Gość: stefka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.05, 15:25 czy jest ktos kto juz taam pracuje (google online sales and operations coordinator)? Czy ktos sie stara o robote u nich??? Dzieki za info pozdrawiam Stefa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DRAB Re: Google w Dublinie IP: 158.180.64.* 17.11.05, 16:11 Wiem ze jakas agencja rekrutacyjna (zabij mnie nie pamietam nazwy) z Dublina wlasnie zainkasowala Eur300k za to ze znajdzie im pareset osob.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefka Re: Google w Dublinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.05, 18:57 No wlasnie agencja z Dublina sie ze mna skontaktowala, przeszlam juz pierwszy etap, teraz wyslalam im takie rozne zadanka, ktore kazali zrobic. Podobno szukaja ludzi z niemieckim i polskim, no i oczywiscie dobrym angielskim. Ale kurde troche malo placa: 24tys euro rocznie. Jest ktos, kto wie cos wiecej o pracy z Google w Dublinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Google w Dublinie IP: *.dbln.cable.ntl.com 18.11.05, 09:00 A ile ty chcialas za tak tumanska prace 50K ? chyba masz przerost ambicji Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: Google w Dublinie 18.11.05, 10:47 polak napisał: > A ile ty chcialas za tak tumanska prace 50K ? chyba masz przerost ambicji polak napisal -czyz nie jest to znamienne, ze gostek nie podpisal sie np rumun, chinczyk a wlasnie polak!!! by wydusic z siebie troche gowna i przysmarowac komus. Nikt poloaka nie pytal o rade ani o zdanie ale polak nie wytrzyma by sie nie wtracic bez pytania i wyskoczyc z glupota tylko po to dowalic drugiemu Polakowi. Polactwo 100%. Brawo polak nie pozdrawiam, nie oczekuje odpowiedzi ani polemiki. koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Google w Dublinie IP: *.dbln.cable.ntl.com 18.11.05, 20:10 A co moze nie mam racji moze powinienem powiedziec ze to za malo ze ci trzeba dac wiecej bo ty z pl jestes i ci sie nalezy? Dorosnij i zrozum swiat,to jest cienka praca wiec cienkie pieniadze, welcome to the world Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAB Re: Google w Dublinie IP: 158.180.64.* 18.11.05, 11:05 Samemu w Dublinie za te pieniadze to zadne kokosy, ale na pewno jest to sympatyczne miejsce do roboty.I co jak co bardzo przyszlosciowe. Nie wiem co robisz teraz i co bys chciala robic. Jezeli jestes mloda, po studiach i jeszcze za bardzo nie wiesz co chcesz robic, ale chcesz sie rozwijac to nie miej obiekcji tylko pchal sie dalej. Bedac wewnatrz takiej organizacji wiele sie mozna nauczyc i za jakis czas zaczac robic cos innego. Nie przejmuj sie innymi postami:) tylko ruszaj do przodu. Do odwaznych swiat nalezy a i pogoda zima w Dublinie lepsza niz w Niemczech - cieplej trochi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Google w Dublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 12:56 Nie wiem jaka jest sytuacja z Google, ale generalnie w kazdym call center placa srednio. Umozliwia to rynek pracy - corocznie przyjezdza tu mnostwo mlodych, wyksztalconych ludzi z calej Europy w celu nabrania plynnosi w angielskim - takze jest duzo osob do takiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: Google w Dublinie IP: *.unknown.be.uu.net 18.11.05, 18:47 Samemu w Dublinie za te pieniadze to zadne kokosy, ale na pewno jest to sympatyczne miejsce do roboty co wy byscie ludzie qu.. hcieli 24k to jest 1700E na miesiac i jak mi ktos powie ze za to sie nie mozna na luzie utrzymac w dublinie to ja juz nie wiem wielcy specjalisci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefka Re: Google w Dublinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.05, 13:57 po pierwsze miesiecznie to jest 1600 euro a nie 1700, po drugie zastanawiam sie bo przerazaja mnie ceny mieszkan w Dublinie. Na razie pojechalabym sama bo moj facet ma tutaj bardzo dobry kontrakt. Jasne, ze w Dublinie byloby mi latwiej niz tu w Niemczech, ludziska sympatyczniejsze no i jezyk jakis taki bardziej mily dla uszu.. Zreszta na razie przeszlam tylko przez pierwszy etap: rozmowa telefoniczna. I dziwie sie, ze taka w sumie niewielka stawka bo wymagania sa spore: testy preselekcyjne byly trudne (jak dla mnie) wymagaja podstaw programowania i doswiadczenia w marketingu, wyzszego wyksztalcenia itd. Moze jednak jest ktos, kogo tez tam rekrutuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-mail Re: Google w Dublinie IP: 213.94.214.* 19.11.05, 15:41 > po pierwsze miesiecznie to jest 1600 euro a nie 1700, po drugie lekko ponad 1600 jest z 22k wiec z 24 bedzie kolo 1700 > ze taka w sumie niewielka stawka bo wymagania sa spore: dobrze ze hociaz to zauwazylas ze spore dla Ciebie tak naprawde takie sobie i na poczatek stawka 24k jest calkiem wpozo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefka Re: Google w Dublinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.05, 13:59 google to przeciez nie jest call center, no co Ty:) ta praca nie ma nic wspolnego z praca w call center, wiec nie wiem skad Ci sie takie porownanie nasunelo???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Google w Dublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:27 hmm, potocznie miejsce gdzie praca obejmuje ZDALNA obsluge klienta (helpdesk), ZDALNA sprzedaz/marketing nazywane jest call center. Google w Ire pewnie beda jeszcze robily jakies testy, tlumaczenia, rozliczenia finansowe - to co robi wiekszosc koncernow/duzych firm IT w Ire. Oczywiscie moge sie mylic ale development otworzyli chyba w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorro Re: Google w Dublinie 20.11.05, 11:54 Witam do mnie tez sie odezwali. nie jest to helpdesk ani call center. praca polega na sprzedazy reklam (AdWords, AdSense) polskim klientom i ich obsludze z europejskiej centrali w Dublinie.praca w polskim team'ie, glownie opierajaca sie na www, rowniez we wspolrpacy z przedstawicielami googli na miejscu w Polsce. rowniez jestem po pierwszej czesci polegajacej na wypelnieniu formularza aplikacyjnego z kilkoma zadaniami. dla mnie nie byly one trudne, tyle ze mialem bardzo malo czasu na ich zrobienie. fakt, kasa nie jest spora.jesli doszloby do zaoferowania pracy, musialbym sie troche zastanowic.z jednej strony nie jest to propozycja finansowo rzucajaca na kolana zeby od tak zostawic wszystko tutaj, ale z drugiej strony co by nie mowic praca w takiej korporacji daje jak mysle niesamowite mozliwosci. pozdrawiam seniorro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefka Re: Google w Dublinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.11.05, 22:13 czesc, tak to dokladnie to, a dlaczego mialas malo czasu? Mnie gosc dal kilka dni, masz racje to nie bylo moze trudne ale czaslochlonne (po raz pierwszy spotykam sie z tego typu aplikacja:)). Zreszta 20 minut po wyslaniu, facet z agencji zadzwonil do mnie i poprosil o rozbudowanie kilku odpowiedzi.... Tez sie waham, bo mieszkamy w Niemczech i tutaj stawki sa duzo wyzsze ale propozycja sama w sobie ciekawa, sama nie wiem. Zobaczymy co bedzie:)Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefka Re: Google w Dublinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.11.05, 22:16 a tak na marginesie, myslisz, ze skoro podali stawke, to nie podlega ona negocjacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
seniorro Re: Google w Dublinie 20.11.05, 22:25 malo czasu dla mnie oznacza przygotowanie formularza na na nastepny dzien.tak naprawde ograniczylo sie to do ok.3 godzin, a pozniej i tak sie okazalo ze musialem to poprawic;) do mnie rowniez zadzwonili z uwagami co nalezy jeszcze poprawci.byc moze nawet to ten sam czlowiek nas "obslugiwał" ;) a co do kasy, to tez sie zastanawiam na ile jest ona negocjowalna;)mam obawy ze nie, ale zobaczymy co bedzie dalej. nastepny etap to interview. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euroo Re: Google w Dublinie IP: *.toya.net.pl 20.11.05, 22:37 cześć, tez tam aplikuję, choć jeszcze nie wyslalem mojego worksheet... mowiono wam tez o rozmowie w Warszawie???? nęci mnie bardzo ten wyjazd do irlandii - jesli sie uda oczywiscie- mysle ze byloby to dobre doswiadczenie, i przy roznych ubezpieczeniach i tym calym pakiecie, jaki oferują , ta pensja nie jest chyba taka zła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefka Re: Google w Dublinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.05, 20:34 no nie jest tak zle, mi facet z agencji mowil jeszcze o 1500euro zaliczki na tzw.rozruch (chata i przelot), wiec nie bedzie zle, aha podobno jedzenie tez ma byc gratis. Ale sluchaj martwi mnie, ze nie odzywaja sie juz od paru dni, kurde teraz jak juz nie mam watpliwosci i chce jechac to jak na zlosc zadnego newsa. Jutro zadzownie do nich zapytac. Pozdrawiam wszystkich aplikujacych!!! Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefka Re: Google w Dublinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.05, 20:36 aha, mi tez mowili o interwiew w Warszawie lub Krakowie, maja sie zdecydowac i dac znac pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dublo Re: Google w Dublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:56 Hej czy ktos byl u nich na spotkaniu? czy komus zaproponowali prace? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dublo Re: Google w Dublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:58 czy mozna jeszcze wysylac CV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak glodowa stawka IP: *.dbln.cable.ntl.com 21.11.05, 08:59 Za takie pieniadze to bedziecie zyc jak psy czyli daleko od centrum albo kilku w jednym mieszkaniu, przyzwoite mieszkanie w dublinie wlasnie kolo tego google kosztuje co najmniej 1400 na miesiac, wy po podatkach bedziecie miec 1700 na miesiac co jest niczym przynajmniej dla mnie ,ale za taka prace kokosow nie dostaniecie, wpierw trzeba sie nauczyc jezyka potem trzeba miec umiejetnosci no i potem mozna moze kase dostac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: glodowa stawka IP: *.unknown.be.uu.net 21.11.05, 10:26 sluhaj polaczku tak wnioskuje z twojej wypowiedzi ze napierasz za 7.65 po 60 godzin w tygodniu w jakiejs obsranej pakowlani orzeszkow ziemnych skoro 1700 to dla ciebie nic pozatym centrum to nie najlepszy rejon do mieszkania sa duzo drozsze dzielnice co do tyh z wielkimi ambicjami na 50k rocznie narzekajcych ze taka mala stawka absolutnie jeszcze nic soba nie pookazaliscie a juz hcecie jakies niewiadomo jakie pieniadze popracujesz bedziesz dobry to dostaniesz no i cos co mnie poprostu rozwala wychowal sie jeden z drugim w bloku dwa pokoje 25m z dziadkiem psem trojka braci a teraz potrzebuje calej haty wspoldzielenie mieszkania to normalka wyobrazcie sobie ze tu tak wszyscy robia ale przepraszam dla burzujstwa z polska 100K/E rocznie i luksusowe penthausy nad morzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: glodowa stawka IP: 84.13.243.* 03.12.05, 17:30 dobry text, wreszcie ktos podsumowal wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
chococake Re: Google w Dublinie 03.12.05, 22:53 tak sie zastanawiam, czy na to stanowisko trzeba miec wyksztalcenie informatyczne, bo piszecie o zadankach z jakis aplikacji, jestem humanista i nie wiem czy sobie bym poradzila z takimi zadaniami choc znam sie na komputerkach i umiem obslugiwac rozne programy. prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś