g0s1a82 19.04.12, 22:38 Witam chciałaby m się dowiedzieć ile zarabia inżynier budowlany w Anglii,jak szukać pracy na tym stanowisku i jakie wymagają kursy bądź uprawnienia kiedy to studia były ukończone w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratpole Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 20.04.12, 03:06 g0s1a82 napisała: > Witam chciałaby m się dowiedzieć ile zarabia inżynier budowlany w Anglii, Prawdopodobnie okolo tysiąc pińcet dwa dziewińcet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bcc Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.zone3.bethere.co.uk 20.04.12, 14:15 zalezy ile masz doswiadczenia w pracy i od firmy ( czy jestes na stale czy agencyjnym ) jesli stala pensja i firma dobra dosw. pow 15 lat + super ang ok 25-75 f na godz (te bizej 75 f to cennik dla agencyjnych ) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 20.04.12, 16:34 Tylko ci na umowe zlecenie pracuja na godziny. Wiekszosc ma pensje jaka oblicza sie w stosunku rocznym. Prosze tutaj sa srednie pensje dla inzynierow www.reed.co.uk/average-salary/engineering Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: 87.54.33.* 02.08.13, 21:28 ty debilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynierka Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.as13285.net 18.05.12, 23:46 witam - ja z podobnym pytaniem - jestem inżynierem budownictwa ogólnego bez konkretnej specjalizacji po prostu bud. ogólne. Pracowałam w Polsce w zawodzie w prywatnej firmie,w której robiłam projekty przebudowy, rozbudowy, inwentaryzacje nielegalnych budynków i adaptacje, wszystkie prace kreślarskie wykonywałam ręcznie na kalce, rapidografami to było kilka dobrych lat temu. Od paru lat mieszkam tu w Anglii i wreszcie dojrzałam do tego aby zacząć szukać pracy w zawodzie ( tylko nie potępiajcie...). Moje pytanie jest następjące - jakie są nazwy stanowisk pracy o w/w tematyce czy tu też robi się takie rzeczy czy każdy może sam sobie to zrobić rozbudowy itp. od czego zacząc poszukiwania pracy i gdzie (specjalistyczne agencje? są takie?) Zapisałam się na kurs AutoCADA, może to będzie jakiś atut, kreślenie na kalce chyba dawno już odeszło w zaponmienie? Bardzo proszę o konkretne porady, bardzo chcę spróbować a nie wiem jak się do tego zabrać . Pracy w warehousie mam już po dziurki w nosie, utknęłam bo było wygodnie a teraz trudno się ruszyć. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.range86-182.btcentralplus.com 19.05.12, 14:47 Po pierwsze, snakomity angielski, po drugue, angielskie uprawnienia budowlane, po trzecie albo troche szczescia albo znajomosci. Tu anhgielskich inzynierow jak psow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynierka Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.as13285.net 19.05.12, 15:37 Z angielskim nie jest źle, jeżeli chodzi o uprawnienie to z tego co mi wiadomo nie są niezbędne - jeśli się mylę czy mógłbyś/mogłabyś podać jakieś szczegóły dotyczące ich uzyskania, kursy, egzaminy itp. A z tym szczęściem to różnie bywa - z góry dziękuję. A tak w ogóle to niezbyt optymistyczna ta wypowiedź więc sugerująca, żeby zostać gdzie jestem, czy jest aż tak źle na tutejszym rynku pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reszta Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.know.cable.virginmedia.com 19.05.12, 21:35 > Z angielskim nie jest źle jakbym dostawał pensa za każdym razem, gdy słyszałem to od kogoś, kto w chwilę potem ni kuta nie rozumiał co do niego mówią ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.range86-182.btcentralplus.com 20.05.12, 09:05 Piszesz, ze z angielskim niezle, wiec ja mam za ciebie szukac kursow i drogi do uprawnien? Wejdz sobie na angielskie stronki i poczytaj, szukaj. Ja tylko powiedzialem, ze nie jest latwo, a nie ze niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.zone3.bethere.co.uk 21.05.12, 13:19 nie bedzie ci latwo trafic do dobrej firmy szczegolnie ze w uk nie masz zadnego doswiadczenia :(( a praca w warehouse za bardzo chwalic sie nie mozesz ;) maket obecnie jest trudny ! moj maz mial szczecie dostal prace od razu na swoim stanowisku ktore wykonywal w pl z tym ze 5 razy tyle co zarabial w pl ! firma zaplacila za jego przelot , hotel wszystko , ale jest specjalista w waskiej dziedzinie wiec tak juz 8 lat w tej samej korporacji :) obecnie sam zatrudnia i poszukuje ludzi do pracy i ciagle ma problem ze znalezieniem ludzi do projektu ! wiec izynierow jest mnostwo ale bez doswiadczenia nie bedzie ci lekko , poza tym kwestia jest ile lat mialas przerwy w inzynieringu ? trudno radzic ale jesli ang. masz dobry techniczny to sprobuj w agencjach jest ich mnostwo ktore specjalizuja sie w inzynierach , moze ktos da ci szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.london.02.net 15.09.12, 22:31 jJestem z wyksztalcenia inz. budownictwa spec konstrukcje budowlano inzynierskie posiadam uprawnienia z PL w UK od 8 lat 6 lat pracuje jako site engineer w jednej z firm specjalizujacych sie w budownictwie z prefabrykatow co do zarobkow hmmm nie wiem czy dla ciebie to duzo czy malo ja zarabiam 30k £ rocznie....w UK nie jest to za duzo wszystko zalezy od firmy w jakiej sie pracuje...znam wielu inz ang zarobki jakie osiagaja to 36k do 50k ....jesli chodzi o uprawnienia w uk nie istnieja zalezy co sie potrafi specjalizacje i o to czy w ogole ma sie ukonczone studia kierunkowe ale najwazniejsze to znajomosci ...wielu inz ma tylko kursy inzynierski lub jakies szkolenia....zeby pracowac na budowie musisz miec zaliczny test cscs cpcs - test z bhp kazdy to musi miec dostaje sie karte zaleznie co sie robi rozny kolor .......jak masz jakies pytania moj namiar lucky2001@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: 198.53.226.* 16.09.12, 18:43 30-50k dla inzyniera? to raczej cienko. Odpowiedz Link Zgłoś
ludolf_koenig Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 17.09.12, 08:31 przecież to jest od 2000 do 3500 funtów miesięcznie netto, znajdź mi Polaka który tak w UK zarabia. Maksymalnie 1% z tej całej milionowej rzeszy zmywaków. Znakomita więszkość zapitala za 1000 na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: 206.75.249.* 17.09.12, 16:43 Opinia o tym ze Angole to barany powtarza sie wsrod zamieszkalych na Wyspach Polakow bardzo czesto, wiec wydawalo mi sie ze dosc szybko “nasi” znajda sie w awangardzie zarobkowej UK. W koncu sa wyjatkowo zdolni i inteligentni. Napisalem ze wydaje sie to malo, biorac pod uwage ceny nieruchomosci no i ogolnie ceny, porownujac je z cenami w USA I Kanadzie. Inzynier z uprawnieniami, w Texasie lub Albercie moze zarobic duzo wiecej niz 80 000$. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.as13285.net 16.11.12, 01:21 U mnie sytuacja wygląda tak. 3 lata doświadczenia w polsce w biurze projektowym i na budowie. Wyjechałem do anglii szukać szczęścia przygotowując sie solidnie. Profesjonalne cv własną strona internetowa z portfolio zrobionych projektów itp. Rzeczywistość okazała się bolesna bo już 2 miesiące szukam pracy i nic. Około 90 firm otrzymało moje cv w tym jakieś 20 agencji, dodatkowo cv wysłane na jakieś 40 ogłoszeń od kreslarzy po projektantów. Jeszcze polsce martwilem się o interview w języku angielskim a tu nawet szansy na rozmowę nie ma . Gratuluje wszystkim inzynierom którym udało się pracę znaleźć tym kraju a dla tych w półce mówię tylko nie wybierać się tu-nie ma po co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asbierzeraz Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.188-160-184.mc.videotron.ca 16.11.12, 02:33 >Gratuluje > wszystkim inzynierom którym udało się pracę znaleźć tym kraju a dla tych w pó > łce mówię tylko nie wybierać się tu-nie ma po co. Dzieki. Byl czas na wyjazdy kiedy byl boom gospodarczy. W czasie recesjii nalezy utrzymywac pozycje, ktora sie zdobylo wlasnie w czasie boomu gospodarczego. Teraz jakbym wyjechal to tez watpie czy znalazlbym prace zagranica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asbierzeraz A moze Kanada? IP: *.188-160-184.mc.videotron.ca 17.11.12, 00:10 Skoro wspomnialem o boomie gospodarczym to chyba warto poszukac pracy w Kanadzie. Ten kraj ostatnio rozkwita - real estate poszedl w gore 100% od 2002 (w US cenyreal estate sa wlasnie na poziomie 2002). Nigdy pracy nie szukalem w Kanadzie wiec nie wiem jak sprawa wyglada, ale wydaje mi sie, ze Kanada jest lepszym celem niz Europa, ktora przeciez jest w recesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: A moze Kanada? IP: *.bredband.comhem.se 17.11.12, 12:08 Pewnie tak...tyle ze to daleko jest. nie przylecisz sobie ryanairem na 3 dni za 100 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: 212.112.166.* 16.11.12, 15:53 no z tego co wiem to ciezko teraz w UK o iel nei masz 10 lat dobrego dsowiadczenia to niewiele zdzialasz wg mnie i tez mozesz zarabiac 35-38k w Londynie z czego jest ciezko godnie zyc w tym miescie niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mikael0 Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 17.11.12, 12:56 Jak znasz język Angielskie to czemu potrzebujesz prowadzić Cię za rączkę...? Możesz samemu znaleść ogłoszenia i sprawdzić co jest potrzebne do wykonywania zawodu i jakiej płacy się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdrozniak Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 21:20 Tylko Polacy potrafią być tak życzliwi dla swoich. Jak nie masz nic Ciekawego do przekazania to lepiej nic nie pisz. Róbmy falę żeby inne g...na nie dopłynęły. Odpowiedz Link Zgłoś
uprawnionyinzynier Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 13.10.14, 20:57 Inżynier budowlany posiadający uprawnienia budowlane może zarabiać w Angli 3-5 razy więcej niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
davidnn Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 03.01.17, 22:19 Witam, Zapraszam do aplikowania na stronie www.pracainzynierbudowy.pl/. Poszukujemy absolwentów i wykwalifikowanych inżynierów i architektów z doświadczeniem w branży, w razie pytan prosze o kontakt! Pozdrawiam, Dawid. Odpowiedz Link Zgłoś