Gość: gość portalu IP: *.5-4.cable.virginmedia.com 30.01.11, 22:36 Witam. Czy ktos z was moglby polecic (najlepiej darmowe ale nie koniecznie) oprogramowanie do wystawiania faktur. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spiderk0 Re: Software do faktur dla self employed 31.01.11, 10:36 quickbooks.intuit.co.uk/small-business-accounting/quickbooks-free-starter.jsp?src=ppc&gclid=CMn_4oGS5KYCFc0f4QodnmfXzw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Software do faktur dla self employed IP: *.range86-141.btcentralplus.com 31.01.11, 11:43 www.abandba.com/index.html robi VAT Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Software do faktur dla self employed 31.01.11, 23:18 Jak on robi VAT? Z ciekawosci sie pytam, bo nie moge tego znalezc. Moje biezace narzedzia to GNUCash plus OpenOffice Write, ale moze rzeczywiscie jest cos fajniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Software do faktur dla self employed IP: *.range86-141.btcentralplus.com 31.01.11, 23:47 Wlasciwie to VATu nie robi w sensie filing, ale mozna naliczac VAT na fakturach. A nie wszystkie darmowe programy do tego maja taka opcje. Ja skladam zeznania VAT-owskie na piechote przez strone. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Software do faktur dla self employed 01.02.11, 01:22 sprawdzilem oby dwa powyzsze i intuit jest o wiele fajniejszy, a rowniez darmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Software do faktur dla self employed IP: *.range86-139.btcentralplus.com 01.02.11, 10:42 Czyli darmowy Intuit tez wystawia faktury VAT-owskie? A czy wystawia faktury w innej walucie? W AB trzeba zmienic ustawienia lokalne w windows zeby wystawic np w euro. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Software do faktur dla self employed 01.02.11, 15:00 Wystawia, ale z 17.5 % - nie wiem jak to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Software do faktur dla self employed IP: *.range86-139.btcentralplus.com 01.02.11, 19:02 To akurat latwo znalezc: www.clearlybusiness.co.uk/fileadmin/templates/clearlybusiness/common/images/PDFs/Setting_up_new_20_VAT_rate_in_QBSimpleStart.pdf Sciagam akurat, ale pewnie tam jest masa malwaru: 300MG! Odpowiedz Link Zgłoś