Dodaj do ulubionych

prawo jazdy

IP: *.promax.media.pl 12.11.10, 20:49
o co chodzi z tym tzw. provisional driving license czy jak to tam? może mi ktoś to wytłumaczyć? Bo z tego co wiem to wypełniam formularz i przychodzi na po ok 3 tygodniach prawo jazdy tyle że jakies tymaczasowe prowizoryczne. Więc o co z tym chodzi u nas tego nie ma. To ma jakiś okres ważności? Czy wracając do kraju mogę na tym prowadzić, bo wiem ze w UK musi przy mnie ktoś kto ma prawko być gdy mam to prowizoryczne, a w Polsce czy to jest jakoś zaznaczone i w Polsce policja będzie miała problem. Jaki mam adres podać mogę ten w Polsce? Ponieważ muszę wrócić na jakiś czas ale chce już mieć to prowizoryczne nie chce prowadzić w Polsce ale na jakiś czas powrotu chciałbym, żeby to przyszło na polski adres, bo w Uk może je odebrać ktoś inny i różne rzeczy sie mogą stać.
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: prawo jazdy 12.11.10, 21:20
      Prowizoryczne jest tylko do nauki, wolno na nim jezdzic w UK (poza autostradami) w towarzystwie osoby, ktora ma pelne brytyjskie prawko od min. 3 lat ( ta osoba to domniemany nauczyciel). Nie wolno na tym prawku prowadzic bedac samemu w aucie, nie jest ono w ogole wazne poza granicami UK.
      • mysterious1988 Re: prawo jazdy 12.11.10, 21:26
        i nie jest przesylane na adres zagraniczny - jak wrocisz to sobie zrobisz ;-)
      • tomek854 Re: prawo jazdy 14.11.10, 10:45
        NIe musi byc prawo jazdy UK wcale.

Moze byc unijne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka