ewmag 20.10.04, 15:17 Poszukuje dziewczyn, ktore rodzily lub beda rodzic (lub maja znajome/ siostry/ kuzynki) w Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lol21ndm Re: poród w Anglii 22.10.04, 00:15 ewmag napisała: > Poszukuje dziewczyn, ktore rodzily lub beda rodzic (lub maja znajome/ > siostry/ kuzynki) w Anglii. Rodzilam osobiscie. ;) Pisz smialo na priv, albo pytaj tutaj... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia4441 Re: poród w Anglii 31.03.06, 15:40 witam!jestem w ciazy.termin mam 04.04. mozemy poklikac na gadu 7484807. Odpowiedz Link Zgłoś
grubasek1978 Re: poród w Anglii 09.03.05, 14:26 hej witam! czy ja tez moge takie informacje od ciebie otrzymac? serdecznie z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: poród w Anglii 10.03.05, 00:03 nie rodzilam ale opowiem historie... Moja (teraz juz) znajoma Polka jak zaczela rodzic (wody odeszly) to maz szybko zawiozl do szpitala. Dziewczyna wtedy jeszcze nie za bardzo obtrzaskana w angielskim byla, ani w angileskich zwyczajach rodzenia. Na porodowce oczekiwala, ze poloznik bedzie obecny (jak to ponoc w PL bywalo). No wiec dzieczyna wpadla w panike, ze jakies "pielegniarki" beda jej dziecko przyjmowac. Darla sie i domagala sie lekarza. Na co "midwife" odparla, ze lekarz jest w "theatre". Dziewczyna o malo ataku szalu nie dostala - "to ja tu rodze a on w teatrze siedzi?!" Nie opisze jak byla zawstydzona jak sie dowiedziala ze "theatre" to tez sala operacyjna. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila992 Re: poród w Anglii 18.02.06, 13:02 Cześć. Mam na imię Kamila i jestem z Polski. Pod koniec lipca spodziewam się dziecka. Bardzo chciałabym urodzić je za granicą żeby moje dziecko miało lepszy start w życiu. Cały czas myśle o Anglii ale nie wiem jak to wszystko wygląda. I to jest właśnie moje pytanie. Jak wygląda poród w Anglii? Jakie musze mieć dokumenty? Czy będę mogła ubiegać się o tzw. becikowe? Prosze o jak najszybszą odpowiedź. Dziękuje... Odpowiedz Link Zgłoś
ewmag Re: poród w Anglii 28.02.06, 17:25 Nie zapewnisz dziecku lepszego startu rodzac je w Anglii. Jesli nie masz tu nikogo, nie masz pieniedzy na zycie (przeciez nie przyjedziesz rozpoczynac pracy bedac w ciazy), nie masz mieszkania (ceny wynajmu sa bardzo wysokie) to w ogole nie masz mozliwosci urodzic tu dziecka. Musialabys tu byc przed porodem i po przez jakis czas przynajmniej i sie utrzymac. Porod w Anglii wyglada roznie, generalnie warunki i podejscie sa lepsze niz w Polsce, ale tez zalezy, gdzie sie rodzi, rozne mozna miec doswiadczenia. Nie mozesz tak po prostu przyjechac i urodzic sobie - tego nie da sie zalatwic w ciagu dwoch dni. Gdybys byla tu jako turystka i zaczela rodzic to oczywiscie przyjma Cie w szpitalu, ale jesli tu nie mieszkasz, nie pracujesz lub nie pracuje Twoj maz/ partner to jak sobie wyobrazasz przyjazd i porod? Co do "becikowego" - to pojecie tu nie istnieje. Sa rozne zasilki i dodatki zwiazane z dziecmi, co kto dostaje zalezy od zarobkow, ale to nie sa sumy wystarczajace na wynajecie mieszkania, kupno jedzenia i potrzebnych rzeczy (np. wyprawki dla dziecka) i zapewnienia dziecku lepszego startu w zyciu. Samo urodzenie dziecka za granica nie zapewni mu dobrego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
grubasek1978 Re: poród w Anglii 14.03.05, 14:24 vase, a moge cie prosic o jakies informacje na ten temat w sensie co i jak? jak wygladala opieka w trakcie ciazy itd. niedlugo zamierzamy sie wlasnie postarac o maluszka wiec wszelkie informacje sa cenne. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: poród w Anglii 01.04.05, 17:06 hej, mamy mieszkające w UK spotykają się na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=591 sprawdzając starsze wątki i wyszukiwarkę wszystkiego się można dowiedzieć, chyba wszystko już przerabiałyśmy;) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilia25 Re: poród w Anglii 26.04.05, 22:12 ja urodziłam rok temu ślicznego Jonathana, był najcięższy z dzieciaków tego dnia urodzonych 3,88 kg. Ogólnie opieka jest ok, trzeba ich tylko trochę pogonić ::))!!! Piszcie : kula991@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aniarozanska1 Re: poród w Anglii 03.05.05, 19:39 jestem w ciazy i troche sie denerwuje o wszystko tzn.wybur szpitala, czy mozna procic o znieczulenia czy sa klopoty, wlasciwie to jestem malo doinformowana moze mogly byscie pomoc jesli wiecie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy znieczulenia 04.05.05, 15:55 Z tego co wiem od moich znajomych co rodzily to znieczulenie daja "ile wlezie" ;o) Porod bez znieczulenia (jedna probowala zgrywac Matke-Polke, wytrzymala tylko godzine) uwazaja za bezsensowne katowanie sie. Oczywiscie, jesli sa jakies przeciwskazania to sprawa wyglada inaczej ale przeciez beda znali stan zdrowia przyszlej mamy wiec nie powinno byc klopotow. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: znieczulenia 28.01.06, 16:21 To ja mam zupelnie inne doswiadczenie. Pierwsze slysze, zeby dawali "ile wlezie" znieczulenia. Wlasnie jest zupelnie na odwrot. Promuja naturalne porody, w rodzinnej atmosferze, kapiele, jakies olejki, masaze, "wyciszanie sie", oraz inne alternatywne metody walczenia z bolem. Jak najmniej konwencjonalnej mdycyny. Oczywiscie, ze lekarze oraz srodki znieczulajace sa pod reka i podawane na zyczenie (bez "krecenia nosem") P.S. Rodzilam na zywca (no, z TENS machine) i wcale nie uwazam sie za Matke - Polke :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
vase Do grubaska1978!! 28.01.06, 16:28 Sorry, ze tak pozno odpisuje, ale baaardzo rzadko tu zagladam. Podaje Ci link do tematu, w ktorym opisalam swoj porod w UK (Zaczyna sie co prawda od Kanady, ale przeczytaj wszystkie odpowiedzi, bedzie i o Anglii :-))) Mam nadzieje, ze nie za pozno. Powodzenia :-)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=5385258&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ewmag Re: Do grubaska1978!! 10.02.06, 18:56 Wlasnie przypadkiem "odkrylam", ze kiedys zalozylam tu ten watek, forum niestety rzadko uczeszczane, a to bylo w poczatkach mojego poszukiwania forow:- ), zostalo przeze mnie zapomniane... Juz od prawie 8 miesiecy mam synka, moge wiec podzielic sie informacjami na temat rodzenia w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
gpakler Re: Do grubaska1978!! 04.05.06, 21:05 Witam serdecznie Ja a szczególnie moja zona jestesmy bardzo zainteresowani tym tematem. Jesli jesteś i mozesz podzielic sie informacjami i doswiadczeniem z góry dziekujemy. CZekamy na odpowiedź. Róniwż na e-mail np. gpakler@hotmail.com ewmag napisała: > Wlasnie przypadkiem "odkrylam", ze kiedys zalozylam tu ten watek, forum > niestety rzadko uczeszczane, a to bylo w poczatkach mojego poszukiwania forow:- > ), zostalo przeze mnie zapomniane... Juz od prawie 8 miesiecy mam synka, moge > wiec podzielic sie informacjami na temat rodzenia w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.bis Re: Do grubaska1978!! 19.08.06, 21:10 Witam jeśli możesz podzielić sie informacjami na temat porodu w Anglii byłabym bardzo wdzieczna,sama zamierzam wyjechac z mezem i tam urodzic. Dopiero wtajemniczam sie co i jak i kazda wskazówka jest dla mnie bardzo cenna. pozdrawiam Ciebie i dzidziusia:) moj mail: aneta.bis@vp.pl lub gg 1455771 Odpowiedz Link Zgłoś
asienka.s82 Re: poród w Anglii 12.08.06, 15:49 hej mam na imie asia i mam termin na 27.10. chetnie nawiaze kontakt z kims kto urodzil tu lub zamierza rodzic w anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
marlena9611 Re: poród w Anglii 03.10.06, 16:47 hey.mam na imie marlena.ja mam termin na 20 pazdziernika wiec juz niebawem.ja mieszkam w walsall.a ty jesli moge wiedziec?jesli masz ochote to mozesz skontaktowac sie ze mna piszac na moja poczte: marlenafranczak@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
izunia223 Re: poród w Anglii 11.10.06, 11:13 Hej.Strasznie ci zazdroszcze ze zostalo ci tak nieduzo. Ja mam termin na 27 grudzien i strasznie sie boje. Stracilam juz jedno dziecko i nie chce zeby to sie powtorzylo.Przeraza mnie tu opieka medyczna, brak kontaktu z ginekologiem.Ja mieszkam w Londynie jesli masz ochote na kontakt to moj e-mail izageorgiev@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś