Dodaj do ulubionych

Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 11:46
mam prosbe do autorow tych fascynujacych broszurek przestancie ludziom
wciskac texty tupu 1 tys F to ponad 6 tys zl tak jakby mieszkali w polsce i
tu kupowali co to za [przeliczniki pojedz autorku i zyj za 1 tys F mc a
puzniej pogadamy bo mi sie chce z tego smiac.typowy czlowiek ktyory niebyl
odrazu zadzwoni do tesco i bedzie chcial do roboty a to zalosne grosze.
6 tys mc fajnie polski US sie ucieszy niezbyt sie orientuje ale 30 % to
napewno a moze 40 :)) a z tysia F jak sie zyje skromnie moze 400 zostanie po
zwrocie podatku ,hehe tylko ze 400 to na podatek w polsce pujdzie i ot caly
interes 6TYSIECY ZLOTYCH ,ALE GDZIE???????????????????????????????????????
nierobcie z ludzi tlumokow,prosze
Obserwuj wątek
    • Gość: sharky Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.zen.co.uk 02.03.05, 14:15
      1000 funtow to rzeczywiscie cos ok 6000 Zl ale ja bym raczej porownal
      analogicznie do pensji ok 800 zl na miesiac w Polsce.
      • Gość: Andzik Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 02.03.05, 16:29
        Ja mam rozmowę w Krakowie 14 marca. Myślę, że nie ma się co podniecać. 1000F to
        ok. 6000 PLN, ale oczywiście w Polsce. Ja to sobie przeliczam tak: 1000F to coś
        jak 1000 PLN. Dopiero ewentualną kasę, którą można zaoszczędzić przeliczam na
        złotówki. Więc jeśli pracując w Tesco można zaoszczędzić 400 F to jest 2400 PLN.
        Dla mnie to jest spora kwota.Zwłaszcza że tutaj jestem bez pracy, a wcześniej
        gdzie pracowałam "na czarno" czy na umowę zlecenie nie zaoszczędziłam ani grosza.
        Jeżeli dla kogoś tysiąc funtów to mało, to ciekawe dlaczego na te rekrutacje do
        Tesco zgłasza się tyle osób?????
        • Gość: pojara12 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 83.170.183.* 06.03.05, 15:38
        • Gość: pojara1 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 83.170.183.* 06.03.05, 15:48
          ja tesz zostalam wyje..a bez mydla w angli przez piepszonych polakow tesz
          pracowali w tesco i zostalam bez pracy ale we wtorek uderzam do londynu do
          znajomych oni pomoga mi w znalezieniu pracy i wynajeciu jakiegos malego pokoju
          • Gość: ktokolwiek Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 07.03.05, 12:58
            A kogo to interesuje?
        • Gość: martyna what?? L1000 to malo?? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 10.01.07, 19:51
          nie rozumiem wszystkich ludzi ktorzy twierdza, ze przyjechali do w br i zyja
          biedzie.. znam taka jedna, asystentke dentysty, biedna zyla w slumsach i wrocila
          do kraju, jesli ktos zarabia 6 tys zl w polsce i jedzie do angli zeby zarobic
          L1000 to moze byc ciezko ale jak ktos zarabia 1000zl i przerzuca sie na 1000
          funtow to ma raj! ja zarabiam L480 na dwie osoby, i nie mowie ze stac mnie na 3
          pary butow na miasiac, ale na jedna owszem. w polsce nie byloby mnie stac nawet
          na jedna! za 480 zl nawe nie wynajelabym pokoju o takich przyjemnosciach ja
          satelitarna telewizja czy inernet nie wspomne, nie porownujcie zlotowek w polsce
          i futnow tutaj bo 1000zl i 1000funtow to dwa rozne swiaty, ile ja bym oddala za
          L1000 pensji!! ehh
          • Gość: mariusz Re: what?? L1000 to malo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:49
            Witam wszystkich.Pracowałem w tesco w anglii na nocną zmianę 4-ry m-ce,jeśli
            ktoś ma ochotę poklikać o realnym"byciu"tam to zapraszam na gg2601028,myślę,że
            nie jednemu z Was przydadzą się moje info na ten temat-ja także przechodziłem te
            śmieszne choć nieuniknione procesy rekrutacji w krakowie.Niepracuję już tam
            ponieważ mam swoją firmę w anglii.
            • bylemwanglii Re: what?? L1000 to malo?? 08.05.07, 11:12

tylko zapomniałeś się zalogować i widać, że masz neostradę dociągniętą do UK -
              moje gratulacje ;)
        • bartekfirlej Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 19.11.07, 12:05
          Dzien dobry chciałbym sie dowiedziec iencej informacji na temat
          pracy w Tesco w Wielkiej Brytanii prosze o kontakt meilowy lub tel
          meil bartekfirlej4@wp.pl 692813654 dziekuje z góry
      • Gość: GiGa Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.cable.ubr01.donc.blueyonder.co.uk 29.06.07, 22:49
        Tysiac funtow to tysiac.. Glupie ale i temat dziwnie rozpatrywany. Mam 1200 na
        miesiac, a 650 pozeraja mi oplaty (mieszkanie, podatek lokalny, bilety
        tygodniowe, telefony itd.) Zostaje powiedzmy 500 na miesiac i na codzienne
        zycie w trzy osoby to zaj.....cie malo. Zamiast mowic ze to 6000 plz to wezcie
        pod uwage ze trzeba jesc, ubrac sie i cos tam jeszcze, a ceny w sklepach sa
        zdecydowanie wyzsze nia w Polsce... Nie powinno sie tak porownywac pieniedzy.
        • Gość: uk Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.satfilm.net.pl 12.03.08, 17:53
          Jestem w Uk od roku pracuje w handlu i uważam,że 1100 funtów, to nie jest
          mało,w Polsce bez pracy, a jak już w handlu to za 700 zł ,a tu mam szczęście mam
          legalna pracę ,jestem z roązina i mimo opłat na mieszkanie i życia 300-400
          funtów odkładam,co daje rocznie ok 30 tyś,w Polsce mogłabym sobie pomarzyć o
          takiej pensji i takim odkładaniu.
          • matt.cobosca Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 12.03.08, 20:29
            Gość portalu: uk napisał(a):

> Jestem w Uk od roku pracuje w handlu i uważam,że 1100 funtów, to
            nie jest
            > mało,w Polsce bez pracy, a jak już w handlu to za 700 zł ,a tu mam
            szczęście ma
            > m
            > legalna pracę ,jestem z roązina i mimo opłat na mieszkanie i życia
            300-400
            > funtów odkładam,co daje rocznie ok 30 tyś,w Polsce mogłabym sobie
            pomarzyć o
            > takiej pensji i takim odkładaniu.

Odkladasz miesiecznie 300-400 funtow, co daje rocznie ok 30 tys
            zl??? Buahahaha
      • Gość: marek 1 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 149.254.200.* 24.10.07, 21:48
        LUDZIE NIEPIE...... ZE TU JEST TAKI RAJ ZA 1TYS FUNTOW TO MOZNA ZYC
        BIDNIE JAK W POLSCE!ODLICZYC TRZEBA JEDZENIE , MIESZKANIE ,PRĄD,
        GAZ,WODĘ, PODATEK ZA MIESZKANIE,OPLATA ZA TELEWIZJE,
        INTERNET,TELEFON,BILETY AUTOBUSOWE,I ODZASU DO CZASU
        PIWO,DISCO,BUFET.ZAKUPY W SKLEPIE Z CIUCHAMI ORGINALNYMI.TO STARCZY
        LEDWIE NA PRZETRWANIE.MUSISZ ZARABIAĆ 350 FUNTÓW TYGODNIOWO NA ŁAPE.
        TO MOŻE COS ODLOŻYSZ.LEPIEJ JEST JAK W POLSCE ALE NIE JEST TO RAJ!!!
        POZDRAWIAM MARO 1
    • Gość: Marcyś Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.w3.cache / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 17:53
      No właśnie, chyba się się naprawdę dużo nie orientujesz. Jakie podatki w Polsce??? Jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz. Pracujesz "tam" więc tam płacisz podatki,US "tu" gó.. do tego.
      OK.1000 funtów/miesiąc brutto dostaje każdy początkujący pracownik w systemie full time, bez względu na pochodzenie, włącznie z rodowitym Angolem.
      Pracuję tam od 3 lat więc wiem co mówię. To ty nie rób z ludzi a przede wszystkim z siebie tłumoka!!
      • Gość: Piter Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:59
        Niestety się mylisz. Każdy kto wraca do Polski przed końcem roku podatkowego ma
        obowiązek za ten rok rozliczyć się w Polsce. Wcześniej odbierasz podatek
        zapłacony w UK ( zasada unikania podwójnego opodatkowania)lub od zapłaconego
        podatku w Polsce odliczasz ten zapłacony w UK. Tylko że, po przeliczeniu GBP na
        PLN możesz wskoczyć na wyższy próg i wtedy d...a :(.
        • Gość: vanish Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neonet.gliwice.pl 15.03.05, 14:07
          jesli pracujecie tam na umowe o prace na czas niekreslny (taka oferuje
          tesco),to placicie podatek tylko tam ,wiem co pisze bo sie orjentowalem .
          • Gość: rześki Roman Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 80.51.242.* 23.03.05, 08:00
            vanisz ma racje
            płacisz tylko tam jeśli pracujesz powyżej pół roku.
            ale znów rzeczywiscie 1 tys poundów to tak na nasze warunki tysiak PLNów
            to jest fakt! i nie sprzeczać się mi tutaj!
            i czasem nie dajcie sie nabierać na zwrot podatku w tych firmach co to oferuja, bo bedzie tak: pracowales ponad poł roku i wrociles tutaj wiec mozesz odbierac swoj podatek od angoli ale po jaki gwint króca bomba? przeciez tam jest nizszy prog! a tak, odbierzesz, firma odciagnie od tego działke(bo to nie charytatywnie) i zapłacisz podatek od sumy (oczywiscie sumy przed haraczem pomocnej firmy) ktora zarobiles podatek tutaj tyle ze wyzsza stawka, ale interes. I wiem ze ludzie tak robia! Miast wziac poczytac kilka stron w necie traca na tym gruba kase za ktora tak sie ponizali, pucybuty jedne, za 1tys Poundów.
            i jeszce jedno chwile wyzej ktos bredzi ze stawka jest identyczna dla wszystkich angoli i alienów i ma racje , tak jest panie, ma racje
            tyle że tak samo u nas jest stawka 640PLn chyba dla wszystkich, tak jest dla wszystkich każdy moze za tyle pracowac a jak. co za cymbał to pisze po co? zeby mydlić oczy debil jeden. bo tylko jedno pytanko? chesz pracowac tu za najnizsza krajowa? no własnie i jaki angol p[ojdzie robic za tysiaka funtów?
            eh zostaje mi tylko pozdrowić Szczecinek, KOCHAM TO PIĘKNE MIASTO!
        • Gość: Men Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.e-wro.net.pl 13.11.06, 12:59
          Czytajac wasze posty .Doszedłem do wniosku ze polska to szambo jakich
          mało.Jeśli nie dopiepszymy tak to inaczej .To co sie dzieje to dlamnie szok.
          Najlepiej utracić obywatelstwo by zyć jak czlowiek .Pracuje w Tesco (Polskim
          obozie pracy)i wiem co jest grane.Utarla się mentalność pracy za 1100 brutto.
          Zamierzam wyjechać i nie wracać do tego rzalosnego kraju chorych
          patriotow.Tylko podczas utraty obywatelstwa nie place podatku w polsce , chyba
          dobrze muśle .Istotna sprawa czy ja place podatek tam i tu ,czy tylko tu w
          kraju.Moglibyście mnie to wyjaśnić?????

Pozdro i powodzenia życze ziomalom.
          • antidotum69 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 25.04.07, 19:00
            Hmm...Piszesz o tesco w Polsce jako oboz pracy i ja sie z tym zgadzam. Jednak
            pare dni temu wrocilem z Londynu i pracowalem tam w tesco gdzie jest tez tzw.
            oboz pracy. Zanim napisze wiele rzeczy na ten temat ku przestrodze przed tesco
            uk.niech nikt kto tam startuje niech nie nie mysli ze bedzie miec kontrakt to
            bedzie git. Powiem krotko zgadzaja sie dwie rzeczy z kontaktu t.j. konto w
            banku i National Insurance. Po pierwsze traktuja cie jak robota,maja cie w d..ie
            nic zero wsparcia. Pracowalem na mrozonkach choc w kontrakcie mialem co
            innego(nie mrozonki)w kontrakcie nocna zmiana zaczyna sie od 22 do 7 a oni sobie
            (tam na miejcu) wymyslili bysmy zaczynali od 12 do 9 bo dostawa miesa
            przychodzic bedzie pozniej i obiecujac ze pieniadze beda te same co od 22 do 12,
            mam na mysli nocne dodatki do pensji P1 i P2.P1 to dodatek od 22 do 24. ktorego
            nie bylo, a dodatek mial byc(jak zapewnial mnie sam manager sklepu) mimo iz
            pracowalismy od 24.A tak naprawde po otwarciu sklepu czyli o 7 nic nas nie
            powinno interesowac procz skonczenia zmiany. Kolejna rzecz to to ze po
            przepracowaniu 2 tygodni mieli nam wyplacic pensje,bo wiadomo ze nikt nie
            przywiozl 2000 funtow.Musielismy sie prosic o swoja kase i dop po wielu
            interwencjach i z 4 pensami w kieszeni(doslownie)z łaską nam wyplacili zaliczke.
            Dlugo by pisac. Jesli macie zamiar sie tam wybrac napiszcie odpowiem na kazde
            pytania GG 7230972. Na koniec napisze tylko ze przez 8 tyg po odliczeniu podatku
            i odliczeniu kasy za hostel (2 tygodnie 245funt) powinienem miec 230 funtów
            tygodniowo, a zarabialem uwaga....132 funty!!!!! winni mi sa 400 funtów!!! nie
            dajcie sie oszukac!! Pozdrawiam
      • Gość: stopa Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.chello.pl 07.04.05, 18:07
        czesc mozesz mi pomuc w zalatwiniu pracy w tesko mam 25 lat prawo jazdy
        skonczylem srednia szkole
        • Gość: 5_monika Re:Leci ktoś 22 kwietnia ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 22:22
          • Gość: Miki Re:Leci ktoś 22 kwietnia ? IP: 83.238.83.* 11.04.05, 01:42
            Tak
            a po co Ci to wiedziec. spotkamy sie na lotnisku ;) hehehee
        • Gość: Guska Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:13
          Jak Ty nie potrafisz sobie sam durnej pracy w Tesco zalatwic to moze sie nie
          pchaj do Anglii?
        • Gość: kris25 szukam pracy w angli proszeo kontakti pomoc IP: *.chello.pl 10.01.07, 11:04
          witam bardzo potrzebuje [pracy w angli proszeo kontakt ludzi którzy moga mi
          pomóc w zamian odwdziecze sie.prosze o kontakt constantino25@poczta.fm
          • Gość: lukasz Re: szukam pracy w angli proszeo kontakti pomoc IP: *.ib.com.pl 29.04.07, 21:35
            witam wszystkich moze ktos z was pomoze mi w znalezieniu pracy w londynie
            jestem tam od 7 miesiecy i wlasnie skonczyla mi sie praca nie chce wracac do
            kraju prosze o pomoc odwdziecze sie pozdrawiam
        • Gość: Slevin Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 13:51
          "• Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.chello.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
          Gość: stopa 07.04.05, 18:07 + odpowiedz

czesc mozesz mi pomuc w zalatwiniu pracy w tesko mam 25 lat prawo jazdy
          skonczylem srednia szkole"
          żałosne...
          To takie polskie :/
      • Gość: Aldona Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.bulldogdsl.com 19.04.07, 17:34
        czesc nadal szukasz pracownika do tesco ???
        • nogownik Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 25.04.07, 12:38
          Przeszedlem kwalifikacje w Krakowie pod koniec stycznia i zakwalifikowalem sie na wyjazd. Mial on byc na poczatku marca, ale wszystko sie przedluza. Czy ktos ma podobna sytuacje? Niedlugo maj, a ja czekam i czekam na sygnal do wyjazdu. Gdy dzwonie do Centrum Rekrutacyjnego do Krakowa otrzymuje odpowiedz, ze trzeba czekac, jeszcze 2-3 tygodnie. Nie wiem o co chodzi, ale przestaje mi sie to podobac.
          • antidotum69 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 25.04.07, 19:09
            napisze Ci krotko jesli nie chcesz dostac nerwicy zoladka tam w tesco to olej to
            i w trybie natychmiastowym. Pare dni temu wrocilem jak chcesz wiedziec wiecej
            napisz 7230972. pozdrawiam.
      • venlo1 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 25.05.07, 23:05
        no fajnie ale ja tez pacuje w tesco i tyle nie zarabiam w anglii to ciekawe
        w ktorym miescie tyle daja dla ciebie po 800funtow oplace rachunki i
        praktycznie wychodze na tym samym co w polsce czlowieku co ty piszesz
        trzeba sie wszystkiego od nowa dorabiac
    • Gość: IWa Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.siec.brzeznica.net / *.75.53.7.debica53.ptc.pl 02.03.05, 22:05
      A czy wie ktoś jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, , jakie zadają pytania,
      podobno jest jakiś test z matematyki? Proszę o informacje!!!
      • Gość: honcia Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:22
        Przeszłam pierwszy etap (w grudniu) i siedziałabym sobie teraz już w Anglii -
        niestety z powodów rodzinnych musiałam zrezygnować z wyjazdu. A jeśli chodzi o
        rozmowę kwalifikacyjną to grunt się nie przejmować i podejść do niej lekko.
        Pytania są dziwne i chyba przede wszystkim chodzi o szczerość w odpowiedzi a
        nie sztuczne szukanie odpowiedzi jakie chcieliby usłyszeć - ONI CHCĄ POZNAĆ
        CIEBIE. Co do testu z matematyki to jest na poziomie podstawówki - zwykłe
        dodawanie i kilka logicznych zadanek ale to naprawdę banał. Po całej rozmowie
        miałam wrażenie, że poszło mi fatalnie (taką miałam nadzieję bo od samego
        początku była to chęć sprawdzenia siebie) a tu proszę po 2-3 dniach dzwonią, że
        się dostałam. Później spotkanie w jednym ze sklepów Tesco (kilka do wyboru),
        żeby zobaczyć z czym to się je i spotkanie w Krakowie (na nie już nie
        pojechałam). POWODZENIA.
      • Gość: M Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 13:18
        Nie ma żadnego testu z matematyki! Kto takie bzdury wypisuje? Byłam na rozmowie
        w Krakowie we czwartek 27.03.08. Pytania były typu: Jakie masz doświadczenie w
        pracy fizycznej, w pracy na noc, dlaczego wybrałaś tą pracę itp.
    • Gość: kasek Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:15
      Pokażcie gdzie funta można sprzedać za 6,00 PLN sprzedam wam po5.95
      • Gość: Andzik Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 02.03.05, 22:29
        Myślę, że to kwestja czasu. Nie znam się dobrze na tym, ale gdzieś w czerwcu
        (prawdopodobne wybory i zwiększone wyjazdy do UK) powinny podnieść cenę funta.
        więc cierpliwości.
        • Gość: axx Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.155.popsite.net 03.03.05, 02:16
          1000 L to bardzo dobre wynagrodzenie ale na...poczatek naszej przygody z
          Anglia. podjecie tej pracy za ten tysiac umozliwi nam swobodne bezstresowe
          przybycie do Anglii podjecie pracy ,poznanie okolicy i warunkow i w niedalekiej
          przyszlosci zmiane pracy na lepsza lub bardziej platna. Zatem bedzie lepsza i
          bardziej platna praca. Mieszkanie i ogolna orientacja w sprawie. podatek placi
          sie oczywiscie w Anglii jako ze pracuje sie caly rok i dluzej w perspektywie.
          A do Polski mozna przyjechac i jest to nawet konieczne na wymiane siana w
          butach.
      • jolaole Kurs funta 20.04.05, 19:12
        Nie wiem czy slyszales o takim malym kantorze NBP- kurs sredni 6.03PLN
    • Gość: rudalisa2 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.03.05, 11:11
      Aja okazalam sie za bardzo wyksztalcona, bo mam mature. w pierwszej rekrutacji
      odrzucili mnie bo "bylam za dobra", tak wynikalo z pisma jakie polskie Tesco mi
      perzyslalo. No wiec przyjechalam sobie sama do UK i mam prace za 18000 rocznie.
      I mam w nosie Tesco.
      • jolaole Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 03.03.05, 12:31
        rudalisa- robiac takie bledy do matury bym sie nie przyznawala - troche wstyd.
        • Gość: rudalisa2 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.04.05, 17:57
          No zdarzyla sie literowka i co mam sie spalic ze wstydu? pisze bez polskich
          znakow. A do Tesco zaprosili mnie juz w Londynie na rozmowe. Znalazlam w
          jobcentre informacje o rekutacji i po prostu dla satysfakcji zlozylam
          aplikacje. Chcieli od reki ale ja juz mialam lepsza prace.
          • jolaole Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 20.04.05, 19:10
            Wow jaka jestes rozrywana- tyle polek do zapelnienia, chyba sie potne z
            zazdrosci- ha ha ha
            • Gość: rudalisa2 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.05, 22:31
              Sloneczko moje!!! Jak wiesz czego chcesz i umiesz walczyc oswoje to zawsze
              wygrywasz! Na dziesiec podejsc do roznych firm z CV napisanym po angielsku i
              sprawdzonym pod wzgledem formy przez zaprzyjazniona Angielke (oni tutaj maja
              troche inne wymagania na temat tego dokumentu), dostalam jedna odpowiedz
              zdecydowanie negatywna a dwie firmy jeszcze nie zareagowaly plus siedem siedem
              pozytywnych. To nie przechwalki. Po prostu tutaj liczy sie cos innego niz
              rodzinne koneksje. Jezeli jestes dobry w tym co chcesz robic, zawsze bedziesz
              mial prace. Ja pracuje juz trzeci miesiac jako team leader. Organizuje prace 12
              osob. Mam czasami kompletne urwanie glowy i musze negocjowac rozne sprawy z
              menagerami innych unitow. Ale jest fajnie. Jezeli masz wyniki, to placa ci
              dobrze. Mnie juz podniesli stawke o 2000 rocznie.
              • Gość: rudalisa2 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.05, 22:33
                Zapomnialam! Ja wcale nie pracuje w Tesco. Tam proponowali mi 5.85 za godzine.
                Na dziennej zmianie, bo na nocke mieli komplet.
              • Gość: Magda Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:18
                To naprawde nie z zazdrosci- ale po diabla chwalisz sie na forum ile zarabiasz?
                Jakos mnie to wcale nie rusza. Takie typowo "polskie" zachowanie...zenada...
              • Gość: Magda Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:22
                Ale fakt jest faktem- troche ambicji, nie ma co isc po najprostszej linii
                oporu. Niektorzy, takie odnosze wrazenie, najbardziej chcieli by zeby ktos
                zalatwil im prace(a samemu to juz sie nie da?) i zeby siedzieli sobie w tym
                Tesco i byli dumni, ze mieszkaja w Londynie. Troche ambicji, ludzie....
          • Gość: aaaa Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.net / *.ostrog.net 05.06.05, 11:04
            ajajaja ajaj amore :)
            • Gość: miemol Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.net / *.ostrog.net 05.06.05, 11:10
              mam spotkanie 7 czerwca w krakowie czy moze ktos tez ma??
          • Gość: movie Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.appellhq.com / *.cmbrmaor.covad.net 09.06.05, 08:00
            Co sie dzieje
        • Gość: Gosc z Canady. Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 24.122.75.* 27.11.06, 22:17
          Jaki wstyd?Jak sie ma mature Pana Ministra"OD EDUKACJI POLSKIEJ" to nie trzeba
          sie wstydzic nawet jak sie nie potrafi poslugiwac jezykiem polskim.Wystarczy
          zapisac sie do PIS-u,LPR-u czy Samoobrony,a mozna nawet zostac Ministrem.
      • Gość: goliad13 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.w3.cache / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:50
        Fajnie ja mam mature za prawie miesiąc.A po maturze chcę gdzieś w wakacje
        zarobić na szkołę, więc pomóż goliad13@wp.pl schecią popracuje w UK
        • Gość: mona Rozmowa kwalifikacyjna IP: 217.173.203.* 06.03.05, 11:59
          Bardzo proszę niech ktoś konkretnie opisze kolejne etapy rekrutacji.
          Chodzi mi o zadawane pytania szczególnie w języku angielskim, jak wygląda ten
          15 minutowy wywiad telefoniczny?

Z góry serdeczne dzięki
          • Gość: piotr Re: Rozmowa kwalifikacyjna IP: *.icpnet.pl 06.03.05, 12:19
            mnie sie jakas pani zapytala mniej wiecej cos takiego" czego spodziewasz sie
            pracujac w UK" tyle w temacie jestem umowiony na spotkanie 24 marca.
            • Gość: Andzik Re: Rozmowa kwalifikacyjna IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 06.03.05, 13:51
              Mnie kobieta podczas rozmowy telefonicznej pytała o mieszkanie - jedynka czy
              dwójka, czy mam jakieś uprzedzenia rasowe,wogóle to tylko parę pytań
              organizacyjnych. Z tych po angielsku to miałam wymienić moje dwa największe
              sukcesy i powiedzieć coś o rodzinie. Ale nie jakieś referaty, powiedziałam w
              sumie może pięć zdań. To wszystko.
              • Gość: mona Re: Rozmowa kwalifikacyjna IP: 217.173.203.* 06.03.05, 22:23
                dzięki serdeczne - zawsze to już coś:)
                • Gość: mala Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej IP: 217.173.203.* 10.03.05, 11:48
                  Rozpoczęłam ten wątek bo chciałabym poznać odczucia innych.

Moje są mieszane i żałuję że nie wysłałam aplikacji bezpośrenio do Krakowa.
                  Przez tel. panie najprawdopodobniej nas punktują. Jednych umawiają na rozmowę w
                  Krakowie od razu(szczęsciarzy) drugim karzą czekać na odpowiedź kilka tygodni
                  (penie odmowną). Z agielskiego wypadłam dobrze, ale otrzymałam odpowiedz po
                  przeprowadzeniu wywiadu, że ogónie nie jest ciekawie. Co mogło zaważyć?
                  wykształcenie? to że palę? a może to że obecnie pracuję? Proszę o opinie i
                  swoje odczucia
                  • Gość: Zig Re: Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 10.03.05, 12:51
                    A to ciekawe, co piszesz. Mi po rozmowie telefonicznej wydawało się, że
                    przyjmują wszystkich. Pani, z którą rozmawiałam była bardzo uprzejma. Zaraz po
                    rozmowie wysłałam jej CV mailem, ona oddzwoniła po 10 min. i wyznaczyła termin.
                    Co mogło decydować w twoim przypadku - nie mam pojęcia. Ja nie pracuję,
                    wykształcenie mam wyższe, a co do palenia, to powiedziano mi, że pytają tylko po
                    to, by nie przydzielać do pokoji osób palących z niepalącymi.
                    • Gość: mala Re: Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej IP: 217.173.203.* 10.03.05, 18:13
                      No Zig to gratulacje, widocznie masz więce3j szczęścia.
                      Na kiedy wyznaczyli ci rozmowę w Krakowie?
                      • Gość: Zig Re: Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 10.03.05, 20:41
                        Hej! Rozmowę mam w poniedziałek (14 III). ......Jeszcze coś mnie zastanawia. Ja
                        dzwoniłam we wtorek, dzień po ukazaniu się ogłoszenia w Wyborczej. Może inaczej
                        patrzą na tych, którzy zgłosili się później. Na pewno jest sporo osób i stąd
                        większa selekcja już na tym etapie, .....Ale kto to może wiedzieć?
                        • Gość: mona Re: Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej IP: 217.173.203.* 10.03.05, 22:54
                          Pewnie i w tym coś może być. Ja dzwoniłam 9.03. No nic, szkoda mi tylko takiej
                          okazji:) Daj znać jak Ci poszło w Krakowie.
                          • Gość: Soney Re: Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej IP: 155.158.88.* 04.04.05, 08:53
                            Pytania przez telefon byly nastepujace : 1. Why would you like to work in the
                            UK? Tego pytania pani przez telefon nie potrafila poprawnie zadac tzn. jakis
                            belkot jej wyszedl ale po mojej odpowiedzi Could you repeat? please poprawila
                            sie. Wiem co mowie bo rozmawiam na codzien z native speakera'mi 2. What are
                            your hobbies? 3. Why are you looking for a new job? Osobiscie moja rozmowa
                            trwala 3 min w jezyku angielskim a z tego co sie zorientowalem to moja
                            rozmowczyni nie rozumiala za bardzo co jej odpowiadam. Pani byla bardzo
                            uprzejma i po ok 5 min. calej romowy tel. umowila mnie do Krakowa na rozmowe.
                            Osobiscie pracuje wogole w innej branzy. Ta praca to tylko przejsciowa zeby
                            zaczac nowy start w UK. Osobiscie nie sadze zebym z moim poziomem angielskiego
                            mial problemy na swobodne poruszanie sie i zycie w UK. Nie beda mnie chcieli bo
                            bede o zbyt wysokich kwalifikacjach (jak pisza niektorzy) to sobie pojade sam
                            (pierwotna wersja). Ciekawe za co tylko chca te 400 funtow na poczatek. To
                            zdierstwo. Z tego co wiem to rejestracja w Home Office kosztuje 100 UKP. Za co
                            pozostale 300UKP ? No chyba ze oferuja przejazd w cenie :) Jak sie z nimi
                            spotkam to zrobie im magiel w stylu co tak duzo i za co bo nie mam zamiaru
                            placic takiej kasy w ciemno.
                            • tumak83 Re: Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej 04.04.05, 12:20
                              Skąd macie namiary na Tesco, ja szukałem na stronie netowej i nic nie znalazłem
                              • Gość: Soney Re: Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej IP: 155.158.88.* 05.04.05, 09:46
                                Z tego co mi wiadomo wstepna telefoniczna rekrutacja zostala zakonczona koncem
                                marca. Po prostu sie spozniles.
                            • Gość: kiel Re: Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:48
                              w tej kwocie oprocz WRS (50 funciakow) jest oplata za przelot i kaucja za
                              mieszkanie. pozdr.
                            • Gość: rudalisa2 Re: Rejestracja!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.05, 22:18
                              Ludzie nie dajcie sie nabuierac. Rejestracja w WRS kosztuje TYLKO 50 FUNTOW
                              PLUS OPLATY POCZTOWE. Wiem, bo sama to robilam. Nawet formularz przysylaja za
                              darmo. Trzeba tylko zadzwonic i podac swoje namiary. Jezeli bedziecie mieli
                              umowe o prace ze stawka godzinowa minimum 4.85£ w ciagu tygodnia dostaniecie
                              pismo o tym, ze sprawa sie rozwaza a do miesiaca przyjda wszystkie dokumenty.
                              To nic nie boli i kosztuje, powtarzam, 50£ plus okolo 10 za polecenie przesylki
                              i przekaz pocztowy. Jak placicie czekiem albo karta to wychodzi ok 5£ za
                              polecony.
                              • Gość: Andia Re: Rejestracja!!!-juz nie Kochanie! IP: *.ipt.aol.com 25.01.07, 21:38
                                Juz moje Zlotko kosztuje 70 funcikow, a nie 50!!!
                  • Gość: r@bert Re: Wasze odczucia po rozmowie telefonicznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 00:45
                    ja odrazu dostałem skier do krakowa i nie byłem póziej zadzw 2 raz i też się
                    dostałem spróbuj jeszcze raz tam są rózne "testerki"
          • Gość: zuzia Re: Rozmowa kwalifikacyjna IP: *.chello.pl 24.03.07, 16:37
            jakie 15 minut??? Mnie ta miła pani krysia zapytała tylko po angielsku jaki
            jest mój ulubiony film i na czym polega moja praca jaką wykonuję obecnie i
            tyle...powiedziała że przeszłam pozytywnie
        • malgorzata99 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 30.09.07, 06:55
          z taka ortografia nikt cie nie dopusci do matury!!
      • Gość: daga Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 81.219.179.* 07.03.05, 00:02
        czesc mam prosbe mozesz mi napsiac jakie warunki nalezy spełnic abyznalezc
        prace za granica jakie sa warunki "do zycia" ile nalezałaby zaiwestowac w taki
        wyjazd i czy jest jakas praca dla studentów na okres wakacji<czy sa jakies
        prace gdzie mogłabym pracowac ze swoimi znajomymi??> z góry dziekuje za pomoc
        zostawiam maila dagmara.zip@interia.pl pozdrawiam
      • Gość: kike Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:37
        ciekawe jak to zrobilas ze znalazlas taka prace pewnie znajomni pomogli
    • Gość: tomek Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:39
      Witam
      Caly czas widze dyskusje na temat ze 1000f to tak jak u nas 1000zl
      Jestescie w bledzie.

Moj kolega byl w Londynie i sie mniej wiecej orientuje

Zarabiajac te 1000f mozna tam zyc
      250f kosztuje mieszkanie
      100f to jest wydatek na jedzenie miesiecznie (wiecej nie wydasz)
      40f komunikacja- 4x bilet tygodniowy po 10f

Z prostego rachunku zostaje 610f.
      Od tego powiedzmy ze wypadna nagle jakies koszta

400-500f miesiecznie da sie tam zaoszczedzic.
      • trouseve Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 06.03.05, 11:48
        Czesc, ja tez myslalam na ta praca, ale interesuje mnie dokladnie na jakim
        stanowisku sie pracuje, jaka prace sie wykonuje. Czy jest konieczna dora
        najomosc j. ang?Skoro bedzie sie pracowalo np. przy pakowaniu czy cos w tym
        rodzaju, to chyba nie, bardziej bedzie jezyk potrzeny po to, aby sie tam
        odnalezc. Slyszalam, ze Tesco oferuje kwatery, w co specjalnie nie chce mi sie
        wierzyc. Aha, czy aby podjac prace w Tesco trzeba zglosic sie do agencji i
        przechodzic przez te wszystkie spotkania, rozmowy..placic dodatkowo za agencje?
        Skoro praca jest, to po przyjezdzie mozna samemu sie zglosic. Tomek, widac, ze
        sie orientujesz, ale gdzie podatek? Swoja droga, to mozna znalezc tez kwatere o
        mniejszych kosztach. :)
        • Gość: tomek Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:06
          ja mowie ze mieszkanie kosztuje 60f za tydzien- to jest cena za jaka tesco
          zalatwia pokoj 2-osobowy.
          1000f zarobku to juz po odjeciu podatku. Podatek dochodowy w Anglii wynosi 22%
          • jsr184 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 06.03.05, 16:38
            no wlasnie, pokoj a nie MIESZKANIE. zobacz sobie ile placi sie za mieszkanie w
            londynie, to ci szczena opadnie.
        • Gość: Tymek Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.chello.pl 23.03.05, 07:39
          Witaj Trouseve

Tesco to wspaniała Firma!!!
          Nikt na siłe do wyjazdu was nie zmusza...
          Takich warunków jakie oferuje Tesco w Anglii
          nie spotkałem w żadnej polskiej Firmie.

A pobieranie pieniędzy w Anglii przez jakieś
          Agencje ??? za posrednictwo w załatwieniu
          pracy jest nielegalne i zabronione prawem !!!

Pozdrwiam wszystkich
          i mądrych Polaków przed szkodą

Tymek
      • jsr184 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 06.03.05, 16:34
        uwielbiam teksty w stylu "moj kolega byl tam to ja wiem lepiej". 250f
        mieszkanie?? pokaz mi gdzie. mam studio flat za 650f na miesiac. no chyba ze
        masz na mysli 250f na tydzien. nie myl mieszkania z pokojem. 100f na jedzenie na
        miesiac?? no tak, pracujac w tesco masz staly dostep do tanich puszek fasolki.
        jakbym zyl za 100f na miesiac, to bym chyba nie mial sily rano wstac i isc do
        pracy. to sie nie nazywa zycie tylko wegetacja - przezycie. autobusami nie
        jezdze, jak juz to metrem, bo szybciej jest. zauwaz ze praca za 1000f oaznacza
        1000f - podatek. no ale jak sie tak kolega dobrze orientuje wiec na pewno ty
        masz o tym wieksze pojecie niz ludzie mieszkajacy i zyjacy w londynie. dzieki za
        wyprowadzenie z bledu. zamienie moj studio flat na jakis badziewny pokoj
        dzielony jeszcze z 3 osobami i bede zarl fasolke i zaoszczedze kokosy.
      • antidotum69 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 25.04.07, 19:34
        nie w tesco w uk.... zalosne warunki, oszukanstwo na kasie. Pare dni wrocilem z
        Londyn pracowalem w tym zaj...... tesco. Takiego wałka dawno nie widzialem.
        Pracowalem 8 tyg i wiesz ile mi wychodzilo na tydzien? 132 funty!!!!Jak chcesz
        wiedziec wiecej pisz na GG 7230972.
    • Gość: Dorota Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.cable.tmark.pl 07.03.05, 13:02
      Właśnie dowiedziałam się o kaucji jaką trzeba wpłacić.2600PLN to nie mało dla
      kogoś kto szuka pracy.Co sądzicie o tym?Człowiek słyszał juz o tylu
      przekrętach,że się boi!!!!Jeśli ktoś wie coś na ten temat niech napisze!!!!
      • cazz Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 07.03.05, 13:07
        Kaucje zawsze sie placi, nawet jadac na wlasna reke
      • Gość: Andzik Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 07.03.05, 16:46
        Mi kobita powiedziała,że 240 funtów , 120 miało być na depozyt za pokój, reszta
        na bilet lotniczy i coś tam jesze. Trochę mnie to zastanawia, bo wcześniej na
        forum (tym dot. wcześniejszej rekrutacji) też ktoś mówił o tym 2600 zł. Więc
        może ta kobita była nie zorientowana? Czy wszystkim mówiono o 2 600 zł? Dajcie
        znać, proszę.
        • Gość: Andzik Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 07.03.05, 16:56
          .......a doczytałam w innym poście koleś pisze, że 400f = kałcja + bilet +
          rejestracja w Home office. Mnie jednak powiedziano, że 240f to wszystko. Jak to
          wkońcu jest?
        • Gość: Piter Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 18:10
          A ja słyszałem tak: 240Ł-mieszkanie, 110-bilet lotniczy, 50-WRS.
          Tylko dlaczego mam płacić 110 Ł za samolot skoro mogę sobie polecieć tanimi
          liniami za np. 99 PLN?
          • Gość: aztek_zory Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.broker.com.pl 08.03.05, 00:36
            Biora 400 funtow. Reszte, ktora zostanie z tej sumy oddaja w ciagu 4 tygodni.
            Nie martw sie - leci sie tanimi liniami. Pozdrawiam
            • Gość: kasia Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.gdynia.mm.pl 22.03.05, 18:25
              Ja mam rozmowe 30.III,boje sie strasznie.Jak to jest z Angielskiem trzeba go
              umieć idealnie??Czy cała rozmowa jest po angielsku??Wszystkie pytania??
              Odpiszcie prosze bo sie denerwuje.Ja pracuje już pol roku w Tesco w Polsce czy
              to moze być moim atutem??
    • Gość: Mat Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 194.42.116.* 07.03.05, 15:21
      !!!!!!!!!!!!!! SUPER PRACA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • trouseve Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 07.03.05, 19:08
        Rzeczywiscie 7f/h? Trudno uwierzyc, ze tak duzo, ale ok :) A jak sprawa sie ma
        z mieszkaniem? Slyszalam, ze Tesco samo wynajmuje nam - ile moze wyniesc
        TYGODNIOWY czynsz? Co do transportu, to tez mi sie obilo o uszy, ze dowoza
        pracownikow (gratis?).
    • Gość: ciąto Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 212.87.240.* 08.03.05, 12:43
      czysty wyzysk czy prawda?ile godzin trzeba robic zeby zarobic ten 1-tys
    • Gość: E Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.rybnet.pl 08.03.05, 12:50
      czy ktoś mógłby napisac ile czasu minelo od momentu wyslania zgloszenia do
      momentu jak sie do Was odezwali do Was? z gory dziekuje
      • Gość: marcin Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.w3.cache / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 15:33
        4 dni
        • alexaaa Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 08.03.05, 17:17
          Czesc,
          Skad mieliscie te formularze? Jestem chetna, ale nie wiem od czego zaczac. Co
          do tych kosztow, to kazdy standardowo ma 1000f za m-c
          (mam 19 lat)? Juz po odliczeniu podatku (na reke) to 1000f? - tak gdzies
          wyczytalam. Czyli ile za godzine? Wychodzi, ze ok. 7f... W porownaniu z
          innymi propozycjami, ktore sa oferowane przez agencje, slyszy sie, ze sredni0
          od 4.86 - 6.5 na h, czyli w takim razie to nie jest tak malo! Ile godzin
          dziennie sie pracuje? Z tego, co wiem, to przecietnie w Anglii to 40h na
          tydzien, a srednia stawka, to 5f/h (tylko, ze jeszcze trzeba odliczyc ten
          podatek :/), Dodam jeszcze, ze caly czas bylam w przekonanie, ze dowoza
          pracownikow swoimi samochodami (wydaje mi sie, ze gdzies czytalam)
          • Gość: Andrew. Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 155.158.88.* 05.04.05, 10:02
            Dziecinko 7UKP/h to zadna rewelka. A srednia to wynosi cos ponad 7 UKP/h a nie
            piec. Chyba pomylilo ci sie z minimalna ktora wynosi cos kolo 5,4UKP/h. Srednie
            ceny za wynajem "house flat" lub "single room + kitchen + bathroom /toilet" to
            ok 600UKP/month. Jesli zarabiasz 1000UKP/month to nie wiele jestes w stanie za
            to zdzialac jesli chesz tam zyc a nie traktowac tego jako pracy na wakacje.
            Srednie place nie w Tesco ale np. technika elektryka to okolo 2000UKP/month
            jesli pracuje legalnie i ma prace w angielskiej firmie nie przez posrednika. Po
            prostu 1000UKP/m przy oferowanym przez TESCO zakwaterowaniu to dobry poczatek
            na 2-3 mc a nie na 2 lata :) To dlatego chca tak wielu Polakow w sieciach TESCO
            bo zaden Anglik nie zgodzilby sie na taka stawke.
            • Gość: dominik Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 217.41.240.* 07.04.05, 12:05
              owszem 1000lp jest to malo lecz gdy wynajmie sie na wlasna reke mieszkanie
              tudziesz dom w kilka osob to mozna zaoszczedzic kase,osobiscie mieszkam z 4
              polakami i place 25lp za tydzien plus co drugi tydziec skladke na olej(oprad
              mamy na lewo) jezeli chodzi o zarlo to w tesco jest tanio ale to
              pozory ,uwazajcie jak kupujecie czasem cena na produkcie jest zupelnie inna jak
              przy zaplacie za towar ale bez obaw jest specjalny punkt i mozna odzyskac
              kase...1000 funciakow ...hmmmm dla mnie to sporo nie wiem jak wy ale za 1000
              bym pracowal nawet rok policze teraz ile bym ja zaoszczedzil jezeli ten tysiac
              jest na reke to zostalo by mi cale 700 a to sumka spora...
              oczywiscie znajdzie sie ktos kto jest madrzejszy wiec siemka
    • Gość: A Czy to prawda ze należy się zgłosić telefonicznie IP: *.rybnet.pl 09.03.05, 21:34
      Czy to prawda ze należy się zgłosić telefonicznie czy mozna odrazu wyslac cv np
      mailem?????
    • Gość: ania Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 12:42
      ja bylam na pierwszej rekrutacji i niestety odrzucili mnie chociaz znam
      angielski i pracuje juz 8 lat w tesco.Czy moze mi ktos powiedziec jakie trzeba
      spelniac kryteria aby dostac tą prace?bo mnie juz ręce opadly.a czy moge
      probowac jeszcze raz?bo mila pani do ktorej dzwonilam na infolinie
      poinformowala mnie ze nie moge.Czy to jest zgodne z prawem?
      • jolaole Mitomania??? 10.03.05, 17:38
        Gość portalu: ania napisał(a):

> ja bylam na pierwszej rekrutacji i niestety odrzucili mnie chociaz znam
        > angielski i pracuje juz 8 lat w tesco.Czy moze mi ktos powiedziec jakie
        trzeba
        > spelniac kryteria aby dostac tą prace?bo mnie juz ręce opadly.a czy moge
        > probowac jeszcze raz?bo mila pani do ktorej dzwonilam na infolinie
        > poinformowala mnie ze nie moge.Czy to jest zgodne z prawem?

Ania - na innym watku dotyczacym pracy w Tesco w UK pisalas ze po odmowie
        wypielas sie na nich i sama pojechalas do UK i natychmiast dostalas prace- wiec
        jak to jest???A moze podczas rozmowy odkryli ze cierpisz na mitomanie???
      • jolaole O co chodzi???? 10.03.05, 17:43
        Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
        Gość: ania 26.02.2005 12:49 + odpowiedz

witam was wszystkich.jest juz prowadzona nowa rekrutacja do pracy w tesco na
        numer o-800 100 100.Za pierwszym razem sie nie dostalam mimo ze juz osiem lat
        pracuje w tesco i znam angielski.Zadzwonilam wiec pod ten numer i wiecie czego
        sie dowiedzialam? skoro aplikowalam wczesniej i sie nie dostalam to nie
        spelniam kryteriów do pacy w tesco na stanowisku sprzedawca-zmiana nocna.
        Nie pojmuje dlaczego nie moge juz probowac drugi raz.Wiec wkurzylam sie i sama
        pojechalam do Londynu.Poszlam do Tesco i dostalam prace bez problemu za 1000
        funtow miesiecznie.Teraz wynajmuje pokoj i mam gdzies tą firme ktora mnie tak
        potraktowala.Życze powodzenia tym ktorzy sie dostali.
        • Gość: Andzik Re: O co chodzi???? IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 11.03.05, 00:53
          Ktoś pisał na forum, że ma rozmowę 10 III. Wiem, że o tych rozmowach w krakowie
          juz było, ale ciekawa jestem, jak jest teraz. Może coś się zmieniło? Bardzo
          prosze o jakieś info;)
    • Gość: endii!! Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.server.ntli.net 11.03.05, 01:49
      Kolego jestem w Anglii od 8 miesięcy i Tesco szuka kierowców, ale tesco w
      Anglii, a nie w polsce, i zarabiam tu ponad 1000 funtów miesięcznie, tylko
      trzeba w to uwierzyć, i nie obrażaj ludzi i przeproś tego człowieka, jeżeli to
      zrobisz to może Ci pomogę znaleść taką pracę, tesco w Angli szuka ponad 1000
      kierowców!! Pozdrawiam Andrzej!!
      • emka300 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 11.03.05, 19:55
        do:endii!!
        Witam! Mam pytanie i prośbę. Mój znajomy, świetny kierowca /jeździł autem
        dostawczym od 6 lat: Włochy,Niemcy itp/ ledwo przędzie w Polsce, czy miałby
        szanse na pracę /tam poszedłby na kurs/,ale nie zna angielskiego tylko podstawy
        niemieckiego. Proszę o odpowiedź na e-maila: maniek300@op.pl :-)
      • Gość: leszmon Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 80.51.110.* 16.03.05, 08:24
        Mam pytanko o język,Czy z podstawami anglika mam szanse tam pracować {jako
        kierowca)? Jak wygląda i naczym polega praca kierowcy w tej firmie??? Chciałbym
        tam trochę popracować. /DZIĘKI ZA ODP./ POWODZENIA.//leszmon@vp.pl//
      • Gość: pawel Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.ipt.aol.com 15.02.07, 19:04
        hej masz takie szczere checi to pomoz mi w znalezieniu pracy w tesco odpisz
    • Gość: byly Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 10:31
      to bzdura, kochani nie wierzcie w to bylem probowalem do tesco i powiedzieli mi
      w oczy ze polacy to zlodzieje - nie ja ale generalnie, i pracy nie bedzi
      • Gość: mala Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: 217.173.203.* 14.03.05, 15:47
        No kochani jestem bardzo ciekawa, jak wyglądały rozmowy w Krakowie . Dajcie
        znać co i jak>
        • Gość: hektor Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 20:17
          podaj swojego maila to ci napisze ,ja byłem na rozmowie 10 03 na stanowisko
          magazynier i przyznam ,że jestem zaskoczony faktem jak to wszystko wygladało, a
          na jakie stasnowisko aplikujesz?
          • Gość: tomili Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.03.05, 20:41
            hektor napisz prosze jak tam bylo . Tez na magazyniera uderzam.
          • wmonia3 Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie 14.03.05, 20:46
            Jeżeli jest taka możliwość to napisz mi też coś na temat rozmowy w krakowie. Ja
            aplikowałam na sprzedawcę zmiana nocna. W środę tj.16 marca wybieram się do
            krakowa. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI. mwlodarczyq@wp.pl
          • Gość: mala Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: 217.173.203.* 14.03.05, 21:48
            Hektor ja aplikuję na sprzedawca zmiana nocna, opisz swoje odczucia miraok@o2.pl
            • Gość: cazz Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:07
              Hektor- napisz tez mi jak to wszystko wyglada, ja chce isc na sprzedawce
              (cazz@o2.pl)
              • Gość: Zig Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 15.03.05, 13:43
                Całe szczęście, mam to już z głowy. Wygląda to tak: najpierw rozmowa po polsku i
                angielsku głównie o pracy i oczekiwaniach z tym związanych plus parę pytań
                takich "ni stąd ni z owąt" tzn. na pewno mają one jakieś znaczenie, ale w każdym
                razie nie są związane z pracą. Następnie 3-minutowy test (nic trudnego - raczej
                banalne). Potem dyskusja w grupie na temat: co decyduje o dobrej współpracy i co
                może przeszkadzać w pracy w grupie. Później film o tesko. Najlepszy jest
                fragment o tym, jak komputer oblicza ile sztuk towaru mieści się na regale.
                Wiadomość co do tego kogo przyjmą a kogo nie można otrzymać za 6 tygodni lub za
                tydzień. Nie wiem od czego to zależy - można sie tylko domyślać. No i
                najważniesze - chcą ok. 500 osób. Nas było 6 osób, 3 spotkania w ciągu dnia od
                poniedzialku do piątku. Jeszcze jakby wiedzieć do kiedy takie spotkania będą
                organizować, to można sobie oszacować szanse. Chyba na dzień dzisiejszy jest
                nieźle, no ale nigdy nic nie wiadomo. Powodzenia dla tych, którzy są jeszcze przed.
                • Gość: Herman Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.udn.pl 15.03.05, 14:43
                  No i jedna tura ludzi juz siedzie w Anglii kolejna (w tym ja) jedzie 20-go... Z tego co wiadomo od osob siedzacych juz w Anglii jest niezle - mieszkania wynajete prze tesco sa fajne, praca nietrudna a ludzie spoko... Wiec jade tam z optymizmem...

Pozdrawiam ludzi ktorzy sie tu wypowiadali - pewnie juz sie poznalismy na spotkaniach ;-).

PS czy dzonil do was mark ;-) ?
                  • Gość: Ania S Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 15.03.05, 22:11
                    Witam i pozdrawiam wszystkich ubiegajacych sie o prace w Tesco i tych ktorzy
                    juz ja dostali.
                    Dla tych ktorzy jej nie dostali polecam wyjazd na wlasna reke i ubieganie sie o
                    prace na miejscu.
                    Sama w Tesco pracuje od 2 lat. Nie jest zle. Zawarlam nowe przyjaznie i ogolnie
                    lubie pracowac. Moze ktos bedzie pracowal na obzezach poludniowego Londynu?
                    Dajcie znac ... moze jestesmy w jednym Tesco ale sie nie znamy.
                    • Gość: Piotr Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.icpnet.pl 15.03.05, 22:25
                      Dlaczego uwazasz ze lepiej jechac samemu?
                    • Gość: Herman Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.udn.pl 17.03.05, 23:31
                      Jezeli pracujesz w ktoryms ze sklepow to w grupie osob wyjezdzajacych juz w niedziele sa ludzie ktorzy beda pracowac w 3 londynskich sklepach - na nocnej zmianie. ale ich lokalizacji nie pamietam - ja bede w silnej grupiej adacej do Milton Keynes ;-)czylijuz wkrotce bedzie dostawac od nas paczki ;-)

pozdrawiam
                    • Gość: ania Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:08
                      aniu mam do ciebie pytanie tez ubiegalam sie o tą prace ale niestety mnie nie
                      wybrali mimo ze pracuje w tesco juz 8 lat.mam zamiar szukac na miejscu tylko
                      nie wiem jak sie do tego zabrac czy od razu w tesco czy przez jakąs angielską
                      agencje?prosze o kontakt
                      tuolin@interia.pl
                      • 5_monika Re: był ktoś na badaniach w Tesco Kraków ? 21.03.05, 13:16
                      • Gość: Slawek K. Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.05.05, 21:20
                        Rozmowa byla ok. Mile panie, pelna kultura. Najbardziej podobala mi sie
                        rozmowa face to face po angielsku z pania w pokoiku hehehe. Ogolnie odnioslem
                        bardzo pozytywne wrazenie co do calej organizacji spotkania. Test zangielskiego
                        ok. Ogolnie TESCO ma u mnie pozytyw za podejscie do interesantow zdecydowanie
                        odmienne od polskich standardow gdzie na sali jest 50 osob aplikujacych o 1
                        miejsce. Czy mnie przyjma czy nie i tak poprawili moje mniemanie o firmie TESCO
                        na zdecydowanie pozytywne. Naprawde nie stresujcie sie nie ma czym.
                    • Gość: rudalisa2 Re: Wrażenia po rozmowie w Krakowie IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.05, 22:45
                      Ja mieszkam w poludniowym Londynie i czasami robie zakupy w lokalnych Tescach.
                      Moze jestes moja znajoma z wudzenia. Pozdrawiam!!! rudalisa2@yahoo.co.uk
                • Gość: hektor odpowiedx do Zig IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:20
                  Ja na spotkaniu byłem 10 03 - i z tego co wiem był to pierwszy dzień ,
                  zakładając dziennie ok 20 osób to mozna sobie policzyć , napiszcie kiedy macie
                  spotkania - tak ustalimy ilu jest chętnych
                  • mysleze Liczba chetnych 17.03.05, 22:38
                    Tego raczej nigdy nie ustalisz, przy duzym szczesciu co najwyzej liczbe
                    zaproszonych!W jaki sposob Ci wyszlo 20??
                    • Gość: hektor Re: Liczba chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 11:33
                      Codziennie są trzy spotkania - o 9,11 i 13 , wiem to ponieważ byłem w pierwszym
                      dniu i jak się umawiałem telefonicznie to miałem godzinę do wyboru, na każdym
                      spotkaniu jest ok 6-7 więc wychodzi 20 osób dziennie
                      • Gość: Python Rozmowa w Krakowie IP: 80.51.57.* 18.03.05, 12:38
                        Rozmowa w Krakowie jest taka sobie. Odpowiedz po wyslaniu CV dostalem w 15 min
                        na na 2 dzien bylem w Krakowie na rozmowie. Wszystko OK mile panie i na koncu
                        wyszedl jakis facecik chyba "wazny" i rozmawial z nami jakby mu kawa w
                        gabinecie stygla Nie potrafil odpowiedziec na proste pytania i cholernie szybko
                        chcial chyba nas splawic. Nie wiem czy daja dobre pieniadze czy nie nie bylem w
                        Anglii ale 70Ł tyg za mieszkanie to chyba lekka przesada Moze jest ktos w
                        Anglii w Tesco i moze cos o pracy napisac!!
                        • Gość: Tomcio Re: Rozmowa w Krakowie IP: *.gip.net 13.05.05, 11:52
                          No to faktycznie.
                        • Gość: qwerty Mi powiedzieli 60...??? IP: *.ats.pl 06.12.06, 19:55
                          j.w.
                  • Gość: worker ile mozna odlozyc na 1-mies. pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 08:51
                    Drodzy Panstwo, a ile mozna tam odlozyc po odliczeniu mieszkania i podatku.
                    Tzn. ile jest na reke i czy sa jakies dodatki za prace w nocy jako ten
                    sprzedawca, powinno cos byc. Zeby sie nie okazalo ze zostaje na tydzien 30
                    funtow:)Przeciez trzeba tam jeszcze cos jesc. Pozdr,
    • Gość: E Czy ktos jedzie na rozmowe z Katowic 11.04.2005? IP: *.rybnet.pl 22.03.05, 13:06
      Czy ktos jedzie na rozmowe z Katowic,rano 11.04.2005?
    • Gość: Mariusz Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.lokalnadomena / 80.51.251.* 22.03.05, 14:17
      Szukam pracy za granicą wiesia146@wp.pl
    • jenyxxx Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 22.03.05, 18:33
      Według mnie pytania były śmieszne. Pytania po angielsku na poziomie pierwszej
      klasy gim. Miałam odp po angielsku dlaczego chcę pracować w Anglii?, czy
      kiedykolwiek byłam za granicą?, opowiedzieć coś o sobie, co będę robić na
      zmianie nocnej jako sprzedawca? itp. Zaskoczyły mnie pytania psychologiczne.
      Bez dłuższego zastanowienia nie mogłam im nic powiedzieć, więc
      musiałam "pociskać kity". Pyt. były typu: czego ostatnio się nauczyłam?, co
      udało mi się zrobić coś niemożliwego lub trudnego dla innej osoby?, czy czegoś
      nauczyłam jakąś osobę? itp. A na końcu najłupszy punkt rekrutacji. Ok. 6 osób
      było umówionych na tą samą godzinę co ja. Zaprowadzili nas do dużego pokoju,
      dali nam numerki i kazali usiąść przy połączonych za sobą stołach. Potem
      przyszły jakieś kobiety, usiadły niedaleko nas na krzesłach i kazali nam
      dyskutować na temat związany z pracą w Tesco. Mieliśmy dyskutować między sobą i
      udawać że tych bab tam nie ma. NIE WIEM PO CO MI TO JEŚLI JA TYLKO CHCĘ
      WYKŁADAĆ TOWAR NA ZMIANIE NOCNEJ?? Oczywiście ja nic nie powiedziałam bo gł
      mówiły osoby doświadczone w pracy. To tyle. Czekam na tel od nich czy dostałam
      się ale wątpię.
    • Gość: E Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.rybnet.pl 22.03.05, 21:48
      Czy ktos moglby napisac cos wiecej o tych badaniach lekarskich?????????
      • Gość: blair Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:20
        sa tylko podstawowe badania krwi. czysta formalnosc. pozdrawiam.
      • 5_monika Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 27.03.05, 22:30
        moja siostra miała badania mocz i krew w Tesco w Krakowie
    • olivier123 JADĘ-który market i jaki dział jest najlepszy 25.03.05, 15:08
      DOSTAŁAM SIĘ. Bardzo proszę napiszcie który market jest najlepszy i na którym
      dziale jest najspokojniej-najlżejsza praca (w nocy). Czy możemy wybierać
      mieszkania, jak to wygląda i co wybrać. STOKROTNE DZIĘKI- mój adres:
      neweuropean@op.pl
      • Gość: Zig Re: JADĘ-który market i jaki dział jest najlepszy IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 25.03.05, 21:14
        Witam i gratuluję. Nie wiem, czy jest możliwość wyboru marketu. Jeśli tak ci
        powiedzieli to o.k. Napisz proszę kiedy byłeś na rozmowie, a kiedy zadzwonili do
        ciebie z tą dobrą nowiną.
        Pozdrawiam
        • Gość: mar.a Re: JADĘ-który market i jaki dział jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:36
          witam. ja też jadę 15.06.2005 mam wylot z Balic, jest ktoś kto jeszcze tego
          dnia wylatuje?????GG 2612369
      • bardzoslodkimisio Olivier- polecam Powiatowy Urzad Pracy 28.03.05, 11:04
        Masz jedna mozliwosc wyboru albo jade albo nie, a jesli chodzi o najlzejszy
        dzial to slyszalem ze nazywa sie UNEMPLOYMENT!!
      • Gość: mateusz Re: JADĘ-który market i jaki dział jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:22
        dajcie znac jak tam jest
    • Gość: gość Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 213.17.236.* 26.03.05, 18:39
      Ja byłem na rozmowie w połowie stycznia, następnie na badaniach 03.03. umowę o
      prace dostałem dzisiaj tj. po 3 tygodniach od badań. Wylatuje 29.04.
      • Gość: Anisia Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:50
        Mam pytanko... PPrzeszłam przez drugi etap pozytywnie w marcu po 3 dniach
        dostałam odpowiedź, ale jak dotąd nie dostałam wezwania na badania. Czy ktoś
        przechodzi podobną traumę? Bo nie wiem w tym momencie czy traktować ich poważnie
        czy szukać innej pracy? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
        • Gość: fese Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.info 20.04.05, 13:58
          Musisz czekac, zadzwonią do ciebie, albo ty zadzwon do nich i sie dowiedz. Ja
          Przeszedlem II etap w Grudniu, w marcu mialem badania i 6 maja lece do Londynu.
          • Gość: Taki sobie Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.block.alestra.net.mx 02.06.05, 09:21
            Faktycznie na badania trzeba poczekac
      • Gość: Ok. Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 155.158.88.* 02.06.05, 09:16
        To fajnie sie masz. Ja wciaz czekam
    • Gość: kovaliow Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 217.204.74.* 26.03.05, 19:29
      ja pracuje,fajna chata nie ma sciemy placa niezle jest oooooooooookkkkkkkkkkk
      • Gość: dadzia Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.w3.cache / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 20:50
        do kovaliowa:
        czy nie za wcześnie na taki entuzjazm?
        Ale to fajnie, że ci się podoba, byle nie za bardzo-wiesz co mam na myśli?
        • bardzoslodkimisio dadzia- mala szczypta ironii 28.03.05, 11:00
          A pewnie dokop mu po co chlopak ma sie cieszyc, i tak mu wyjasnisz nie nie jest
          tak dobrze. Mimo tego ze on jest na miejscu i zna sprawe z pierwszej reki Ty
          przeciez wiesz lepiej- jak to Polacy nic tylko malkontenctwo, zawsze nas cos
          boli, szczegolnie jak ciesza sie inni!
          • Gość: dadzia Re: dadzia- mala szczypta ironii IP: *.w3.cache / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 11:24
            Drogi bardzosłodkimisiu! Tak się składa, że my się bardzo dobrze znamy i on doskonale wie co miałam na myśli! To było tylko i wyłącznie do niego, więc po co jeszcze i ty się wtrącasz? No, ale jak to Polacy- zawsze wściubiają nos gzdie nie potrzeba!
            Pozdrawiam!
            • bardzoslodkimisio Widzisz i nie grzmisz 28.03.05, 17:28
              Nie wiem czy jestes tak tepa czy tylko sie zgrywasz i udajesz ze nie widzisz
              tego ze jestes na ogolnie dostepnym forum ktore - sorry za duzy dla Ciebie
              szok - sluzy do wymiany opini wszystkim ktorzy maja na to ochote.Pewnie jestem
              staroswiecki ale z osobami z ktorymi znam sie doskonale uzywam bardziej
              kameralnych sposbow komunikacji np. list, e-mail, sms itd. ale pewnie dziwak
              jestem!
          • wmonia3 Re: dadzia- mala szczypta ironii 28.03.05, 11:27
            Bardzo trafne stwierdzenie. KAŻDY KTO SIĘ DOSTAŁ MOŻE BYĆ Z SIEBIE DUMNY!!!! I
            mała prośba jak ktoś wie jakie badania są robione albo już na nich był niech
            coś napisze.Dzięki
            • Gość: worker ile na 1 mies. odlozyc mozna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 08:52
              Drodzy Panstwo, a ile mozna tam odlozyc po odliczeniu mieszkania i podatku.
              Tzn. ile jest na reke i czy sa jakies dodatki za prace w nocy jako ten
              sprzedawca, powinno cos byc. Zeby sie nie okazalo ze zostaje na tydzien 30
              funtow:)Przeciez trzeba tam jeszcze cos jesc. Pozdr,
              • Gość: Endo rozmowa 20 kwietnia w Krakowie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 19:57
                Czy jedzie ktoś 20 kwietnia na rozmowe do Krakowa?
                • Gość: Mark Re: rozmowa 20 kwietnia w Krakowie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:00
                  Jedzie ktos 13 kwietnia?
      • Gość: małpka Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.246.jawnet.pl 21.04.05, 10:27
        znacie kogos kto juz tam pracuje i można sie z nim skontaktować.blasiatko@o2.pl
        musze dowiedziec sie prawdy zeby nie zapłacic takiej kasy w ciemno.
    • Gość: ... Jedzie ktos na rozmowe 11 kwietnia???? IP: *.rybnet.pl 31.03.05, 14:02
      • Gość: cazz Re: Jedzie ktos na rozmowe 11 kwietnia???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:15
        Witam
        Ja jade na 11.04 na godz. 9.00.
        ze Szczecina jade =], tzn bede w Krakowie dzien wczesniej i nocuje na miejscu.

cazz@o2.pl
        • vsn Re: Jedzie ktos na rozmowe 11 kwietnia???? 04.04.05, 15:15
          a gdzie dostaliscie ta prace w TESCO? Gdzie takiej mozna jeszcze szukac? Bo tez
          bym byl zainteresowany..
          • Gość: tr Re: Jedzie ktos na rozmowe 11 kwietnia???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:36
            rekrutacja zakonczyla sie 13 marca bodajze
    • delrudi Jak długo czekaliście na odpowiedź!!!! 04.04.05, 14:27
      Byłem juz na rozmowie w Krakowie powiedziano mi że bezwzględu na wszystko
      odezwą sie do mnie w przeciągu 6 tygodni. Mam prośbe do wszystkich którzy
      byli już na tej rozmowie: napiszcie w jakim czasie się do was odezwali i jaką
      wam dali odpowiedź, jedziecie czy nie i dlaczego? Pozdrowienia.

• Gość: Shark Na jakie badania lekarskie Was wysłali ?? IP: 217.153.156.* 04.04.05, 23:05
        Jak wyżej, jadę do firmy o podobnej działalności.
      • Gość: Norbye Re: Jak długo czekaliście na odpowiedź!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 05.04.05, 23:17
        Około 10 dni. Poinformowano mnie telefonicznie,że jest ok. Telefon na badania
        otrzymałem po następnych 10 dniach. Teraz czekam na dalsze instrukcje...;)
        • Gość: Bodzio Re: Jak długo czekaliście na odpowiedź!!!! IP: 155.158.88.* 13.05.05, 11:46
          To zalezy:)
    • Gość: E Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.rybnet.pl 08.04.05, 22:55
      Zastanawiam sie czy ta praca na stanowisku sprzedawca- zmiana nocna, to nie
      bedzie taka harowka jak w tej Biedronce( kobiety musialy dzwigac bardzo ciezkie
      rzeczy :/)Czy ktos sie moze orientuje jak wyglada ta praca???
      • dartles Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii 09.04.05, 00:40
        O matko... co to za pytanie?? Pracowałaś kiedyś w hiperze??

Pchanie towarów w póły lub siedzenie na kasie... praca na pewno ciężka
        fizycznie i dosyć nurząca, a różnice są przede wszystkim takie:

- jak pracujesz na cały etat, to robisz tam 8 godzin (a nie 10, 12 jak u nas),
        chyba że chcesz nadgodziny (lepiej płatne);
        - nie musisz ciągnąć paleciaka z toną cukru, o który i tak musisz się bić,
        tylko dostajesz wózek elektryczny;
        - jak pracujesz dobrze, to się nikt do Ciebie nie prz...ala, że robisz źle, za
        wolno, za mało...

a praca gó..ana jak w Polsce, różnica taka że łatwiej jest przeżyć w UK za
        1000 funtów niż u nas za 800 zeta, amen.
        • Gość: fokus777 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 16:45
          1000 funciaków ale po odliczeniu mieszkanka (70) i podatku (22%) nie wyglada to tak kolorowo.w maju mam jechac ale nie wiem czy pojade
          • Gość: cazz Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.kracen.hor.net.pl 11.04.05, 16:05
            Z tego co wiem to te 1000f pozostaje juz po odliczeniu podatku- czyli na reke.

Mialem dzisiaj rozmowe kwalifikacyjna i mowili ze minimalna placa jest cos
            ponad 7f. Dodatkowo dodatek lokalizacyjny, ktory sie waha i wynosi od 0 do 1,5f
            (doliczany do kazdej przepracowanej godziny)

pozdrawiam
          • bardzoslodkimisio Nie wiem czy pojade - ha ha ha 11.04.05, 23:11
            Super - pare setek pojedzie za Ciebie!!!!
            • Gość: fokus777 Re: Nie wiem czy pojade - ha ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:21
              dobra, to jade
          • Gość: Ala Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: 212.85.12.* 18.04.05, 15:34
            Hej. Jestem w Angli od miesiaca i dostajemy na reke ok 120-130 funciakow po
            odliczeniu mieszkania wiec nie jest tak kolorowo jak mowili w Polsce. |Wiec
            dobrze sie zastanów czy jechac, bo ja chyba juz za miesiac wroce do Polski,
            Praca dosc ciezka, mieszkanie zadrogie jak na takie warunki, a zycie tutaj tez
            jest strasznie drogie wiec na miesiac nie wiele mozna zaoszczedzic.Pa
            • Gość: marta Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.w3.cache / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 20:11
              Hej!A gdzie pracujesz? Na kasie czy w magazynie?I w jakim mieście?
              W magazynie dostają więcej-ok.160 na rękę i mozna wziąść nadgodziny,
              znajomy tam pracuje.
            • Gość: fokus777 Re: Tesco szuka pracowników do pracy w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:06
              Hej.No ja wyjezdzam 6 maja bodajże, a co do kasy 120/130 funtów tygodniowo to nie jest to dla mnie zadne zaskoczenie, bo po odliczeniu podatku/mieszkania/ubezpieczenia tyle własnie zostaje na łape.Czy to duzo czy mało to juz sie dowiem na miejscu..pozdrawiam !
      • bardzoslodkimisio Biedronka:))))))))))))))))))))))))))))))) 11.04.05, 23:09
        Oczywiscie ze nie Ty siedzisz i palisz szluge a za Ciebie wszystko robia
        szefowie - mowie Ci Eldorado:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka