Gość: Arnulf Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 19:54 Bo to są typowe saskie złośliwe mendy. Oni mają taką opinię też w samych Niemczech z powodu ich "Gehaessigkeit". Trzeba im odpłacić tym samym po polskiej stronie, bo to co robią nie jest walką ze złodziejami samochodów. To tak jakby ktoś chciał łapać pchły w rękawicach spawalniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celnikom 08.02.08, 19:58 aby podobnie zajęli się Dojczami , skutek będzie natychmiastowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltazar13 Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn IP: 195.205.66.* 08.02.08, 20:10 kontrole?? to zdecydowanie za mało..niemiecka policja powinna strzelać do polaków bez ostrzeżenia...bo wiadomo że pijacy , złodzieje i brudasy..zresztą w strzelaniu do polaków , niemcy mają długą tradycje więc nie rozumiem czemu sobie roboty dodają z tymi kontrolami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winston Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 20:20 kontrole?? to zdecydowanie za mało..niemiecka policja powinna strzelać do > polaków bez ostrzeżenia...bo wiadomo że pijacy , złodzieje i brudasy..zresztą w > strzelaniu do polaków , niemcy mają długą tradycje więc nie rozumiem czemu sobi > e > roboty dodają z tymi kontrolami - albo wyciagac z samochodow i kierowac do obozow koncentracyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 20:21 Tobie jeszcze nie wystarczylo dzisiaj tego saczenia jadu? Tak bardzo lubisz siac nienawisc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winston Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 20:29 Tobie jeszcze nie wystarczylo dzisiaj tego saczenia jadu? Tak bardzo lubisz sia > c > nienawisc No to napisz co konstruktywnego majac na mysli policje ze Zgorzelca albo Guben. Policja zachodnionioniemiecka z usmiechem pomaga ludziom, natomiast prazrodlem jadu jest jeszce zywa dzisiaj arcyglupia i arcyzlosliwa policja NRDowska. Napisz, dlaczego sie z tym nie zgadzasz, chetnie sie dam przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 20:35 Mieszkam w Niemczech od 5 lat i zarowno z policja, jak i z wladzami lokalnymi mialem tylko jak najlepsze konktakty. Wystarczy? Sprawa jest prosta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Niemcy ale ktora Niemcy? IP: *.crowley.pl 08.02.08, 20:39 Niemcy ale ktora Niemcy? Te z zza Laby? czyli tam gdzie dotarly jeszcze legiony rzymskie wiec jakas kultura pozostala czy te z lasu teutoburskiego czyli pruskie mordy bulgajace piwskiem? (DDR) Powiedz Niemcowi np. ze Sztudgarttu "Ty prusaku" to dla nich obelga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Niemcy ale ktora Niemcy? IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 20:44 > pruskie mordy bulgajace piwskiem? (DDR) A to nie obelga? I za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stuttgarter Re: Niemcy ale ktora Niemcy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.08, 00:29 "Powiedz Niemcowi np. ze Sztudgarttu " Co to jest za miasto "Sztudgartt" ? Gdzie ono lezy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Energi Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 20:47 Mieszkam w Niemczech od 5 lat i zarowno z policja, jak i z wladzami lokalnymi > mialem tylko jak najlepsze konktakty. Wystarczy? > > Sprawa jest prosta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 20:57 OK Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn 08.02.08, 21:18 Gość portalu: Energi napisał(a): > Mieszkam w Niemczech od 5 lat i zarowno z policja, jak i z wladzami > lokalnymi > > mialem tylko jak najlepsze konktakty. Wystarczy? > > > > Sprawa jest prosta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winston Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 21:00 5 lat ho ho ho!, szmat czasu. Pomysl o napisaniu jakiejs ksiazki, przewodnika albo przynajmniej pamietnika. Niech twoja gleboka expercka wiedza pomoze biednym, polskim rodakom poruszac sie w swiatlach wielkiej cywilizycji germanskiej w Zwickau, Meissen albo Hoyeswerda. Z gory dziekuje Ci za laskawosc i pomoc dla takich jak ja. Padam do Twoich bardzo zdolnych nog. Winston Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltazar13 Re: p.Schetyna proszę wydać polecenia naszym celn IP: 195.205.66.* 08.02.08, 21:10 Mieszkam w Niemczech od 5 lat i zarowno z policja, jak i z wladzami lokalnymi > mialem tylko jak najlepsze konktakty. Wystarczy? > > Sprawa jest prosta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin ja też mam same dobre kontakty z Niemcami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.08, 22:48 za wyjątkiem policji granicznej. Niemcy są generalnie bardzo życzliwymi ludźmi, ale nie dotyczy to policji granicznej w Saksonii. Od 15 grudnia byłem 3 razy w Niemczech i za każdym razem spotykałem się z chamstwem na granicy. Na tydzień przed Schengen w Ludwigsdorfie wydzierał się na mnie młody gnojek, musiałem też 40 minut odstać swoje na boku i poczekać, aż jaśnie hrabia mnie skontroluje. Pierwszy mój kontakt z policją niemiecką był na pocz. lat 90 -tych. Jeszcze jako licealista stałem z kolegą przy wylocie z Goerlitz na Budziszyn i łapałem stopa. Niechcący zatrzymałem busa straży granicznej. Wysiadło 5 policjantów i zaczęło nas wyzywać. Kazali nam stać na baczność w jednej linii i nie ruszać się. Było 5 uzbrojonych policjantów na 2 przestraszonych chłopaków. Panowie się trochę nami pobawili, sprawdzili dokumenty i pojechali dalej. Ja tylko na koniec zapytałem, czy we wschodnich Niemczech znają takie pojęcie jak autostop. Co do normalnych ludzi, bedąc np w Monachium nie mogłem otworzyć planu miasta, żeby nie znalazł się ktoś chętny do pokazania drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ruch0606 RUCH zaprasza Rapackiego do Zgorzelca 09.02.08, 10:33 cirinfoARABSKI_MonikaCHOMIUK<cirinfo@kprm.gov.pl>, ADAŚrapacki<minister@mswia.gov.pl>, ruch040404@wp.pl,lew1@poczta.pl, 1tiger@wp.pl SZANOWNY premierzeARABSKIEGO donTUSK, proszę o spowodowanie kontaktu z generałem ADAMEM RAPACKIM , a RUCH= www.ropoiwzk.com zaradzimy ad hoc i skutecznie zaistniałej HUCPIE zgorzeleckiej w wykonaniu aroganckiego burmistrza i starosty;; no i tego miejscowego komendanta policji "od siedmiu boleści". JAk to możliwe, aby rozwydrzone PISMAKI ograniczały prawo niemieckiej POLICJI do kontroli drogowej. A za chwilę POLACY zniosą w Niemczech mandaty. To takie chwytliwe , proste i pod publiczkę. A więc za co najwyżej 1000ZŁ płacone do rączki zechce się z nami/ze mną skontaktować GENERAŁ RAPACKI. Co panu szkodzi PAnie ADAMIE odwiedzić , ale już z SOLIŃSKIM komendę powiatową w Zgorzelcu;; to sobie ustalimy 2 kwestie z naszego PROJEKTU. Mucha NIE SIADA. z poważaniem mgr inz mechanik Tadeusz Pieczonka ul. Szmaragdowa 31 59 900 ZGORZELEC / 075 649 30 44 /WWW.ropoiwzk.com p.s. Tydzień temu przyjechał jakiś CIUL[excouze le mot] z Wrocławia i cała komenda była nieczynna, bo mieli ważną odprawę. Później OGLĄDAŁEM w telewizji, jak policyjne GŁUPKI pakowały do koperty widelce. DA PAn wiarę panie premierzeARABSKIEGO donTUSK. POLICJANCI KRADLI ZE SWOJEJ stołówki w komendzie powiatowej policji w Zgorzelcu widelce i wysyłali je RAPACKIEMU. To już lepiej oddać je na złom, a pieniądze do BRATA ALBERTA. ++ komentarze INTERNAUTÓW TIGER , czyś Ty zgłupiał, chcesz żeby Cię namierzyli. Informacja TAJNA /POUFNE w marcu 2008 r minie rocznica męczeńskiej śmierci obywatela ZGORZELCA pana Zygmunta Włocha- zamęczonego na śmierć przez zgorzelckiego POLICJANTA, CZY KTOŚ ZE starostwa +od burmistrza wie kto to był, jak zginął i dlaczego ZYGMUNT WŁOCH??? NIE, PANU STAROSCIE skonfiskowali 3 i czwartą sztangę fajek , to rozpętał CYRK. Receptaa.... wzmóc kontrolę Niemców w Polsce.....IP: *.centertel.pl Gość: 1tiger@wp.pl 08.02.08, 19:13 Odpowiedz Najprostszym rozwiązaniem tego typu problemów jest (wobec braku właściwej reakcji ze strony władz niemieckich) wzmorznie kontroli aut niemieckich i Niemców po stronie Zgorzelca i w okloicach.Jeżdżą często pijani i naćpani zdezelowanymi Bemkami i Golfami,stwarzając duże zagrożenia na drogach. ....... Re: Receptaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 20:15 A jak Polacy kradną ich samochody- to wzajemna pomoc..... Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 20:27 99% Polaków wjeżdżajcych do Niemiec to normalni i uczciwi obywatele Rzeczpospolitej. W większości są to mieszkańcy sąsiadujących gmin i miast, którzy często jeżdżą tam na zakupy, zawieźć dzieci do przedszkola czy w drodze na lotnisko w Berlinie. Postępowanie policjantów w Goerlitz to jawna i bezczelna dyskryminacja. Co ciekawe, nie ma podobnych zachowań w innych landach poza Saksonią. We Frankfurcie Oder policja jakoś nie tworzy mijanek czy tymczasowych punktów kontroli Polaków. Ba, już od dawna mówi się o faszystowskim boomie w Saksonii... My mieszkańcy miast pogranicza, domagamy się zrównoważonego realizowania traktatów międzynarodowych!!! A może by tak Urzędy Skarbowe zorganizowały punkty kontrolne Niemców w zakresie wywożonych z Polski sztang papierosów i alkoholu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faahkju co za prblem? prosze tylko to samo robic szwabom IP: *.bchsia.telus.net 08.02.08, 20:29 jak tylko szwab wjedzie do Polski po tansza bulke albo kostke masla ( a wjezdza ich tysiace dziennie) ,to bardzo prosze mu robic dokladna kontrole i sprawdzic co ma w bagazniku....zaraz im nadgorliwym hitlerowcom przejdzie ten upor zeby nas sprawdzac. Palanty niemieckie - historia ich niczego nie nauczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.eranet.pl 08.02.08, 20:42 Mam dzisiaj dobry dzień! I wam takiego życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota.pl Re: Biedni kradną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 20:47 a to że jesteśmy biedni to wina szwabów. lepiej okraść szwaba niż Polaka- rodaka. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Biedni kradną 08.02.08, 21:10 Biednys bos glupi , a to ze jestes glupi to wina mamy i taty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota.pl Re: Biedni kradną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:08 ty durniu że twoja stara wysrała takie ścierwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Biedni kradną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:33 lecz się bo jesteś agresywny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: 217.171.129.* 08.02.08, 20:48 I bardzo dobrze powinni jeszcze nasilic kontrole i wyplenic te chwasty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltazar13 Re: Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: 195.205.66.* 08.02.08, 21:02 jak najbardziej , powinni nasilić kontrole...a jak którys polaczek cos będzie pyskował i się oburzał to gazem po oczach, gazem..najlepiej tym Huraganem...nie ..Tornadem ..chyba..czy jakims innym Cyklonem..nie wazne...byle skuteczny był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Energi To byl Cyklon B !!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 21:10 jak najbardziej , powinni nasilić kontrole...a jak którys polaczek cos będzie > pyskował i się oburzał to gazem po oczach, gazem..najlepiej tym Huraganem...nie > ..Tornadem ..chyba..czy jakims innym Cyklonem..nie wazne...byle skuteczny był pomoge Ci, nie zgaduj dalej : - to byl Cyklon B - od Firmy Bayer !!! Niezawodny !! Skuteczny !! I jaki tani !! proponuje dystrybucje teraz w promocjii w Görlitz do 10.02.2008 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 21:12 Tobie wystarczy pierdnac w nos i sie ze strachu zesrasz :P Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: A mialy byc cuda Donalda!!! 08.02.08, 21:09 A tu nawet malysz nie wygrywa . PO klamalo , Jarek jak zwykle mial racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 100 Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.tomkow.pl 08.02.08, 21:02 Byłem dzis 2 x i żadnych kontroli, moze si e uspokoiło na amen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość W rzeczach osobistych często ukryte są samocody IP: *.magma-net.pl 08.02.08, 21:12 Dlatego szwabska policja przeszukuje rzeczy osobiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:12 W rewanżu sprawdzajmy niemców pod pachą czy nie mają "jakiegoś" tatuażu. Też stereotyp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mars Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:13 trzeba być bardzo naiwnym by sądzić że niemcy potraktują Polaków jak równych sobie partnerów.Zawsze byliśmy i jesteśmy tą najgorszą hołotą ,którą nalezy max. wykorzystywać i na każdym kroku poniżać.Jak cię tam nie proszą to się nie pchaj bo będzie właśnie tak. W życiu bym do szwabów nie pojechał.I czas przypomnieć sobie ,,Kim Ty jesteś...bo w przeciwnym wypadku wlezą nam do Polski i ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Niemieckie stereotypy i Gazeta Wybocza wspólnie IP: *.magma-net.pl 08.02.08, 21:25 ...malują fałszywy obraz Polaków. Kilka lat temu w polskim więzieniu siedział 19-letni Niemiec, bardzo utalentowany złodziej samochodów. Czy go już wypuścili? To byłby dobry temat dla gazety na ten moment. Tak, gdyby Naczelny był Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realizm Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: 80.216.69.* 08.02.08, 21:27 Panowie poslowie albo sa niedoinformowani albo udaja, ze nie wiedza o prawach policji w Schengen. Owszem, kontrole graniczne zniesiono ale policja otrzymala wieksze uprawnienia, miedzy innymi kontroli jak im sie podoba i nawet dokonywania rewizji w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fama Re: Macie volksdeutcha niech cos robi.. IP: *.fwgc.dot.ca.gov 08.02.08, 21:31 Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A niech sprawdzają 08.02.08, 21:30 Wyłapią naszych bandytów i będzie trochę spokoju. Za kradzież auta powinna być czapa - tak jak koniokradów kiedyś karano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:35 Mam pytanie, czy w bagazu osobistym czy nawet w plecaku dziecka mozna znalezc skradziony samochod? A moze to gina samochodziki zabawkowe? No bo jesli tak no to jest zrozumiale ze tak bardzo nas polakow przeszukuja, no chyba ze jakis uciekinier schowal sie w plecaku? Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 21:41 Pie..c DDR-onów. jak będe jechał na narty do Francji to pojadę przez Czechy i Bawarię. A ciule nie zarobia nawet na benzynie. A te jełopki co piszą o złodziejach w Polsce to niech popatrzą na swoich co podstawiają samochody,żeby skasować ubezpieczenie za rzęchy. Kontrole są bo po grenschutzach teraz polizisty srają w gacie, że ich zredukują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Smieszni "niemcy" IP: 84.78.235.* 08.02.08, 21:43 Najbardziej załosne sa wypowiedzi bylych Polakow ktorzy mieszkaja w niemczech jakis czas i wydaje im sie ze juz sa niemcami.A dla PRAWDZIWEGO niemca-czyli takiego co uwaza sie za kogos lepszej kategorii ,zawsze beda po prostu malymi polaczkami.Nie uslysza tego moze wprost(a moze tak)ale za takich sa i beda postrzegani.Kiedys bylo na takich inne okreslenie-volksdeutsch czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Willkommen in Deutschland! Zawsze możesz tu ... 08.02.08, 21:46 znależć własność twoich dziadków! Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 21:48 Nie tylko powodów, ale i dowodów jest bez liku. Polacy kradną wszystko i wszędzie. Niestety, nie jest to praktycznie zwalczane w Polsce a usprawiedliwieniem ma być: "ony kradną więcej". Za granicą wstyd się przyznać do polskości, bo jest nie do wiary, że będąc Polakiem, nie jest się złodziejem. Spotkałem cudzoziemców, którzy przywieźli pomoc dla potrzebujących w Polsce i ich samochód został okradziony, chociaż w środku był pies. To nie tylko hańba, ale i przyczyna, dla której nie można propagować turystyki do Polski. Polacy nauczyli się niczego w samochodzie nie zostawiać, zakładają rozmaite zabezpieczenia. Wszystkie sklepy mają kraty, mieszkania pancerne drzwi. To też kompromituje! Nie ma się o co obrażać, trzeba zwalczać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /P Mieszkałem tam IP: *.acn.waw.pl 08.02.08, 21:57 jak się uprą, to nie popuszczą... pracowałem w Bawarii z byłym ss- manem - Franzem - stracił jednego brata w 39 w Polsce, drugiego w 43 w ZSRR, 3 tygodnie cięliśmy żywopłoty. myślał (nie gadaliśmy wogóle) ze jestem Czechem. Gdy pokumał że jestem z Polski - nie przyszedł następnego dnia do pracy. miał (w 91 r). ok 80 lat - ZAWZIĘTY, ZŁY, MAŁOMÓWNY. Bawarczyk z krwi i kości. Nie popuszczą, porównują nas z Azjatami. Tacy milaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Mieszkałem tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 08:10 myślisz,że się tak duzo mylą ( z tymi azjatami)rozejżyj się z wokoło siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion 27 AK Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 21:57 trudno sie im dziwic trzeba wpierw w Polsce zrobic porzadek. Polak potrafi????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: odpłaćmy tym nazistowskim świniom tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:13 Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx to w Görlitz mozna jeszcze cos ukrasc ? 08.02.08, 22:12 Niemcy wschodnie to intelektualna, ekonomiczna i moralna pustynia, zycie w Niemczech toczy sie za Laba...nie lubie sie rozczulac nad soba i wlasnym narodem, ale to sa faktycznie szykany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bedney58 Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.08, 22:26 jak policja niemiecka nie odpuszcza polakom, niech Policja polska nie odpusci niemcam jak będą wjezdzac do polski bo już zaczęli się panoszyc zapomnieli jak było 60 ponad lat temu.Co rzad polski nie umie zapanowac nad sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manitoo Jak polaczkom tak źle w tym Gorlitz to po co się IP: *.tpnet.pl 08.02.08, 22:37 tam na siłę pchają? Odpowiedz Link Zgłoś
fagay To w Zgorzelcu nie ma policji ? 08.02.08, 22:50 zeby tak samo potraktowala naszych braci zza Odry ? Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Die Beispiele aus Deutschland!Czy przetłumaczyć??? 08.02.08, 23:14 BAB 4, Polnischer Kombi auf Autobahn mit geklauten Rädern gestellt Beamte des Autobahnpolizeirevier Bautzen stellten gestern auf der BAB 4 bei Burkau einen polnischen Ford Mondeo Kombi, der mit 20 hochwertigen Kompletträdern der Marke „Mitsubishi“ beladen war. Die Räder waren mit Decken abgedeckt, an deren Bereifung allerdings noch Schnee war. Deshalb schlossen die Ermittler auf eine unmittelbar zuvor erfolgte Beladung bzw. Tatausführung. Eine sofort eingeleitete Suche ergab, dass bei einem Dresdener Mitsubishi-Händler bei fünf Neufahrzeugen die Räder abmontiert worden waren. Der Diebstahlsschaden wird mit ca. 4.000,- € veranschlagt. Kreisfreie Stadt Görlitz Technik-Dieb dingfest gemacht Durch Ermittlungen des Polizeireviers Görlitz konnten einem 44- jährigen Polen sechs Diebstähle nachgewiesen werden, die er in den letzen 14 Tagen im Stadtgebiet von Görlitz begangen hat. Er klaute aus Hotels und Pensionen unter anderem Geldbörsen, ein Laptop und einen Flachbildschirm. Bei seiner Festnahme wurden u. a. ein JVC-CD- Radiorecorder und eine Fossilarmbanduhr aufgefunden. Der Tatverdächtige räumt die Diebstähle ein, Geschädigte jedoch sind bislang nicht bekannt. Er gab weiterhin an, dass er den gestohlenen Flachbildschirm der Marke "Belinea" in einem bewohnten Haus in der Görlitzer Altstadt versteckt habe. Die Polizei bittet daher um Mithilfe bei der Klärung folgender Fragen: 0 Wem wurden in den letzten Tagen ein CD-Radio der Marke "JVC" sowie eine Uhr der Marke "Fossil" entwendet? 0 Wurde durch Bewohner der Görlitzer Altstadt ein Flachbildschirm der Marke "Belinea" in einem Hausflur aufgefunden? Zeugen werden gebeten, sich im Polizeirevier Görlitz persönlich oder telefonisch, unter 03581 650-524, zu melden. Polnischer Dieb trifft auf Hausdetektiv Ort: Görlitz, Berliner Straße Zeit: 19.01.2006, 14:30 Uhr Ein 23 Jahre alter Pole nahm in einem Modegeschäft Kleidung im Wert von ca. 70,- € mit, entfernte die Sicherungen und verstaute die Sachen in seiner Tasche. Nachdem er die Kasse passiert hatte, sprach ihn der Hausdetektiv an. Der Pole wehrte sich, schlug den Sicherheitsmann mit den Fäusten und versuchte, ihn zu Boden zu werfen. Mit Hilfe des Marktleiters konnte der 23-Jährige aber überwältigt werden. Aluminiumschrauben sollten den Besitzer wechseln Ort: Görlitz, Melanchtonstraße Zeit: 19.01.2006 Zwei polnische Tatverdächtige (39 und 50Jahre alt) stahlen aus dem Lager einer Maschinen- und Stahlbau-Firma große Mengen an Aluminiumschrauben samt Originalkartons. Vermutlich waren sie es, welche die Kartons in ein Seitengebäude des dahinter liegenden Grundstücks in der Jauernickerstraße brachten. Dort nämlich wurden viele der Kartons wiedergefunden. Der Sach- und Stehlgutschaden ist derzeit noch nicht bekannt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Die Beispiele aus Deutschland!Czy przetłumacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 00:11 mam wyciągnąć Ci raporty polskiej policji dotyczące "gościnnych" wystepów Niemców w Zgorzelcu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Die Beispiele aus Deutschland!wyciągnij! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 02:06 na początek poczytaj moje własne doświadczenia spisane kilkadziesiąt wpisów w górę!! Niemka podprowadziła mi nawet noszoną juz bluzkę,niemiecka para próbowła w latach 80-tych porwać niemowlę spod "Spółdzielca" i przekroczyc granicę(głośna sprawa w Zgorzelcu)..o złapaniu przeze mnie kilku "sztuk" na kradzieży za rękę w sklepie, w którym pracowałam nie wspomnę..ale jak się uprzesz to moge poprosic o odpisy raportów ze zgłoszenia tych spraw.. Odpowiedz Link Zgłoś