Dodaj do ulubionych

WuWA na biało.

IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 17.06.03, 10:07
www.wuwa1929.prv.pl/ -powinno być jakieś zalecenie konserwatora
zabytków żeby to osiedle było pomalowane na biało tak jak na początku,a nie
na różowo czy żółto jak jest teraz.Dzięki jednemu kolorowi osiedle tworzyłoby
całość.
www.wrocek1.crosswinds.net/foto/hk/hk0193.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: kotbehemot Re: WuWA na biało-> mam pomysł IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 21:16
      widze ze nie tylko mnie razi dzisiejszy stan wuwy.. juz chyba 1000 razy pisalem
      na tym forum to samo-ze wuwa jest jedynym poza halą stulecia obiektem we
      wrocławiu który jest znany w swiecie, ze to byl naprawde mega projekt a na
      dodatek zachował sie calkiem niezle.. wolalbym naprawde zeby przeznaczyc kase
      na wuwe zamiast na jakąs pojedynczą kamienice, albo nawe dwie.. a moze
      wystosowalibymsmy (my forumowcy:)) list do prezydenta miasta? jesli by tylko
      przeczytal to by zrozumial;)) zwracam sie do forumowców, moze zrobmy cos
      takiego. i w koncu nasze gadanie ni poszloby na marne tylko COS by sie stalo?;)
      • Gość: histeryk Re: WuWA na biało-> mam pomysł IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 19.06.03, 10:20
        Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> widze ze nie tylko mnie razi dzisiejszy stan wuwy.. juz chyba 1000 razy
        pisalem
        >
        > na tym forum to samo-ze wuwa jest jedynym poza halą stulecia obiektem we
        > wrocławiu który jest znany w swiecie, ze to byl naprawde mega projekt a na
        > dodatek zachował sie calkiem niezle.. wolalbym naprawde zeby przeznaczyc kase
        > na wuwe zamiast na jakąs pojedynczą kamienice, albo nawe dwie.. a moze
        > wystosowalibymsmy (my forumowcy:)) list do prezydenta miasta? jesli by tylko
        > przeczytal to by zrozumial;)) zwracam sie do forumowców, moze zrobmy cos
        > takiego. i w koncu nasze gadanie ni poszloby na marne tylko COS by sie
        stalo?;)
        Problem chyba jest w tym że budynki mają różnych właścicieli(akademik,PIP,jakiś
        ZGK i właścicieli prywatnych),ale budynki są wpisane do rejestru zabytków i
        powinny mieć jakieś zalecenia M.K.Z. w razie remontu i tylko tak chyba miasto
        może mobilizować właścicieli.
        • Gość: kotbehemot Re: WuWA na biało-> mam pomysł IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 15:12
          Gość portalu: histeryk napisał(a):

> Problem chyba jest w tym że budynki mają różnych właścicieli
          (akademik,PIP,jakiś
          >
          > ZGK i właścicieli prywatnych),ale budynki są wpisane do rejestru zabytków i
          > powinny mieć jakieś zalecenia M.K.Z. w razie remontu i tylko tak chyba miasto
          > może mobilizować właścicieli.

wiem. tak własnie jest. a jak kazdy zacznie remontowac na własna ęke to jeden
          dom bedzie biały, drugi ocieplony styropianem a trzeci różowy w pistacjowe
          kropki;) na szczescie to zabytki i nie wolno ich remontowac. Natomiast nie
          wierze ze niemozliwe jest zrobienie czegos uwazam ze występuje syndrom BRAKU
          WOLI to znaczy tok myslenia urzędników jest taki- przeprowadzenie takie romentu
          byłoby cholernie rudne, ze wzeglecu na perawo własnosci etc., wiec nam sie nie
          chce. Dlatego mój pomysł z listem, moze taka minimalna mobilizacja COŚ by
          zmieniła?

PS wczoraj zdawałem egzamy na architekture 3majcie kciuki;)))
    • Gość: agsza Re: WuWA na biało. IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 05.07.03, 07:38
      Zgadzam się z Tobą. Obejrzałam z zainteresowaniem te strony . Ale mam też
      pytanie, mieszkam na Księżu Małym i mieszkańcy łącznie ze spółdzielnia
      poszukuja starych zdjęć tego osiedla a szczególnie budynku starej łażni. Chce
      spółdzielnia przywrócić w miarę oryginalny wygląd temu obiektowi. Nie wiesz
      gdzie można znależć takie strony i czy wogóle istnieją? Byłabym bardzo
      wdzięczna.
      Pozdrawaiam Aga
      • Gość: histeryk Re: WuWA na biało. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 05.07.03, 10:29
        Gość portalu: agsza napisał(a):

> Zgadzam się z Tobą. Obejrzałam z zainteresowaniem te strony . Ale mam też
        > pytanie, mieszkam na Księżu Małym i mieszkańcy łącznie ze spółdzielnia
        > poszukuja starych zdjęć tego osiedla a szczególnie budynku starej łażni. Chce
        > spółdzielnia przywrócić w miarę oryginalny wygląd temu obiektowi. Nie wiesz
        > gdzie można znależć takie strony i czy wogóle istnieją? Byłabym bardzo
        > wdzięczna.
        > Pozdrawaiam Aga

> www.wrocek1.crosswinds.net/index-frame-1024.html
        > www.heyduk.com/wroclaw_main.htm
        www1.gazeta.pl/wroclaw/0,44546,0.html -może coś znajdziesz,powodzenia.

• Gość: histeryk Re: WuWA na biało-będzie szybciej. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 05.07.03, 10:33
          www1.gazeta.pl/wroclaw/0,44546,0.html
          www.wrocek1.crosswinds.net/index-frame-1024.html
          www.heyduk.com/wroclaw_main.htm
        • Gość: histeryk Re: WuWA na biało. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 02.08.03, 12:53
          www.wrocek1.crosswinds.net/foto/hk/hk0195.jpg -jak na statku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka