Dodaj do ulubionych

Bezplatne badania w szpitalu w PL, gastrolog w UK

IP: *.nb.ford.com 03.02.11, 09:54
Witajcie,
Podpowiedzcie mi, prosze. Czy jest mozliwosc zrobienia bezplatnych badan w polskim szpitalu jesli pracuje w UK?
Mam duzy problem z ukladem trawiennym, mysle o gastroskopii i kololnoskopii w PL.

Czy w UK trudno jest sie dostrac do specjalisty? Bylam z ta sprawa u GP, wypisal mi tabletki na IBS, zrobil panel badan na podst. krwi i to wszystko. Badania wyszly oczywiscie OK.
I na tym sie skonczylo. Nie wiem, jak to 'popchnac' dalej w UK.

Poradzcie cos.
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Bezplatne badania w szpitalu w PL, gastrolog IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.02.11, 11:48
      Jesli chcesz bezpłatnie to w Polsce musisz przedstawic dokument poświadczający opłacanie składek na polskie ubezpieczenie zdrowotne.
    • Gość: x Re: Bezplatne badania w szpitalu w PL, gastrolog IP: 95.145.26.* 03.02.11, 12:07
      W PL nie da sie za friko, jedynie odplatnie, bo skladek na tamta sluzbe zdrowia nie placisz.

GP powinien Cie wyslac do gastroenterologa na badania ( ale o kolonoskopii chyba mowy nie ma, endoskopia tak). Przejdz sie jeszcze kilka razy, powiedz, ze nadal boli i nie ma poprawy ( o ile to prawda). Zeby zdiagnozowac IBS powinno sie najpierw wykluczyc inne mozliwosci, a to robi sie u gastroenterologa ( acz oni tez bywaja beznadziejni - nie polecam Hammersmith Hosp. w Londynie)
    • Gość: deos Re: Bezplatne badania w szpitalu w PL, gastrolog IP: *.gorzow.mm.pl 04.02.11, 11:00
      Takie badania w Polsce nie sa az tak drogie. Np. we Wroclawiu jest szpital, ktory przyjmie cie prywatnie za 400zl za dobe i zrobi wtedy kolonoskopie i inne badania, ktore chcesz. Nawet siedzac tam ze trzy dni i placac za badania plus lot powrotny i tak zmiescisz sie w 2000zl. Jesli chcesz namiar na ten szpital to pisz.
    • randybvain Wyrób sobie EHIC 04.02.11, 16:56
      ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=pl
      • Gość: ojoj Re: Wyrób sobie EHIC IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.11, 04:50
        EHIC służy do uzyskania pomocy e UE w nagłych przypadkach , a nie diagnostyce stanów przewlekłych. Dobrze by było gdybyś czytał linki, które zapodajesz.
    • Gość: Kasia Re: Bezplatne badania w szpitalu w PL, gastrolog IP: *.pool1.unallocated-110-192.orangehomedsl.co.uk 05.02.11, 09:30
      Dzieki Wam wszystkim za pomoc.
      Juz zapisalam sie na badania w PL - prywatnie.
      • qvintesencja Re: Bezplatne badania w szpitalu w PL, gastrolog 05.02.11, 13:21
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Dzieki Wam wszystkim za pomoc.
        > Juz zapisalam sie na badania w PL - prywatnie.

Ale nie zapomnij odwdzieczyc sie po relacjami gdzie, za ile i jak bylo z tymi rurkami. Przeciez superowa medycyna jest w UK a nie w PL.
    • Gość: xxx Re: Bezplatne badania w szpitalu w PL, gastrolog IP: *.midd-bam-1.adsl.virginmedia.com 11.09.13, 13:11
      Mam to samo, po 2 lat chodzeniach po gp wkoncu dostalam sie do gastrologa a wczesniej leczyli mnie tak samo na IBS. zamiast zrobic mi konkretne badania skoro mialam juz diete gastrolog postanowil wyslac mnie do dietetyka i przez pol roku mam chodzic do niego pozniwj mam znow gastrologa i dopiero porobia mi badania ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka