Dodaj do ulubionych

Ile zarabia inzynier budowlany w UK???

19.04.12, 22:38
Witam chciałaby m się dowiedzieć ile zarabia inżynier budowlany w Anglii,jak szukać pracy na tym stanowisku i jakie wymagają kursy bądź uprawnienia kiedy to studia były ukończone w Polsce?
Obserwuj wątek
    • ratpole Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 20.04.12, 03:06
      g0s1a82 napisała:

> Witam chciałaby m się dowiedzieć ile zarabia inżynier budowlany w Anglii,

Prawdopodobnie okolo tysiąc pińcet dwa dziewińcet
      • Gość: bcc Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.zone3.bethere.co.uk 20.04.12, 14:15
        zalezy ile masz doswiadczenia w pracy i od firmy ( czy jestes na stale czy agencyjnym ) jesli stala pensja i firma dobra dosw. pow 15 lat + super ang ok 25-75 f na godz (te bizej 75 f to cennik dla agencyjnych )
        • princesswhitewolf Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 20.04.12, 16:34
          Tylko ci na umowe zlecenie pracuja na godziny. Wiekszosc ma pensje jaka oblicza sie w stosunku rocznym. Prosze tutaj sa srednie pensje dla inzynierow www.reed.co.uk/average-salary/engineering
        • Gość: antydebil Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: 87.54.33.* 02.08.13, 21:28
          ty debilu
    • Gość: inżynierka Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.as13285.net 18.05.12, 23:46
      witam - ja z podobnym pytaniem - jestem inżynierem budownictwa ogólnego bez konkretnej specjalizacji po prostu bud. ogólne. Pracowałam w Polsce w zawodzie w prywatnej firmie,w której robiłam projekty przebudowy, rozbudowy, inwentaryzacje nielegalnych budynków i adaptacje, wszystkie prace kreślarskie wykonywałam ręcznie na kalce, rapidografami to było kilka dobrych lat temu. Od paru lat mieszkam tu w Anglii i wreszcie dojrzałam do tego aby zacząć szukać pracy w zawodzie ( tylko nie potępiajcie...). Moje pytanie jest następjące - jakie są nazwy stanowisk pracy o w/w tematyce czy tu też robi się takie rzeczy czy każdy może sam sobie to zrobić rozbudowy itp. od czego zacząc poszukiwania pracy i gdzie (specjalistyczne agencje? są takie?) Zapisałam się na kurs AutoCADA, może to będzie jakiś atut, kreślenie na kalce chyba dawno już odeszło w zaponmienie?
      Bardzo proszę o konkretne porady, bardzo chcę spróbować a nie wiem jak się do tego zabrać .
      Pracy w warehousie mam już po dziurki w nosie, utknęłam bo było wygodnie a teraz trudno się ruszyć.
      Z góry dziękuję
      • Gość: , Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.range86-182.btcentralplus.com 19.05.12, 14:47
        Po pierwsze, snakomity angielski, po drugue, angielskie uprawnienia budowlane, po trzecie albo troche szczescia albo znajomosci. Tu anhgielskich inzynierow jak psow
        • Gość: inżynierka Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.as13285.net 19.05.12, 15:37
          Z angielskim nie jest źle, jeżeli chodzi o uprawnienie to z tego co mi wiadomo nie są niezbędne - jeśli się mylę czy mógłbyś/mogłabyś podać jakieś szczegóły dotyczące ich uzyskania, kursy, egzaminy itp. A z tym szczęściem to różnie bywa - z góry dziękuję.
          A tak w ogóle to niezbyt optymistyczna ta wypowiedź więc sugerująca, żeby zostać gdzie jestem, czy jest aż tak źle na tutejszym rynku pracy?
          • Gość: reszta Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.know.cable.virginmedia.com 19.05.12, 21:35
            > Z angielskim nie jest źle

jakbym dostawał pensa za każdym razem, gdy słyszałem to od kogoś, kto w chwilę potem ni kuta nie rozumiał co do niego mówią ...
            • Gość: , Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.range86-182.btcentralplus.com 20.05.12, 09:05
              Piszesz, ze z angielskim niezle, wiec ja mam za ciebie szukac kursow i drogi do uprawnien? Wejdz sobie na angielskie stronki i poczytaj, szukaj. Ja tylko powiedzialem, ze nie jest latwo, a nie ze niemozliwe.
              • Gość: dd Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.zone3.bethere.co.uk 21.05.12, 13:19
                nie bedzie ci latwo trafic do dobrej firmy szczegolnie ze w uk nie masz zadnego doswiadczenia :(( a praca w warehouse za bardzo chwalic sie nie mozesz ;) maket obecnie jest trudny ! moj maz mial szczecie dostal prace od razu na swoim stanowisku ktore wykonywal w pl z tym ze 5 razy tyle co zarabial w pl ! firma zaplacila za jego przelot , hotel wszystko , ale jest specjalista w waskiej dziedzinie wiec tak juz 8 lat w tej samej korporacji :) obecnie sam zatrudnia i poszukuje ludzi do pracy i ciagle ma problem ze znalezieniem ludzi do projektu ! wiec izynierow jest mnostwo ale bez doswiadczenia nie bedzie ci lekko , poza tym kwestia jest ile lat mialas przerwy w inzynieringu ? trudno radzic ale jesli ang. masz dobry techniczny to sprobuj w agencjach jest ich mnostwo ktore specjalizuja sie w inzynierach , moze ktos da ci szanse
                • Gość: gosc Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.london.02.net 15.09.12, 22:31
                  jJestem z wyksztalcenia inz. budownictwa spec konstrukcje budowlano inzynierskie posiadam uprawnienia z PL w UK od 8 lat 6 lat pracuje jako site engineer w jednej z firm specjalizujacych sie w budownictwie z prefabrykatow co do zarobkow hmmm nie wiem czy dla ciebie to duzo czy malo ja zarabiam 30k £ rocznie....w UK nie jest to za duzo wszystko zalezy od firmy w jakiej sie pracuje...znam wielu inz ang zarobki jakie osiagaja to 36k do 50k ....jesli chodzi o uprawnienia w uk nie istnieja zalezy co sie potrafi specjalizacje i o to czy w ogole ma sie ukonczone studia kierunkowe ale najwazniejsze to znajomosci ...wielu inz ma tylko kursy inzynierski lub jakies szkolenia....zeby pracowac na budowie musisz miec zaliczny test cscs cpcs - test z bhp kazdy to musi miec dostaje sie karte zaleznie co sie robi rozny kolor .......jak masz jakies pytania moj namiar lucky2001@wp.pl
                  • Gość: Kanadol Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: 198.53.226.* 16.09.12, 18:43
                    30-50k dla inzyniera? to raczej cienko.
                    • ludolf_koenig Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 17.09.12, 08:31
                      przecież to jest od 2000 do 3500 funtów miesięcznie netto, znajdź mi Polaka który tak w UK zarabia. Maksymalnie 1% z tej całej milionowej rzeszy zmywaków.
                      Znakomita więszkość zapitala za 1000 na rękę
                      • Gość: Kanadol Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: 206.75.249.* 17.09.12, 16:43
                        Opinia o tym ze Angole to barany powtarza sie wsrod zamieszkalych na Wyspach Polakow bardzo czesto, wiec wydawalo mi sie ze dosc szybko “nasi” znajda sie w awangardzie zarobkowej UK. W koncu sa wyjatkowo zdolni i inteligentni.
                        Napisalem ze wydaje sie to malo, biorac pod uwage ceny nieruchomosci no i ogolnie ceny, porownujac je z cenami w USA I Kanadzie. Inzynier z uprawnieniami, w Texasie lub Albercie moze zarobic duzo wiecej niz 80 000$.
                        • Gość: gość Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.as13285.net 16.11.12, 01:21
                          U mnie sytuacja wygląda tak. 3 lata doświadczenia w polsce w biurze projektowym i na budowie. Wyjechałem do anglii szukać szczęścia przygotowując sie solidnie. Profesjonalne cv własną strona internetowa z portfolio zrobionych projektów itp. Rzeczywistość okazała się bolesna bo już 2 miesiące szukam pracy i nic. Około 90 firm otrzymało moje cv w tym jakieś 20 agencji, dodatkowo cv wysłane na jakieś 40 ogłoszeń od kreslarzy po projektantów. Jeszcze polsce martwilem się o interview w języku angielskim a tu nawet szansy na rozmowę nie ma . Gratuluje wszystkim inzynierom którym udało się pracę znaleźć tym kraju a dla tych w półce mówię tylko nie wybierać się tu-nie ma po co.
                          • Gość: asbierzeraz Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.188-160-184.mc.videotron.ca 16.11.12, 02:33
                            >Gratuluje
                            > wszystkim inzynierom którym udało się pracę znaleźć tym kraju a dla tych w pó
                            > łce mówię tylko nie wybierać się tu-nie ma po co.

Dzieki. Byl czas na wyjazdy kiedy byl boom gospodarczy. W czasie recesjii nalezy utrzymywac pozycje, ktora sie zdobylo wlasnie w czasie boomu gospodarczego.

Teraz jakbym wyjechal to tez watpie czy znalazlbym prace zagranica.
                            • Gość: asbierzeraz A moze Kanada? IP: *.188-160-184.mc.videotron.ca 17.11.12, 00:10
                              Skoro wspomnialem o boomie gospodarczym to chyba warto poszukac pracy w Kanadzie.
                              Ten kraj ostatnio rozkwita - real estate poszedl w gore 100% od 2002 (w US cenyreal estate sa wlasnie na poziomie 2002).

Nigdy pracy nie szukalem w Kanadzie wiec nie wiem jak sprawa wyglada,
                              ale wydaje mi sie, ze Kanada jest lepszym celem niz Europa, ktora przeciez jest w recesji.
                              • Gość: xxx Re: A moze Kanada? IP: *.bredband.comhem.se 17.11.12, 12:08
                                Pewnie tak...tyle ze to daleko jest.
                                nie przylecisz sobie ryanairem na 3 dni za 100 euro
                          • Gość: xxxx Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: 212.112.166.* 16.11.12, 15:53
                            no z tego co wiem to ciezko teraz w UK
                            o iel nei masz 10 lat dobrego dsowiadczenia to niewiele zdzialasz wg mnie
                            i tez mozesz zarabiac 35-38k w Londynie z czego jest ciezko godnie zyc w tym miescie niestety
          • mikael0 Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 17.11.12, 12:56
            Jak znasz język Angielskie to czemu potrzebujesz prowadzić Cię za rączkę...? Możesz samemu znaleść ogłoszenia i sprawdzić co jest potrzebne do wykonywania zawodu i jakiej płacy się spodziewać.
            • Gość: Zdrozniak Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 21:20
              Tylko Polacy potrafią być tak życzliwi dla swoich. Jak nie masz nic Ciekawego do przekazania to lepiej nic nie pisz.
              Róbmy falę żeby inne g...na nie dopłynęły.
    • uprawnionyinzynier Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 13.10.14, 20:57
      Inżynier budowlany posiadający uprawnienia budowlane może zarabiać w Angli 3-5 razy więcej niż w Polsce.
    • davidnn Re: Ile zarabia inzynier budowlany w UK??? 03.01.17, 22:19
      Witam,

Zapraszam do aplikowania na stronie www.pracainzynierbudowy.pl/. Poszukujemy absolwentów i wykwalifikowanych inżynierów i architektów z doświadczeniem w branży, w razie pytan prosze o kontakt!

Pozdrawiam,
      Dawid.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka