i z
        powrotem. Temperatura około 2 stopni, po przejażdżce rowerem pewnie
        wylądowałbym w szpitalu z zapaleniem płuc. Pomijam bezpieczeństwo jazdy rowerem
        w kolumnie TIR-ów przeciskających się przez miasto...
        • laziorzymss Skandal!!! 04.04.07, 12:28
          że został otwarty pasaż a parkingów nie ma jeszcze...wiadomo było że będą korki
          gigantyczn....skoro rondo jeszcze robią..najpier należy skończyć rondo i
          parkingi a poźniej otworzyć galerie a nie na odwrót..,..Ja rozumiem że tu chodzi
          o duża kase i wiem że pan Dutkiewicz nie jeździ z Pawłowic przez grunwald tylko
          z całkiem innej strony wjeżdza do wrocławia bez korków i to jemu nie
          przeszkadza.....
          • karolinaaa7 Re: Skandal!!! 04.04.07, 13:06
            generalnie się zgadzam, ale co do pana Dutkiewicz z Pawłowic - mieskam obok i
            jak na Grrunwald, to przez....Grunwald. Jak niby "z drugiej strony" do centrum
            wjeżdzamy??
            • laziorzymss Re: Skandal!!! 04.04.07, 13:21
              karolcia da sie z pawłowic wyjechac na krzyżanowice....kaminskiego,
              obornicka...szybciej znacznie niz przez grunwald...nawet asfalt tam
              zrobili....ciekawe czemu <mysli>:P
              • karolinaaa7 Re: Skandal!!! 04.04.07, 13:53
                no da się , da się - sama jeżdzę :) tyle że nie na Grunwald....tak szczerze
                mówiąc sie tamtędy nie kalkuluje. na Grunwald tradycynie przez Brucknera i cóż -
                nawet sąsiedztwo prezydenta nie pomaga ;)
              • Gość: com.bi-nerki Re: Skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 15:35
                Nie przez Kamińskiego, ale Kamieńskiego....
          • Gość: normalny Lazio? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 13:30
            pogięło Cię?
        • Gość: zalosc Re: Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, IP: *.chello.pl 04.04.07, 15:15
          bez przesady!!rowerem mozna chodnikami jezdzic i dUZO szybciej!!a nie pchac sie
          w korek a pozniej narzekac!!!! KUPCIE SOBIE ROWERY LUDZI BO TO JEST JEDYNY
          SKUTECNY SRODEK TRANSPORTU W TYM ZALOSNYM MIESCIE!!!
          • spark5719 Rowerem do pracy?! Może jeszcze w garniturze,co?;) 04.04.07, 15:20
            • hummer To Ty w graniturze pracujesz? :) 04.04.07, 15:57
              Współczuję. Szczególnie w lecie.
              • spark5719 Czasami trzeba i w "mundurku" ...;) 04.04.07, 17:04
                Ale nie współczuj aż tak bardzo, mam klimę w samochodzie ;P
                Zresztą marynarkę można zdjąć i podróżować w koszuli, masochistą nie jestem ;-)
            • Gość: grzesiek127 Re: Rowerem do pracy?! Może jeszcze w garniturze, IP: 89.174.34.* 04.04.07, 17:29
              w cywilizowanych krajach cywilizowanym ludziom to nie przeszkadza
              • Gość: zbibi Najpierw sam spróbuj, a potem gadaj głupoty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:41
                Żeby nie wiem co, to na rowerze przepocisz koszulę - idź później na spotkanie z
                klientem, albo choćby do biura w "nieświeżym" mundurku...
                Jakoś ani w UK, ani w GB nie widziałem, żeby ktoś usiłował jeździć do pracy
                rowerem w garniturze.
                • Gość: Rafał Re: Najpierw sam spróbuj, a potem gadaj głupoty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 15:43
                  > Jakoś ani w UK, ani w GB nie widziałem, żeby ktoś usiłował jeździć do pracy
                  > rowerem w garniturze.

HEHE a czym niby różni się UK (United Kingdom) od GB (Great Britain) ??
          • confused.girl Re: Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, 04.04.07, 15:29
            Gość portalu: zalosc napisał(a):

> bez przesady!!rowerem mozna chodnikami jezdzic i dUZO szybciej!!a nie pchac sie
            >
            > w korek a pozniej narzekac!!!! KUPCIE SOBIE ROWERY LUDZI BO TO JEST JEDYNY
            > SKUTECNY SRODEK TRANSPORTU W TYM ZALOSNYM MIESCIE!!!

No dzięki za taką radę. Pamiętam, jak rowerzyści wpadali na przechodniów na ul.
            Skłodowskiej w czasie remontu Grunwaldzkiego. Szkoda, że sie nie potrafią liczyć
            z pieszymi i na chama przejeżdzali przez tłum ludzi:|
          • trinity84 Re: Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, 04.04.07, 15:36
            > bez przesady!!rowerem mozna chodnikami jezdzic i dUZO szybciej!!a nie pchac
            sie w korek a pozniej narzekac!!!!

taaaaak, i jeszcze zaden policjant tego nie skomentowal?? przeciez za jazde
            rowerem po chodniku jest mandat!!!
            • warkacity Re: Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, 04.04.07, 19:20
              1) opiekuje się on osobą w wieku do lat 10 kierującą rowerem lub
              2) szerokość chodnika wzdłuż drogi, po której ruch pojazdów jest dozwolony z
              prędkością większą niż
              50 km/h, wynosi co najmniej 2 m i brakuje wydzielonej drogidla rowerów.
              Oraz artykuł 33.6:
              Kierujący rowerem, korzystając z chodnika lub drogi dla pieszych, jest
              obowiązany jechać powoli, zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca
              pieszym.
              Tak więc wątpię czy policjant ma prawo wystawić mandat za samą jazdę po chodniku.
              • trinity84 Re: Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, 05.04.07, 09:58
                2) szerokość chodnika wzdłuż drogi, po której ruch pojazdów jest dozwolony z
                > prędkością większą niż
                > 50 km/h, wynosi co najmniej 2 m i brakuje wydzielonej drogi dla rowerów.

a w miescie jest 50, czasem nawet 40km/h... wiec to chyba nie obowiazuje?
        • Gość: rowerówka Re: Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, IP: *.as.kn.pl 04.04.07, 20:20
          Nie bądź taki delikates z tym zapaleniem,ja w ogóle nie choruje ,a nie jeżdże
          tylko wtedy kiedy ewidentnie pada .Aczkolwiek masz racje z tymi tirami różnie
          bywa ,czasem można osiwieć.Ale miło jest też zaoszczędzić na benzynce ze 150
          zeta w miesiącu.To mnie dopinguje ;-)
          • permor Re: Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, 04.04.07, 20:25
            A nie przeszkadza odcisk bieżnika na plecach?
          • Gość: zbibi Delikates?! Nie chorowałem prawie od 20 lat. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:49
            Ale także dzięki temu, że jeżdżę samochodem, a nie autobusem czy tramwajem.
            Lubię rower, ale nie przy temperaturze 2-4 stopni powyżej zera. I dla
            przyjemności, a nie żeby gnać coś załatwić na drugim końcu miasta. Gdybym
            mieszkał w centrum, to może i bym pomyślał - chociaż potrafię szybko i daleko
            chodzić. Zresztą często parkuję gdzieś w centrum i resztę "biegam", bo szkoda
            czasu. Tak więc - po mieście to jednak samochód. A co do oszczędności: jedna
            wizyta u lekarza + lekarstwa to co najmniej 100 PLN, nie licząc "chorobowego" -
            jaka to niby oszczędność?;)
        • Gość: menda Re: Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, IP: *.meteo.uni.wroc.pl 05.04.07, 12:33
          w zimne dni jest komunikacja publiczna. bogaci przeciez szwedzi juz dawno
          wprowadzili ograniczenia na wjazd samochodow prywatnych do centrum sztokholmu i
          promuja transport publiczny - wyznaczone pasy ruchu dla autobusow, kolej
          podmiejska dzialajaca sprawnie i oplaty (slone) za wjazd do centrum dla
          wszystkich (tez dla czlonkow wladzy!). i nikt nie steka ze mu z tym zle, tylko
          wskakuje do pociagu/autobusu bo wie ze to sie bardziej oplaca. a u nas biedny
          kierowca wsiada do autka, zona do drugiego, dzieciaczki do swoich - bo przeciez
          jak to tak, bez samochodu?! tylko ze 4 auta osobowe zajmuja +/- tyle miejsca co
          autobus, a podrozuja nimi zwykle 4 osoby. u nas problemem sa prywatne auta w
          nadmiernej ilosci, nie brak drog!
          • Gość: ella Re: Sam sobie jeźdź rowerem, jak lubisz, IP: *.171.16.18.crowley.pl 09.04.07, 21:16
            Jakiś kompleks braku samochodu, czy o co chodzi:D??
      • Gość: Maciej.z.Zadupia Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 13:24
        bo nie potrzeba. Wystarczy ruch odpowiednio zorganizować i tranzyt za miasto
        wyrzucic.
        • Gość: pablo Tłok i korki - ludzie otwórzcie oczy! IP: *.um.wroc.pl 04.04.07, 14:03
          wyrzucić tranzyt poza miasto to raz. buduje się obwodnice jedną i drugą -
          powoli, ale się buduje. nie mówię, że nie ma problemu!
          Przede wszystkim jednak trzeba się nauczyć, że w mieście jeździ się komunikacją
          zbiorową! ludzie kupujcie bilety i ładujcie sie w tramwaje i autobusy! układ
          komunikacyjny Wam nie odpowiada, spóźnieją się autobusy, tłok w autobusach -
          ORGANIZUJCIE SIĘ I NACISKAJCIE NA WŁADZE MIASTA, ŻEBY TO POPRAWIĆ! nie mogę
          słuchać tych jęków - korki, tłok itp. Wszyscy wsiadają w samochody i oczekują
          pustych ulic! Może wyburzmy całe centrum i w jego miejsce wybudujmy
          dziesięciopasmowe autostrady, wtedy wszyscy się zmieszczą. Super, nieprawdaż?
          Łatwo jest siąść przed komputerem i wylewać swe żale pod adresem wszystkich
          naokoło! Pokarzcie, że potraficie zrobić to lepiej!
          • kokoszkam Re: Tłok i korki - ludzie otwórzcie oczy! 04.04.07, 14:35
            > Łatwo jest siąść przed komputerem i wylewać swe żale pod adresem wszystkich
            > naokoło! Pokarzcie, że potraficie zrobić to lepiej!

To nie my mamy pokazywac ze potrafimy, tylko ci, ktorych wybralismy. Nie my
            rzadzimy, tylko wybrancy.
            Ja jezdze komunikacja i wkurza mnie, ze na trasach "obleganych" jezdza tzw.
            "krotkie " autobusy i tramwaje z jednym wagonikiem. I trudno wpasc na pomysl,
            zeby przy okazji remontu torowiska dostosowac je do tego, by autobusy po nim
            mogly przejezdzac, omijajac korki? Bez sensu jest jezdzenie autobusem, skoro on
            stoi w korku i ani drgnie przez pol godziny! Lepiej siedziec wygodnie w samochodzie.
            Po to sa pracownicy ZDiK czy MPK zeby sprawdzac, czy komunikacja dziala i
            spelnia swoja role. Oni powinni przeprowadzac takie kontrole! Ja place za bilet
            i nie mam zamiaru sie organizowac, tracic dodatkowo czas na jakies protesty,
            listy, petycje czy inne formy nacisku.
            To, ze wybrane zostaly glaby, ktore nie radza sobie z zarzadzaniem miastem, to
            powinno dac do myslenia w nastepnych wyborach.
            • Gość: pablo Re: Tłok i korki - ludzie otwórzcie oczy! IP: *.um.wroc.pl 05.04.07, 09:55
              ja płace ja wymagam... ja nie mogę! kolega słyszał o czymś takim, jak
              społeczeństwo obywatelskie? chciałbym, żeby wszyscy byli tacy doskonali, na
              jakich się kreują. Rozumiem, że zarzucajac brak kompetencji urzędnuikimo,
              wykonawcom, pracownikom ZDiK i MPK, sami jesteście w sowim życiu doskonali...
              Jasne, że po to wybieramy samorząd miejski, żeby dobrze miastem zarządali, ale
              wymagać trzeba równiez od siebie! miasto (wszystkie jego dobra ale i problemy)
              są naszą wspólną własnością! razem jesteśmy za nie odpowiedzialni!
              • Gość: T. Re: Tłok i korki - ludzie otwórzcie oczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:32
                > Jasne, że po to wybieramy samorząd miejski, żeby dobrze miastem zarządali, ale
                > wymagać trzeba równiez od siebie! miasto (wszystkie jego dobra ale i problemy)
                > są naszą wspólną własnością! razem jesteśmy za nie odpowiedzialni!

Jak to?
                Przecież im się płaci (z naszych pieniędzy zresztą) grube pieniądze za
                rozwiązywanie tych problemów. Więc zamiast pierdzić w stołki, zajęliby się tym w
                końcu jak należy.
          • Gość: reforma Re: Tłok i korki - ludzie otwórzcie oczy! IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.07, 16:44
            miasto wyrzucić -z miasta !
            • Gość: mikrus88007 anty reklama allegro to dobre heheh!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:54
              pasaż grunwaldzki juz zamknienty a my 24 otwarci takie coś jest pszed galerią grun.teraz około 30 ludzi zy kurtkami allegro stoji pszed wejsciem i pikietuje robiąc reklame bhahaha allegro .odnośnie tej gleri to sie BARDZO SKOMPROMITOWAŁA PSZED WROCŁAWIANAMI I NIE TYLKO ...
              JAK MOŻNA OTWORZYC PASAŻ JEŻELI NIEMA NATO ZGODY !!!!!
              100.000ZŁ KARY HEHEH !! CO TO DLANICH POWINI ZPŁACI CONAJMNIEJ 10.000.000ZŁ KARY!
              MIELI 300.000.000ZŁ NA ZBUDOWANIE I CHAŁASOWANIE PSZES TYLE CZASU TO I BENDĄ MIELI ZACO ZAPŁACIC !!!!!!!!! SEMPY.!!
              • Gość: Krycha Re: anty reklama allegro to dobre heheh!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.07, 08:30
                Facet, tego się nie da czytać!Tyle błędów, masakra!
          • Gość: poprawny Re: Tłok i korki - ludzie otwórzcie oczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 19:06
            a ty poka"Ż" że umiesz pisać ;)
            • Gość: pablo Re: Tłok i korki - ludzie otwórzcie oczy! IP: *.um.wroc.pl 05.04.07, 10:07
              Przepraszam ZA TEN FATALNY BŁĄD ORTOGRAFICZNY...
              Rozumiem, że poza tym się zgadzasz?
      • Gość: rafi Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 15:45
        rozwiązanie ciekawe, ale nie pozbawione wad. A co z ludźmi, którzy dowożą
        dziecaiki do szkoły czy przedszkola? Wysadzam dzieciaki i mam pusto w aucie...
        nie mogę dalej jechać?
    • Gość: zorardus Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: 83.238.13.* 04.04.07, 11:56
      Jaki Inwestor takie otwarcie obiektu, he he he
      i dobrze im tak scyzorykom, a swoją drogą to jakie kary by zapłacili najemcą?
      gdyby nieotworzyli???
      • Gość: dew Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.chello.pl 04.04.07, 12:00
        Zazwyczaj sie nie czepiam, ale tutaj musze...Nie najemcą tylko najemcom, najemcą
        możesz sam zostać.Druga sprawa, nie nieotworzyli tylko nie otworzyli...Swoja
        droga otwarcie ronda w takim stanie to skandal...
        • Gość: ad. Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.telsat.wroc.pl 04.04.07, 12:58
          Dzięki.Jak zobaczyłem >>najemcą<< to mi się słabą zrobiłą.
        • Gość: zorardus Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: 83.238.13.* 04.04.07, 13:45
          no dobra masz racje, ale musisz wybaczyć to wszystko przez te emocje!!1
      • Gość: bubak Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.e-wro.net.pl 04.04.07, 17:50
        jak się inwestor nie podoba to nie chodź. firma kielecka, a pracownicy? też
        wszyscy z kielc? miejscowi tu nie pracowali? czy te kilka groszy kary (bo tyle
        to jest) zaszkodzi tej firmie? a remont placu grunwaldzkiego? kiedy miał być
        otwarty? a jaka firma go prowadzi?
    • darkvenom To było do przewidzenia!! 04.04.07, 11:58
      Jeszcze w sobotę (31.03.2007) był syf, multum kartonów, śmieci, palet itd.
      nic nie dokończone, wiszące przewody, płytki bez wykończenia (fugi listwy),
      niedomalowane ściany itp. przy takiej powierzchni niebyło mozliwe zakończenie
      całkowite robót w 4 dni!!! Byłem widzałem od środka w prawdzie tylko poziomy -
      1, 0 i 1 ale ogrom prac do zakończenia powalał na kolana.
    • inkwizytornia Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty 04.04.07, 11:59
      oshin22 napisał:

> Panie Redaktorze !
      > Prosze przeczytać to co sie napisało zanim sie kliknie >update< ...
      >
      > >>.Wpuszczonych już do sklepu klientów wyproszono nagle po prostu wypro
      > szono.<<
      >
      > Pozdrawiam,
      > M.

Artykuliki Gazety to taki dziennikarski Pasaż Grunwaldzki. Jeszcze
      niedopracowane, ale już oddane "do użytku" :))
      • Gość: student Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.magma-net.pl 04.04.07, 12:02
        Nieważne, że byle jak, ważne, że szybko. Niestety, takich niedoróbek jest coraz
        więcej.
        • Gość: sammy Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.181.219.81.magma-net.pl 04.04.07, 12:08
          Aktykuł bardzo fachowy-najpierw szanowny pan redaktor pisze, że "korek zaczynał
          się JUŻ przy ZOO" (taki korek jest codziennie i niestety nie jest to nic
          niezwykłego)), a później dodaje, że ludzie mieli wielkie problemy z włączeniem
          się do ruchu na wysokości ul.Dembowskiego..Wystarczy chwilkę pomyśleć i wniosek
          nasuwa się sam, że korek chyba był ciut wiekszy...
          • Gość: hj Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.wroclaw.mm.pl 04.04.07, 12:11
            sięgal do Abramowskiego
            • Gość: zbibi Korek sięgał do Wojnowa, i dalej do Korony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:31
              Jezdnie były zakorkowane na pasach w obu kierunkach, nawet z osiedla na
              Strachocinie nie dało się "normalnie" wyjechać. Totalna plama, przecież
              wystarczyło trochę wyobraźni i kazać przesunąć otwarcie galerii o dzień lub
              dwa. Wiadomo, że każda zmiana organizacji ruchu wprowadza na poczatku
              zamieszanie, już było tak wiele razy na Grunwaldzie. A tu jeszcze samochody
              klientów galerii, w dodatku z nieczynnymi parkingami... Już chyba lepszy był
              ten zieleniak ;-))
            • Gość: z_Biskupina Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: 87.105.15.* 04.04.07, 14:06
              prawie do pętli tramwajowej:P do pracy spóźniłam się 2godzinki. Od
              Chelmońskiego do mostu jechałam 1h 40 min.
              • Gość: Dzik Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:32
                W czym problem?
                Przecież mieszkańcy Wielkiej Wyspy nie chcieli mieć obwodnicy przebiegającej
                pod ich nosami to co to jest postać 2h w kurku?
                Wszytko to nic wobec wieczności...
          • Gość: sammy naucz sie cz Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.connecta.pl 04.04.07, 18:36
            z korkiem z biskupina masz rację (nawet trudno powiedzieć, gdzie się zaczynal,
            bo cala olszewskiego byla zakorkowana), ale drogi sammy ten tekst pisało trzech
            redaktorów, więc dlaczego piszesz "szanowny pan-redaktor". Tak trudno zobaczyć
            kto jest autorem, a może to pani-redaktor? czemu zakładasz, ze pisza tylko
            faceci. Nie lubisz kobiet?
        • Gość: Znafca Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: 62.233.177.* 04.04.07, 12:08
          To nie otwarli tego marketu budowlanego Pasaz Grunwaldzki?

lol
          • Gość: student Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.magma-net.pl 04.04.07, 12:10
            łotfali i zara na powrot zawarli
        • Gość: Kat Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.wroclaw.mm.pl 04.04.07, 12:10
          Co za psychol pozwolił na otwarcie pasażu w BUDOWIE!Kto pozwolił na otwarcie o
          godz.7 kiedy wielu jedzie do pracy.Korek sięgał nie tak jak łga Wyborcza do Zoo
          ale do Abramowskiego.Zachęcam tych którzy ponieśli straty w wyniku indolencji i
          tumiwisizmowi władz o występowanie o odszkodowania.
          • Gość: abc Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 14:16
            może nie doczytałem ale chyba Pasaż został otwarty bez pozwolenia za co inwestor
            zapłaci "gigantyczną" karę ok. 100 000zł
      • Gość: Gość Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:35
        Bo oni zwolnili ostatniego korektora oraz fachmana od pisania z sensem i przy
        pomocy forum dokonują korekty i nadają jako taką logikę wypowiedziom. Sprawdźcie
        jutro w wydaniu "papierowym".

A swoją drogą już czas najwyższy aby przewietrzyć ten cały ZDiK i Wydział
        Komunikacji Urzędu Miejskiego.
    • Gość: ania Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:14
      a ja wiedziałam że tak będzie i zostałam w domku.............A mąż z dziećmi
      stał dwie godzinki.. A co, niech wrocławianie napatrzą się jakie piękne miasto
      mają.
    • Gość: mk® dyrekcja sklepu do wymiany ;))) IP: 195.117.126.* 04.04.07, 12:15
      co za pajace wybrały się rano do tego molocha ;))
    • berloo Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty 04.04.07, 12:19
      "- Jeżdżę z mężem na takie otwarcia i jestem rozczarowana: panuje chaos i bałagan, ludzie cisnęli się przy barierkach - komentuje Monika Staniucha, która przyjechała tu aż ze Śląska. - Byłam niedawno na otwarciu Media Marktu w Legnicy i tam panował porządek."

Brawa dla tej pani i jej męża!
      • Gość: feniks Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.as.kn.pl 04.04.07, 12:26
        Ja bym postulował również wręczenie tej pani i jej mężowi jakiegoś państwowego
        odznaczenia!
      • oderfeld Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty 04.04.07, 12:38
        "- Jeżdżę z mężem na takie otwarcia i jestem rozczarowana: panuje chaos i
        bałagan, ludzie cisnęli się przy barierkach -
        komentuje Monika Staniucha, która przyjechała tu aż ze Śląska...."
        A Wrocław to niby gdzie jest? Na Mazowszu?
        Co za luki w wykształceniu pań i panów redaktorów!!Wstyd!!!
        • Gość: fgh Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.chello.pl 04.04.07, 13:38
          Śląskie i Dolnośląskie to dwa różne województwa, nawet ze sobą nie graniczą,
          więc sam się dokształć:)
          • Gość: greg Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 14:16
            Mowa była o Śląsku a nie o wojewódzwie śląskim. Wrocław jak najbardziej jest na Śląsku -> pl.wikipedia.org/wiki/Śląsk.
            • Gość: Miejscowy dziad Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.as.kn.pl 04.04.07, 16:19
              Kochany, i tyak tego nie zmienisz, że na Górny Śląsk skrótwo mówi się Śląsk,
              a nasz region nazywa się Dolnym Śląskiem (raczej bez pomijania pierwszego
              członu nazwy)
    • Gość: sąsiad Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:19
      Skandalem można nazwać wszystko co działo się przy budowie pasażu tj.brud,hałas
      zwłaszcza w nocy przy wylewaniu betonu,zniszczenia nawierzchni sąsiadujących
      ulic przez ciężarówki wyworzace ziemię zwykopów a szczytem było użycie
      helikoptera do pracy w niedzielę palmową od godz.6.50 rano.Inwestor w ogóle nie
      liczył sie z ludżmi mieszkajacymi obok.
      • Gość: mieszczuch Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:31
        przesadzasz sąsiad - takie uroki wielkiego miasta! Jak ci nie pasuje to wybuduj
        se w koncu ten domek na dzialce pod wrocławiem i bedziesz miał cisze...
        • Gość: Pinezka Nie bądź chamem, Mieszczuchu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 12:53
          Mieszkanie w mieście nie polega na robieniu co się komu podoba i na nieliczeniu
          się z otoczeniem. To prymitywne myślenie, któremu poddaja się także urzędnicy
          wydający lekką ręką pozwolenia na prowadzenie podobnych prac w obszarach gęstej
          zabudowy mieszkaniowej. Ludzie mają prawo do spokoju i żadnemu urzędnikowi nie
          wolno im tego odbierać.
          Zupełnie czym innym jest okazjonalna impreza. Znoszenie hałasu i wszelkiego
          syfu przez kilka miesięcy nie mieści się bynajmniej w kategoriach, które
          nazywasz "urokami wielkiego miasta".
          Powiedz to dwulatkowi moich znajomych, który od wielu już tygodni musi
          podziwiać uroki budowy wynalazku o nazwie Bema Plaza; codziennie z wyłączeniem
          niedziel i świąt od 5.30 do 22.30 - 23.00. Faktycznie, ekipa budowlańców
          zachowuje się tam prawie tak samo jak przy opisanej przez Mieszczucha budowy na
          placu Grunwaldzkim. No, może z wyłączeniem śmigłowca o świcie.
          Zatem nie wypisuj bredni o wyprowadzce pod Wrocław, bo dorosły i inteligentny
          człowiek nie powinien tak romboidalnie myśleć.
          A tak a propos śmigłowca - ciekawa jestem urzędniczego geniusza, który wydał
          pozwolenie na coś takiego (jeśli rzeczywiście miało miejsce). Wzorzec idioty?
          • Gość: Spark5719 Tak, widziałem ten śmigłowiec przed 10:00 w niedz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:03
            Też byłem zdziwiony, że toto lata w niedzielę i wrzuca na galerię jakieś
            elementy. Tak im się śpieszyło, że zdemontowali zbyt szybko dźwigi, a i tak
            dali dymu nie mając pozwolenia na otwarcie obiektu. Słów brak.
            • Gość: Seba Re: Tak, widziałem ten śmigłowiec przed 10:00 w n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:54
              Wczesnym rankiem w niedzielę śmigłowiec...
              Genialny pomysł!
              Latał od 7 do 11 - hałas nie do zniesienia!
              Latał na wysokości mojego piętra (9) - można by powiedziec, że pod samymi oknami...
              Ehh.. w Polsce zawsze były, są i będą jakieś wałki!
              • Gość: Kassky Re: Tak, widziałem ten śmigłowiec przed 10:00 w n IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 19:43
                Tylko narzekać potraficie.. A wszyscy chcą żeby Wrocław był ładny, bogaty i było
                gdzie pracować :/ Coś za coś
          • ambeer Re: Nie bądź chamem, Mieszczuchu! 04.04.07, 13:04
            > A tak a propos śmigłowca - ciekawa jestem urzędniczego geniusza, który wydał
            > pozwolenie na coś takiego (jeśli rzeczywiście miało miejsce).
            Miało miejsce.
            Podpisano: mająca zaszczyt mieszkać w XX-latce od strony Galerii
          • Gość: passingby Re: Nie bądź chamem, Mieszczuchu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 13:08
            No tak, powinni zalać betonem i więcej nic we Wrocławiu nie budować. Albo bardzo
            cicho, na paluszkach.
            • Gość: Pinezka Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chyba nie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 13:19
              Nie wpadaj w skrajności. Budowa czegokolwiek w obszarze zamieszkania (który
              nota bene jest prawem chroniony) nie musi oznaczać chodzenia na paluszkach lub
              bajzlu, brudu i dzidostwa. Są jeszcze rozwiązania pośrednie. Jest też coś
              takiego jak kultura współżycia z otoczeniem, zdrowy rozsądek i uszanowanie
              czyjegoś prawa do odpoczynku.
              Są kraje na świecie, w których buduje się znacznie więcej i szybciej z
              poszanowaniem otoczenia. Da się więc pogodzić jedno z dugim tylko trzeba
              chcieć. Narobić bałaganu i hałasu potrafi każdy i to bez urzędniczych pozwoleń.
          • Gość: mieszczuch Re: Nie bądź chamem, Mieszczuchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:15
            pewnie!! narzekacie na cała infrastrukture miejską, drogi, komunikacje itp. a
            jak juz miasto czyni konkretne działania w celu jej poprawy to wam halas nie
            pasuje!! typowe zaściankowe malkontenctwo!!!!
            • Gość: Pinezka Myślenie nie boli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 13:30
              Wynika z tego co piszesz, że niektórych owszem boli.
              Każdą budowe i każde prace da się zaplanować i zorganizować tak, by nie były
              nieustannie uciążliwe dla otoczenia. Nie u nas. U nas musi być łomot, syf i
              dziadostwo. Dopiero wtedy wiadomo, że się coś buduje. Zapewniam, że to nie jest
              norma w cywilizowanych rejonach świata.
          • Gość: A. Re: Nie bądź chamem, Mieszczuchu! IP: *.zlotniki.pl 04.04.07, 13:22
            popieram mimo że nie mieszkam w tamtej okolicy to akurat byłem na grunwaldzkim o
            godzinie 8:20 w niedziele..... idąc ulica nie dało sie porozmawiać z druga osoba
            taki był huk i hałas....
            i miałem tą "przyjemność" być w środku galerii przez ostatnie trzy dni....
            tragedia..... szkoda się wypowiadać na ten temat.....
          • Gość: biedak Re: Nie bądź chamem, Mieszczuchu! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.04.07, 14:59
            Halooooo.................
            Smieje sie do rozpuchu,gratuluje komentarza.....
            I Pozdrawiam z 'innego 'swiata.Tak urodzony Wroclawiak i to w
            100%.Tak to byl 'szok'
          • Gość: kassky hałas na budowie i naród narzekający :/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 22:00
            LOL, to co byś proponowała ? Chodzenie budowlańców na paluszkach, a może
            budowanie za pomocą kleju i patyków tak żeby nie używać maszyn... No i rozmowa
            na budowie - surowo zakazana. A za 10-20 lat a może wcześniej siedząc w kawiarni
            w którejś z galerii będziesz popijała kawę będąc dumna, że jesteś wrocławianką
            (jeżeli jesteś), że jest dużo miejsc pracy, że Wrocław jest ładny, bogaty, że
            Twoje mieszkanie zyskało na wartości x razy.. A właśnie stawianie takich budowli
            w centrum wrocławia ("w obszarach gęstej zabudowy mieszkaniowej").

Co do prawa ludzkiego do spokoju.. To masz prawo kupić sobie mieszkanie gdzie Ci
            się podoba, w miejscu spokojnym lub nie, masz prawo zgłosić na policję
            uciążliwych sąsiadów, lub/i zakłócenie ciszy nocnej.

Niedziela - owszem prace nie powinny mieć miejsca. I nie mają !! A ten
            helikopter w niedziele to jednorazowy wybryk wymuszony terminami i grubymi euro.
            Z tych euro właśnie bierze się rozwój miasta.

======= mały OT: ======
            Polacy to taki naród, który chciałby, aby po okresie wojen, komunizmu i
            zacofania gospodarczego/politycznego wszystko w mgnieniu oka było jak 'na
            zachodzie', zero poświęceń, zero wiary. Jednak kraj to nie hotel marzeń, w
            którym noclegi dla biedniejszych i bogatszych są w tej samej cenie. Do tego się
            dąży, ale tak jest jedynie w Stanach Zjednoczonych, gdzie byle robotnik może
            sobie pozwolić na dużą chatę i furę utrzymując przy tym rodzinę.

Nie narzekajmy więc, ale róbmy wszystko aby żyło nam się lepiej. Amen
            • Gość: Piotr Re: hałas na budowie i naród narzekający :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:09
              a teraz nie zapomnij dodać, że powinniśmy jeszcze bardziej zacisnąć zęby i
              pasa, po to, żeby jeszcze szybciej dojść do drugiej Japonii. Jaja sobie robisz
              człowieku? Tę samą gadkę słyszymy od 18 lat i co? I niewiele się zmienia, cwani
              trzepią kasę jak trzepali, a na plecach najbiedniejszych chce się zbudować III,
              IV, a każdą następną jeszcze wspanialszą i bardziej obfitą w EUR
              Rzeczypospolitą. Wy bądźcie cierpliwi jeszcze trochę, przemęczcie się, a my Wam
              to zapewnimy (w domyśle decydenci - najczęściej darmozjady o zerowym rozeznaniu
              w temacie). Pseudorozwoju miasta nie będę komentował, każdy kto ma choć trochę
              oleju w głowie widzi, że to wszystko działania na pokaz mające niewiele
              wspólnego z troską o polepszenie życia mieszkańców...
              • Gość: dew Re: hałas na budowie i naród narzekający :/ IP: *.chello.pl 05.04.07, 09:35
                Piotr a co to jest 18 lat? W 18 lat Japonii nie zbudujesz, musimy jeszcze
                poczekac przynajmniej 30, przestan sie ludzic!!!
              • Gość: Kassky Re: hałas na budowie i naród narzekający :/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.07, 13:22
                Pseudorozwój ? Dzialania na pokaz ? A może zagraniczne spółki inwestują we
                Wrocławiu nie we własnym interesie ? To pewnie centrum badawczo-rozwojowe Google
                (najlepszego pracodawcy na świecie według tygodnika Fortune, firmy która ma
                niespełna 10 placówek na całym świecie) będzie budowane właśnie we Wrocławiu z
                zupełnie niewiadomych względów, albo po znajomości. Jak można obserwując Wrocław
                mówić o pseudorozwoju. Moje mieszkanie sporo podrożało przez ostatnie
                kilkanaście lat, we Wrocławiu znajdują się bardzo dobre uczelnie. Popatrz na
                Politechnikę Wrocławską i popatrz na inne uczelnie w Polsce i powiedz, że to
                pseudorozwój..
                I to nie jest tak, że ja widzę tylko Polskę. Od malego jeżdże do Włoch około
                raz na rok, byłem kilka razy w Niemczech.
                I porównując Udine czy Florencję do Wrocławia powiedzmy 10 lat temu pierwsza
                myśl o Polsce to "zacofanie, ogromny dystans". Będąc rok temu moje myśli
                kształtowały sie mniej więcej tak: "jest dużo, dużo lepiej, zbliżamy się w
                ogromnym tempie do tych standartów (no oprócz dróg :/), choć jeszcze coś jest
                nie tak". I to coś to inna mentalność, niedbałość w działaniu każdego
                pracownika, ale tego społeczeństwo nie nauczy się z dnia a dzień i źle :/. Nie
                chodziło mi o jakiś sen o Japonii, ale za nic mi nie przejdą mi przez gardło
                słowa narzekania na zbyt niskie tempo rozwoju. Zamiast tego idę na uczelnię,
                abym to ja w przyszłości zmienił coś na lepsze.Nie ma pracy ?! Ja mam 20 lat,
                jestem na drugim roku i od niespełna roku mam poważną pracę mniejwięcej w branży
                w której studiuję. Bo zamiast narzekać na jej brak, szukałem jej. Idę do pracy,
                wydaję swoje pieniądze nie oszczędzając, bo wiem, że jestem tym malutkim
                elementem napędzającym gospodarkę, kupuję bilet komunikacji miejskiej, bo
                wierzę, że dzięki temu będzie więcej pieniędzy dla miasta. BTW Ciekaw jestem czy
                ktokolwiek z narzekjących na hałas zrobił coś.. cokolwiek, chociażby zgłosił
                swoje niezadowolenie nie tylko w komentarzach do artykulu ?!
            • Gość: Pinezka Proponowałabym, żebyś przed napisaniem... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.07, 09:28
              ...postu chwilkę pomyślał. Żeby było wszystko jasne - NIE MAM NIC przeciw
              budowaniu galerii, kościołów, rond, ulic oraz wielu innych obiektów.
              Twoje argumenty są typu wszystko albo nic. A jest jeszcze po środku. Przyjrzyj
              się kiedyś (jeśli będzie okazja) jak podobne prace w obszarach zamieszkania
              prowadzone są np. w Niemczech, Hiszpanii czy w Irlandii. Buduje się tam
              znacznie szybciej i więcej i to wcale nie z kleju i patyków. Mimo używania
              maszyn tak zaawansowanego lekceważenia praw otoczenia nie widać nigdzie poza
              Polską.
              Proszę nie opowiadaj bajek o możliwości przeprowadzki. Odbijając mogłabym
              powiedzieć, że w końcu taką galerię handlową tez można wybudować gdzieś na
              przedmieściach.
              Demagogię o zyskiwaniu na wartości, dumie i innych takich zostaw dla naiwnych,
              proszę.
              Helikopter w niedzielę to wybryk? Zakłócenie porządku polegające na obsikaniu
              szermierza to też był jednorazowy wybryk (w końcu człowiek nie obsikiwał
              pomnika codziennie), a skończyło się sądem grodzkim i grzywną. Nie pierdusz
              więc, że "terminy i grube euro" są wystarczającym argumentem, by zakłócić
              niedzielny spokój dziesiątek ludzi w niedzielę o świcie. Nie obrażaj
              inteligencji własnej i innych, ok?
              • Gość: Kassky Re: Proponowałabym, żebyś przed napisaniem... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.07, 13:48
                Owsze, są argumenty POŚRODKU (łącznie).
                Budowy w obszarze zamieszkania.. Za moim oknem buduje się drugi blok. Więc
                jestem przez kilka lat narażony na hałas i nieporządek.. Ale coś tu nie gra, ja
                chyba mam szczęście, nie narzekam. Przed wylewaniem betonu (hałaśliwą pracą)
                były na klatkach wywieszone kartki z przeprosinami i ostrzeżeniem. Mógłbym
                narzekać, ze mój samochód zaparkowany 5 metrów od płotu budowy kurzy sie w 3
                dni i nie mam innego miejsca gdzie mógłbym go zaparkować.
                Prace naprawdę nie są prowadzone głośno przez cały okres budowy, jedynie w jej
                początkowym stadium. Może na innych budowach jest inaczej.. ale nie.. codziennie
                widzę budowę na Bema w godzinach 10-11 i szczerze mówiąc nie jest tak
                tragicznie. Budowa za granicą, owszem, mniej hałasu, szybsza.. ale zwróć uwagę
                na wyłożone środki, na jakość maszyn.
                Zaawansowane lekceważenia praw otoczenia - mocno przesadzone stwierdzenie.
                Wiarę w lepsze jutro połączoną z konkretnym działaniem i patriotyzm lokalny
                nazywasz naiwnością - gratuluję.
                Niestety terminy i grube euro to jest wystarczający argument, żeby pohalasować o
                swicie JEDNĄ NIEDZIELĘ, JEDNORAZOWO. Nie ma artykułu prawnego ograniczającego
                możliwość pracy niedzielę (a niedobrze), więc helikopter latający w niedzielny
                ranek nie jest żadnym nadużyciem, a co za tym idzie powinno się winić za to
                nieco inne obszary państwa, a nie wrocławskich urzędników czy wykonawcę robót.
                Ruszenie pasażu bez wymaganych zezwoleń - wina zbyt niskiej kary za tego typu
                wykroczenie prawne. Nie można wymagać od wszystkich aby byli altruistami i
                filantropami.
                I to co napisałem w innym poście: BTW Ciekaw jestem czy
                ktokolwiek z narzekjących na hałas zrobił coś.. cokolwiek, chociażby zgłosił
                swoje niezadowolenie nie tylko w komentarzach do artykulu ?!
                Wszystko powinno się zaczynać od nas samych..
              • Gość: dziobak Re: Proponowałabym, żebyś przed napisaniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 13:28
                Jestes pewnie jedna z tych osobek co przeszkadza wszystko i wszyscy do okoła,
                wliczając w to hałas, a mogę się założyć że własny samochód parkujesz pod oknem
                sąsiada przed bramą na zakazie. Tacy są niestety najgorsi. Ale z nimi się
                sprawę załatwia najprościej. Klucz od domu po wizycie na masce takie delikwenta
                da mu dużo do myślenia.
      • graynka Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty 04.04.07, 12:36
        Skandalem można nazwać wszystko co działo się przy budowie pasażu tj.brud,hałas
        >
        > zwłaszcza w nocy przy wylewaniu betonu,zniszczenia nawierzchni sąsiadujących
        > ulic przez ciężarówki wyworzace ziemię zwykopów a szczytem było użycie
        > helikoptera do pracy w niedzielę palmową od godz.6.50 rano.Inwestor w ogóle
        nie
        >
        > liczył sie z ludżmi mieszkajacymi obok.

Do tego wszechobecny BRUD , latające reklamówki, opakowania i śmieci. Pył króry
        pokrywał wszystko i wciskał się do mieszkań. Samochody podwykonawców parkujące
        na przejściach dla pieszych i chodnikach, ale tak że chodnikiem już nie dało
        się przejść.
        • Gość: Wałek Na taki burdel pozwalają urzędnicy miejscy IP: *.icm.edu.pl 04.04.07, 13:02
          Wydać pozwolenie potrafi każdy. Dopilnować warunków zgody nie ma już komu. To
          takie typowo polskie - mamy w dupie sąsiedztwo, teraz rządzimy tu my.
          Najgorsze jest to, że urzędnicy lekceważą skargi i w ogóle nie przejmują się
          wyegzekwowaniem przestrzegania warunków określonych przepisami. Ważna jest
          tylko kasa.
          Ja nie chcę mieszkać w mieście, w którym ludzie są mniej ważni niż budowa
          czegokolwiek i w którym wybrani przez ludzi zapominają, że zostali wybrani dla
          ludzi.
        • Gość: Ewa Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.tktelekom.pl 04.04.07, 14:42
          No cóż ja mieszkająć koło Świebodzkiego, latające reklamówki, brud i kurz
          wciskające sie do domu..... mam na okrągło. O samochodach zaparkowanych jak
          tylko komu do łba przyjdzie nawet nie wspomnę. Na całe szczęście helikoptery
          latają nad tym śmietniskiem sporadycznie. I jakoś muszę przeżyć to, że ludzie w
          pędzie latają na świebodzki chociaż ceny tam wyższe niż w sklepach normalnych.
    • Gość: FotkaRz Relacja z pierwszej ręki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:26
      Byłem przed pasażem Grunwaldzkim jeszcze przed 7.00. o godzinie 6.40 przejechalem przez Rondo Regana i jakoś nie odczułem że są duże korki (chyba organizm już sie przyzwyczaił:-) Ludzi faktycznie bylo duzo 500 napewnio.. ciekawym zachowaniem byly owacje gdy jakiś kliient wychodzil z 2 telewizorami 32" BRAVIA i 3 laptopami + drukarka, 3 drukarki 2 laptopy kilka reklamowek. Najlepszi jednak byli ci np. ekipa ktora podjechala bialym transportelrem pod samo wejscie w miejsce gdzie stoi typ z 5 telewizorami, 4laptopami i mase innego sprzetu.

a najlepsze jest ze w EuroRTVagd wszystko i tak bylo tansze, np. sony h2 zamiast 899 kosztowal 850zl a bravia 1800. i nie bylo prawie nikogo :D
      • Gość: Seba Ledwo otworzyli a tu już awaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:37
        Byłem pod galerią kilka minut po 10, myślałem, że sobie pochodzę, zobaczę co i
        jak a tu lipa, przepraszamy ale galeria jest dziś nieczynna
      • Gość: ech gościu Re: Relacja z pierwszej ręki IP: 217.153.95.* 04.04.07, 12:56
        trochę ci się poknociło z tym euro. h2 w euro za 990, a saturnie 799, a w
        pozostałych wypadkach rzeczywiście euro wstawiło w promocję tych samych
        producentów z tym, że niższe modele, a zatem siłą rzeczy tańsze. Szkoda słów na
        taką promocję.
    • Gość: pace Biskupin ma to na co sobie zasluzyl... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:38
      Nie chcieli obwodnicy to musza jechac do PLACU GRUNWALDZKIEGO (a nie jakiegos
      tam ronda regana... tfuu!) 2 godzinki...
      • Gość: Bronio Re: Biskupin ma to na co sobie zasluzyl... IP: 194.187.183.* 04.04.07, 12:50
        Ale spójrzcie pozytywnie - wystarczyło aby ktoś pomyślał np: taki KFC czy McD i
        zrobił stoisko z zakąskami i napojami podążające wzdłuż korka i z powrotem -
        choćby na rowerku ...
        Ja tam zostawiłem auto i po Wrocławiu poruszam się autobusami. Taniej, nie stoi
        się w korkach....

A co do Euro - taki sam manewr zrobili z otwarciem ElectroWorld - ludziom w
        kolejce rozdawali ulotki - na parkingach, na światłach przy dojazdach, stada
        zwiedzały ElectroWorld a kupowały w Euro. Nie ma to jak zrobić reklamę na koszt
        konkurencji.
        • Gość: m Re: Biskupin ma to na co sobie zasluzyl... IP: 195.20.110.* 04.04.07, 13:08
          jak nie stoi sie w okrkach

> Ja tam zostawiłem auto i po Wrocławiu poruszam się autobusami. Taniej, nie
          stoi
          > się w korkach.... "

jak stalam od Zoo to widzialam jak wszystkie autobusy stojace w tym samym korku
          co ja otwieraly drzwi i ludzie lecieli na piecote/ do tramwaju. moja kolezanka
          jechala z Biskupina - jakis młotek tak się zdenerwował, że drzwi rozwalił głową
          i uciekł.
          • Gość: tulipan Re: Biskupin ma to na co sobie zasluzyl... IP: *.as.kn.pl 04.04.07, 13:14
            Gość portalu: m napisał(a):
            jakis młotek tak się zdenerwował, że drzwi rozwalił głową
            >
            > i uciekł.

Mieszkanie w dynamicznym Wrocławiu coraz częściej doprowadza do takiego stanu.
            • Gość: gość Re: Biskupin ma to na co sobie zasluzyl... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.07, 07:13
              "Dynamicznym Wrocławiu" - 3 godziny w korku, to chyba niewiele ma wspólnego z dynamiką ;)
      • Gość: Wielka Wyspa Re: Biskupin ma to na co sobie zasluzyl... IP: *.akron.net.pl 04.04.07, 12:57
        Oczywiście, Biskupin to nawet za sytuację w LG odpowiada! :P
      • Gość: zbibi Obwodnica? Czyżby mi coś umknęło...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:06
        • Gość: gosc Re: Obwodnica? Czyżby mi coś umknęło...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:49
          Polaczki, tylko narzekac potraficie. Jeczycie i jeczycie. Nazwa ronda nie ta,
          Galeria nie ta. Taki skandal, juz wiecj Wasza noga tam nie postanie. Akurat!
          Pierwsi bedziecie na "kolejnym" otwarciu. Takie promocje zrobia, ze hoho. W
          gruncie rzeczy to sobie gigantyczna reklame zrobili. Nie wazne, ze mowicie zle,
          wazne, ze mowicie. I napedzacie masakryczna reklame za darmo. Kazdy bedzie
          chcial zobaczyc, o co tyle szumu.
          • Gość: Polak Polaczki? A Ty kim jesteś kmiocie? IP: 82.160.28.* 05.04.07, 13:04
            bo inaczej określić nie sposób...
    • Gość: nn Obciach IP: 62.233.249.* 04.04.07, 12:39
      To nie skandal to obciach.
    • Gość: mati Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 04.04.07, 13:10
      teraz to pewnie cała Polska będzie się z nas śmać. Mieszkam nad rondem i
      współczuje tym co dzisiaj będą się przez plac przeciskać. a generalnie to
      pozostawię to sytuacjie bez zbędnego komentarza
    • Gość: Nadia To jest kara??? IP: 194.146.120.* 04.04.07, 13:11
      Te 100 tyś zarobili w ciągu pierwszej godziny. To żadna kara za narażanie ludzi
      na niebezpieczeństwo.Pewnie wcześniej z nadzorem tak się ugadali.
      Śmiechu warte...
    • Gość: bOOK Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.wroclaw.mm.pl 04.04.07, 13:12
      co za ludzie?! ze im sie chcialo stac od 21 do 7 rano... jak z tej reklamy-BĄDŹ ŻYŁA...
    • Gość: Kikkki Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.chello.pl 04.04.07, 13:20
      A ja czułam, że tak to się skończy. Jak się oddaje coś niegotowego to takie są
      skutki. Ale tak już jest jak chodzi o dużą kasę. Ale teraz zrobiła się z tego
      afera nagłaśniana w mediach i prasie. Ludzie są zniesmaczeni. Liczy się
      pierwsze wrazenie a tutaj jest ono negatywne. Myslę, że długo nie będzie tam
      już takich tłumów jak dzisiaj. Ciekawe tylko kiedy otworzą pasaż ponownie?
      • Gość: gościówa ...ech skeczowo IP: 80.51.194.* 04.04.07, 13:24
        to tam w tych korkach nie jest..

jesooo!! jak ja sie cieszę że w najbliższe dni nie muszę być na Pwr :)))))
    • Gość: Observer Wrocław niepoważny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:27
      Skandal! Paraliż miasta wokół Placu Grunwaldzkiego, skandal z "otwarciem"
      nieprzygotowanej Galerii, a i Wyborcza przez długi czas nie była w stanie nawet
      tego opisać porządnie. Uwaga w artukule, że korek zaczynał się "już koło Zoo"
      świadczy tylko o jednym: dziennikarz nie zna tematu, o którym pisze (pisze
      zresztą z dużym opóźnieniem). I to ma być miasto na Expo i na Mistrzostwa
      Europy??? Wolne żarty! Możemy organizować co najwyżej targi dolnośląskie.
      • Gość: waligrUcha Re: Wrocław niepoważny IP: *.magma-net.pl 04.04.07, 13:37
        "- Ludzie są zaskoczeni, że rondo zostało otwarte w środku tygodnia - mówi
        Monika Żeleźnik, studentka Politechniki, która utknęła wczoraj w korku. - Nie
        spodziewałam się, że ulice, którymi jeszcze wczoraj mogłam dostać się na
        zajęcia, dziś są już nieprzejezdne. "
        WCZORAJ? nasza ulubiona gazeta ma chyba jakieś problemy... także z orientacją w
        czasie...

• Gość: ins Re: Wrocław niepoważny IP: *.lanet.net.pl 04.04.07, 13:50
          to artykuł do jutrzejszego wydania Wyborczej.. dlatego taka forma..
          • Gość: waligrUcha Re: Wrocław niepoważny IP: *.magma-net.pl 04.04.07, 15:02
            Kumam kumam ale skoro wciepali go do neta już dziś, to chyba palce nie zabolą
            od naniesienia drobych poprawek? W końcu chyba jakiś bałwan to czyta zanim
            umieści na stronie?
        • Gość: Kazio Re: PASAŻ - EXPO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 14:19
          Tak zaczyna sie EXPO 2012 we Wrocławiu
    • Gość: Aga Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: 80.68.236.* 04.04.07, 13:49
      A swoją drogą jak wam w tej gazecie czas szybko leci. WCZORAJ RANO OTWARTO ...
      A ja cały czas mam wrażenie, że to dzisiaj było!
    • Gość: Student Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: 156.17.35.* 04.04.07, 13:59
      Może jakieś pokazowe wywalenie z roboty urzędnkow
      za to odpowiedzialnych z zakazem pracy w administracji
      publicznej do konca zycia.
      KARAĆ FINANSOWO bo inaczej nie bedzie zadnej reakcji.

--
      Pozdrowienia dla chorych wladz Wrocławia
      • Gość: lazyp czy dudkiewicz ..? IP: *.iitd.pan.wroc.pl 04.04.07, 14:04
        sie chawlił w kanadzie tym jak to jest pieknie z organizacja w naszym miescie
        ruchu ulicznego ?? a rondo regana (sic!)to sztandarowy przyklad
        • Gość: Seba Re: czy dudkiewicz ..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:09
          Dudkiewicz? A kto to?
          Ja znam tylko Dutkiewicza - może to zbieżność nazwisk?
      • Gość: nie-student Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.crowley.pl 05.04.07, 07:40
        Znowu stękanie tępych sztuk na władze miasta, dla was władze i dutkiewicz są
        odpowiedzialni nawet za temperaturę w mieście... Czy miasto ma większościowy
        udział w Echo Investment, czy ma członków zarządu tej spółki, czy mianowało
        dyrektora pasażu...???????????? Co miastu do terminu otwarcia prywatnej
        inwestycji? Urzędnicy nie dali pozwolenia na użytkowanie, a Echo i tak otworzyło
        pasaż... Ale dla tępaków mityczne władze miasta i urzędnicy są winni:))
        Sami jestescie winni: wczoraj wszyscy stadnym instynktem walili przez rondo, bo
        NOWOŚĆ, otwarte!!! A dzisiaj wszyscy przez wybrzeze wyspiańskiego, bo wyrocznia
        w radio powiedziała że tak uniknie się korków... NO i korek na wybrzeżu cudowny;))
        Myślcie ludzie i stękajcie w tym kierunku gdzie powinniście!!!
    • Gość: ojciec dyrektor Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:10
      jak ktoś Boga i ludzi nie szanuje to tak kończy
      • Gość: Eva Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:23
        Wstyd nic więcej, wszędzie bród, pełno śmieci, brudne szyby, wystawy nie
        gotowe, zdezorientowani ludzie przed wejściem, a w drzwiach dwóch kretynów w
        ciemnych okularach zasłaniających wejście. Galeria Arkady będzie otwarta z
        klasą, tam to już tylko kwestia wykończenia, a mają otworzyć pod koniec
        kwietnia, wszystko po kolei, a nie na wariata jak w pasażu G. Ale sobie zrobili
        anty reklamę na sam początek. Porażka
    • Gość: Saviola Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.chello.pl 04.04.07, 14:38
      PORAZKA
      od paru tygodnii bylo wiadomo ze to nie ruszy w terminie to pytam sie po cholere na sile 3/04/07 robic szumnie zapowiadane otwarcie domyslam sie ze SATURN a moze MEDIA MARKT jak kto woli naciskal a moze chcieliscie darmowa reklame i rozglos??? Moim zdanie Wroclawienie i nie tylko zostalismy oszukani a co najgorsze co do ARKAD bedzie to samo....
    • Gość: Sylwia Dzisiaj! Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.iel.wroc.pl 04.04.07, 14:40
      To całe piekło odbyło się dzisiaj tj. 04.04.2007r rano, wbrew temu co pisze
      autor.
    • Gość: Jaro Re: Pasaż Grunwaldzki otwarty i zamknięty IP: *.chello.pl 04.04.07, 14:42
      Ta historia pokazuje tylko jak daleko jeszcze Wrocławiowi i Wrocławianom do
      cywilizowanych miast naszego kraju. Ja daleko wam do Krakowa czy Poznania. To
      jest po prostu niewyobrażalne. Tak jak z dnia na dzień można przenieść się o
      1000 km na zachód, tak nie można zmienić tego co siedzi w głowach, nie można
      zmienić mentalności. Na to potrzeba pokoleń. Innymi słowy - chłop ze wsi
      wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy!
    • Gość: Kahte poziom redakcji to widac rośnie , a jak biegnie... IP: *.wro-com.net 04.04.07, 14:44
      wyproszono klientów wyproszonych, a prace biegały, ponieważ mają w zwyczaju " te
      prace" biegać (np. po mieście) no i proszę (...) "Nie dobiegły końca wszystkie
      prace."

Ani nie dobiegły, ani nie do końca, a na dodatek to chyba wszystkie.
      Gratulujemy poziomu Wyborczej.Gratulujemy Panie Sawka. Alleluja i do przodu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka